Gå til innhold
Hundesonen.no

ebmille

Medlemmer
  • Innholdsteller

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Alt skrevet av ebmille

  1. Jeg søker hun nr 2. Fra før har jeg en Miniature american shepherd tispe. Hun er helt super i sportsarbeid! Lettlært, svært førerorientert og masse «go». Dessverre er hun en noe nervøs type med svak psyke. Det blir bedre og bedre med alderen, men hun er svært sensitiv og kan utagere mot det hun synes er skummelt. Ellers en perfekt hund for meg - det er bare at jeg så gjerne vil ha en jeg kan utdanne til noe «nyttig», som redningshund eller terapihund (store drømmen er å utdanne en lesehund som kan brukes som terapi og støtte i pedagogiske situasjoner i skolen, siden jeg selv er spesialpedagog og har lest forskning på effekten av dette). I tillegg må den være like førerorientert og glad i å jobbe som mas’en. Den skal kunne gå rally også. - Hunden må ikke være for stor (ca 30-50cm) - Den må ikke kreve veldig mye pelsstell - Den må tåle lange turer i skog og på fjellet, gjerne også trekke på ski - Svært førerorientert og lettlært - GOD psyke!! Den skal være mentalt avbalansert, slik at det er en «enkel jobb» å gjøre den miljøsterk (enklere enn mas’en i alle fall) Raser jeg har tenkt på er springer (ulike typer, også ft bl.a), toller, aussie (men her er det for mye pels synes jeg), kelpie
  2. Takk dere! Jeg får en grais sekk på 2kg av pure narural sitt valpefor siden jeg ble venn av musti, så skal prøve og se hvordan hun liker det? evt har jeg vært innom tanken på å gå over og fullfore på Vom??
  3. Trenger tips ift foring av valp. Valpen får for tiden Mush. Jeg begynte å blande inn litt Labb tørrfor (typ 1/3 eller 1/4 av rasjonen), noe valpen elsket i starten, men nå lar hun tørrforet ligge. Trenger egentlig tips til et tørrfor med god smak, og som ikke er så veldig stivt i pris (Mush er liksom ikke billig, så ønsker i utgangspunktet ikke å fullfore på det). Grunnen til at jeg ønsker å fore med tørrfor i tillegg er fordi da kan jeg bruke foret til trening også. Men da er det viktig at dette er noe hun liker godt?
  4. ebmille

    Bur

    Takk for svar alle sammen☺️ Hunden skal ikke bo i bur om natten «for evig», men kanskje en stund, for føler ikke jeg har kontroll på natten hvis den vandrer og skulle skade seg på noe. Men en sånn kompostbinge fra biltema var jo lurt? bilbur har jeg, og det er passe ift både komfort på lengre turer og sikkerhet.
  5. ebmille

    Bur

    Trenger tips til burstørrelse. I voksen alder kommer hunden til å bli rundt 40cm i skulderhøyde og rundt 10-12kg. Hvilken burstørrelse ville du anbefalt til en hund på den størrelsen? Buret skal brukes innendørs på natten bl.a.
  6. Hei! Jeg har bestemt meg for å lete etter oppdrettere som planlegger kull til våren/sommeren, og lurer på om det er noen her som vet om eller kan anbefale meg å ta kontakt med noen? Helst på Østlandet, men også Bergensområdet (eller strekning mellom Oslo-Bergen feks da jeg er en del hos kjæresten som bor nær Bergen). Andre steder i landet kan også gå ettersom jeg har bil?
  7. Jeg ønsker meg en hund jeg kan trene og kanskje konkurrere i rally og agility. Kriteriene mine er: - Helst liten/mellomstor hund (helst maks 20kg), men str er ikke viktigst - Helst lite lyd og avknapp innendørs - Så lite jaktlyst som mulig - Kunne gå løst på tur og ha så liten radius som mulig - Veldig førerorientert og lettlært - God mentalitet, ikke redd og nervøs Det må forsåvidt være en hann siden vi har en hann fra før, hvis det kan ha noe å bety? hvilke raser tenker dere på?
  8. Takk for tips alle sammen! Jeg har mye å tenke på nå?
  9. Veldig godt poeng! Har tenkt litt på Labrador, men hvordan er det hvis jeg ønsker å begynne å konkurrere i agility med en sånn? Men så har jeg størst inntrykk av rasen som «lat sofagris» da, så det sier vel litt? det finnes ikke andre retriever-raser som kunne egnet seg bedre?
  10. Dette er enda bare en tanke, men jeg vurderer hund nr to til sommeren igjen. Vi fikk en Breton hannvalp i sommer, og det fungerte utrolig bra å få valp på den tiden av året da jeg har to måneder sommerferie. Som sagt har vi en hannhund fra før. Han er snart 9mnd og vil være 1år og noen måneder når valp nr to evt kommer i hus. Første spørsmål er som følger; hvordan er det å få hjem en ny valp mens hund nr en er i den alderen? Erfaringer? Fordeler/ulemper? Så til selve rasevalget. Det synes jeg ikke er lett. Forrige gang bestemte vi oss for at vi skulle ha jakthund, det skal vi nødvendigvis ikke denne gangen. Forrige gang var det sambo som fikk «viljen» sin, og selvom jeg synes det er gøy å være med på fugletrening og jaktprøver og generelt interesserer meg for all slags trening av hund, så ønsker jeg denne gangen en hund av mer bruks-type. En som ikke har (hvertfall ikke så mye) jaktinnstinkt. Det jeg ønsker meg er: - At hunden er av middels størrelse (50cm er maks) - At den har et middels aktivitetsbehov (helst litt mindre enn Bretonen, men ettersom han uansett får to gode turer om dagen så kan jo den andre også være med, men Bretonen får jo jakt og jakttrening i tillegg) - Førerorientert - Mildt gemytt - Jeg liker ikke stress, så helst så lite som mulig av det - Helst ikke så mye lyd. Bretonen vår sier aldri noen ting og det er veldig behagelig. Litt varsling når det ringer på kan vi jo tåle - Det hadde vært veldig kjekt å kunne ha med hunden løs på rideturer - Den må helst tåle en lørdagskveld på sofaen i ny og ne når han andre er med samboeren på jakt? dette punktet går også da under av-knapp innendørs. Det er fint å være aktiv ute, men inne tar vi det med ro - Helst så lite pelsstell som mulig, men dette er ikke kjempe viktig - Den må være sosial og fungere fint med både andre hunder, barn og mennesker generelt - Jeg ønsker å bruke den litt i lydighet og agility (jeg vet ikke i hvor stor grad enda), men mest av alt på tur i skog og mark, og da vil jeg helst at den holder seg i nærheten Jeg har tidligere blitt anbefalt Dansk svensk gårdshund, men ønsker også andre tips. Jeg har skjønt at dsg ikke er så veldig homogen rase, så evt vil jeg vel kunne trenge hjelp til å finne riktig oppdrett.
  11. Nå har vår Breton-valp, Dexter, rukket å bli 25uker gammel, noe som vil si at han snart er 6mnd eller et halvt år og vi kan vel nå kalle han for unghund i stedenfor valp. Vi merker at det til tider kan være krevende å ha en unghund og ikke en valp, men på litt andre områder. Han krever mer stimuli, aktivisering og tester litt grenser. Jeg tror den «verste» perioden begynner å gå mot slutten, og han har blitt roligere på kveldene etter han har vært med meg på joggetur på ettermiddagen. Hjemme-alene treningen har gått fint. Jeg jobber kun tre dager i uken pga studier, så det er de tre dagene han må være hjemme alene, men min mor pleier å komme innom midt på dagen for å lufte han når hun har tid. Ellers greier han som regel å holde seg en hel arbeidsdag når mamma er opptatt og ikke har mulighet til å lufte han, med unntak av etpar uhell. Vi er hvertfall veldig glad i denne hunden (som forøvrig begynner å likne på en voksen hund), og gleder oss til tiden fremover❤️
  12. Hva med dsg? Dette er morsomme, små hunder som liker å være med på det som skjer, har jeg fått inntrykk av. Lite pelsstell, fin størrelse, godt temperament, veldig sosiale og familiekjære hunder. Men jeg har også inntrykk av at det kan være en del lyd i mange av dem. En slik står høyt oppe på ønskelista her.
  13. Ja, jeg tror vi har vært veldig heldige, og i tillegg lagt mye arbeid i valpen de første ukene, noe jeg tror har lønnet seg?
  14. Var spørsmålet til meg? Såfall tror jeg ikke det? han har kun en kullbror, og den bor i Østfold?
  15. Slik ser han forresten ut når han er kjempetrøtt og gjerne vil sove litt på sofaen, men ikke er helt sikker på om han orker å komme opp eller ikke? (og sofaen er det lov for hunder å være i hos oss)
  16. Ikke alle bilder blir med like god timing i denne sterke sommersola☀️ Dexter har rukket å bli 15 uker gammel og vokser så det knaker! Rett før disse bildene ble tatt raste han rundt epletrærne i hagen etter en tom halvlitersflaske (hvem trenger vel hundeleker hvis man har tomflasker som spretter rundt og lager litt lyd når man er borti de??), så kommandoene kom og sitt måtte til for å få til fotografering i dag, da jeg ikke er så god på å ta bilder i fart?? Nå sover han gjerne fra kl 23 til kl 10-11 på morgenen, med en tur ut for å tisse i 8-tiden. Han sover over bråket samboeren lager når han ordner seg til jobb om morgenen og det er såvidt han orker å komme opp kl 8. Vi prøver å mate han når han er oppe ved de tider siden det er slik vi må gjøre det når jeg starter i jobb igjen også, men noen ganger er han så trøtt at han går rett forbi matskåla og legger seg i buret igjen? jeg vil nesten tørre å påstå at han har blitt stueren, hvertfall hjemme. Jeg vil vel egentlig si at han har vært det siden andre uken vi hadde han. Men mye av grunnen til det er nok for at vi har vært veldig på å ta han ut ofte, gjerne hvert kvarter. Nå går han til verandadøren og sitter foran den til vi åpner, også har han et fast sted i hagen hvor han tisser (hvor forsåvidt alt gresset på denne plassen har blitt gult?). Vi er veldig fornøyd med valpen vår, og synes valpetiden er kjempe fin. Jeg er også veldig glad for at vi fikk valp på sommeren da det gjør det enklere å både trene på å gå på do ute og å aktivisere valpen?
  17. Det er fint å ha sin egen koseplass i gangen når vi holder på med hjemme-alene-trening? han lå så mye på saueskinnene på gjesterommet og soverommet mens jeg hang opp klær, så da fikk han det ene, falske, og det falt visst i smak.
  18. Har helt glemt å oppdatere her. Vi har nå hatt Dexter i to uker, og han er 12 uker gammel. Tiden med han så langt har gått veldig fint! Han hadde to uhell inne de første dagene, men nå går han til verandadøren med en gang han må på do. Han sover 7t om natten, ikke en lyd, og vi har hatt han med på små turer i skogen, trent på hverdagslydighet og møtt mange andre hunder, dyr og mennesker. Vi gleder oss veldig til tiden fremover, og til han blir større slik at vi kan ta han med på lengre turer, samt joggeturer og skiturer, og ikke minst jakt?
  19. Han er fra Fjerdingby, Rælingen
  20. Vi var på besøk hos Dexter igjen for en uke siden, da han var 8uker gammel. Det var bare han og kullbroren igjen der, og broren reiste dagen etter. Dexter skal få være der en uke til, så når han er 10uker gammel henter vi han hjem, og vi kan nesten ikke vente
  21. Tusen takk! Vi var innom mange raser, men ettersom samboeren lenge har ønsket seg en jaktpartner bestemte vi oss i høst/vinter for at det var fuglehund, og Breton pga gemytt, jaktegenskaper og størrelse, vi skulle ha?
  22. Er det lov å henge seg på her? Jeg har vært innom denne tråden og tidligere års tråder, og vært så misunnelig som man kan bli, men endelig er det også min tur! Vi er så utrolig glade! I fjor høst la vi ut innlegg her hvor vi søkte anbefalinger på raser. Vi ble veldig nyskjerrige på Breton og sjekket opp rasen, samt reiste for å hilse på to oppdrettere på nyåret. Vi fikk også hilse på en tidligere valp fra et kull etter de samme foreldrene til et av kullene som kunne være aktuelle for oss. Vi fikk så godt inntrykk av rasen, og satte oss dermed på liste hos kanskje 5 opdrettere som ventet kull den tiden vi hadde tenkt at passet best mtp at jeg har fri i hele sommer (jobber som lærer). Vi forstod raskt at det er stor interesse for rasen og mange på liste hos de forskjellige oppdretterne. Første kullet ble født i påsken, og vi fikk telefon bare timer etter fødselen hvor vi fikk vite at det var en hann til oss. Det kom 4 valper og var veldig mange interesserte, så vi følte oss heldige. Vi kunne nok takke oss selv for at vi var så ivrige og viste så stort engasjement som vi gjorde. Vi skulle jo ha hund nå. Vi takket ja og angrer ikke et sekund! Lille Dexter er nå 6 uker gammel, og når han blir 10 uker flytter han hjem til oss, noe vi gleder oss masse til? Vi har vært på besøk hos han tre ganger allerede, noe vi setter pris på at vi får lov til - det er gøy å følge utviklingen.
  23. Ville bare si takk for hjelpen til alle som har kommet med forslag til raser. I juni kommer det en liten Breton-gutt hjem til oss??
  24. Ja det kan være et alternativ?
  25. Hvor stort er det? Kan en hund på 50cm i skulderhøyde sitte i det? Jeg holder til på Gjøvik i Oppland.
×
×
  • Opprett ny...