Gå til innhold
Hundesonen.no

Chodsky Pes


Guest *Kat84*
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*

Er det noen her som har god kjennskap til denne rasen?
Det er utrolig vanskelig å finne god informasjon om både fysisk og mental helse hos rasen, og jeg ser jo at det er ikke veldig lenge siden den ble godkjent i FCI.

Jeg vurderer denne som et alternativ til fremtidig rase ettersom min kjære ikke er 100% komfortabel med mitt førstevalg pga størrelsen.

Er det noen her som har gode kilder til informasjon om helse hos rasen?
Er veldig tidlig ute i vurderingene, men slik er det når man klarer å finne den ene fåtallige rasen etter den andre :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen personlig erfaringer med CP men har snakket med andre som har rasen.

Såvidt jeg vet så er den ikke enda registrert i FCI men de har sendt inn søknad, er registrert i Norge.

her er det en god link: http://www.personligheten-kennel.com/24807370

CP blir nok min neste hund :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Jeg har ingen personlig erfaringer med CP men har snakket med andre som har rasen.

Såvidt jeg vet så er den ikke enda registrert i FCI men de har sendt inn søknad men er registrert i Norge.

her er det en god link: http://www.personligheten-kennel.com/24807370

CP blir nok min neste hund :)

Men de må jo være registrert og godkjent i FCI for å kunne meldes på utstilling? Sjekket nettopp dommerlister, og ser at de står på lista der :)

Takk for link :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men de må jo være registrert og godkjent i FCI for å kunne meldes på utstilling? Sjekket nettopp dommerlister, og ser at de står på lista der :)

Takk for link :)

Rasen trenger ikke å være registrert i FCI for å gå på utstilling, men de kan ikke få CACIB og tror de ikke kan gå i gruppefinalen på Int. utstillinger. de er registrert som Rase i Norge og kan derfor være med på utstilling. hvis man ser på rasestandaren hos NKK sin side står det "000" fordi de ikke har FCI nummer (fordi de ikke er registrert) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Aha, nå la jeg merke til det. Har jo bare ut fra det fått vite mye jeg trenger å vite.
Om det er en rase som ikke er godkjent som rase mange steder så er det jo vanskelig å vite hva som ligger bakover i linjene. Uten å være godkjent så er det jo som en svært homogen blanding å regne. Så egentlig vet man kanskje ikke hva man går til da i forhold til helse?

Leste også rasestandarden en gang til. Der la jeg merke til at den blir beskrevet som reservert mot fremmede, og at de kan bli aggressive om de føler at familien blir truet. Hva skal det bety? Føler at det kan bli litt mer enn en håndfull... Og at den også vokter og varsler en del.
Det trenger jo ikke bety så mye. Det trenger ikke være noe annet enn at det er en Schäfer i lite format. Og det er jo det mange har betegnet dem som også. Og det er det jeg liker med dem. Schäfer uten alle de nye helseutfordringene og den deformerte bakparten.

Jeg bør absolutt prøve å treffe noen etterhvert, men det er jo ingen i nærheten av meg. Men med litt innsats så blir det vel en mulighet for det også før den endelige avgjørelsen skal tas. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Takk for linkene :)

Etter å ha lest gjennom den første tråden så virket det littegrann mindre avskrekkende :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har mange chodskyer i ene klubben jeg trener i og de virker alle sammen som herlige hunder med mye arbeidskapasitet :) ikke veldig stor i Norge men veit personligheten har importert to-tre nye valper nå også og har planer om å få igang avl i Norge. Vet også at flere har importert fra Tsjekkia og Tyskland. Er fortsatt ikke så altfor mange i Norge, men begynner å bli fler. Ene jeg trener Agility med fast har to stykker og de trener både lydighet, bruks og Agility så er hunder som kan brukes til det meste :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De som er fra Tyskland er ikke registrert, så disse får man ikke stilt. Det har visst noe med at Tyskland ikke registrerer huder som ikke er godkjent av FCI, slik som NKK gjør. Det har ikke vært noe rgistrerte CP - kull i Norge. De kullene som har vært er etter de tyske importene. Valpene er registrert i NOX.

Det er helt riktig som Elisabeth00 skriver, at Lancashire Heeler heller ikke er FCI godkjent. Men, vi har søknad inne. Årsaken til at LH ikke er rgistrert er fordi England ikke har giddet søke den inn. Jeg husker ikke helt hva eieren ac CP sa om dette i dag, men tror det var noe av det samme. Det er jo en gammel rase som de startet bygge opp igjen på midten av 80-tallet.

Pratet med eier av et par stykker i dag. Fikk et veldig godt inntrykk av rasen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...