ida Skrevet 18. April 2014 Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 I dag har jeg bakt mjølgamper for første gang i mitt liv. Oslo har mye bra, men de har ikke alle kakene du får på Lillehammer. Jeg savner mjølgamper (de heter noe annet, men alle sier mjølgamper) og fikk oppskriften svigermora til min datter Ane bruker. De er fra Gausdal og har alltid kaker og sånt. Hun tenkte nok ikke på at jeg stort sett bor alene og har to skuffer i fryseren min 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TonjeM Skrevet 18. April 2014 Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Nå ble jeg dødsnysgjerrig her, hva er de for noe? De ser fryktelig gode ut (jeg er en sucker for bakverk.. ) Hvordan lager du sånne? edit:de skriveleifene, de skriveleifene Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 18. April 2014 Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Er det en type brød/rundstykkebakst? Selv er jeg av slekt fra Hedmarken, og har arvet min bestemors oppskrifter, som hun arvet fra sin bestemor som var kokke på storgard på Hedmarken i sin tid. Honningkake er en av spesialitetene som jeg har et nært forhold til, det fikk vi alltid på besøk hos oldemor på Hamar. Ellers er det ørten sorter julekaker, med oppskrifter som "anis for 5 øre på apoteket", "mel til passe deig" osv., og litt annet. Bakst fra landsbyga er noe for seg selv. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 18. April 2014 Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Jeg er også nysgjerrig. Aldri hørt om disse før. Google sier at de også kalles strøkaker eller gausdøler. Hvordan smaker de? Minner de om boller? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 18. April 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Nei, nå eter vi en gøss 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 18. April 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Nei, nå eter vi en gøss Brukte kefir og meierismør og mer mel. Blander i hop og kjevler ut i ca 1 cm tykke leiver. Stikker ut kakene med et glass. Smører med vann, strør på sukker og kanel, steker i 10 minutter på 225 grader. Sånn ca. Siterte meg selv, jeg. Jaja. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Khela Skrevet 18. April 2014 Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Er fra Gausdal og vokst opp med mjølgamp, aldri hørt de bli kalt gausdøler - er vi folka derfra som kalles det Ikke noen andre navn enn mjølgamp og strøkake så vidt jeg vet. Mjølgamp Edit: og de skal være firkanta! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 18. April 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Er fra Gausdal og vokst opp med mjølgamp, aldri hørt de bli kalt gausdøler - er vi folka derfra som kalles det Ikke noen andre navn enn mjølgamp og strøkake så vidt jeg vet. Mjølgamp Edit: og de skal være firkanta! Ja, jeg er enig i alt du skriver og jeg er fra Lillehammer Men jeg hadde ikke noe passe stort firkanta. Må finne noe til neste gang. En liten fryseboks, kanskje 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 18. April 2014 Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Haha, skipskjeks som vi kaller det på vestlandet! Mine ser litt annerledes ut, men de er inmari gode, og holder seg i en evighet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kaja Skrevet 18. April 2014 Rapporter Share Skrevet 18. April 2014 Jeg lagde pinnebrød idag, for første gang. De ble kjempegode og hele påskefølget elsket det 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
laikamor Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Nei, nå eter vi en gøss Det minnet veldig om oppskriften på skolekjeks, som vi kaller det her. Alltid trodd det har vært en veldig lokal bakst, siden vi ikke har funnet det andre steder.. Men ser jo ut som bare navnet er forskjellig, jo! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Skolekjeks er det samme som min skipskjeks også, ja. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
laikamor Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Skolekjeks er det samme som min skipskjeks også, ja. På vestlandet skriver du.. kan man gå på et bakeri i Bergen og få tak i skipskjeks? Så gøy å finne ut at det ikke bare er her vi har det! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Prøver meg i denne tråden. Jeg leter etter en oppskrift på laktosefri sjokoladekake. Den er ment til en liten gutt, så den må være barnevennlig, altså ikke for sterk i smaken.Det må ikke være sjokoladekake, men falle i smak hos barn.Sent from my GT-I9295 using Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Frida og fuglehundene Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Vi skal i dåp i morgen, så i dag har jeg bakt verdens beste sjokoladekake, "Ondskapsfull sjokoladekake" Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snoffe Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Jeg lagde pinnebrød idag, for første gang. De ble kjempegode og hele påskefølget elsket det Neste gang anbefaler jeg å ha med kanel og sukker til pinnebrødene. Klapp deigen flat (avlang) og ha i fyllet, brett deigen i to og klem sammen endene før man snurrer den på en pinne og steker den over bålet. Kan love deg at det er godt med helt ferske kanelsnurrer til dessert (nå antar jeg at du ikke har prøvd dette før, så du får ha meg unnskyldt hvis jeg tar feil) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snoffe Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Prøver meg i denne tråden. Jeg leter etter en oppskrift på laktosefri sjokoladekake. Den er ment til en liten gutt, så den må være barnevennlig, altså ikke for sterk i smaken. Det må ikke være sjokoladekake, men falle i smak hos barn. Sent from my GT-I9295 using Tapatalk Brownie som ungene definitivt vil like(blir en stor langpanne) (Det du må gjøre er å bytte ut vanlig smør med laktosefri smør) 6egg 9dl sukker 6dl mel 9ss kakao 1 ss vaniljesukker 300g smør -Visp egg og sukker til eggedosis. -Bland alt det tørre -Smelt smøret -Ha det tørre i eggedosisen og bland godt. Ha smøret i tilslutt. -Smør en langpanne og hell røren oppi. Ovn 200 grader. 20-40 min steike tid (kommer helt an på ovnen, Ovnen jeg hadde før brukte 45 min og min mor sin ovn bruker ca.30 min. så du må prøve deg litt frem) Kaken er ferdig når toppen er sprø men midten skal være deig aktig. Når du stikker i kaken skal det ikke henge igjen deig. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kaja Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Nammis! @Kråka det skal jeg prøve neste gang Jeg er ikke så glad i kanelsnurrer faktisk (tro det eller ei ) men de andre vil nok like det ja ! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snoffe Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Nammis! @Kråka det skal jeg prøve neste gang Jeg er ikke så glad i kanelsnurrer faktisk (tro det eller ei ) men de andre vil nok like det ja ! Går an å bruke andre ting også Har ofte med Ost, skinke, brunost, syltetøy osv. Pinnebrød kan brukes til så mangt 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Brownie som ungene definitivt vil like(blir en stor langpanne) (Det du må gjøre er å bytte ut vanlig smør med laktosefri smør) 6egg 9dl sukker 6dl mel 9ss kakao 1 ss vaniljesukker 300g smør -Visp egg og sukker til eggedosis. -Bland alt det tørre -Smelt smøret -Ha det tørre i eggedosisen og bland godt. Ha smøret i tilslutt. -Smør en langpanne og hell røren oppi. Ovn 200 grader. 20-40 min steike tid (kommer helt an på ovnen, Ovnen jeg hadde før brukte 45 min og min mor sin ovn bruker ca.30 min. så du må prøve deg litt frem) Kaken er ferdig når toppen er sprø men midten skal være deig aktig. Når du stikker i kaken skal det ikke henge igjen deig. Takk! Jeg er veldig glad i mye smak i kakene jeg lager, så jeg våger ikke å satse på at det blir slagere hos barn. Denne skal lages! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snoffe Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Takk! Jeg er veldig glad i mye smak i kakene jeg lager, så jeg våger ikke å satse på at det blir slagere hos barn. Denne skal lages! Har fått mye skryt av denne kaken, den er kanon god Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 19. April 2014 Rapporter Share Skrevet 19. April 2014 Har fått mye skryt av denne kaken, den er kanon god Skal rapportere tilbake om hvordan det går! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MonicaT Skrevet 25. April 2014 Rapporter Share Skrevet 25. April 2014 Noen som kan fortelle hvordan fondant smaker kontra marsipan Får man kjøpt "ferdig" fondant man kjevler ut selv og legger på kakene, evt hvor får jeg kjøpt dette? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Benedicte Skrevet 25. April 2014 Rapporter Share Skrevet 25. April 2014 Noen som har prøvd å lage makroner? Er det vanskelig? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 25. April 2014 Rapporter Share Skrevet 25. April 2014 Noen som kan fortelle hvordan fondant smaker kontra marsipan Får man kjøpt "ferdig" fondant man kjevler ut selv og legger på kakene, evt hvor får jeg kjøpt dette? Her i England får man kjøpt fondant på supermarkeder og de fleste litt større matbutikker i alle fall. Ferdig og klar til bruk evt. kan man farge den. Det er sikkert mulig å finne det på større matbutikker i Norge? Nå liker ikke jeg marsipan noe særlig da, men fondant smaker vel eller mindre sukker. Jeg synes ikke at det er fantastisk akkurat. Ser bedre ut enn det smaker. Avhengig av hva slags kake man lager, så tror jeg det er en del som bruker smørkrem etc. under for å få fondanten til å sitte bedre og får å gi mer smak/fuktighet. Jeg baker nesten aldri, så det er sikkert noen av sonens superbakere som kan gi deg bedre svar. Noen som har prøvd å lage makroner? Er det vanskelig? Har aldri laget det selv, men ifølge en venninne av meg er det veldig enkelt. Hun er ingen superbaker, og jeg tror makroner er det eneste bakerelaterte hun lager. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.