Jump to content
Hundesonen.no

hvorfor ble hunden så liten?


chain
 Share

Recommended Posts

Tja, blandingshunder er uforutsigbare, man vet aldri hvordan de ender opp:) Border collie er jo ikke så store, så kanskje hun har fått mye fra den ene siden til mor? Og du er sikker på blandingsforholdene her?

Har du bilde? Lettere å se om hunden har dvergpreg da.

Tviler på at hunden din er dverg da, har den normale proporsjoner sånn bortsett fra at den er "liten"?

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

tipper det er BC genene som har slått igjennom på størrelse og i den verden er det vanlig med stort sprik ca 15 - ca 30 kg

men bilde fint oppstilt vil hjelpe oss å si noe mer

Link to comment
Share on other sites

En hund på ett år er ikke ferdig utvokst, så den kan fremdeles bli større. Jeg vil tro mine har lagt på seg rundt en ti kilo etter at de fylte et år.

De er for ordens skyld berner sennenhunder, altså ikke så veldig avvikende fra rottweiler i tyngde og masse. Kroppsbredde tar tid å få på plass, selv om hundene ikke blir høyere med årene.

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

ut fra bilde ville jeg si at den ser fin ut og ville tippe at den ville legge seg litt ut i bredden. HVor mye kommer som sakt ann på gener. Men tiden får bare vise hva den har plukekt av hvilken rase

Link to comment
Share on other sites

Er nok ingen dverg :) Tipper den har fått størelsen etter border collien. Mulig den vil legge seg litt ut den neste tiden. Så utrolig pen den så ut til å være :D

Jeg har en som er blanding av scæhfer, labrador, border collie og lundehund. Veier 22 kg og er veldig nett. Han er 10 mnd. Tenker han er ferdig med å vokse i høyden, men muligens legger seg ut noe mer

10615384_10152197528757581_2209121608935

Link to comment
Share on other sites

Fin hund :) Synes ikke den ser liten ut jeg :). Hadde den vært blanding mellom to store raser ville størrelsen blitt mye større, men i og med at det er Border collie i han så regner jeg med at han ikke vil bli noe større men han vil nok som de andre sier bli litt bredere.

Link to comment
Share on other sites

Veldig søt gutt! Synes han ser veldig "unghund" ut, han vil ikke nødvendigvis vokse noe mer i høyden, men tipper han skal legge seg ut litt. Min gutt la seg ut fra 26 kg til 32 kg mellom ca 1 og 2 år :)

Link to comment
Share on other sites

Hunden din har litt BC i seg, disse får du jo i alt fra 14ish kg og opp til 30ish kg selv om 18-22kg er vel foretrukket. Min er ren BC og veier 21kg så din er fremdeles tyngre enn min, han er samme alder og blir nok ikke så mye tyngre. Men en hund på 1 år med slike raser bak seg kan jeg lett se for meg at den legger til noen kg innen 1-2 år :) Den skal jo enda legge seg ut og bli voksen i kroppen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...