Gå til innhold
Hundesonen.no

Sunne fristelser du gidder å lage i varmen!


ida
 Share

Recommended Posts

I dag lagde jeg min egen lemonade og den ble sinnsykt god om jeg skal si det selv.

Saften av tre sitroner (silte ut steiner og kjøtt gjennom tesil)

8 desiliter vann

Sukker eller annen søtning etter smak, behag og samvittighet :)

Masse isbiter

Røre, røre og servere

Mmmmmm :P

Har du noen idèer?

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget iskaffe! Fult glass med isbiter, hell over kald melk 1/2-3/4, toppes med espresso/sterk kaffe. Nytes med sugerør!

Og til det er det bedre å bruke hjemmelaget sirup enn sukker om man vil ha i det :) Ta masse sukker i en kjele med vann, kok opp til alt sukkeret er oppløst og ha i kjøleskapet til avkjølt. Man kan også tilsette sjokolade/karamell/vanilje mens blandingen koker om man vil ha sirup med smak i :D

*lage seg iskaffe*

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Perfekt middag i varmen er salat med masse godt oppi :) kylling, penne, sukkereter, ananas, feta, oliven, bønner, ost, skinke osv. Man kan jo ha oppi akkurat hva man vil! Gjerne med et nystekt brød eller loff til :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget iste av fruktte her også. Har prøvet og feilet litt, mye av teen som er laget av svart te blir bitter, men har funnet et par som fungerer godt. Til 1 liter bruker jeg 5 te poser. Lar det trekke etter angitt tid i halv mengde vann, fyller på meg kaldt vann og isbiter. Jeg bruker ikke søtning.

I går ble det super enkel middag, ferske pastaputer med fyll og en ferdig tomatsaus. Hadde salat og baguett til. Tok 5 min å lage.

I dag har jeg veldig lyst på pai. Tror jeg kommer til å gjøre det enkelt ved å kjøpe ferdig paibunn og fylle den med spinat, feta og soltørkede tomater. Orker ikke så mye kjøkkentjeneste om sommeren :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Omelett er en grei middag når det er for varmt, skjær opp grønnsaker du syns er gode, noe ost og mix ett par egg med litt melk. Stek på litt over middels varme ei lita stund. Kan godt spises kald. Jeg spiser det gjerne med en halv avocado, litt salsa og brød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget iste av fruktte her også. Har prøvet og feilet litt, mye av teen som er laget av svart te blir bitter, men har funnet et par som fungerer godt. Til 1 liter bruker jeg 5 te poser. Lar det trekke etter angitt tid i halv mengde vann, fyller på meg kaldt vann og isbiter. Jeg bruker ikke søtning.

svart te bør ikke trekke mer enn max 3-4 minutter, ellers blir den bitter. Jeg bruker å kjøpe "bestemors hage" eller "caprihana" på tebutikken

Lenke til kommentar
Del på andre sider

svart te bør ikke trekke mer enn max 3-4 minutter, ellers blir den bitter. Jeg bruker å kjøpe "bestemors hage" eller "caprihana" på tebutikken

Ja jeg vet det, men jeg er veldig var på bitre smaker og synes ikke det passer i iste. Men som vanlig varm smaker det ikke like bittert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne teen er utrolig god å lage iste på syntes jeg http://paromi.com/Lemon-Ginger-15-Full-Leaf-Tea-Bags.html

Jeg kjøpte på Meny og at det er Fairtrade er jo ingen ulempe.

Fyller en tekanne med varmt vann, oppi med posen, trekke en stund, helle teen over i en flaske eller noe og heller på mer varmt vann på samme pose. Testet litt og vet dere, en pose holdt faktisk til 2 liter uten at den tapte seg i smak, jejjjjj.

Lager en porsjon om kvelden, inn i kjøleskapet og vips, deilig iskald iste neste dag :)

*uuups, jeg har visst allerede drukket 2 liter idag, lage mer*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sunt tips til grilling: Maiskolbe også tomat. Del tomaten i to og ha på MASSE pepper. Så mye pepper at den ene siden er nesten svart, også ha den på grillen. Passer til både kjøtt og fisk - supergodt! (Pepper-tomaten kan også lages på panne, om du ikke griller).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Snacks:

Ruller av spekeskinke og oppskåret honningmelon.

Grove eller salte kjeks med ost/smøreost samt drue.

Grønnsaker som gulrøtter, agurk og stangselleri delt i staver, med dip av lett/ekstra lett rømme, blandet med salt, pepper, chili, hvitløk, litt sitronsaft og gjerne litt fersk basilikum, eller rett og slett Holiday dipmix.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag lagde jeg min egen lemonade og den ble sinnsykt god om jeg skal si det selv.

Saften av tre sitroner (silte ut steiner og kjøtt gjennom tesil)

8 desiliter vann

Sukker eller annen søtning etter smak, behag og samvittighet :)

Masse isbiter

Røre, røre og servere

Mmmmmm :P

Har du noen idèer?

Prøvde meg på oppskriften din i går. Det ble kjempe godt, perfekt i varmen :thumbs:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...