Gå til innhold
Hundesonen.no

Bedøvelse - sitte i over natten?


Tabris
 Share

Recommended Posts

I går ettermiddag var vi hos dyrlegen for å klippe klør og barbere bort floker jeg ikke har klart å børste ut. Ozu fikk først en runde bedøvelse, men etter 45 minutter hadde han fortsatt ikke sovnet. Så han fikk en runde til, men sovnet fortsatt ikke ordentlig. (Journalen sier "0,35 ml Dorb + 0,15 ml Dol sc. Påfyll 0,1+0,1 ml im.").

Han fikk også oppvåkningssprøyte, men var klar til å labbe ut fra klinikken før den hadde fått virket. Han overrasket både meg og dyrlegen med hvor våken han var (det kan ikke ha vært bare stress/adrenalin, for han var ikke ekstremt stresset hos dyrlegen).

Jeg regnet med at han ville være groggy til dagen etter, etter min erfaring så trenger de en natts søvn før de er tilbake til normalen igjen. Men i dag er han fortsatt ute av det. Ligger mye i ro og sover, halen henger for det meste, sutrer litt (han er ikke en hund som går rundt og sutrer uten grunn), stopper opp og blir bare stående/sittende et sted og "faller ut". Han er egentlig ganske lik i dag som han var i går kveld, men kanskje littegrann mer våken.

Han er ikke helt borte. Jeg forsøkte å få ham i gang med lek, og da var han med og halen kom opp. Gikk en liten lufterunde og da kom også halen opp og han tok villig godibt - men falt etterhert litt ut igjen, gikk noen skritt bak meg, stoppet og og var fjern osv.

Jeg har aldri vært borti at bedøvelse sitter i så lenge? Nå er det snart 24 timer siden første dose. Jeg tar selvsagt kontakt med dyrlegen igjen hvis dette vedvarer, men lurer på om noen av dere har vært borti at de kan være "ut av det" også neste dag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første gang jeg hadde Teo på tannrens, så var han fremdeles preget av bedøvelsen resten av dagen. Det var bare såvidt han orket å gå ut å tisse. Da måtte han ha natten på å bli seg selv igjen.

Andre gang vi tok tannrens, var han seg selv igjen etter et par timer. Da hadde jeg forberedt meg på at han ville være preget av bedøvelsen resten av kvelden, men det skjedde ikke.

Så jeg hadde tatt en tlf til vetrinær bare for å være sikker :) God bedring til Ozu :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist jeg hadde Billy bedøvet måtte han ha to oppvåkningssprøyter for å våkne og var ikke seg selv igjen før utpå ettermiddagen dagen etter. Første gangen han var bedøvet var han seg selv morgenen etter og uten sprøyte. Så det varierer vel vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Ja, det har jeg vært borti, og etter å ha vært neddopet og helt bortreist et par dager etter flere ganger, fant de til slutt ut at dyret fungerte mye bedre på halv dose bedøvelse, siden det satt så lenge i. Det var en helt annen hund jeg fikk tilbake sist han var neddopet.

Han spradet ut av klinikken, var med på tur samme kvelden, og var seg selv igjen med èn gang istedenfor den sløve hunden som hang med hodet, peip og var helt fjern.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han fikk jo ekstra dose, men sovnet jo aldri ordentlig hos dyrlegen. Og han tok både godbit og var på vei ut døra før oppvåkningssprøyta fikk tid til å fungere. Men virker som om ekstra dosen gjorde at han ble halvsløv ekstra lenge i stedet for å sove i en kortere periode.

Jeg ser det litt an utover ettermiddagen, og ringer til dyrlegen hvis han blir verre eller er likedan i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Om du er bekymret, så er det jo bare å ringe veterinæren for å høre. :) Men jeg tror ikke det er noen fare da Ozu også fikk ekstra mye og dermed tenker jeg det er naturlig å være litt ekstra slått ut.

Har han vært behøvet før, og tok det isåfall tid før han kom seg da og?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aiko klarte ikke gå etter oppvåkningssprøyta etter HD-røntgen, så jeg måtte bære henne hele veien hjem. Hun var skikkelig groggy hele dagen og store deler av neste. Når hun blei kastrert var hun derimot riktig så pigg dagen etterpå, og kunne ikke begripe hvorfor hun ikke fikk herje og holde på som vanlig. :P Hun hadde riktignok veldig vondt rett etter oppvåkning og samme natt, så det er mulig hun fikk altfor mye den gangen hun røntga og var helt fjern? Søstra fikk vi ikke bedøva overhodet under røntgen til tross for flere ekstrarunder med dop, før hun kjekt spratt ned av bordet og spankulerer ut, og hun tør jeg ikke tenke på hvor umulig må være å operere på, når det er så vanskelig å tilpasse dosen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Emma trakk nylig flere tenner, og måtte ha flere doser narkose. Dyrlegen sa det var typisk for de mindre hunderasene at de trengte MYE bedøvelse/narkose og at selv under høye doser kunne de sove veldig lett/våkne lett til.

Emma var også slapp og rar i et par dager etter dyrlegeturen, men hun fikk jo narkose og litt smertestillende i ettertid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det rare var jo at han aldri sovnet, selv med to doser (vel, 1,5). Vi ventet faktisk tilsammen i en time og et kvarter, bare han og jeg alene på et rom, og han sovnet ikke. Likevel har han vært groggy i over et døgn nå.

Vel, nå er uansett den lykkelige krøllhalen på vei tilbake! Var på vår tredje minitur, og det var mye mer iver og fart i bevegelsene nå, øynene mer glitrende og mer forventningsfulle. Ikke 100% enda, men kommer seg nå! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da Aron trakk melketenner var han ganske fjern de første timene, tissa på seg flere ganger (tissa også to ganger på meg iløpet av de 5 min det tok å komme hjem :P), men var klikk og fin utpå ettermiddagen.

Da han opererte bort en histiocytom tissa han aldri på seg, men klarte å si fra og gå ut, men var groggy til utpå kvelden.

Begge gangene har han sovna raskt av sprøyta, men han trengt MYE propofol før vet kunne begynne.

God bedring til Ozu :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...