Gå til innhold
Hundesonen.no

Berserk hund bet syklist og tre barn (Bergen)


marjea
 Share

Recommended Posts

  • Svar 177
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Men skal man bruke hundens instinkt som en "unnskyldning" for alt? En hund eller en rase kan ha så mye instinkter den bare vil, men den SKAL fungere i samfunnet! Samme hva slags instinkter hunden har

Jeg har aldri likt NOAH. Nettopp pga deres fanatistiske syn og mangel på å se nyanser.

Himmel og hav, i denne tråden avsløres en del manglende hundekunnskap! Gjeting er IKKE lek! Det er forfinet jakt som er avlet på å i over hundre år og det burde de fleste aktive hundefolk vite.

Guest Snusmumrikk

Hunden er selvfølgelig ikke berserk og det er lett å se at dette ikke er en ond hund som biter for å skade. Ut i fra det lille vi ser på filmen ser det ut som overdreven og feilstyrt gjeting uten kontroll. Men det forrandrer ikke at hunden har bitt mange ganger og velger det som en løsning på stresset sitt. Den er heller ikke trengt inn i noe hjørne, den oppsøker mange forskjellige folk som ikke bryr seg om den for å bite. Jeg var redd han skulle gå på den lille ungen i filmen også. Da hadde han truffet mye høyere enn buksebeinet og muligens med værre konsekvenser. Når hunden henger i buksa og lager hull i huden definerer jeg det som ett bitt, ikke nyping/klyping.

Hunden kunne muligens bli omplassert til en dyktig hundetrener og med trening, styring og kontroll fungere greit i samfunnet. Allikevel er det en hund som har erfart mange ganger at bitt er en løsning, og i rett (gal) situasjon vil den høyst sannsynlig ta fram igjen det. Og hvor mange av disse veldig dyktige hundetrenere vil egentlig bruke tida si på en sånn hund? De jeg kjenner til som ville tatt til seg en sånn hund er snille, men uvitende, dyreelskere som ikke orker tanken på at en hund dør. Og det er jo en god tanke, men disse har ingen forutsetning for å "rehabilitere" en sånn hund. De som har kunnskapen og ferdighetene får seg som oftest heller en god hund. Hunden bør ikke avlives som en straff fordi den er et ondt monster. Den bør avlives for omgivelsene sin sikkerhet. Ingen ungdommer bør trenge å være redd for å gå til skolen fordi det løper en bitende gjeterhund rundt på gata. Det gjør jævelsk vondt med sånne bitt også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

– Den tygger ikke til, slik som enkelte andre raser kan gjøre. Den gir seg med en gang folk har stoppet opp. Men jeg synes saken er tragisk, og legger meg helt flat. Jeg beklager overfor dem som ble bitt, sier eieren.

Ja, riktig. Sånn bortsett fra at guttungen på skateboardet blir nappa i når han står stille, så snakker nok hundeeier helt sant i denne artikkelen her.

Hvis bikkja hans blir plaga når den står ute, så står den ikke ute lenger. Det burde være ganske enkelt å forhindre sånn type mishandling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Synd at han ikke ahr klart å skjerme hunden nok når den har stått ute. Sluttet å ha den ute når han oppdaget adferdsendringer eller han oppdaget at dem ble plaget.

Men en god gjeter stopper med naping når objektet er i ro og etter hva jeg vet så skal napping vre siste utvei for å få objektet den gjeter dit den vil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har den med meg alle steder, og går mye på tur. Den får også ta seg ut i skogen,

De fleste border collier trenger vell litt mer enn bare tur?

Mine får ta seg ut i skogen de fleste ukedager og enda mer i helgene. Og de kunne gjerne tenkt seg enda mer aktivisering. Så hvis dette knapt er godt nok for en 11 år gammel schæfer og en sankt bernhardshund, er da dette godt nok for en border collie?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får ta seg ut i skogen de fleste ukedager og enda mer i helgene. Og de kunne gjerne tenkt seg enda mer aktivisering. Så hvis dette knapt er godt nok for en 11 år gammel schæfer og en sankt bernhardshund, er da dette godt nok for en border collie?

Min fra moderate linjer holdte på å spise opp sengene i huset de tre ukene jeg var syk...

Individforskjeller selvsagt, men raselikskap likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen hunder er skrudd sammen slik at uansett hvem som eier dem, så blir de bra hunder. Det vil si at de ikke biter etc, og er snille mot andre. Mens noen hunder blir til drittbikkjer selv hos folk som kan MYE om hund. Dette fordi de har forskjellige gemytt.

Noen hunder kan tåle mange dårlige opplevelser og likevel ikke "ta seg nær av det". De rister av seg hendelsen og forsetter videre. Mens andre kan få en dårlig opplevelse og huske dette for alltid! Hunder som konstant uroer seg.

En hund som har bitt, kan man aldri helt fult ut stole på igjen. Jeg hadde ikke klart det i alle fall. Eiere som kjenner sin hund og vet i hvilke situasjoner hunden biter. Kan selvfølgelig skjerme hunden sin for situasjoner der den kan bite. Og det kan helt sikkert trenes på til en hvis grad. Og den kan helt sikkert bli bedre. Men du kan aldri stole på en hund som har bitt flere ganger uten noen fornuftig grunn for å bite. Dette er min generelle formening,

Denne hunden som det er snakk om: kan nok bli bedre dersom den hadde kommet til et mer egnet miljø, der hvor den eventuelt kunne blitt brukt innen gjeting. Ja, hvor den hadde blitt brukt. Eieren på filmen gjør jo ikke akkurat mye for å få stoppet den.. Det er ikke greit at en hund går rundt og napper etter folk, selv om det er under gjeting/stress. Jeg vet ikke om jeg synes denne hunden burde avlives eller ei, for usikker på om den har andre problemer i tillegg til at den gjeter folk. Dersom problemet med hunden er kun denne gjeternappingen, så kanskje jeg synes at den kunne hatt livets rett hos noen andre som vet litt mer om rasen og er villig til å trene på dette.. Men! Jeg er enig med mange andre her inne, om at kanskje det beste for hund og folk, er at i noen tilfeller er det bedre at "drittbikkjer" avlives..

Jeg personlig vil heller ha en hund som kan fungere i mange ulike miljøer uten at man trenger å være bekymret for hunden. "En type hund som hvem som helst kan ha, som mest sannsynlig blir bra uansett". (Dette betyr ikke at den ikke skal trenes etc.) Det er ikke gøy med hunder som er slik: dersom en unge er litt brå, så kan den bite, Dersom en høg lyd kommer, så blir den livredd og kan eventuelt bite, Dersom de blir stresset så kan de bite etc, Dere skjønner tegninga. Det betyr ikke at hunden skal utsettes for unødvendige dårlige påkjenninger, men at du selv kan være trygg på at hunden din hadde taklet dette uten å måte ty til biting, dersom den hadde kommet i en ubehagelig situasjon.

Det er mange border collier rundt omkring som faktisk er født med dårlig gemytt(Slik som individer innenfor andre raser). Jeg har sett ei som har prøvd å redde ei omplassering Border collie tispe, som aldri ble bedre. Den var skikkelig utforutsigbar, og kunne plutselig bare angripe andre hunder. Og da mener jeg plutselig, sånn helt ut av det blå. Jeg har virkelig ikke anelse om hva som trigget det. Jeg kjente henne ikke personlig. Men har blitt fortalt at hunden kunne plutselig bare finne ut at den skulle bite familiens andre sovende hund for eksempel.. Det endte med avliving til slutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eieren forteller en litt annen historie.

Kjemper for å unngå at hunden blir avlivet

Så klart den har lov å reagere med bite to barn og en syklist da ... Tenker jeg gjør som du anbefaler ofte jeg, leser journalistens historie, så leser jeg eierens historie og kommer ut sånn ca med sannheten, og jeg har IKKE forandret mening.

Som 2ne sier; det er lett å forhindre at unger plager bikkja, hold den enten innendørs eller vær ute med den. Tror vi er noen hundre andre hundeeiere som greier det fin fint i områder der det er mye unger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Hvor er dyrevelferden i å bagatellisere slik atferd egentlig?

Noen ganger tenker jeg at div hundepsykologer og hundefolk er hunder verst.

ALLE - ikke minst hunder- tjener på at slik atferd ikke aksepteres i samfunnet.

Her er du jo inne på noe av det som er interessant og jeg prøver å få frem, bare at jeg mener det er mye mer til saken enn som så. Hunder avlives som aldri før og det forventes av samfunnet at de skal avlives. Jeg er ikke så opptatt av detaljene i denne saken og om denne BC'en får leve eller ei. Jeg har heller aldri støttet NOAH, de har heller aldri gått inn i saker jeg hatt noe særlig interesse av. Så noe må jo være på styr når de også begynner ta tak i disse enkelttilfellene av hunder som automatisk skal avlives. Jeg tenker at generelt så kan umulig hunder være tjent med at de skal forhånddømmes og måtte dø som en selvfølge av ett borgervern og overformynderi. Det er jo litt interessant å følge med utviklingen fra hundeloven kom og hva det dengang ble advart mot. Diskusjonene som raste dengang, diskusjonen nå og resultatet. Denne tråden tyder for meg på at hundefolket har endret mye mening og fulgt ett samfunnet i endring.

Ser ikke helt hva du mener med "hundepsykologer" i denne sammenheng. Landets mest profilerte "hundepsykolog" har nå siden tidlig 2000-tall e.l. avlivet hunder over en lav sko. Gjerne pr. brev, telefon, internett uten engang å se på og vurdere hver enkelt hund. Litt som i denne saken og med Fjellanger så det er jo opplagt hvor trenden går, selvom mange eiere som er "rammet" kanskje vil det annerledes. Avliving skjer gjerne med bakgrunn i statistikk og teoretiske analyser istedetfor sunn fornuft.

Hva skjedde med at det ikke er hunden det er noe feil med, eller er farlig. Det er eieren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skjedde med at det ikke er hunden det er noe feil med, eller er farlig. Det er eieren?

det som skjedde var at forskning ( og erfaring) viser at det er en tåpelig myte.

Mentale egenskaper er like arvelig og medfødt som farger, ører og hofter.

Derfor mentaltester nå seriøse oppdrettere like selvfølgelig som de røntger og stiller ut :aww:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

det som skjedde var at forskning ( og erfaring) viser at det er en tåpelig myte.

Mentale egenskaper er like arvelig og medfødt som farger, ører og hofter.

Derfor mentaltester nå seriøse oppdrettere like selvfølgelig som de røntger og stiller ut :aww:

Tåpelig myte, forskning og erfaring hvor?

Vi snakker jo åpenbart forbi hverandre og om helt forskjellige ting. Hunder som er født som drittbikkjer med arvelig mental baggasje er ikke det jeg diskuteter, jeg tror vi kan si oss enige om at de er drittbikkjer. Disse er da og en helt annen historie enn tilfeldige hunder som havner i hendelser og blir forhåndsdømt som drittbikkjer fordi de ble en avisoverskrift. Å ikke være født drittbikkje gir ingen garanti for å aldri komme i konflikt med samfunnet og da gjerne på grunn av eieren. Er da bare se på saken her fra Bergen det som eksempel, drittbikkkje eller ei. Selvfølgelig er det og kan være sammenhenger her, jeg mener bare at det ikke bør være opp til samfunnet som borgervern og journalister å avgjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At det er en eierfeil betyr ikke at hunden ikke bør avlives av den grunn.

Skal man følge denne argumentasjonsrekka, så bør vel BC blir forbudt det nå da, i og med at det er hevdet at dette er noe man må regne med hvis om atte dersom atte når man har BC. Da er jo BC'en en farlig rase.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

At det er en eierfeil betyr ikke at hunden ikke bør avlives av den grunn.

Har heller aldri ment det, jeg mener bare at det ikke nødvendvis må være en selvfølge i hvert eneste tilfelle og det bør fortsatt være overveiende grunner som taler for avliving. Dette står også i hundeloven.

Skal man følge denne argumentasjonsrekka, så bør vel BC blir forbudt det nå da, i og med at det er hevdet at dette er noe man må regne med hvis om atte dersom atte når man har BC. Da er jo BC'en en farlig rase.

Absolutt. Hvordan skal folk flest, skiløpere o.l. se forskjell på en BC som bare gjeter "litt" og en som er berserk, aggressiv og angriper med bitt som i dette tilfellet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det kan godt hende denne hunden hadde vært annerledes om den hadde kommet til en annen eier (og eiern hadde sikkert hatt det bedre med en annen hund). Men det er vel ganske likegyldig, er det ikke det? Fryktelig synd for hunden, selvfølgelig. Men spørsmålet er vel hva man gjør nå. Hvis hunden ikke skulle bli avliva. Hvor skal den da? Ikke bare si en flink hundetrener, for de fleste flinke hundetrenere vil ha gode hunder. Ingen som driver med gjeting vil ha en hund som går inn og biter til blods i gjetinga si på dyr (mennesker) som allerede står stille. Hvem skal ta over denne hunden som også har kompetansen? Og hva skal denne personen gjøre den dagen ytterdøra glir opp og hunden står i døråpningen og ser en kameratgjeng på vei hjem fra skolen gå forbi, mens eiern står i dusjen. Sånt skjer ikke så ofte, men det skjer, og med de fleste hunder, så er det jo ingen krise. Litt flaut og dumt om noen er redde, men det skjer ingen ting. Denne hunden er det stor sannsynlighet for at vil gå inn og bite igjen når ungene blir redde og begynner å bevege seg hektisk. Hvem vil ha en sånn hund?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tåpelig myte, forskning og erfaring hvor?

Vi snakker jo åpenbart forbi hverandre og om helt forskjellige ting. Hunder som er født som drittbikkjer er ikke det jeg diskuteter, jeg tror vi kan si oss enige om at de er drittbikkjer. Disse er da og en helt annen historie enn tilfeldige hunder som havner i hendelser og blir forhåndsdømt som drittbikkjer fordi de ble en avisoverskrift. Selvfølgelig er det og kan være sammenhenger her, jeg mener bare at det ikke bær være opp til sammfunnet som borgervern og journalister å avgjøre.

En hund som gjentatte ganger biter uprovosert slik som denne hunden er uansett ikke noe å prøve å "redde".

Den har det ikke på noen måte bra med seg selv. Den er i et miljø den kjenner godt og i en situasjon den kjenner godt, og den overreagerer noe så til de grader og går faktisk inn med tenner. Jeg har blitt nappet gul og blå av gjeterhunder selv ( Loke var for høy i stress når jeg fikk han pga ubrukelige tidligere eiere ), men det gikk aldri hull på huden.

Og ja, han HAR bitt meg til blods , men aldri i situasjoner han kunne unngå. Han var trenbar. Han ble den greieste gutten jeg har hatt.

Før han hadde jeg en som overeagerte i situasjoner han var godt kjent med og som gjerne oppsøkte bråk i den tro at angrep var det beste forsvar. Hjemme med meg var han en engel, men det hjelper fint lite hvis man ikke kan stole på bikkja HVIS han skulle slite seg.

Den avlivde jeg etter to års jobbing pga gemytt og jeg burde tatt han MYE før. Hunder som går på når de kan gå unna er og blir skrotbikkjer.

Han ble forøvrig aldri mishandlet, han hadde jeg hos meg fra han var 8 uker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg reagerer aller mest på her er at han biter gutten som står i ro. Det finnes faktisk ingen forklaring for det som jeg syns er god nok til å mene at denne hunden ikke bør få en annen skjebne enn å bli avlivet. Jeg er veldig nysgjerrig på dere som mener hunden bare bør bli omplassert mener om den delen.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Kåre Lise

Bra, få politi utplassert i alle skiløyper, sykkelstier og generelt steder hvor disse berserke beista flyr og napper i legga til folk. Få de på lista over farlige hunder så vi får en bukt med problemet en gang for alle. Vi har ingen flere legger å miste og kan ikke risikere flere skrammer som tar opptil flere dager på å gro å gjør like vondt som et myggstikk!

Meningene i denne tråden ble for min del litt utvaska da en av de ivrigste bøddelene selv fikk en hund som beit barn. Var ikke mye snakk om avliving der nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meningene i denne tråden ble for min del litt utvaska da en av de ivrigste bøddelene selv fikk en hund som beit barn. Var ikke mye snakk om avliving der nei.

Hvilken bøddel var det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra, få politi utplassert i alle skiløyper, sykkelstier og generelt steder hvor disse berserke beista flyr og napper i legga til folk. Få de på lista over farlige hunder så vi får en bukt med problemet en gang for alle. Vi har ingen flere legger å miste og kan ikke risikere flere skrammer som tar opptil flere dager på å gro å gjør like vondt som et myggstikk!

Meningene i denne tråden ble for min del litt utvaska da en av de ivrigste bøddelene selv fikk en hund som beit barn. Var ikke mye snakk om avliving der nei.

Dersom du sikter til en av de som svarte i denne tråden så skrev vedkommende i samme svaret (og i et annet innlegg på sonen om hendelsen og bittet) at hunden ville bli avlivet dagen etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Dersom du sikter til en av de som svarte i denne tråden så skrev vedkommende i samme svaret (og i et annet innlegg på sonen om hendelsen og bittet) at hunden ville bli avlivet dagen etterpå.

Nei, er nok ikke den vedkommende jeg tenker på. Her var avliving aldri noe tema. Hunden er omplassert. Mye enklere sånn. Folk får lese sonen selv, er begrensa hvor mange tilfeller som er nyere enn denne tråden.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...