Gå til innhold
Hundesonen.no

Kjøpe min første bolig (Kristiansand) - hjelp!


Mackenzie
 Share

Recommended Posts

  • Svar 59
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Studentboliger er ikke lenger hva de var i min ungdom!

Når det gjelder størrelse på leilighet. Kjøp ei lita ei mens du studerer, når du har fått deg jobb, selger du den oh kjøper ei større ei. På den måten betaler du minst mulig renter når du har smal øko

Jeg tror jeg hadde gjort som Krusti foreslår, dersom jeg hadde vært i din situasjon. Om du ikke har egenkapital nok og ikke har høy nok inntekt til å få lån, så spør du om foreldrene dube kan kausjone

Kontrakt blir nok litt vanskelig å få til, dette er nok lettere for huskjøp der det allerede bor mennesker i utleileenhetene. Du kan fortelle om utleieplanene, men det er mulig at et rom i et kollektiv ikke veier like tungt som om du hadde kjøpt en leilighet/hus med separat utleieenhet. Det er likevel verdt et forsøk, du taper ikke på det :)

Okei, da skal jeg se om jeg ikke får gjort noe sånt :)

også etter hva jeg husker så skal en ha 15% egenadel av boligkjøpet. Vet ikke om dere kan omgå den delen, snakk med banken igjen på det

Hva mener du her? Tenker du på at man må ha 15% egenkapital for å få lånet?

Noe som dette hadde vært veldig greit, men her mangler man jo et soverom da. Ellers er dette, dette, dette og dette eksempel på leiligheter som hadde vært midt i blinken syns jeg, men disse er jo utleieleiligheter da. Godt jeg har nesten et helt år på meg på å finne noe :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, da skal jeg se om jeg ikke får gjort noe sånt :)

Hva mener du her? Tenker du på at man må ha 15% egenkapital for å få lånet?

Noe som dette hadde vært veldig greit, men her mangler man jo et soverom da. Ellers er dette, dette, dette og dette eksempel på leiligheter som hadde vært midt i blinken syns jeg, men disse er jo utleieleiligheter da. Godt jeg har nesten et helt år på meg på å finne noe :)

De fleste banker krever at man har 15% av lånets verdi som egenkapital, såvidt jeg har forstått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å presisere: I utgangspunktet krever alle banker 15% egenkapital, altså at belåningsgraden ikke overstiger 85% - dette er fastsatt i rundskriv fra Finanstilsynet, og gjelder derfor alle landets banker. Imidlertid åpnes det for at belåningsgraden overstiger 85% i visse tilfeller. Dette kan være tilfellet dersom 1) det foreligger tilleggssikkerhet i pant av annen eiendom, 2) det foreligger annen personlig sikkerhet, eller 3) det er forsvarlig basert på en egen vurdering med kriterier fastsatt av styret i banken Dette plikter banken i så fall å la noen på høyere nivå avgjøre, enn de som normalt har fullmakt til å innvilge boliglån.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har gått for en løsning som muligens er nærliggende til hva du kan gå for.

Min svigermor tok opp et ekstra lån, og kjøpte en leilighet. Denne bor jeg og min samboer i. Leiligheten har min samboers navn på seg, men jeg tror svigermors navn også står på den. Altså at de to er deleiere. Jeg og min samboer betaler hver en sum i måneden til min svigermor, som en husleie, som går rett på nedbetaling av lånet.

Den langsiktige planen er at leiligheten skal bli 100% vår til slutt, slik at jeg og min samboer eier denne. Hvordan dette praktisk skal løses vet jeg ikke enda; det er mulig vi kjøper leiligheten for en viss sum om noen år, for deretter å selge videre. Nå er vi studenter med deltidsjobber, og har en leilighet av helt ok størrelse med ett soverom og veranda i et område i vekst nært Bergen sentrum. Sannsynligheten er stor for at verdien på leiligheten øker med årene, slik at vi kan sitte i den situasjonen at vi har muligheten til å kjøpe oss noe større når vi er ferdig utdannet og skal fundere på å slå oss ned "for godt" et sted.

Om du vil kan jeg få tak i flere av detaljene (det er svigermor og min samboer som har organisert hele greia), hvilke avtaler som er gjort med banken osv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappa eier min leilighet her i Trondheim. Jeg betaler fast leie hver måned, og når vi selger leiligheten vil eventuelt overskudd bli forskudd på arv, som jeg kan bruke som egenkapital :)

Vi kjøpte leiligheten om våren, da var det mange boliger til salgs, men heftige budrunder. Jeg har bare en toroms, men lever i luksus i forhold til mange studenter, så er veldig heldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(...) og når vi selger leiligheten vil eventuelt overskudd bli forskudd på arv, som jeg kan bruke som egenkapital

Husk at dette bare er nødvendig i privat sammenheng, altså for å fordele arv rettferdig mellom flere barn. Dette har ingen hensikt i forhold til arveavgiften, ettersom denne ble avskaffet 01.01.2014.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...