Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

I dag har jeg bakt mjølgamper for første gang i mitt liv. Oslo har mye bra, men de har ikke alle kakene du får på Lillehammer. Jeg savner mjølgamper (de heter noe annet, men alle sier mjølgamper) og fikk oppskriften svigermora til min datter Ane bruker. De er fra Gausdal og har alltid kaker og sånt. Hun tenkte nok ikke på at jeg stort sett bor alene og har to skuffer i fryseren min :lol:

1533873_10151934552922723_72942346985331

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

Er det en type brød/rundstykkebakst?

Selv er jeg av slekt fra Hedmarken, og har arvet min bestemors oppskrifter, som hun arvet fra sin bestemor som var kokke på storgard på Hedmarken i sin tid.

Honningkake er en av spesialitetene som jeg har et nært forhold til, det fikk vi alltid på besøk hos oldemor på Hamar. Ellers er det ørten sorter julekaker, med oppskrifter som "anis for 5 øre på apoteket", "mel til passe deig" osv., og litt annet.

Bakst fra landsbyga er noe for seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, nå eter vi en gøss :lol:

Brukte kefir og meierismør og mer mel. Blander i hop og kjevler ut i ca 1 cm tykke leiver. Stikker ut kakene med et glass. Smører med vann, strør på sukker og kanel, steker i 10 minutter på 225 grader. Sånn ca.

Siterte meg selv, jeg. Jaja.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fra Gausdal og vokst opp med mjølgamp, aldri hørt de bli kalt gausdøler - er vi folka derfra som kalles det :P Ikke noen andre navn enn mjølgamp og strøkake så vidt jeg vet.

Mjølgamp :heart:

Edit: og de skal være firkanta! :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fra Gausdal og vokst opp med mjølgamp, aldri hørt de bli kalt gausdøler - er vi folka derfra som kalles det :P Ikke noen andre navn enn mjølgamp og strøkake så vidt jeg vet.

Mjølgamp :heart:

Edit: og de skal være firkanta! :D

Ja, jeg er enig i alt du skriver og jeg er fra Lillehammer :) Men jeg hadde ikke noe passe stort firkanta. Må finne noe til neste gang. En liten fryseboks, kanskje :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver meg i denne tråden. :P

Jeg leter etter en oppskrift på laktosefri sjokoladekake. Den er ment til en liten gutt, så den må være barnevennlig, altså ikke for sterk i smaken.

Det må ikke være sjokoladekake, men falle i smak hos barn.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde pinnebrød idag, for første gang. De ble kjempegode og hele påskefølget elsket det :D

Neste gang anbefaler jeg å ha med kanel og sukker til pinnebrødene. Klapp deigen flat (avlang) og ha i fyllet, brett deigen i to og klem sammen endene før man snurrer den på en pinne og steker den over bålet. Kan love deg at det er godt med helt ferske kanelsnurrer til dessert :drool:

(nå antar jeg at du ikke har prøvd dette før, så du får ha meg unnskyldt hvis jeg tar feil)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver meg i denne tråden. :P

Jeg leter etter en oppskrift på laktosefri sjokoladekake. Den er ment til en liten gutt, så den må være barnevennlig, altså ikke for sterk i smaken.

Det må ikke være sjokoladekake, men falle i smak hos barn.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Brownie som ungene definitivt vil like(blir en stor langpanne)

(Det du må gjøre er å bytte ut vanlig smør med laktosefri smør)

6egg

9dl sukker

6dl mel

9ss kakao

1 ss vaniljesukker

300g smør

-Visp egg og sukker til eggedosis.

-Bland alt det tørre

-Smelt smøret

-Ha det tørre i eggedosisen og bland godt. Ha smøret i tilslutt.

-Smør en langpanne og hell røren oppi.

Ovn 200 grader.

20-40 min steike tid (kommer helt an på ovnen, Ovnen jeg hadde før brukte 45 min og min mor sin ovn bruker ca.30 min. så du må prøve deg litt frem)

Kaken er ferdig når toppen er sprø men midten skal være deig aktig. Når du stikker i kaken skal det ikke henge igjen deig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nammis!

10297786_10154053707350311_1875949900018

@Kråka det skal jeg prøve neste gang :) Jeg er ikke så glad i kanelsnurrer faktisk (tro det eller ei :lol:) men de andre vil nok like det ja !

Går an å bruke andre ting også :) Har ofte med Ost, skinke, brunost, syltetøy osv. Pinnebrød kan brukes til så mangt :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brownie som ungene definitivt vil like(blir en stor langpanne)

(Det du må gjøre er å bytte ut vanlig smør med laktosefri smør)

6egg

9dl sukker

6dl mel

9ss kakao

1 ss vaniljesukker

300g smør

-Visp egg og sukker til eggedosis.

-Bland alt det tørre

-Smelt smøret

-Ha det tørre i eggedosisen og bland godt. Ha smøret i tilslutt.

-Smør en langpanne og hell røren oppi.

Ovn 200 grader.

20-40 min steike tid (kommer helt an på ovnen, Ovnen jeg hadde før brukte 45 min og min mor sin ovn bruker ca.30 min. så du må prøve deg litt frem)

Kaken er ferdig når toppen er sprø men midten skal være deig aktig. Når du stikker i kaken skal det ikke henge igjen deig.

Takk! :)

Jeg er veldig glad i mye smak i kakene jeg lager, så jeg våger ikke å satse på at det blir slagere hos barn. Denne skal lages! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som kan fortelle hvordan fondant smaker kontra marsipan

Får man kjøpt "ferdig" fondant man kjevler ut selv og legger på kakene, evt hvor får jeg kjøpt dette?

Her i England får man kjøpt fondant på supermarkeder og de fleste litt større matbutikker i alle fall. Ferdig og klar til bruk evt. kan man farge den. Det er sikkert mulig å finne det på større matbutikker i Norge?

Nå liker ikke jeg marsipan noe særlig da, men fondant smaker vel eller mindre sukker. Jeg synes ikke at det er fantastisk akkurat. Ser bedre ut enn det smaker. Avhengig av hva slags kake man lager, så tror jeg det er en del som bruker smørkrem etc. under for å få fondanten til å sitte bedre og får å gi mer smak/fuktighet.

Jeg baker nesten aldri, så det er sikkert noen av sonens superbakere som kan gi deg bedre svar. :)

Noen som har prøvd å lage makroner? Er det vanskelig?

Har aldri laget det selv, men ifølge en venninne av meg er det veldig enkelt. Hun er ingen superbaker, og jeg tror makroner er det eneste bakerelaterte hun lager. :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...