Jump to content
Hundesonen.no

Åpner dører


Tinkie
 Share

Recommended Posts

Heisann folkens.

Vi har fått et lite problem.

Nå bor jeg hjemme med mamma og pappa og to søstre. Disse to søstrene er ikke så flinke til å låse dørene bak seg når de går fra huset. Det vil si at en småstressa hund som leter etter løpetidtisper har lært seg å åpne først ulåst verandadør og så ulåst utgangsdør. Det vil altså si at selv om vi nå har dørene låst, så prøver han fremdeles å åpne dem - og skraper dermed av maling på dørene. Vi skal flytte til en gammel leilighet på Majorstuen i juli, og det hadde vært fint å finne en måte å avlære ham dette her før vi flytter som et preventivt tiltak.

Han gjør det i stor grad når vi ikke er hjemme. Derfor hadde det vært veldig greit om noen hadde en magisk trylleløsning på dette her. :lol:

Alle forslag mottas med takk. Jeg har innført strengt regime med dørlåsing for å unngå at han får belønnet seg selv igjen med dette her, men etter at han klarte å stikke seks ganger på en uke på denne måten så er det allerede en ganske godt stadfestet adferd...

Link to comment
Share on other sites

Sette opp lapp ved siden av døren "HUSK Å LÅSE DØREN". Jeg har hatt flere døråpnere i hus gjennom årene, og det er ikke noe jeg har noen gang klart å få bort. Lettere å trene menneskene :P Har satt opp beskyttelse på dørene om det er viktig at det ikke blir skrapet av maling/lage riper.

Link to comment
Share on other sites

Sette opp lapp ved siden av døren "HUSK Å LÅSE DØREN". Jeg har hatt flere døråpnere i hus gjennom årene, og det er ikke noe jeg har noen gang klart å få bort. Lettere å trene menneskene :P Har satt opp beskyttelse på dørene om det er viktig at det ikke blir skrapet av maling/lage riper.

Har satt opp lapp med det nå :lol: Men jeg fikk et par telefoner på jobb med "Hei, savner du en hund?" "ehhh ikke såvidt jeg vet, men siden du har mobilnummeret mtit så gjør jeg sikkert det..." :lol:

Hva slags beskyttelse er det du har satt opp? Vi flytter til leid leilighet der vi gjerne vil unngå å lage noe særlig hull i veggene og sånn. Men hull er bedre enn kloremerker, for all del :P

Link to comment
Share on other sites

Problemet er at i leiligheten vi skal flytte til, er jeg 90 % sikker på at utgangsdøra går innover (gammelt bygg). Da blir det vanskelig å hindre ham å komme bort til den og likevel få mulighet til å gå ut døra selv.

I forhold til HER så gå det greit nå, det er bare å huske å låse døren, og med post-it-lapper og sinte telefoner fra meg hver gang han stikker, så har vi hatt et par uhell-frie dager nå. (Bortsett fra da søsteren min kom i skade for å SLIPPE HAM UT, men det føler jeg ikke teller :lol: )

Jeg tenker mer på hvordan i all verdens land og rike skal jeg klare å hindre ham fra å skrape opp døren i ny leilighet,l å prøve selv om han ikke for han kommer jo garantert til å prøve.

Det er altså ikke å forhindre at han stikker jeg tenker på, men å forhindre at han skraper.

Link to comment
Share on other sites

Om du ikke kan stenge for selve døren, kan du stenge for gangen slik at han ikke kommer seg i nærheten av døren? Og så lenge du stenger tilgangen til yttergangen med kompostgrinder feks så burde ikke det føre til skraping på andre dører heller :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid et kompostgitter foran døren. En gang måtte jeg ringe brannvesenet fordi hunden låste meg ute, en annen gang møtte han meg ute i oppkjørselen da jeg kom hjem fra jobb, da hadde han åpnet en dør, en skyvedør og låst opp ytterdøren.

Link to comment
Share on other sites

Min hatt ett sånn påfunn for noen år tilbake og løsningen min ble å stille meg på utsiden av døren og vente til han prøvte seg og så fort jeg hørte han hoppet opp på døren så åpnet jeg døren og brølte til han og sa bestemt NEI i mens jeg trampet mot han og fikk han inn i stuen igjen... + huske å løse dørene til en hver tid etterpå :)

Link to comment
Share on other sites

Min hatt ett sånn påfunn for noen år tilbake og løsningen min ble å stille meg på utsiden av døren og vente til han prøvte seg og så fort jeg hørte han hoppet opp på døren så åpnet jeg døren og brølte til han og sa bestemt NEI i mens jeg trampet mot han og fikk han inn i stuen igjen... + huske å løse dørene til en hver tid etterpå :)

Han er ikke så glad i å være alene, så jeg kan se for meg at han kan ifnne på å bruke det som en måte å få meg til å komme tilbake på også, hvis jeg kommer inn mens han står der. :(

Link to comment
Share on other sites

Som eier av en tidligere houdinihund har jeg absolutt ingen tips - men kan dele medfølelse. Min kjære Knott lærte faktisk også å låse opp dører etterhvert (selvsagt ikke med nøkkel, hehe, men sånn lås du vrir om). Eneste muligheten da er kompostgrind foran - eller å snu dørhåndtakene sånn at de peker rett opp. Det er ikke akkurat første bud i interiørloven, men det funker :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...