Gå til innhold
Hundesonen.no

Sushi&Simba

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Bergen
  • Hunderase
    Kleinspitz

Sushi&Simba's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

12

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjenner en del flater, så vet hvordan de kan være Brun flat hadde vært noe, men sikkert ikke lett å komme over voksne individer som skal omplasseres siden de er ganske sjeldne.
  2. Flaten er en fin hund! Kanskje litt vel energisk? Og jeg er ikke så glad i helt sorte hunder. Men en rolig liten flat-tispe kunne vært noe.
  3. Nå løper jeg 2-3 ganger 7-10 km hver gang. Skulle gjerne løpt litt oftere, men har ikke kapasitet da jeg skal gå tur med vofsen i tillegg til å trene. Så jeg tenker det må være supert å ha en hund der jeg kan slå to fluer i en smekk - trene og gi hunden tur samtidig Jeg ønsker meg gjerne to hunder, selv om fornuften sier jeg ikke trenger det. Derfor ønsket om en hund som kan fylle behov nåværende hun ikke kan. Litt for å rettferdiggjøre to hunder overfor samboer? Hehe
  4. Jeg tenker ikke generelt at en blanding av BC og engelsk setter en en god idé (det høres faktisk ut som en ekstremt dårlig idé), men akkurat denne (voksne) blandingen hørtes ut som en god kombo basert på eier beskrivelse. Kommer ikke til å ta til meg en blandingsvalp. Kommer sannsynligvis ikke til å ta til meg en valp i det hele tatt. Siden jeg ønsker en voksen hund har jeg ikke så mye å velge mellom, derfor kommer jeg til å holde flere raser (og blandinger) som aktuelle. Må bare presisere at hun jeg snakket med sammenlignet WSS med engelsk cocker. Hun mente cockeren også ville klare å henge fint med på joggeturer. Jeg vet ikke jeg. Noen som har erfaring med engelsk cocker?
  5. Har nettopp utvekslet melding med en dame på et annet forum som har WSS (og har hatt det lenge). Hun beskriver rasen som ganske vimsete og som ganske lett distraherbare/ufokuserte. Hun sammenligner med engelsk cocker, som hun også har erfaring med, og sier disse er mye bedre på førerorientering og innkalling. Hun sier også at WSS er så sosiale at de er utsatt for separasjonsangst, og påfølgende vansker med å være alene hjemme. Jeg tror jeg kommer til å sitte på finn og se etter hunder som kan passe meg. Kanskje det faktisk er best med en blanding? Så en blanding av border collie og engelsk setter som nettopp lå ute, det kunne vært noe Men blir ikke ny hund helt ennå. Takk for innspill alle sammen, er veldig godt å ha dette i bakhånd når jeg skal se etter ny hund.
  6. For å presisere, jaktinstinkt er ikke et problem om det er mulig å nå inn til hunden og stoppe den om den fatter interesse for noe.
  7. Nå er jo poenget at jeg ikke ønsker å løpe alene, jeg vil gjerne ha med en firbent kompis
  8. Jo, det er jo et forslag. Men litt redd for at en husky ikke vil kunne tilpasse seg perioder med mindre aktivitet ute f.eks. pga. graviditet/småbarnstid, sykdom, dårlig vær eller lignende. Kjenner ikke noen med AH, tror aldri jeg har møtt en engang, så har ikke noe spesielt inntrykk av rasen. Har også et inntrykk av at AH nesten uten unntak er en rase som har lett for å stikke av, noen med erfaringer der? Noen som har noe kjennskap til lagottoen med tanke på mine krav?
  9. Må bare takke igjen for alt engasjementet dere viser, er til god hjelp Nei, syns det er et betimelig spørsmål Svaret er vel kort og greit: nei, hvis en ny hund ikke kan fylle den "funksjonen" jeg savner i hunden jeg har, er jeg i utgangspunktet ikke så interessert i å ha to hunder. Velger jeg å få meg valp er jo det en sjanse jeg må ta, og hvis hunden ikke blir slik jeg ønsker må jeg bare leve med det. En hund kan jo også bli skadet, den vil bli eldre og i dårligere form med tiden - det er jo slike ting man må ta høyde for før man skaffer seg hund. Er jo derfor jeg også ønsker å gjøre god research før jeg skaffer neste hund - slik at sjansene for å velge feil (igjen) minimeres. Sist jeg valgte hund ble jeg litt "skremt" av alle formaninger om hvor mye mosjon en hund trenger. Innså litt for sent at jeg kan tilfredsstille en hund som trenger over middels med mosjon. Som det blir nevnt over er jeg mest interessert i å overta en voksen hund. Både fordi jeg ikke er så begeistret for valpetiden, fordi jeg ønsker å kunne se an individuelle egenskaper mer nøye, og fordi jeg syntes det er fint å kunne tilby et godt hjem til en hund som må omplasseres. Derfor er det greit å ha flere aktuelle raseforslag mens jeg sitter på finn.no og speider Raser som fortsatt er aktuelle: Welsh s. spaniel, korthårscollie, tervueren/groenendael, kanskje engelsk s. spaniel. Raser som er aktuelle om jeg finner et individ som passer kriteriene mine: whippet, shiba (klarer ikke gi slipp på den ), sheltie. Blandingshund er heller ikke utelukket. Hvis jeg kaster størrelse helt til side (som det jo virker som jeg har gjort): Hva tenker dere om hvit gjeterhund for mine kriterier?
  10. Bare for å klare opp, så er grunnen til at jeg i utgangspunktet ønsket meg en hund med lite jaktinstinkt fordi jeg vil ha en hund som ikke stikker av etter alt som rører seg. Ingen problem om hunden er interessert i bytter om det går relativt greit å lære dem i avstå om de ikke får lov. Er veldig klar over at nå som jeg ønsker meg en hund med litt mer driv vil det også komme litt flere instinkter og utfordringer
  11. Dette. Er. Det. GØYESTE. Jeg. NOENSINNE! Har. Sett. Haha! Håper på å treffe på dere en dag!
  12. Takk for litt opplysende informasjon, Pim
  13. Hm, var ikke klar over at welshen hadde så mye jakt igjen i seg. Det blir et minus. Liker dessverre ikke japansk spisshund noe særlig, har møtt en del av dem og føler ikke jeg får god nok kontakt. En sheltie fra mer aktive linjer kan være noe. Har ikke møtt så mange av dem, men nok til å se at det er stor variasjon mellom individene i rasen. Hvilken oppdretter tenker du på, JennyNoelle?
  14. Vi har en katt i fosterhjem fra DB Hordaland Min erfaring er at katten venner seg til hunden fort, så lenge hunden er rolig og vant med katter. Har rett og slett gitt katten noen timer i leiligheten før jeg introduserte hunden. Ikke mange dagene etter følte jeg meg trygg på å la dem være alene løst sammen når jeg ikke var hjemme. Har gått over all forventning
  15. Jeg vil helst ha en hund som ikke trekker på joggetur, men som trekker på ski! Sikkert et umulig krav Men det viktigste er at den ikke trekker på joggetur, men som kan løpe greit på siden i bånd eller kan løpe løs når vi ikke er i trafikken og med mye folk. Dette med at de ikke skal være så interessert i andre er ikke så veldig viktig, men vil ha en hund som har liten radius og der innkallingen er relativt lett å trene opp. Labrador er derfor et alternativ, men syns de er litt kjedelige i utseende. Så, noen som vet om en fantastisk voksen welsh som skal omplasseres?
×
×
  • Opprett ny...