Gå til innhold
Hundesonen.no

Astrum

Medlemmer
  • Innholdsteller

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Astrum

  1. Kombinasjonspiller (f.eks. Loette og Oralcon) sammen med vitamin B12 kan senke effekten av vitamin B12-sprøytene. Dette er selvsagt ikke farlig. Minipiller uten østrogen (f.eks. Cerazette) vil ikke påvirke vitamin B12-sprøytene. God bedring!
  2. Nei, det er som oftest ikke en infeksjon (med eksempelvis bakterier) - bare en inflammasjon. Kuren er vitamin B12.
  3. Man kan få tungebetennelse (glositt) ved vitamin B12-mangel, som i noen tilfeller oppleves som problemer med svelging. Jeg vet ikke om det er dette du beskriver når du sier "klump i halsen", men jeg kan altså ikke utelukke at dette skyldes mangelen.
  4. Det avhenger av årsaken til vitamin B12-mangelen. Dersom du har en kronisk, bakenforliggende årsak til mangelen (for eksempel ved mangel på intrinsisk faktor, som hindrer effektivt opptak av vitamin B12), vil sprøytene være en langvarig behandling, og da er det bare å begynne med dem igjen. Ellers ville jeg sett det an. Har du fremdeles mangelsymptomer? Fravær av symptomer taler for at du kan slutte med sprøytene. I og med at du skal til legen til uken, hadde jeg for sikkerhets skyld tatt en blodprøve for å kontrollere kobalamin, eventuelt metylmalonsyre i tillegg, for med større sikkerhet å kunne fastslå eventuell mangel. Dersom man slutter med sprøytene, er det vanskelig å forutsi vitamin B12-verdiene uten blodprøve.
  5. Jeg så ikke denne før nå. Takk for rettelsen! Imidlertid var dette et helt bevisst trekk fra min side - jeg har lenge vært "forkjemper" for å omgjøre "kompliment" til et intetkjønnsord - andre ord som slutter på suffikset "-ment" på norsk er intetkjønnsord (departement, reglement, abonnement osv.). På dansk har begge kjønn vært tillatt i snart to tiår; på svensk er intetkjønn det eneste korrekte. I etterkant er jeg usikker på hva som er mest vågalt: Nugatti, bevisst feilskriving eller enda mer OT fra min side. Jeg lever farlig.
  6. Det går også an å ta en telefon til Utleiemegleren for å høre om de har noen utleieobjekter der utleieren ikke har noe imot (eventuelt ønsker) hunder.
  7. Hva vil barnet? Man har som kjent ingen regler mot å gjøre religiøse ting i kraft av å være ateist - problemet her blir dermed barnets påvirkning. Jeg er enig med Pippin&Smyra - i utgangspunktet ville jeg lett etter andre barnekor. Dersom dette ikke finnes, og datteren vil synge, hadde jeg latt henne synge i det kristne koret.
  8. Det er godt mulig du kan forvente en bedring. Tretthet, slapphet og nedsatt konsentrasjonsevne er alle mulige symptomer ved vitamin B12-mangel.
  9. MindNode (dessverre ikke tilgjengelig på Windows - jeg har brukt versjonen til Mac) har vært svært verdifullt for meg. Kan anbefales!
  10. Det går vel klart frem av klagen? NKK har rettslig klageinteresse etter strpl., og er kritiske til påtalemyndighetens rettsanvendelse.
  11. Svaret mitt blir selvsagt ikke mindre OT: Hele tiden! Noen ganger lever jeg skikkelig farlig. I dag hadde jeg for eksempel Nugatti på brødskiven. Fra spøk til revolver: Jeg ser ikke på meg selv som noen "frøken (eller herr) flink", men tar det som et kompliment - hvis det overhodet er mulig?
  12. Nå er det slik at straffebestemmelser om hundehold ikke fullt ut reguleres av hundeloven, men også i den alminnelige strafferetten (se eksempelvis bestemmelsen det ble vist til i spørsmålet jeg stilte deg), slik at dette fra min side var et helt legitimt spørsmål. Man har for vane å vise til rettskilder når man ønsker å diskutere "lovteksten" - denne situasjonen bør ikke være noe unntak, da jeg ikke er synsk. Jeg ønsker fremdeles at du spesifikt viser til bestemmelsen du snakker om. Deretter kan vi diskutere lovens ordlyd, juridisk teori og rettspraksis, om det er det du ønsker.
  13. Helt enig. Selv om skudd kan være mindre stressende for dyret enn andre former for avliving, er det ikke nødvendigvis det sikreste. Gode poenger.
  14. Kan du vise til lovteksten du snakker om? Mener du strl. 1902 § 354 nummer 3? I alle tilfelle er et skilt ikke sammenliknbart. Vi må ta høyde for at skiltet ikke blir lest, samt, som du nevner, folk som ikke kan lese eller se. I den konkrete saken får politibetjenten muntlige advarsler fra to personer rettet spesifikt mot handlingen han er i ferd med å gjøre.
  15. Angående "gjentakelsen" - det er vel ikke uforsvarlig hundehold dersom hunden er i bilen, politibetjenten selv går bort og prøver å roe ned hunden, til tross for at eieren og faren advarer sterkt i mot dette, og politibetjenten ender opp med å bli bitt? Ellers ønsker jeg ikke å spekulere i utfallet av klagen, men det er hevet over enhver tvil at vakthavende politijurist ikke har anledning til å se bort fra en korrekt klagebehandling, og be om avlivelse " og med at det allerede var avlivningsvedtak på hunden".
  16. Nå bor vi i en rettsstat, og uavhengig av våre normative syn, er dette noe vi må forholde oss til.
  17. Ser at det er flere misoppfatninger hva skade fra elektriske støt angår. 50-80 mA gjennom hjertet i mer enn et par sekunder er nok til ventrikkelflimmer og død.[1] Dette betyr at det, ved en bestemt spenning, er den elektriske motstanden vevet yter som avgjør hvilken strømstyrke som passerer gjennom kroppen. For eksempel leder blod strøm meget godt, mens benvev og lungevev leder dårligere. Selv hudens motstand avhenger av tykkelse og fuktighet (tynn og fuktig hud kan ha så liten motstand som 1000 ohm, mens tykk og tørr hud kan ha så høy motstand som 100000 ohm - et støt med 220 volt vil i sistnevnte tilfelle knapt merkes!). Videre har kontaktflatens størrelse, strømmens art, kontaktens varighet, samt strømmens bane gjennom kroppen noe å si for skadelighet (og dødelighet). Dermed er det svært vanskelig å komme med tall på hva som er farlig/ufarlig av spenning og strømstyrke i kontakt med dyret! Og da har vi også kun sett på rene fysiske skader. [1]Lærebok i rettsmedisin, 2. utg, Torleiv Ole Rognum et al., s. 285.
  18. Enig i at skudd kan være mindre stressende for hunden. I forhold til sitatet, synes jeg imidlertid det mest bekymringsverdige med saken er at det fremgår av artikkelen at vedtaket fra oktober 2013 er påklaget. Advokat Kristiansen: "Man kan ikke bare ta en telefon til en jurist og få en hund avlivet, når man ikke har behandlet det forrige klagevedtaket ennå, sier advokaten." Politijuristen hever seg over loven når denne gir beskjed om å avlive hunden på stedet " og med at det allerede var avlivningsvedtak på hunden". Slikt går på rettssikkerheten løs.
  19. Beklager usakligheten, men herlig skrivefeil!
  20. Astrum

    Virus

    Det er ikke nødvendigvis for sent å installere antivirusprogram etter at man har fått virus - det er de færreste virusene som klarer å blokkere installasjonen. Jeg vil derfor anbefale deg å installere antivirusprogram, overføre filene til lagringsenheten mens antivirusprogrammet kjører og, til slutt, spesifikt søke etter virus på lagringsenheten før du kobler den av. Ha også antivirusprogram kjørende på PC-en som mottar filene.
  21. Astrum

    Virus

    AVG er et fint gratisalternativ. Det dekker både virus og malware, og gratisversjonen kan lastes ned her: http://www.avg.com/eu-en/free-antivirus-download
  22. Fin og ryddig side! I forhold til ovennevnte, kan jeg jo kommentere at salgsbetingelsene under sidene "salgsbetingelser" og "forsendelse og retur" er i strid med angrerettloven. Vedrørende angrerett, skriver dere: "Varen må returneres ubrukt og EiraDyrebutikk må kunne selge varen som ny." Det følger av Ot.prp. nr. 36 (1999-2000) s. 98 pkt. 3.16.4.2 at "forbrukeren skal kunne prøve tingen, men ikke ta den i bruk som sin egen." For ordens skyld er det ikke anledning til å nekte forbruker å benytte seg av angreretten bare fordi forseglingen er brutt, jf. Ot.prp. nr. 36 (1999-2000) s. 99. Det er utvilsomt at det ikke kan kreves at selger skal kunne selge varen som ny. Se forøvrig min innføring i kjøpsrettslige rettigheter og plikter, som blant annet behandler dette: http://hundesonen.no/forum/topic/75305-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/
  23. Astrum

    Virus

    Vanskelig for meg å si noe om. I utgangspunktet spres viruser og andre irriterende programmer oftere via e-post enn gjennom nettverket. USB-lagringsenheter kan også være bærere av virus, og USB-modemer kan ha innebygd lagringsplass (eventuelt gjennom ekstra minnekort). Jeg er imidlertid overbevist om at du vil kunne løse problemet ditt gjennom installasjon av et godt antivirusprogram i kombinasjon med et godt antimalwareprogram, bruke tid på å kjøre et fullt søk i disse programmene, samt ha dem begge kjørende i bakgrunnen. Disse programmene vil også kunne fortelle mer om hvor viruset/programmet kommer fra.
×
×
  • Opprett ny...