Gå til innhold
Hundesonen.no

Tren-along, ukens utfordring eller noe sånt?


Helianthus
 Share

Recommended Posts

  • Svar 87
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kunne dette vært spennende og gjøre igjen? ??

Hva med å dele inn i to/tre kategorier, med en ny ukesutfordring i hver gruppe. F.eks nybegynner, viderekommen, øvet. Så kan man velge øvelsen som passer en selv og hundens ferdigheter. F.eks?

Det høres gøy ut jeg er med hvis det er litt tulle-ting og, unyttige triks osv

Posted Images

Sikksakk og utgangsstilling er vi og med på. Begge deler kan vi, men jeg må fortsatt lokke mye på sikksakken, så der har vi meeeget med forbedringspotensiale! Utgangsstillinga kan alltids bli bedre. Skal prøve å huske å legge ut film fra "før og etter" :P så får vi se om det er noe forskjell :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg tatt meg den frihet og opprettet en ny ukens utfordringstråd som inneholder begge utfordringene i samme tråd; både sikksakk/slalåm og utgangsstilling. Hvis det ikke funker å ha to utfordringer i samme så vet vi det til neste gang. Jeg satte den til å gå over to uker.

Håper det ser greit ut :)

Her er ukens utfordring - uke 34-35. Håper mange blir med :flowers:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Selv om uken ikke er over enda kommer jeg med noen forslag til neste ukes utfordring, mener ikke alle på en gang, men jeg kunne tenkt meg en av disse i alle fall :P

- stå, sitt, ligg - altså overgangen mellom disse, som forløperen til avstandskommandering

- holde fast uten å tygge

- fvf

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også interessert i overganger stå /sitt/dekk!

Jeg stemmer for disse to:

- fvf

- holde fast (og egentlig alle deler av apportering har jeg lyst til å begynne med)

Men det er selvsagt bare fint med avstandskommando/overganger så lenge en nybegynner-aktivitet er med også :)

Kanskje vi kan kjøre fvf + apport denne runden og fvf + overganger mellom stå,sitt,ligg neste runde?

bare et forslag - jeg er med på det meste som heter grunnfedigheter uansett :P

edit: fvf begge ukene, for det er liksom en øvelse som krever mye utholdenhet og presisjon og det kan jo være spennende å se utviklingen på 4 uker, kontra 2? :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg er også med på fvf. Apport/holde fast tror jeg at jeg legger på hylla en liten stund, jeg har jobbet lenge med det uten noen fremskritt. Med tanke på at jeg har en eksamen om noen uker, så har jeg ikke tid til å bruke altfor mye tid på bare èn ting lenger. Men fvf trenger jeg alltid!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Mitt forslag til neste utfordring: Target.

 

Det kan inkludere så mye, så her kan hver og en legge opp til akkurat hva de ønsker selv. Nese-target, labbetarget, frys-target, triks lært inn med target (f.eks lukke skuffe) osv.

Vi er med. Driver og trener nesetarget. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frystarget vil si at hunden holder posisjonen i flere sekunder. Ved nesetarget skal hunden da aktivt holde nesen på target i flere sekunder uten å røre seg, "fryse" på target. Ved labbetarget skal den stå i ro og "fryse" med labben på target i flere sekunder osv.

Dette kan man lære inn ved shaping. Først klikke og belønne for snute på target. Når hunden forstår det, så holder man igjen klikket når hunden tar snuten mot target. Dette vil ofte føre til en liten frustrasjon hos hunden og den vil kanskje trykke snuten litt hardere mot targeten - da klikker man og belønner for det. Holder den snuten et halvt sekund lenger enn forrige gang, så klikker man for det. Og fortsetter slik. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

'Hvordan motivere til trening i hverdagen?' syntes jeg er spennende og stiller som forslag til en litt annerledes utfordring til senere runder :)

Target er noe fillerier for vår del, da ender han med å sette snuta i absolutt alt (låret, trynet mitt, apporten, døra, sofaen osvosv), det orker jeg ikke flere omganger med :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
    • Hva med vanlig cocker? Eller amerikansk cocker? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...