Gå til innhold
Hundesonen.no

Sushi&Simba

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sushi&Simba

  1. Kjenner en del flater, så vet hvordan de kan være Brun flat hadde vært noe, men sikkert ikke lett å komme over voksne individer som skal omplasseres siden de er ganske sjeldne.
  2. Flaten er en fin hund! Kanskje litt vel energisk? Og jeg er ikke så glad i helt sorte hunder. Men en rolig liten flat-tispe kunne vært noe.
  3. Nå løper jeg 2-3 ganger 7-10 km hver gang. Skulle gjerne løpt litt oftere, men har ikke kapasitet da jeg skal gå tur med vofsen i tillegg til å trene. Så jeg tenker det må være supert å ha en hund der jeg kan slå to fluer i en smekk - trene og gi hunden tur samtidig Jeg ønsker meg gjerne to hunder, selv om fornuften sier jeg ikke trenger det. Derfor ønsket om en hund som kan fylle behov nåværende hun ikke kan. Litt for å rettferdiggjøre to hunder overfor samboer? Hehe
  4. Jeg tenker ikke generelt at en blanding av BC og engelsk setter en en god idé (det høres faktisk ut som en ekstremt dårlig idé), men akkurat denne (voksne) blandingen hørtes ut som en god kombo basert på eier beskrivelse. Kommer ikke til å ta til meg en blandingsvalp. Kommer sannsynligvis ikke til å ta til meg en valp i det hele tatt. Siden jeg ønsker en voksen hund har jeg ikke så mye å velge mellom, derfor kommer jeg til å holde flere raser (og blandinger) som aktuelle. Må bare presisere at hun jeg snakket med sammenlignet WSS med engelsk cocker. Hun mente cockeren også ville klare å henge fint med på joggeturer. Jeg vet ikke jeg. Noen som har erfaring med engelsk cocker?
  5. Har nettopp utvekslet melding med en dame på et annet forum som har WSS (og har hatt det lenge). Hun beskriver rasen som ganske vimsete og som ganske lett distraherbare/ufokuserte. Hun sammenligner med engelsk cocker, som hun også har erfaring med, og sier disse er mye bedre på førerorientering og innkalling. Hun sier også at WSS er så sosiale at de er utsatt for separasjonsangst, og påfølgende vansker med å være alene hjemme. Jeg tror jeg kommer til å sitte på finn og se etter hunder som kan passe meg. Kanskje det faktisk er best med en blanding? Så en blanding av border collie og engelsk setter som nettopp lå ute, det kunne vært noe Men blir ikke ny hund helt ennå. Takk for innspill alle sammen, er veldig godt å ha dette i bakhånd når jeg skal se etter ny hund.
  6. For å presisere, jaktinstinkt er ikke et problem om det er mulig å nå inn til hunden og stoppe den om den fatter interesse for noe.
  7. Nå er jo poenget at jeg ikke ønsker å løpe alene, jeg vil gjerne ha med en firbent kompis
  8. Jo, det er jo et forslag. Men litt redd for at en husky ikke vil kunne tilpasse seg perioder med mindre aktivitet ute f.eks. pga. graviditet/småbarnstid, sykdom, dårlig vær eller lignende. Kjenner ikke noen med AH, tror aldri jeg har møtt en engang, så har ikke noe spesielt inntrykk av rasen. Har også et inntrykk av at AH nesten uten unntak er en rase som har lett for å stikke av, noen med erfaringer der? Noen som har noe kjennskap til lagottoen med tanke på mine krav?
  9. Må bare takke igjen for alt engasjementet dere viser, er til god hjelp Nei, syns det er et betimelig spørsmål Svaret er vel kort og greit: nei, hvis en ny hund ikke kan fylle den "funksjonen" jeg savner i hunden jeg har, er jeg i utgangspunktet ikke så interessert i å ha to hunder. Velger jeg å få meg valp er jo det en sjanse jeg må ta, og hvis hunden ikke blir slik jeg ønsker må jeg bare leve med det. En hund kan jo også bli skadet, den vil bli eldre og i dårligere form med tiden - det er jo slike ting man må ta høyde for før man skaffer seg hund. Er jo derfor jeg også ønsker å gjøre god research før jeg skaffer neste hund - slik at sjansene for å velge feil (igjen) minimeres. Sist jeg valgte hund ble jeg litt "skremt" av alle formaninger om hvor mye mosjon en hund trenger. Innså litt for sent at jeg kan tilfredsstille en hund som trenger over middels med mosjon. Som det blir nevnt over er jeg mest interessert i å overta en voksen hund. Både fordi jeg ikke er så begeistret for valpetiden, fordi jeg ønsker å kunne se an individuelle egenskaper mer nøye, og fordi jeg syntes det er fint å kunne tilby et godt hjem til en hund som må omplasseres. Derfor er det greit å ha flere aktuelle raseforslag mens jeg sitter på finn.no og speider Raser som fortsatt er aktuelle: Welsh s. spaniel, korthårscollie, tervueren/groenendael, kanskje engelsk s. spaniel. Raser som er aktuelle om jeg finner et individ som passer kriteriene mine: whippet, shiba (klarer ikke gi slipp på den ), sheltie. Blandingshund er heller ikke utelukket. Hvis jeg kaster størrelse helt til side (som det jo virker som jeg har gjort): Hva tenker dere om hvit gjeterhund for mine kriterier?
  10. Bare for å klare opp, så er grunnen til at jeg i utgangspunktet ønsket meg en hund med lite jaktinstinkt fordi jeg vil ha en hund som ikke stikker av etter alt som rører seg. Ingen problem om hunden er interessert i bytter om det går relativt greit å lære dem i avstå om de ikke får lov. Er veldig klar over at nå som jeg ønsker meg en hund med litt mer driv vil det også komme litt flere instinkter og utfordringer
  11. Dette. Er. Det. GØYESTE. Jeg. NOENSINNE! Har. Sett. Haha! Håper på å treffe på dere en dag!
  12. Takk for litt opplysende informasjon, Pim
  13. Hm, var ikke klar over at welshen hadde så mye jakt igjen i seg. Det blir et minus. Liker dessverre ikke japansk spisshund noe særlig, har møtt en del av dem og føler ikke jeg får god nok kontakt. En sheltie fra mer aktive linjer kan være noe. Har ikke møtt så mange av dem, men nok til å se at det er stor variasjon mellom individene i rasen. Hvilken oppdretter tenker du på, JennyNoelle?
  14. Vi har en katt i fosterhjem fra DB Hordaland Min erfaring er at katten venner seg til hunden fort, så lenge hunden er rolig og vant med katter. Har rett og slett gitt katten noen timer i leiligheten før jeg introduserte hunden. Ikke mange dagene etter følte jeg meg trygg på å la dem være alene løst sammen når jeg ikke var hjemme. Har gått over all forventning
  15. Jeg vil helst ha en hund som ikke trekker på joggetur, men som trekker på ski! Sikkert et umulig krav Men det viktigste er at den ikke trekker på joggetur, men som kan løpe greit på siden i bånd eller kan løpe løs når vi ikke er i trafikken og med mye folk. Dette med at de ikke skal være så interessert i andre er ikke så veldig viktig, men vil ha en hund som har liten radius og der innkallingen er relativt lett å trene opp. Labrador er derfor et alternativ, men syns de er litt kjedelige i utseende. Så, noen som vet om en fantastisk voksen welsh som skal omplasseres?
  16. Tusen takk for mange flotte og gode svar! Jeg merker welsh springer spaniel seiler frem som en god kandidat etter at den blir nevnt her. Virker som en tilpasningsdyktig, førerorientert og godlynt hund som er med på det meste. Liker utseendet på den litt bedre enn engelsk springer Er fortsatt forelsket i whippet og shiba, selv om de ikke oppfyller kravene mine. Takk for tilbud om lån av whippet, tar kontakt om det blir aktuelt! Godt å få litt mer innspill fra dere med belgere om hva de egentlig krever av mental trening. Jeg kunne godt trives med å trene mer hverdagslydighet med en hund som er lettlært. Når jeg tenker meg om er det tålmodigheten jeg sliter litt med når det gjelder trening av han jeg har, så en hund som lærer raskere kunne kanskje vært noe. Når det gjelder størrelse så er ikke det så veldig viktig. Det ville vært greiest med en hund som går rimelig greit å ha med seg på fly, da jeg har familie i en annen del av landet, men om jeg først skal ha en hund som er større enn den jeg har nå som jeg ikke får med meg i kabinen så er det ikke så farlig. Så var det bare å overbevise samboeren om at hund nummer 2 er en god idé...
  17. Tusen takk for tips så langt! Vet det er mange krav, og jeg vet det er liten sjanse for at jeg vil kunne få oppfylt alle. Må spesifisere at hunden jeg har nå er perfekt som individ, ikke nødvendigvis som rase. Han er eksepsjonelt snill og enkel å ha med å gjøre, tror ikke jeg vil få lignende om jeg kjøper samme igjen. Tror dere en groenedael eller tervueren være tilfreds uten mye mental trening? Hunder fra gruppe 1 og 2 jeg tenker kan være aktuelle: korthåret collie (kanskje litt stor), schipperke (fare for mye varsling), boxer (krever de mye mental trening?), dansk-svensk gårdshund. Har ikke så veldig bra erfaringer med dalmantiner, opplever dem som brå og busete. Kanskje jeg bare har vært uheldig. Noen som har erfaring med kooiker mtp. ønskene mine? Eller kanskje en annen hund fra gruppe 8 kunne passe? Toller? Vil en whippet være umulig å ha løs? Er shibaene så sta og egenrådig som det ryktes? Det er definitivt den rasen som tiltaler meg mest utseendemessig (med unntak av saluki kanskje), men det hjelper ikke være pen om den ikke er interessert i å gjøre noe av det jeg sier. Tenker også litt på finsk lapphund og eurasier, men de ser litt "tunge" ut for jogging. Må også spesifisere at jeg kommer til å se etter en voksen omplasseringshund, så har en viss mulighet til å se an individuelle egenskaper før jeg bestemmer meg.
  18. Hei! Trenger litt innspill til rasevalg. Har hatt hunden min i litt over 4 år nå (kleinspitz), og han er perfekt på alle måter - utenom ett lite unntak. Han er ikke rask nok. Han er sprek og kan gå laaange turer, men jeg kan ikke ha ham med på joggeturer. Han er ikke interessert, og han er ikke rask nok. Så nå ser jeg etter en rase som kan fylle dette kriteriet - pluss en del andre. Jeg ønsker meg en hund som i hverdagen kan være med på rundt 2-4 joggeturer i uken på rundt 5-10 km i et rimelig greit tempo. Gjerne en hund som er lett å orientere mot eier. Vil helst ha en hun som er uinteressert i andre hunder og mennesker og holder seg nært eier og er lett å kalle inn. Gjerne lite jaktinstinkt. Trenger ingen hund med mye mental kapasitet, da jeg først og fremst ønsker meg en trenings- og turkamerat. Hunden må kunne være med på helge- og ukesturer med overnatting i telt vår/sommer/høst, og gjerne være grei å ta med på skiturer om vinteren (men trenger ikke tåle overnatting ute om vinteren). Og gjerne en hund som kan være med på sykkeltur Helst ikke en type hund som er veldig kjent for å bjeffe, da vi bor i blokk pdd. Egenskaper er mye viktigere enn utseende på hunden. Ellers er det en fordel om den er liten til middels i størrelsen, men ingen krav. Ingen spesielle krav til pels, men har erfaring med at lang pels er lettere å få bort fra klær og møbler enn kort pels. Må også ta høyde for at det kanskje blir barn noen år frem i tid, og at hunden må kunne tilpasse aktivitetsnivået noe uten å gå på veggen av det. Hunder jeg liker så langt er whippet og saluki (men de har muligens for mye jaktinnstinkt?), shiba (nydelig, men for egenrådig?), terv og groenedael (for krevende mentalt?). Tar gjerne imot innspill til de rasene jeg har sett på, samt nye forslag!
×
×
  • Opprett ny...