Gå til innhold
Hundesonen.no

Dekken til pelshund


Garp
 Share

Recommended Posts

Guest lijenta

Jeg er ny i denne pelshundverden. Spørsmålet er rett og slett: bruker dere dekken på deres pelshunder? Evt når? Hvilken hvilken type dekken og hvilken rase/pelstype har de?

Ser ann hunden. Men når hunden ligger i ro i bilen og det er kaldt ute og hunden er/fortsatt skal være varm. Når det er kaldt ute og hunden skal være i ro. Gradene kommer ann på hunden. Som den jeg har nå, ikke så mye pels men varm av seg, han fikk alikevell på dekken da vi gikk på treningsamlig for fuglehunder på vinteren p.g.a vinden

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med pelshund?

Jeg har finsk lapphund og kommer aldri til å kjøpe dekken til han. Kanskje regndekken om han skulle miste all underull og det regner masse. Men ellers ser jeg ingen hensikt. Jo kaldere det er ute jo mer pels får han og jeg tenker at den biten er naturlig for rasen hans. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker dekken på min langhårete boder collie. Bruker regndekken, ulldekken, fleecedress og tykt fleecedrekken med refleks.

Da jeg fikk han var det veldig kaldt, og jeg måtte ha dekken på han for han frøs sånn. Han var valp og det var 15-25 minus hele vinteren. Etter det så har han likt å bruke dekken, og hvis han får velge så vil ha alltid ha det på når han er ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Kan jo nevne at Strihårete vorsteh som jeg har hatt to av så syntes den ene at dekken okk ved - 10 og kaldere den andere måtte ned i - 20 og kaldere før det var ok. BOrder Collien som sønnnen hadde syntes dekken var noe forbanna tull intil hjertefeilen ble for stor da var det godt å ha på. Kongepuddelen som jeg hadde i krisehjem syntes det var godt med dekken fra ca 5 varmegrader og forbrukte potesokker. I dag tipper jeg han tåer mer kulde for han er da i mye bedre form. Flaten jeg hadde brukte dekken det mener jeg var når han skulel være i ro på tur. Korthårete Vorsteh som jeg ahr nå har sliti med en betennelse i lårmuskelen så han vil få på dekken etter turer framover nå. Altså turer han har løpt løs. Vil også ha med dekkenet på tur så jeg kan hive på et når vi skal raste framover. ellers se ann hva som er behovet Så her er det forskjellige svar ut fra kondisjon og helse og pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker dekken på Balder på treningene på vinteren. Vi trener i et drivhus hvor det gjerne blir med mot 15-20 minus (sjelden vi trener når det blir noe særlig mer en 15) bruker dekken fordi det blir mye inn og ut av bur samt at han ligger på kald bakke noe som fort blir veldig kaldt. Bruker regndress når det regner mye da han eller ikke vil gå tur pg er også veldig deilig å slippe å tørke hele han når vi kommer inn. Blåser det og er veldig surt på fjellet samt i pauser på skitur osv bruker jeg dekken. Ja han er en sheltie, men er veldig glad i å bruke dekken når det er veldig kaldt ute og han ikke er i bevegelse

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en malle, de har jo litt pels, men ikke veldig mye/tett, ihvertfall ikke alle. Bruker dekken når hun skal ligge en del i bilen (feks på trening) når det kryper under 0, hun fryser ikke nødvendigvis enda, men synes det er greit å ha på lell så jeg er sikker på at hun ikke ligger å spenner seg osv, og spesielt ifbm trening så er det greit da det blir mye inn og ut, varm/kald, holder litt bedre på varmen i mellom da, bedre for musklene. Har brukt høøks sitt refleksdekken, ikke så veldig tykt, men litt for, eller bot sitt nettingdekken.

På tur i bånd bruker jeg dekken når det nærmer seg -10 eller i skikkelig drittvær (vind og regn/snø), samme tynne som over og har en fleecedress som jeg brukte en gang eller noe i fjor på båndtur i -20 og evt bruker i pauser ute i kaldt vær.. Går hun løs eller vi skal på ski eller lignende så får hun gå uten opp til -15. Hun greier seg nok kaldere også, men hun koker ikke med det på heller så da får hun bare ha det på, skader ikke. Evt så har jeg på dekkenet i starten og tar det av når hun skal løpe fritt.

Hun er ikke spesielt frossen av seg, men når det nærmer seg -10 og jeg legger henne i kald bil for å kjøre til tur så skjelver hun litt når jeg tar henne ut, det er vell eneste gangen jeg har sett henne vise tegn på å fryse. Greier seg fint i bevegelse, men som sagt så er det ikke bra om de går å spenner seg/skjelver så jeg har helst på dekken før jeg ser henne vise tegn på at det er kaldt, ikke så mye som skal til før det hjelper godt på.

Malamutene hadde aldri og trengte aldri dekken :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før Chicka ble skadet og måtte bruke dekken, så hadde hun ikke dekken på seg.

Den ene vinteren var det skikkelig kaldt, hun fikk hvit frost på pelsen sin, men hun viste ingen tegn på å fryse, hun var veldig aktiv da hun var ynger, så ikke så rart ar hun holdt varmen såpass godt :D

Hun har nesten lik pels som en Labrador, bare mye mykere pels, kjennes nesten ut som silke når man klapper hun :wub:

Jeg syntes det er lurt at hver hundeeier vurderer hunden sin og ser om den trenger det, men helt ærlig så syntes jeg at dekken bruken har tatt av litt på noen områder, men før og etter treninger/konkurranser, i kalde bilder, når det er skikkelig kaldt og når det regne skikkelig så syntes jeg det er ok å ta på et dekken ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker regndekken på min langhårede hannhund når det pissregner, for da blir det mindre tørking og mindre skitt under magen.

Ellers bruker jeg Back-on-track-dekken når han har fått massasje, og etter hard fysisk trening.

Han er generelt veldig glad i kulde, og ligger og ruller i snøen når det er 10-15 minus, så han har strengt tatt ikke noe stort behov for dekken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har japansk spisshund og bruker nesten aldri dekken på ham. Han storkoser seg i 12 minus, det er heller varme som er hans problem.

Men jeg har et regndekken som jeg bruker på korte turer når det er vått ute. Rett og slett fordi han er så lav, og har så mye pels, at han blir våt på buken hvis det er vått i gresset. Så for å slippe å tørke av hele ham på korte tisseturer, så har jeg da et regndekken. Men bruker det ikke på hovedturen, for da blir han jo våt uansett.

10523320_10152172537871721_2458469889033

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har finsk lapphund, mye pels og bruker aldri dekken, kommer nok aldri til å gjøre det heller. Blir han våt sølete klapper vi over han med et håndkle også er han mer eller mindre tørr med en gang. Vann og møkk preller lett av pelsen hans.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
×
×
  • Opprett ny...