Tinkie Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Musikeren og jeg er ikke vegetarianere, men vi har lyst til å ha en veggis-dag i uka, både for variasjon og av miljøhensyn. Derfor lurte jeg på om ikke dere kunne dele deres beste vegetar-oppskrifter! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 All mulig slags wok er alltid en slager her, eller så er vi veldig glad i falafel, bløtlegger kikkerter dagen før, koker dem møre og enten moser dem med en "potetmoser" eller kjører dem i blenderen sammen med chilli, løk, hvitløk og masse krydder. Lager burger ut av det og steker det i pannen. Forrige gang brukte jeg store salatblader som burgerbrød, det var godt! Ellers bruker vi pitabrød og dytter masse salat oppi 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Pastasalat, vegetarlasagne og grønnsakssuppe er godt uten kjøtt synes jeg, og istedenfor kjøtt i taco kan man krydre en blanding av løk og bønner. Kom på en ting som jeg har laget flere ganger og som passer både til middag med litt tilbehør (gjerne (hvitløks)baguetter og en enkel salat) eller alene/med brød til frokost/lunch, omelett stekt i form med ønskede grønnsaker, krydder og ost på toppen. Stekt sopp og alle slags typer løk, spinat, paprika, squash etc. er grønnsaker som passer godt i. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Grim Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Fin tråd! Jeg har blitt veggis, men er helt grønn på oppskrifter. Jeg hater å lage mat, så alt enkelt er gull. I dag spiste jeg soyanuggets - og det var dødsgodt! Sikkert ikke sånn supersunt, men det får gå. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 http://veg-veg.no/mat/middag/suppe_kikerter_kokosmelk Denne er nydelig!! Jeg pleier å ha i litt mer grønnsaker og linser, sånn at det blir som en gryterett. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Heidihj Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Flott tråd! Jeg lager ofte veggismiddag Er ikke så veldig kjøttmenneske, så tips og triks er gull! Har ingen særlig tips selv, men det er ihvertfall en smal sak å bytte ut kjøtt i taco, lasagne, pizza og annet med bønner, linser og kikerter. Superdigg! Har til og med fått min kjøttelskende samboer til å spise veggismat oftere sånn. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Vegetarpizza smaker alltid best, fantasien er alt som setter grenser. En av favorittene her er faktisk sopp -pizza ( kantareller etc ).. Vegetarlasagne også. Vårruller tar tid å lage, men herregud så godt ! Samosa også. Wok er alltid godt, spesielt hvis man steker litt nudler oppi. Det meste av pasta er bedre som vegetarretter ( desverre liker ikke ungen pasta ) , og grønnsaksgrateng og spinatpai er dritdigg! Hjemmelagde supper går kjapt og smaker forbausende godt. ( selv når jeg lager de ) Helt ærlig er det få retter som ikke blir bedre som vegetar siden kjøtt sjeldent smaker så mye i seg selv... 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Jeg finnes ikke veggis (men spiser mest vilt eller dyr vi har kjent) Men innimellom blir det retter som fungerer utmerket uten kjøtt. Blir liksom hurtigmaten her, det - Grovraspe masse grønnsaker; gulrot, løk, squash, purre, søtpotet, sellerirot, spinat etc. evt med fetaost. Blande med noen egg og krydder, og steke i form i ovnen. En slik røre er også genial å steke i muffinsformer, så har man ferdige matpakker man kan hive i fryseren -Supper. Man kan jo lage suppe av det meste. Bare å koke og jevne. En grei basis er å frese løk og hvitløk før man hiver oppi ønsket grønnsak og væske. Dog synes jeg de blir best med kjøttkraft. Annen smakstilsetning kan være eplecidereddik/hvitvin, hvitløk, chilli, timian. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ElisabethHH Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Åh, synes det er så alt for vanskelig å velge! Men kan jo tipse om min favoritt-oppskriftside, www.veganmisjonen.com. Masse, masse godt - og langt mer spennende enn å lage en ''vanlig kjøttrett'' minus kjøttet. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ElisabethHH Skrevet 9. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 Denne er i hvert fall en av mine favoritter (med hvitløkssnurrene, de er viktige!). http://www.veganmisjonen.com/2012/01/oppskrift-spagetti-anis-tomater-pesto.html Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tinkie Skrevet 9. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2014 - Grovraspe masse grønnsaker; gulrot, løk, squash, purre, søtpotet, sellerirot, spinat etc. evt med fetaost. Blande med noen egg og krydder, og steke i form i ovnen. En slik røre er også genial å steke i muffinsformer, så har man ferdige matpakker man kan hive i fryseren Tidenes lunsj! Her var det mange gode ideer som jeg skal se om vi får brukt utover, altså. Jeg lager gjerne spinatsuppe, og sammen lager vi linsesuppe - mexicansk med cumin, asiatisk med kokosmelk, eller ... uinspirert? med bare buljong og vann og grønnsaker etc. Vegetarlasagne skal vi prøve oss på en gang. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 Håper det går greit om jeg kupper tråden litt. Jeg skal stå for middagen på nyttår i år. En av gjestene er vegetarianer, men det er kalkun på menyen. Noen som har tips til noe jeg kan lage? Det er fint om det kan lages (delvis) på forhånd. Det er nok å gjøre på selve dagen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
WelshenNemi Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 Håper det går greit om jeg kupper tråden litt. Jeg skal stå for middagen på nyttår i år. En av gjestene er vegetarianer, men det er kalkun på menyen. Noen som har tips til noe jeg kan lage? Det er fint om det kan lages (delvis) på forhånd. Det er nok å gjøre på selve dagen. jeg pleier lage denne http://vegetarbloggen.com/2011/04/15/nottestek-med-hvitlok-og-rosmarin/ ? litt enklere oppskrift enn mange av de andre. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 jeg pleier lage denne http://vegetarbloggen.com/2011/04/15/nottestek-med-hvitlok-og-rosmarin/ litt enklere oppskrift enn mange av de andre. Tusen takk! Vet hun liker nøttestek, men har bare funnet oppskrifter med masse rare ingredienser som jeg aldri har hørt om før. Hvit trøffelolje, hvor kan jeg får tak i det? Er det enkelt å finne vegansk butterdeig, eller må jeg lage den selv? Kan denne fryses, og hvor i prosessen kan jeg fryse den? Edit: Ekstra bonusspørsmål, hva slags tilbehør har du til denne? Jeg kommer til å lage gulrøtter, poteter og rosenkål til kalkunen, men jeg bruker kraft i sausen. Bør jeg lage en egen saus? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
WelshenNemi Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 Tusen takk! Vet hun liker nøttestek, men har bare funnet oppskrifter med masse rare ingredienser som jeg aldri har hørt om før. Hvit trøffelolje, hvor kan jeg får tak i det? Er det enkelt å finne vegansk butterdeig, eller må jeg lage den selv? Kan denne fryses, og hvor i prosessen kan jeg fryse den? Edit: Ekstra bonusspørsmål, hva slags tilbehør har du til denne? Jeg kommer til å lage gulrøtter, poteter og rosenkål til kalkunen, men jeg bruker kraft i sausen. Bør jeg lage en egen saus? jeg kjøpte trøffelolje på Meny, men vil tro det går greit uten også. TC brød(?) sin på bl.a rema mener jeg er vegansk. Jeg har pleid å fryse den når den er ferdig, skjære skiver og steke på julaften, men det finner du info om hvis du googler(jeg lagde for første gang til jul i fjor, så ikke så mye erfaring enda). Jeg brukte rosenkål, gulrøtter, poteter og vegetarisk brun saus når jeg lagde. Ville lagd annen saus ja. Jeg pleier bruke denne oppskriften her. Enkel og veldig god synes jeg. http://veg-veg.no/mat/middag/brunsaus Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 jeg kjøpte trøffelolje på Meny, men vil tro det går greit uten også. TC brød(?) sin på bl.a rema mener jeg er vegansk. Jeg har pleid å fryse den når den er ferdig, skjære skiver og steke på julaften, men det finner du info om hvis du googler(jeg lagde for første gang til jul i fjor, så ikke så mye erfaring enda). Jeg brukte rosenkål, gulrøtter, poteter og vegetarisk brun saus når jeg lagde. Ville lagd annen saus ja. Jeg pleier bruke denne oppskriften her. Enkel og veldig god synes jeg. http://veg-veg.no/mat/middag/brunsaus Tusen takk for svar! Virkelig god hjelp! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
WelshenNemi Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 Tusen takk for svar! Virkelig god hjelp! Så bra Blir sikkert bra Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Symra&Pippin Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 Linsesuppen min! Jeg freser linsene i litt olje, hiver oppi løk, hvitløk og et par sånne små kartonger økologiske hakkete tomater. Salt, pepper og litt sukker (for å runde av det sure fra tomatene), en neve frisk basilikum. En annen favoritt: Trykk noen plater ferdigkjøpt tertedeig i en ildfast form, fyll oppi en blanding av egg, fløte, salt og pepper. Hiv oppi masse spinat, frisk eller frossen. Legg store klatter av snøfriskost oppå. Stek i ovn. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 Skal følge med her. Har lyst til å redusere kjøttintaket, men foreløpig er det liksom bare en veldig god nacho vi lager. Med ost da, og sånn bønne-mix istedet for kjøtt. Smaker bedre syns jeg. Det eneste vi sliter litt med er at den bønnemixen blir litt for myk? Noe man kan gjøre for å få den litt fastere etter steking? Eller bare er det sånn? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest bikkje1 Skrevet 11. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2014 Skal følge med her. Har lyst til å redusere kjøttintaket, men foreløpig er det liksom bare en veldig god nacho vi lager. Med ost da, og sånn bønne-mix istedet for kjøtt. Smaker bedre syns jeg. Det eneste vi sliter litt med er at den bønnemixen blir litt for myk? Noe man kan gjøre for å få den litt fastere etter steking? Eller bare er det sånn? Tror det bare er sånn, siden dere bruker ferdigkokte bønner. Alternativet kan være å kjøpe tørre bønner, og ikke koke de helt bløte før du steker. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 12. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 12. Desember 2014 Bønneburgere Veldig enkelt forklart: mos en boks kidneybønner, ha litt olje (gjerne den soltørkede tomater ligger i), krydder, litt mel, en dæsj soyasaus og ris/poteter fra gårdagens middag (eller havregryn om man vil). mos dette sammen til det blir en tykk deig, tilsett ett egg eller to om du vil. Smak gjerne på deigen, er den smakløs, tilsett mer krydder. Stek burgerene i panne på middel+ varme. Serveres i burgerbrød eller med poteter, brunsaus og en form mørkegrønne grønnsaker. (eller prøv vegetarforeningens linseburger oppskrift. Bønner/linser kan byttes ut etter ønske) Purresuppe 2-4pers (kjenner flere kjøttetere som elsker denne, veldig "kremete" og god selv om den ikke inneholder noe animalsk) 2 hele purreløk litt olje 4-6 poteter (gjerne mandel) noen hvitløksfedd buljong 1 boks kikkerter salt/pepper fremgang: kok potetene separat varm oljen i gryta, surr purreløken i 5-10minutter, gjerne sammen med de grovhakkede hvitløksfeddene. hell over literen med buljong (lagd på en terning grønnsaksbuljong), bland også i de vaskede kikkertene og potetene. Kjør alt sammen med stavmikser til en gjevn, grønn guffe. Gi den deretter ett oppkok. Smak til med salt og pepper. Server med (hvitløks)brød. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ane Skrevet 12. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 12. Desember 2014 Jeg er blitt vemdig vegeterianer/veganer vennlig ac meg det siste året. Kjøper jevnlig vegetar alternativer for burger, pølser, osv, og lager mye vegetar. Mine to favorittretter er vegeteriansk pizza og vegan indisk-inspirert blomkålgryte. De er så himmelsk god Pizza lager vi grov bunn. Også bruler vi Toro sin pose pizzasaus som er med Mango og chili(de slutter å selge den nå,så vi har hamstret 20-30 pakker). Jeg pleier ha på kikerter, kidneybønner, løk, tomat, krydder og ost. Samboer får på spekeskinke om han vil ha kjøtt på. Fantastisk god pizza! Beste jeg har smakt Sausen er nok viktig. Indisk-inspirert blomkålgryte er også utrolig god! Høres kjedelig ut med blomkål, men herregud så nam!!! http://www.veganmisjonen.com/2011/02/oppskrift-indisk-blomkalgryte.html?m=1 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 28. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 28. Desember 2014 Noen som har tips til fine nettsider angående vegetar/vegan-mat? Gjerne enkle og greie oppskrifter. Har nettopp blitt vegetarianer på fulltid, helt utrolig merkelig - da jeg omtrent ikke spiste noen grønnsaker/bønner/linser/nøtter for 2-3 år siden I dag spiste vi taco med bønnestuing, og det syns jeg faktisk var mye bedre enn kjøttdeig-taco. Lagde med svarte bønner denne gangen, og det ble kjempegodt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 29. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 29. Desember 2014 Denne linsesuppen! Bare at jeg gjør den om til gryterett. Jeg dobler alt (når jeg først lager den, så er det til flere dager), og har også oppi strimlet gulrot, paprika og andre grønnsaker jeg har for hånden. Mmm!!! 1 medium gul løk, delt i tynne halvmåneskiver 1 stor bit fersk ingefær (ca 3 toppa ss), hakket 3 fedd hvitløk, hakket 2 store selleristenger, kuttet i biter 1 boks kokosmelk 1 boks hakkede tomater 1 boks kikerter (= ca 3,5 dl / eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre) 1 ts spisskummen 1 ts paprikapulver 1/2 ts gurkemeie ca 1/4 ts chilipulver (obs: smak til) litt salt kanskje 1 ss vegan grønnsaksbuljong saften fra en snei lime noen kvaster frisk persille, finhakket 1. Stek løken myk i litt olje. Sleng oppi ingefær, hvitløk, selleristang og la det steke et minutts tid. 2. Tilsett kokosmelk, tomater og kikerter. Smak til med krydderne og limesaft og ha i persillen til slutt. 3. La det hele småkoke i ca 15 min. Om du synes suppa blir for tykk, ha i litt vann. * Server suppa med et dryss finhakket frisk persille og nyt! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Hummus og nanbrød Enkelt og godt- og det blir enda enklere om man bruker hermetiske kikerter; da er det bare å skylle dem godt. Eller verdens enkleste suppe - avocadosuppe Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.