Jump to content
Hundesonen.no

Har dere noen forslag til rase?


ebmille
 Share

Recommended Posts

Jeg skal skaffe min første hund neste år, men har enda ikke bestemt meg helt for rase. Derfor trenger jeg litt hjelp fra andre med erfaringer. Jeg kan fortelle litt om meg og hva jeg ser etter i en hund :)

Jeg er 20 år og student. Jeg bor midt i byen, i en leilighet på 50kvm sammen med kjæresten min. Vi ønsker en liten/mellomstor hund. Maks 40cm i mankehøyde. Vi ønsker en hund som skal være en del av "familien". Vi ønsker at den skal være rolig innendørs, men livlig ute og liker å være med på turer. Det er ikke langt å gå til skogen, så skogturer vil det bli endel av. Vi vil at hunden skal være avbalansert, snill med andre mennesker og hunder. Den kan godt bli knyttet spesielt til oss, men den må allikevel være snill og glad mot andre. Jeg vil at den skal være lettlært, lydig og morsom å ha med å gjøre og i tillegg ikke ha noe imot en kosestund på sofaen. Jeg kunne tenke meg å prøve både agility og lydighet etterhvert. Hunden kan ikke kreve mye pelsstell. Helst så lite som mulig. Den må også tåle å være alene hjemme noen timer noen dager. Jeg er student, og det er derfor en fin periode å skaffe valp på, siden jeg kan være hjemme så mye jeg vil i starten, men vil jo kunne være på skolen de 3 dagene i uken vi har forelesninger etterhvert.

Jeg har vært inne på tanken om Dansk Svensk Gårdshund. Men jeg tar imot andre forslag med stor takk også :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte faktisk DSG når jeg leste innlegget ditt, før jeg kom til siste setning. :)

Det var morsomt å høre :) Jeg har vært i kontakt med mange dsg-oppdrettere, og har nå funnet en jeg liker godt som snart skal parre opp ei tispe slik at valpene er leveringsklare i februar ca., men før jeg bestemte meg 100% ville jeg høre om det er andre raser jeg også burde innom for å vurdere :)

Link to comment
Share on other sites

Tenkte også med en gang på DSG når jeg leste innlegget ditt.

Har 2 stk selv, og det er herlige hunder.

Friske, raske, vennlige hunder som liker aktivitet, men også fint tåler en dag uten særlig mye tur innimellom.

Begge mine er enkle å dressere, de går fint løse, og begge er ganske så konfliktsky og går veldig godt over ens med de fleste hunder.

Med dine kriterier, synes jeg du skal tenke enda mer på DSG.

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode forslag! Og så morsomt at gårdshunden nevnes igjen, for det er en rase jeg er veldig glad i :)

MarieR: Skal ta en titt på disse :) Jeg tåler litt lyd som varsling når det kommer fremmede osv., men det finnes jo grenser, hehe. Dette er jo såklart også noe man kan kontrollere litt selv hvor mye man vil de skal få lov til å bråke. Jeg er forsåvidt vandt til hund som bjeffer litt når det kommer besøk, men blir stille med en gang hun får hilst på de som kommer.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sheltie kan også være noe å kikke på. Disse er det lyd i, men hvor mye avhenger selvfølgelig av individet og hvilken trening man legger i det, selv om det alltid vil være noe lyd. Ellers er det litt pelsstell, men ikke verre enn børsting.

Takk :) Kjenner til en Sheltie, og hun bjeffer irriterende mye. Også er hun veldig masete. Hun kommer alltid bort med en småstein i munnen, legger den foran deg og bjeffer til du kaster den avgårde og hun kan hente den. Så det jeg har fått inntrykk av er at Sheltien er en bråkmaker, masete, men en veldig glad og livlig hund i gjengjeld :) Skal ta en nærmere titt på rasen og snakke med forskjellige oppdrettere. Dette med børsting er et minus for min del da jeg hater når det blir floker i pels osv., men litt går jo ann.

Link to comment
Share on other sites

Jeg aner ikke om Sheltier er generelt bjeffete. Jeg har som sagt bare erfaring med en, og den var veldig bråkete og høylytt om den ikke fikk oppmerksomhet. Men det betyr selvfølgelig ikke at alle er slik :)

Men takk for mange gode tips, folkens! Jeg har nå bestemt meg, etter å ha sett på mange aktuelle raser. Det blir dsg! Jeg har hatt mye kontakt med en oppdretter jeg har fått et veldig godt inntrykk av, som svarer på alt jeg lurer på og er veldig seriøs og flink med hundene sine. Jeg har bestilt valp fra et kull de venter i juni, så nå er det bare å glede seg :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...