Gå til innhold
Hundesonen.no

Valg av rase


Sushi&Simba
 Share

Recommended Posts

Hei! Trenger litt innspill til rasevalg. Har hatt hunden min i litt over 4 år nå (kleinspitz), og han er perfekt på alle måter - utenom ett lite unntak. Han er ikke rask nok. Han er sprek og kan gå laaange turer, men jeg kan ikke ha ham med på joggeturer. Han er ikke interessert, og han er ikke rask nok. Så nå ser jeg etter en rase som kan fylle dette kriteriet - pluss en del andre.

Jeg ønsker meg en hund som i hverdagen kan være med på rundt 2-4 joggeturer i uken på rundt 5-10 km i et rimelig greit tempo. Gjerne en hund som er lett å orientere mot eier. Vil helst ha en hun som er uinteressert i andre hunder og mennesker og holder seg nært eier og er lett å kalle inn. Gjerne lite jaktinstinkt. Trenger ingen hund med mye mental kapasitet, da jeg først og fremst ønsker meg en trenings- og turkamerat. Hunden må kunne være med på helge- og ukesturer med overnatting i telt vår/sommer/høst, og gjerne være grei å ta med på skiturer om vinteren (men trenger ikke tåle overnatting ute om vinteren). Og gjerne en hund som kan være med på sykkeltur :) Helst ikke en type hund som er veldig kjent for å bjeffe, da vi bor i blokk pdd. Egenskaper er mye viktigere enn utseende på hunden.

Ellers er det en fordel om den er liten til middels i størrelsen, men ingen krav. Ingen spesielle krav til pels, men har erfaring med at lang pels er lettere å få bort fra klær og møbler enn kort pels.

Må også ta høyde for at det kanskje blir barn noen år frem i tid, og at hunden må kunne tilpasse aktivitetsnivået noe uten å gå på veggen av det.

Hunder jeg liker så langt er whippet og saluki (men de har muligens for mye jaktinnstinkt?), shiba (nydelig, men for egenrådig?), terv og groenedael (for krevende mentalt?).

Tar gjerne imot innspill til de rasene jeg har sett på, samt nye forslag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 100
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Motsatt oppfatning her, min er veldig glad i joggetur. Han var også veldig enkel å lære at han skulle løpe foran meg, og passeringer har blitt kjempefine med lite arbeid fra min side. Om jeg har

For å presisere, jaktinstinkt er ikke et problem om det er mulig å nå inn til hunden og stoppe den om den fatter interesse for noe.

Men jeg tenker at dersom hunden din er perfekt på alle måter (bortsett fra jogginga) og du ikke skal ha hund før om noen år så hvorfor ikke holde deg til samme rase? Det kan jo hende at det er kun den

Her var det mange krav...

  • en hund som er lett å orientere mot eier. (da faller jaktrasene ut regner jeg med, siden de må jobbes mye med ift innkalling og radius.)
  • kan være med på rundt 2-4 joggeturer i uken på rundt 5-10 km i et rimelig greit tempo (løpehunder som LIKER løping er gjerne fuglehunder og huskier. Mange raser løper, men motivasjonen kan variere veldig fra individ til individ. Min erfaring med dette for min del er at andre raser enn fuglhunder og huskier ikke har den løpeviljen og trekkviljen som gjør løping med hund til noe morsomt.)
  • som er uinteressert i andre hunder og mennesker (tja...dette må nok eier jobbe mye med for de fleste raser).
  • holder seg nært eier og er lett å kalle inn.(Grp 4/6, 5, 7 og 10 faller da bort skule jeg tro...)
  • gjerne lite jaktinstinkt. (Også hos ikke-jaktraser er jaktlysten individavhengig, så du vet ikke hva du får alltid i kjøp av valp).
  • hunden må kunne være med på helge- og ukesturer med overnatting i telt vår/sommer/høst, og gjerne være grei å ta med på skiturer om vinteren (men trenger ikke tåle overnatting ute om vinteren). Og gjerne en hund som kan være med på sykkeltur.
  • helst ikke en type hund som er veldig kjent for å bjeffe, da vi bor i blokk pdd.(Spisshunder og mange små raser faller ut. Og noe bjeffing må man regne med hos mange hunder, igjen - noe individavhengig)
  • fordel om den er liten til middels i størrelsen, men ingen krav.
  • hunden må kunne tilpasse aktivitetsnivået noe uten å gå på veggen av det.(Da faller en del bort, en del raser som krever mosjon, vil bli litt ko-ko av lange perioder uten mosjon...)

Så mulig en hund fra gruppe 1 eller 2 vil passe deg? Men noen garanti for alle kravene dine får du ikke uansett hva du velger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å foreslå det åpenbare; mittelspitz?

Du sier din kleinspitz er perfekt på alle måter foruten at han ikke er rask nok - en større hund med lengre bein ville nok klart fint å holde følge, så hvorfor ikke like godt gå for en større versjon av rasen du sier er perfekt?

Jeg hadde en sheltie som er på samme størrelse som en mittel - hun jogget jeg med og det gikk helt fint. Såklart kan du være uheldig å komme over et individ som ikke vil løpe med deg selv om den kan, men du kan sikre deg litt fra det dersom du kjøper valp fra linjer der de har noe å vise til f.eks på agiliybanen som endel spitzer jo blir brukt til. Jeg tror faktisk ikke det blir noe problem :ahappy:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for tips så langt! Vet det er mange krav, og jeg vet det er liten sjanse for at jeg vil kunne få oppfylt alle. Må spesifisere at hunden jeg har nå er perfekt som individ, ikke nødvendigvis som rase. Han er eksepsjonelt snill og enkel å ha med å gjøre, tror ikke jeg vil få lignende om jeg kjøper samme igjen.

Tror dere en groenedael eller tervueren være tilfreds uten mye mental trening? Hunder fra gruppe 1 og 2 jeg tenker kan være aktuelle: korthåret collie (kanskje litt stor), schipperke (fare for mye varsling), boxer (krever de mye mental trening?), dansk-svensk gårdshund. Har ikke så veldig bra erfaringer med dalmantiner, opplever dem som brå og busete. Kanskje jeg bare har vært uheldig.

Noen som har erfaring med kooiker mtp. ønskene mine? Eller kanskje en annen hund fra gruppe 8 kunne passe? Toller?

Vil en whippet være umulig å ha løs?

Er shibaene så sta og egenrådig som det ryktes? Det er definitivt den rasen som tiltaler meg mest utseendemessig (med unntak av saluki kanskje), men det hjelper ikke være pen om den ikke er interessert i å gjøre noe av det jeg sier.

Tenker også litt på finsk lapphund og eurasier, men de ser litt "tunge" ut for jogging.

Må også spesifisere at jeg kommer til å se etter en voksen omplasseringshund, så har en viss mulighet til å se an individuelle egenskaper før jeg bestemmer meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jogger og sykler med min dvergpinscher på 4 kg. Hun trekker konstant. Så det går like mye på motivasjon. (Kan selvsagt ikke sykle like raskt med henne som whippeten, men kan sykle såpass raskt at whippeten også slår over i galopp).

Flere av kravene dine er litt motstridende. Men kanskje dsg kan passe. Syns heller ikke whippeten er et dumt forslag.

Whippeten er ikke spesielt vanskelig å ha løs, og den må også få løpe løs med jevne mellomrom for å trives.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Bølla

Tolleren kan være ganske verbal, og rasen sliter dessverre med endel nervøsitet.

Springer spaniel kunne kanskje vært et godt alternativ; de er svært godlynte med liten radius. Dalmatinere er nydelige hunder og jeg har aldri hatt dårlige erfaringer med dem (annet enn en venninne som dessverre måtte avlive sin), men det høres ut som at du har klare krav til hva du ønsker.

Boxere har svært mye energi, du bør ikke ha noen problemer å ha med den på tur, men der bør man ta i betraktning hva som er/var rasens bruksområde, samt at rasen sliter med endel sykdommer.

Når det er sagt så er de fleste hunder, likegyldig av rase, elskverdige skapninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

korthåret collie (kanskje litt stor).

Er (ifølge standard) mindre enn terv/groen. Så om størrelsen et det eneste som bekymrer deg her, så burde du ikke gå for belger heller.

Korthåret collie er slik jeg har erfart den, ikke spesielt glad i løpeturer...Ut på tur ja. Joggeturer - NOPE!

Da har vi veldig forskjellig erfaring her. Mi er gjerne med på lange joggeturer, både de med lav intensitet, korte joggeturer, lange joggeturer og de med eksplosiv intervalltrening :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at tervueren og groenedael ikke er noe å satse på siden du sier du ikke er så interessert i mental trening. Da er det andre raser som kunne passet deg bedre, og som ikke krever fullt like mye. De er dessuten temmelig store.

De andre rasene har jeg ikke så mye input på utenom at shiba har endel jakt i seg, og DSG kan være ganske bråkete.

Forøvrig tenker jeg fremdeles at en Mittel kunne vært midt i blinken for deg, men det høres kanskje ikke ut som den er med på vurderingslista?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke quotet, men...

Trådstarter skriver: "Tror dere Tervuren eller Groendal vil være tilfreds uten mye mental trening?"

Og JennyNoelle skriver at "Jeg tenker at tervueren og groendael ikke er noe å satse på siden du sier at du ikke er så interessert i mental trening."

Så jeg spør fordi jeg ble nysgjerrig: :)

Hvor mye mental trening i tid pr dag må de to nevnte rasene ha da? Og hva legger man i begrepet "mental trening" og "mye mental trening?" :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror dere en groenedael eller tervueren være tilfreds uten mye mental trening? Hunder fra gruppe 1 og 2 jeg tenker kan være aktuelle: korthåret collie (kanskje litt stor), schipperke (fare for mye varsling), boxer (krever de mye mental trening?), dansk-svensk gårdshund. Har ikke så veldig bra erfaringer med dalmantiner, opplever dem som brå og busete. Kanskje jeg bare har vært uheldig.

Dersom du synes korthårscollien blir for stor, så blir nok belgerne for store også. Forøvrig er det mange langhårsbelgere som lever som aktive familiehunder, men du bør nok satse litt på mentale utfordringer i tillegg til fysiske.

Får ikke quotet, men...

Trådstarter skriver: "Tror dere Tervuren eller Groendal vil være tilfreds uten mye mental trening?"

Og JennyNoelle skriver at "Jeg tenker at tervueren og groendael ikke er noe å satse på siden du sier at du ikke er så interessert i mental trening."

Så jeg spør fordi jeg ble nysgjerrig: :)

Hvor mye mental trening i tid pr dag må de to nevnte rasene ha da? Og hva legger man i begrepet "mental trening" og "mye mental trening?" :)

Min belgerunghund blir trent i LP 3-4 ganger hver uke, av og til korte økter på 5-10 min, andre ganger er det fellestrening med flere korte økter i løpet av noen timer. Det holder for min gutt. Han er dog noe mer urolig inne de dagene det kun blir tur.

Som sagt over, de fleste langhårsbelgere lever som familiehunder, er med på det som skjer i løpet av en dag. Kanskje de får godbitsøk av og til, og gjerne ungene i familien trener litt triks med hunden. Men da bør man gjerne velge fra oppdrettere/linjer som avler familiehunder, og ikke brukshunder :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med Welsh springer spaniel, ser på de som en sporty rase som ikke MÅ ha mentalt stimuli hele tiden og de er fine familiehunder.

Du kan kanskje også kikke litt på Cocker spaniel, jeg er også VELDIG glad i Field spanielen, men den er ikke så lett å få tak i her i Norge, er ikke så mange oppdrettere, men om dere legger planer i fremtiden så bør det la seg gjøre, eller dere kan importere.

Eller hva med puddel? Mellom eller liten/toy :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Får ikke quotet, men...

Trådstarter skriver: "Tror dere Tervuren eller Groendal vil være tilfreds uten mye mental trening?"

Og JennyNoelle skriver at "Jeg tenker at tervueren og groendael ikke er noe å satse på siden du sier at du ikke er så interessert i mental trening."

Så jeg spør fordi jeg ble nysgjerrig: :)

Hvor mye mental trening i tid pr dag må de to nevnte rasene ha da? Og hva legger man i begrepet "mental trening" og "mye mental trening?" :)

Mental trening for en belger - sett deg på en benk på Oslo S..

Nei, de trenger ikke mye mental trening - de elsker fysisk aktivitet - kan være vokale, mine har ikke vært det - har godt av å få brukt huet innimellom, men hiv på kløv (da må de jo tenke litt), trene triks foran tv - whatever. De er ikke så innmari kravstore - de setter pris på å få bruke nøtta, men de må ikke. Dog skal det sies at jeg merker stor forskjell på Noah når han har måttet tenke og ikke. Han er mye mer "avslappa" når han har fått brukt nøtta litt. Men det kan jo være så enkle ting som å jobbe med å lære den høyre og venstre på tur, å gå rett frem osv. Mental trening er så mye mer enn spor og lydighet osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker sheltie jeg. De jeg har sett og møtt har samtlige vært utrolig kvikke, blir "aldri" slitne/alltid på og klare for mer, liten radius, førerorientert. Ingen problem å ha med på hverken jogge eller skiturer så lenge man ikke forventer drahjelp. Sheltien kan ha litt lyd når den blir giret, men det er jo ikke noe problem ifht å bo i blokk.

Når det kommer an på jogge og sykkelturer så er min erfaring at det kommer like mye an på viljen som det kommer an på str og kapasitet. Hadde 2 malamuter før som ingen av dem hadde problem med og henge på hverken str messig eller kondisjonsmessig, de syntes derimot at jogging (i bånd that is) var fryktelig kjedelig og da spiller ikke lenger deres tilstedeværende fysikk noen rolle. Det samme gjelder belgeren jeg har nå (men det er nok ikke en rasegreie, hun er ganske utypisk der), men hun fungerer greit om hun får flexiline på.

Kortis tenker jeg kan være litt både og, alt ettersom hvilket individ du får og hvilken oppdretter/linjer du kjøper etter, ikke alle er like kvikke der.

Belger er jo veldig forskjellig, du får jo alt fra extreme brukshunder til de som bare vil stå å lukte på blomstene (sånn omtrent) så der burde være fult mulig og finne noe som passer ifht mentaltrening. Dessuten så er det jo ingen hunder som krever så himla mye mentalstimulering, typ hver dag eller så så mange timer i uken, men en del hunder setter nok pris på å få brukt hodet litt innimellom, men det kan jo være så mangt, feks noe så enkelt som å hive maten ut på plena, trene triks i stua eller gå et spor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, sånn tenker jeg også, Belgerpia. Det er jo mental trening mye av det som bikkjene er med på, når de f.eks. må oppholde seg i krevende og nye omgivelser, i omgivelser der det forventes forlanges at de skal oppføre seg "sånn og sånn," osv. Det er jo ikke bare feltsøk, lydighet, "triks" osv osv som er mental trening. Det høres litt avskrekkende ut når det nevnes "mental trening." :D

Nei nok "blæblæblæ" herfra nå :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, jeg tenker at en del pinschere godt kunne trives med det du skisserer. Spesielt om du ser etter en voksen omplassering, for da kan du jo se an hvordan individet er, og du slipper den mer krevende unghundperioder hvor de har mer behov for mentale utfordringer (evt eier har behov for at hunden er mentalt sliten :P)

Pinscheren er atletisk bygget, rask og stor nok til å være med på joggeturer uten problemer. Garanterer ikke at den trekker, men at den er villig med tror jeg nok. Fjellturer vår/sommer/høst er ikke noe problem for vår i alle fall. De har vaktinstinkt og kan varsle, men er ingen typisk gneldrer, oppdragelse er dog viktig her, og noen har mer vaktinnstinkt enn andre. De er stort sett uniteresserte i fremmede. OBS! Noen kan vippe over til usikkerhet, se an individet (evt oppdretter, linjer osv om det gjelder valpekjøp) nøye. Interesse for andre hunder er nok mer en treningssak som med andre hunder. Førerorientert... kommer an på hva du sammenligner med. Absolutt ingen gruppe 1 hund :P Men er du vant med spisshunder burde en pinscher være overkommelig. Noen er mer selvstendige enn andre, samme med jaktlyst, og kan dermed variere i radius/innkalling når de er løse.

Kan ha negative egenskaper som stress, ressursforsvar, og bør ha blitt trent mye på håndtering som valp/unghund (igjen, siden det her er snakk om å skaffe voksen hund).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Belgisk fårehund trenger ikke sånn fryktelig mye mental trening om de får godt med fysisk trening. Mentalt trening kan i stor grad erstattes av fysisk. Og det høres det jo ut som dere er interessert i å gi en del av. Men de virkelige elsker å trene og bruke hodet sitt, så det er jo litt hyggelig å la dem bruke seg til det de er mest glad i. Men om horthåra collie er litt for stor, så tror jeg du kan legge belger på hylla med en gang. De er kanskje litt lettere i kroppen, men de er større hunder enn collie. Ihvertfall hannene.

Mine får alt fra lydighet-/brukstrening daglig til at det kan gå flere uker mellom hver gang. Normalen er ett par-tre ganger i uka (men når jeg trener trener jeg en del, ikke bare 10 minutter). Helt ærlig, så merker jeg ingen forskjell på dem om vi trener mye mentalt eller ikke i forhold til å være rolige, avslappa og fornøyde. Men vi har en enda bedre kontakt, og de er mer på meg når vi trener noe som utfordrer dem mentalt sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter på telefonen men kan svare veldig kort angående kooiker:

Til de fleste av dine ønsker passer den/kan trenes lett til det. Men det er veeeeldig individavhengig om du får en som liker å løpe. F.eks. min kooiker ser ikke noe poeng å løpe i kort bånd uten snusing (men når jeg tenker meg om, så er han glad i å følge med når det går fort nok, men han vil snuse - så jeg har han personlig sjeldent med). På ski derimot vet jeg de fleste kooikere er med, men absolutt ikke alle trekker!

Så jeg ville ikke gamblet på å gå for kooikeren om du må løpe 5-10 km i raskt tempo, jeg tror de fleste (om man ikke får et løpegal individ) trives mye mer på skogsturer/fjellturer i rask gange med mulighet for snusing enn løpeturer.

Ellers kan du sende meg pm med eventuelle spørsmål om du likevel er nysgjerrig på rasen! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk meg en engelsk springer spaniel nettopp for å være sikker på å få en god løpekompis :) Og det har gått strålende! Han har veldig kort radius og stikker aldri av. Han er heller ikke spesielt krevende - får han en times tur i skogen, løs eller i bånd, ligger han og grynter på sofaen resten av kvelden. Han har selvfølgelig stor kapasitet og blir glad av lange turer, agility og annen trening, men går ikke på veggen av en rolig dag.

Jaktinstinkt har han selvfølgelig, da... Jeg har jaktvarianten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har whippet, og siden du skrev at du har tenkt litt på dem, tar jeg her utgangspunkt i listen som ble laget i første svaret du fikk:

  • en hund som er lett å orientere mot eier. Den typiske whippet er ikke spesielt førerorientert, da må du være/ha noe dritkult. Det faller dem ikke naturlig, på en måte.
  • kan være med på rundt 2-4 joggeturer i uken på rundt 5-10 km i et rimelig greit tempo. Burde ikke være noe problem. Eksempelvis er whippeten min med på joggeturer både hvor han traver pent i halsbånd ved fot, og hvor han ligger i sele og trekker, og halvsøsteren hans er med på turer med hest både i bånd og løs hvor det går i trav og galopp. Ha i bakhodet at whippeten også burde få frese av seg, løs, et par ganger i uken.
  • som er uinteressert i andre hunder og mennesker. Dette er individuelt, min ELSKER andre mennesker og om en fremmed roper på han eksisterer jeg ikke annet enn når han stempler forbeina i meg for å fortelle meg at her er det noen som er SÅ KULE. Men jeg har også møtt og hørt om mange whippeter som ikke enser fremmede med mindre de vifter godis eller en ball foran nesen til hunden.
  • holder seg nært eier og er lett å kalle inn. Whippeten jakter, så en god innkalling må trenes mye på, og den har ikke spesielt kort radius. Min løper gjerne ut av syne flere ganger ila. en tur, men stikker ikke av i den forstand at han ikke kommer tilbake når han skjønner at jeg er "borte", eller når jeg roper.
  • gjerne lite jaktinstinkt. Som regel mye jakt på smådyr og fugl, kan til en viss grad trenes bort med en god innkalling.
  • hunden må kunne være med på helge- og ukesturer med overnatting i telt vår/sommer/høst, og gjerne være grei å ta med på skiturer om vinteren (men trenger ikke tåle overnatting ute om vinteren). Og gjerne en hund som kan være med på sykkeltur. Null stress for en whippet. Men den må kles på om det er vått og kaldt, men det er individuelt "hvor vått og kaldt" det må være før den trenger klær.
  • helst ikke en type hund som er veldig kjent for å bjeffe, da vi bor i blokk pdd. Jeg tror ikke whippeter kan bjeffe :P
  • fordel om den er liten til middels i størrelsen, men ingen krav. Middels str., virker mindre inne da de har en fantastisk evne til å krølle seg sammen til en liten ball.
  • hunden må kunne tilpasse aktivitetsnivået noe uten å gå på veggen av det. Som regel er en whippet fornøyd med å få løpe fritt en stund, og rolige dager er som regel ikke noe problem.

Mental trening er ikke "krevd" av whippeten, de har ikke en mental arbeidslyst som krever noe særlig. Til gjengjeld krever det lite mental trening før de er svært fornøyde og er blitt slitne nok til å sove en hel dag.

Vi bor i Bergen, så dersom du vil kan du få låne min en dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Men sist så ville ikke vetrinæren ta biopsi fordi de da kan stikke akkurat på det området som det ikke er ondartet. Og motsatt. Måtte operere den bort også vet man om den er godarta eller ondartet.
    • Hei og hopp. jeg skal bytte for til min 10 mnd gamle finske lapphund. Hun er ekstremt sensitiv i magen, får lett diare. Ønsker et skånsomt og selvfølgelig næringstett for. Har per nå Purizon, og har vært fornøyd med det. Men tenker å prøve noe annet og se om magen blir mer stabil da. Vurderer enten Markus Muhle eller Købers. Har noen noen erfaringer med disse formerkene til sensitive hunder? setter pris på alle svar!:)
    • Nå tviler jeg på at det er spesielt farlig, hvis det var vanlige, små muffinspapir. Bare følg med på allmentilstanden. MEN, når det gjelder slike medisinske spørsmål om ting som kan være farlige så bør du alltid kontakte veterinær heller enn et tilfeldig nettforum, facebook, eller tilfeldige folk. Ta en telefon og spør, det kan redde livet til hunden din.
    • Hunden min klarte å spise tre muffinspapir i går når jeg var på toalettet.. papiret var soggy og mykt, men jeg blir jo bekymret. Hun har ikke kastet opp og bæsjet to fine bæsjer i dag . Formen hennes er også helt normal. Men hun hikket både i går og i dag, og jeg har aldri lagt merke til at hun har hikket før. Noen her som har erfaring med hund som har spist muffins/bakepapir😅 er det noe som pleier å komme ut av seg selv? Eller løses lett opp i magen? kan legge til at hun er bare 3.7 kg så ikke den største hunden.
    • Mitt inntrykk med working cocker er at de er slitsomme arbeidsjern med lite ro i kroppen. De vibrerer av energi. Kjøp deg en vanlig cocker og klipp den ned/ikke barber. Men vil ikke du ha en pelshund er det ganske safe å ikke kjøpe pelshund..  Vil ikke du ha jakthund... ikke kjøp en jakthund.  Ganske enkel matte    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...