Gå til innhold
Hundesonen.no

Finnmarksløpet 2014


Gjest
 Share

Recommended Posts

Dere som er inne på hundeløp, hvordan skal man vurdere resultatlisten så langt? Monsen leder, men har bare 10 hunder, og det er langt igjen. Mens andre har 13 hunder.. Har ikke det mye å si for farten i siste del?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som er inne på hundeløp, hvordan skal man vurdere resultatlisten så langt? Monsen leder, men har bare 10 hunder, og det er langt igjen. Mens andre har 13 hunder.. Har ikke det mye å si for farten i siste del?

Fortsatt litt vanskelig, for nå ligger de og lurer på hverandre, ingen som tar skrittet med å prøve å dra fra litt enda. Det blir spennende fremover :)

Antall hunder behøver ikke alltid å ha stor betydning, for det kan være igjen 10 freske og spreke hunder i ett spann, og 14 småslitne i et annet, så plutselig kan 10-spannet være raskere, eller de kan være like raske. Har man 14 er det jo dog mer å gå på fremover, hundene sliter seg muligens ikke like mye ut, og det er ikke krise om en får en sår skulder og må settes ut. Men som sagt, mange faktorer som spiller inn ;)

__

Neste gang jeg møter Ørslien skal jeg jommen starte en liten diskusjon ang det han sier om blandingshunder/rasehunder og helse ca 19 min uti filmen her :P Han har mye kunnskap, men akkurat det er jo bare bull.

http://www.finnmarkslopet.no/article.jsp?id=6657&lang=no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OMG! Favorittene mine ligger i tet at the moment! :D Håper det fortsetter slik, for meg er det samme hvem av dem som vinner, vil gjerne ha de begge på pallen!

Ja det er artig at en av jentene vinner! Ikke så ofte det skjer. Det er vel bare Haaland som har vunnet av jentene før?

Den som er først til Karasjok vinner, er det sagt...

Om ikke gammelkaran har noe på lur siste strekket?

Er overrasket at Monsen ligger så langt bak, det er ikke bare å bestille plassering i FL.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er artig at en av jentene vinner! Ikke så ofte det skjer. Det er vel bare Haaland som har vunnet av jentene før?

Den som er først til Karasjok vinner, er det sagt...

Om ikke gammelkaran har noe på lur siste strekket?

Er overrasket at Monsen ligger så langt bak, det er ikke bare å bestille plassering i FL.

Har ikke oversikten her på tlf, men det kan stemme! Inger-Marie har vunnet vel fortjent to ganger :)

Det er kult at Ronny og Sigrid er så oppi tet med lite team og ikke noe fancy opplegg, viser at det er plass i sporten uten å ha stor bobil hvor man får gourmetmiddag på hvert sjekkpunkt. De er så fine og down to earth de to. Det handler om hundekjøring, og zero om alt rundt. Nå påstår jeg ikke at de andre i tet ikke er down to earth altså. Bare de jeg kjenner best til :)

Tunheim sitt team vet jeg ingenting om forresten. Liker godt han, flink fyr!

Jeg er egentlig ikke det minste overrasket, jeg. Han har gjort en del feil taktisk, har en del unghunder, og det virker ikke som at han har samme treninggrunnlag på bikkjene i år. Også det borreliaen da.

(..og han ække SÅ god som folk skal ha det til altså. Flink med hundene altså, og veldig tøff, men han har ikke samme treningsgrunnlag i bakhånd virker det som, som sagt.)

Fint at han nå bare konser om at unghundene skal få en god erfaring og opplevelse! :)

Edit: Og det har vært et utrooolig tøft løp i år. Fytti farken altså. Mye ekstra slit i år! Sigrid er av en annen verden som klarer seg så fantastisk bra med både rennamage og spysjuka. Synd med Arnt Ola..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vekkerklokka ringte like før Sigrid ankom mål, så jeg fikk jammen sett det og :D Så enooormt vel fortjent! Pernilles store favoritt i FL1000 også :)

Og kjempekult med Birgitte som nr. 2 :) Nå krysser jeg alt jeg har for Ronny, nå fortjener han så sykt å komme på pallen! Synd jeg ikke får sett målgangen da :( Må se opptak når jeg kommer hjem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer til Sigrid med seier - hun så uforskammet pigg ut etter målgang.. Blir nok godt med et hotellbad og iskrem! :)

Utrolig differanse mellom nr 1 og 2, hadde Sigrid bedre gli på kjelken eller var hundene så suverene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HURRA FOR RONNY!!! :D :D :heart: Fine sniffene :heart:

Differansen mellom 1 og 2 kan avhenge av bedre hunder, sprekere kjører (såvidt jeg vet jogger ikke Birgitte med tunge dekk hengende bak seg slik som Sigrid f.eks.), osvosvosv. Generelt var da Sigrid bedre. Hvorfor avhenger av mange faktorer i kombinasjon ;) Psyken til hunder og kjørere der og da er også viktig.

Valpen vår fra Sigrid har ører som ikke helt bestemmer seg hvordan de vil være, og de to vi låner av henne denne sesongen er søsken hvor ene har hengeører og andre har ståører.

Kan skrive litt mer når jeg kommer hjem, men AH er en så "tilfeldig" "rase" at det kommer en del forskjeller i samme kull og på samme linjer. Sigrid har i alle fall veldig godt pelsa hunder, så at det er mer fuglis innblandet de siste generasjonene tror jeg ikke (kan jo være strihåret/langhåret vorsteh da selvfølgelig, men det er heller unormalt å ikke parre AHxAH, Ralph har blandet inn mer polare saker i sine linjer for å forbedre pter og pels). Nokså tilfeldig at det er slik på hennes linjer.

Rotete sorry, sitter på jobb på tlf..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det tror jeg er ganske tilfeldig. Noen har hunder med stå ører og noen har henge ører. Stort sett så er de Alaskan Huskyene de bruker "reinraset" huskyer.

Nei det er de nå virkelig ikke. Det er forskjellig hvor mye polarhund det er i alaska huskyene, og hengeører er det stor sannsynlighet for at kommer fra innblanding av fuglehund lengre bak i stamtavla.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Labtispe (noe partisk her). Ønsker du ikke heftigheten til jaktlinjer har man jo dual, eller også linjer av standard som ikke er blant de tyngste. Finnes absolutt standard labs som er flotte med funksjonelle kropper (og hjelper jo når de holdes slanke og spreke).    Lagt til: Ellers gjelder de samme linjene golden også, med mindre pelsstell enn på springer.
    • Hei sonen!  År 5 uten hund. Nå er jeg lei. Har vært innom de fleste rasene (altså vurdert) og har over gjennomsnittet (nerde) kunnskap om raser, men allikevel sliter jeg litt med å lande. Kanskje dere kan hjelpe?  Springer eller Sheltie. Meeennnnn. Springer: redd pelsstell men skjønner at man kan klippe den I sportsklipp uten å barbere eller ødelegge pels.  Sheltie: hater bjeffing, ser på fb gruppene at 9/10 sliter med unødvendig bjeffing og at de ikke egner seg I ymse sport grunnet lyd...   Hva skal jeg med hund?  Familie hund som jeg kan trene med og dra på kurs/seminar med. Lære mer hands on, har masse bok kunnskap men mangler litt hundespråk forståelse og hvordan løse problemer. Går turer i fjell og skog. Er mye ute og diller med barna.  Jeg har stor familie, 2 små barn, 1 stort. Mye barn innom på besøk.  Kom gjerne med andre forslag, men har vært igjennom alle rasene og slått de fra meg av forskjellige årsaker. Hjertet mitt vil en ny bruksschæfer tispe men hjerna sier nei  
    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...