Jump to content
Hundesonen.no

Forvert og førstegang hundeeier


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Jeg kan veldig lite om forvert avtaler men en bekjent av meg er førstegangs hundeeier og har ei tispe på avtale. Hun har fått beskjed om at hun bør vurdere å teipet ørene til hunden, men hun kan jo ingenting om dette selv. Jeg spør fordi jeg ikke vet bedre, men ville det ikke vært naturlig at oppdretter gjorde dette eller viste hvordan man gjør dette? En at hun skal prøve dette selv utfra beskrivelser hun finner fra Google.

Hunden skal selvsagt stilles ut, men hun har ikke fått beskjed om hva hun bør trene på. Jeg har forklart hva utstilling er og hva hun bør trene på, men dette burde vel strengt tatt oppdretter også gjøre?

Dere som har satt ut hunder på for, hvor godt følger dere disse opp?

Tenker da spesielt på når det er snakk om førstegangs eiere. Hun har meldt seg på kurs og lest masse bøker, så hun er helt klart veldig ivrig. Nå kan det godt hende at oppdretter har gitt henne mer info enn hun formidler til meg, men jeg ble litt nysgjerrige på hva som er vanlig.

Link to comment
Share on other sites

Det burde være oppdretters jobb, ja, viss vedkomende er interessert i at ting blir gjort riktig og skikkelig. Men nå er det ikke alltid like lett å vite alt hva andre lurer på heller, og alle er kanskje ikke like flinke til å si ifra (enten fordi de ikke tørr eller fordi de faktisk ikke vet at det er noe de burde gjort noe med), men er det noe konkret din bekjent lurer på så burde jo h*n ta kontakt med oppdretter og spørre om tips/råd/hjelp. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg lærer fôrvertene mine å teipe, sant tilbyr de å komme til meg med hunden om de er usikker på om de gjør det rett. Arrangerer også utstillingstrening og ber de lære hunden å bli tatt "over", inni munnen, stå på bord og trave pent. Dette har jeg gjort med alle fôrvertene mine, og i mitt miljø har jeg inntrykk av at det er ganske vanlig praksis.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bølla

Teipe bikkjer..... Oh the stupidity :fish:

Hunder på fôr kan bli et ormebol. Først og fremst er det oppdretters ansvar å velge ut passene verter, og ikke minst følge opp hund og eier. De jeg kjenner til har svært tett kontakt med vertene, de reiser ofte på utstilling sammen og har mye kontakt privat. De følger opp helse, vekst og generelt om hunden. Oppdrettere skaffer jo verter for å ha muligheten til å få flere kull, og som kjent bør man kjenne en hund inn og ut før man i det hele tatt kan konkludere med at bikkja egner seg for avl.

Som man ser tydelig av en annen tråd her inne så er meningene delte, men mine erfaringer med gode og ansvarlige oppdrettere er at det er de som handler hundene, det er de veileder og informerer fôrvert, ja kanskje til og med underviser de dem selv. Dessverre har det blitt veldig vanlig å sette ut hunder på fôr etterhvert som man har sett hvilken potensiell økonomisk gevinst det kan gi, en god oppdretter har mye kontakt med fôrvert og hund og investerer svært mye tid og penger i eget oppdrett.

Link to comment
Share on other sites

Joda, jeg synes dette er jobben til oppdretter... Det ekke selvsagt at hvermansen kan å teipe ører :-) Men kanskje du kunne hjulpet? teiping av hengeører typ dalmis, rottweiler, boxer o.l ekke så vanskelig synes jeg :-)

men ja, synes oppdretteren burde kjørt info og opplæring.

Link to comment
Share on other sites

Jeg nes det er oppdretters ansvar å teipe ører. Samtidig som jeg synes det er forverts oppgave å skaffe seg informasjon og kunnskap.

Når man skaffe seg hund så sørger man jo (de fleste i alle fall) for å kunne litt om rasen, stell, grooming etc som er relevant!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...