Gå til innhold
Hundesonen.no

7 uker gammel valp mangler enda tenner


Guest atiram
 Share

Recommended Posts

Personlig tror jeg ikke jeg hadde våget å kjøpe en valp med såpass alvorlig tannstillingsfeil som det der. At hjørnetennene i underkjeven går opp i gummen er ille. Det kan medføre operasjoner og trekking senere, behandlinger som du selv må betale og som kan bli fryktelig dyre. Selv om valpen er billig i innkjøp, har den med tannfeil potensiale til å bli den aller dyreste hunden du har hatt...Tannbehandlinger hos veterinærer er ikke akkurat billige, det er svindyrt, og det er penger du må dekke av egen lomme siden forsikringsselskapene ikke dekker noe valpen er født med.

Å satse på at "det retter seg av seg selv når den vokser til" hadde jeg ikke våget. Det er rett og slett for dyrt med veterinær.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 75
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg skal prøve å gi deg et annet perspektiv på saken: Noen jeg kjenner skal ha seg en hannhund. Tispe 1 går tom, men oppdretter her henviser til to andre kull som kan være aktuelle. I det ene kul

Jeg tror enda det er ugler i mosen, og at oppdretter gjør seg dummere for å få sendt valpen avgårde. Enkle ting som å forstå engelsk for tenner og bilde skulle være vanlig om driver med oppdrett og se

Jeg tenker at du driver og overtaler deg selv jeg - bare se svaret ditt til meg på første side i tråden. Ikke at det spiller noen rolle for meg, det er ikke jeg som skal ha utstillingshund

Posted Images

Sett deg ned og tenk på saken :-) og følg magefølelsen! Dra å se på valpen, se på hjørnetennene.

Min hadde skal underkjeve da jeg hentet han som valp, hjørnetennene var på innsiden av hjørnetennene oppe. Og jeg fikk beskjed om at dette kom ikke til å fikse seg. Han hadde korrekt bitt som valp, og det var når voksentennene kom at det såg ut til å bli feil.. Heldigvis så ordnet det seg og bittet er fint nå :-)

Jeg hadde ikke hentet en valp med bittfeil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg føler dere alle skriver det samme, og at jeg svarer det samme i nesten hver post.

Dersom tennene går opp i gummen på valpen kommer jeg ikke til å kjøpe den. som sagt, kosmetiske feil (som tannmangel kan jeg godta, men ikke noe som gir valpen plager)
Vi skal uannsett til praha for en 3 dagerstur som ble bestilt i kombinasjon at vi hadde valpeplaner ja. I den forbindelse blir vi å se på valpen uannsett.

Går tennene opp i gummene blir den ikke kjøpt.

Oppdretter har forresten svart nå at valpen har saksebitt. så om det er bildet som lyver, eller hun som gjør sitt beste for å selge valpen får jeg jo se når jeg kommer dit. flybilletten får vi jo uannsett ikke pengene tilbake for, og en prahatur blir nok fint uavhenging om man komemr tilbake med en valp eller ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi reiser nedover 03 mars, og er tilbake i norge 06 mars. da har vi mulighet for å dra å se på valpen og ta noen netters betekningstid/ eventuellt få sonen til å vurderetid før vi avgjør noe som helst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at du driver og overtaler deg selv jeg - bare se svaret ditt til meg på første side i tråden.

Ikke at det spiller noen rolle for meg, det er ikke jeg som skal ha utstillingshund :)

Ja, du spurte om det hadde noe å si om hunden hadde tenner eller ikke.

Jeg svarte deg utifra det bildet jeg hadde for meg, at hunden manglet alle fremtennene, og at det da kom til å bli komplikasjoner med cyster og voksentenner til alle kanter- om de da i det hele tatt kom. Det skrev jeg vel til deg også da? også med tanke på at hunden skal klare å spise/ fungere normalt må den jo ha et vist antall tenner.

Men den må jo som sagt også ha et korrekt bitt for dette, og går tennene i gummene så har den jo ikke det- og da er vi tilbake på at det betyr noe at hunden har tennene i orden.

Jeg har fremdeles lyst å stille ut, uten tvil, det har jeg hatt lyst til de 8 årene jeg har hatt egen/egne hund(er), men det er ikke noe jeg savner heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bare tenker på det første du skrev:

"har lyst å prøve meg på utstilling ja. og jeg drar jo ikke til tjsekkia for å hente en valp som ikke er verdt et rødt øre (for å sette det på spissen)."

Så - evt problemer i gommen har jo ikke endret seg - om den mangler 2 eller 6 gjør det ikke så mye billigere om man må operere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg har sett en hund av annen rase, men som hadde tilsvarende feil som denne valpen da den var 8-9 uker. Den kostet eiere 25000kr i regulering, tanntrekking og operasjoner. Den ble avlivet 2 år gammel fordi de ikke fikk korrigert tennene tilstrekkelig til at de ikke gikk i gommen på hunden.

Så selv om den ikke har blødende sår i munnen pr i dag er det ingen garanti for at den ikke får det. Valget er jo selvfølgelig ditt, men jeg tenker hadde du kjøpt en valp med brekt bein? For det blir det samme, du vet at valpen har en feil, men du vet ikke konsekvensene over tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mens jeg kjenner en hund som hadde regulering (plate) til 3000 kroner inkludert narkose, og tennene ble fikset. Her var kun den ene nedre hjørnetannen et problem, resten av bittet var perfekt. Den nedre tannen kom også feil på grunn av at melketannen ikke løsnet av seg selv og eiere ventet alt for lenge med å trekke, så hadde valpetannen blitt trukket i riktig tid hadde bittet blitt bra av seg selv. Uansett, så ble regulering satt på med en gang det ble oppdaget at den nye voksentanna var på vei opp i overkjeven, mens tannen fremdeles var i vekst og fleksibel. Det rettet seg på 2-3 dager.

Å slipe ned hjørnetenner koster ikke så mye, men det er ikke det beste alternativet for hunden. Man trekker sjelden hjørnetenner i underkjeven (spesielt hos små raser), fordi hunden da vil miste en del bein i kjeven. Trekking av nedre hjørnetenner er det dårligste alternativet.

Så det er altså veldig vanskelig å vite hvor mye som skal til før bittet blir greit, og hvor kostbart det eventuelt vil bli å fikse det. Altså alt fra et par tusen, til 30 000.

Dra å se på valpen, følg magefølelsen din. Sett kanskje også opp noen regler for deg selv på forhånd? Det er veldig lett å først dra å se på valper, og bare ta den med seg når man er det, selv om valpen kanskje ikke er helt som man ønsket. :)

Husk å sjekk den lenger bak i munnen også, at jekslene treffer hverandre riktig, altså at det ikke er hele bittet som er smalt, men bare hjørnetennene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut i fra bildet, synes jeg hjørnetennene ser lite bra ut. (at den får tannmangel er så godt som bankers, så om man ser bort i fra det) Det er ikke uvanlig at hjørnetennene går så vidt oppi gommen på Dachsvalper, og det retter seg nesten alltid når de permanente kommer. Mer her ser det jo ut som hjørnetenna går rett opp - midt inni kjeften. Men så lenge du får sett den live, så er det jo ikke noe problem - da vurderer du jo bare da ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg må ta meg noen timers pause herfra nå kjenner jeg.
uannsett- jeg har sendt ut et lite s.o.s. til noen dachsefolk som har litt mer erfaing med valper enn det jeg har.
Jeg tenker avgjørelsen jeg tar kommer til å basere seg på deres meninger=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det spiller jo en rolle, for det er jo flere folk der ute som har erfaringer med avl av valper- som vet litt mer om hva en kan forvente seg ang. vekst og naturlig tilretting av tenner/ bitt. det må jo være haugevis med folk som har hatt valp med bittfeil.

Jeg la som sagt ikke en gang merke til at hjørnetennene så feilstilte ut, før det ble kommentert av noen her.

Tilbakemeldingen jeg har fått av dachsundoppdrettere er at kjeven er smal på dachsvalpene, og det er vanskelig å si hvordan ting kan gå seg til. Manglende valpetenner har jeg fått beskjed om å ikke bry meg så mye om. En sier tennene ser ok ut, en annen sier de ser litt trange ut, men at det ofte kan skje hos dachsevalper, men som regel retter det seg opp når valpen vokser og får voksentenner.

videre etter litt mer graving i stamtavler:
far til valpen er champion i flere forskjellige land, og jeg tipper derfor at han er i god stand, jeg har forstått det slik at han er fra oppdretters linjer, mens mor er en valp etter hund som oppdretter har kjøpt inn i oppdrettet. mor er litt værre å finne resultater av. faren til moren (morfaren) er den hannhunden som tidligere har produsert to valper for oppdretter som har manglet valpetenner (valpene fikk fullt tannsett som voksen)

det er litt vanskelig når jeg ikke skjønner tsjekkisk, å finne info- men litt er det nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok ikke sånn ment. Men mer som at vi kan bare opplyse deg om hva som er et mulig utfall, du må selv bedømme om du er villig til å ta risken. Jeg syns ikke det virker som at oppdretter prøver å lure deg, det er språkproblemer, men hun har sendt deg bilder som viser tannsettet. Hun kunne fint ha skjult hjørnetennene på bildet, men det har hun ikke gjort. Nå vet du i alle fall hva som er "worst-case" i forhold til fremtid, og så har du mulighet til å bedømme når du faktisk er å treffer valpen. :)

Det virker som at du har kjempe lyst på valpen, og at du har undersøkt godt, så jeg håper virkelig det ordner seg og du får valpen med hjem. :flowers:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jojo, jeg prøver bare å forklare hvorfor jeg vil ha svar fra andre (selv om de kan virke som jeg ikke vil ha svar og prøver å finne på grunner for hvorfor dette kan gå bra;)

expect the worst, hope for the best?

Bare at jeg vil ikke at worst skal være gummeproblemer og bittfeil som må ordnes på, worst må være være at "det er litt trangt, men det går seg etter min 50-års-lange-erfaring-som dachseoppdretter til og blir bra når valpen er utvokst".

og om det er helt totalt urealistisk når det gjelder denne valpen, så må jeg finne en annen valp hvor det ikke er det.

Oppdatering:
Etter prat med "min" oppdretter her i norge, har jeg funnet ut at valpen ikke blir med hjem.
For sikkerhetskyld legger jeg bare igjen alt av papier når vi drar nedover.

Nå har jeg også fått argumentene mine ut av systemet. Det jeg har prøvd å få frem som positivt har blitt tilbakebevist med gode argumenter, og sannsynligheten for at hunden ender opp med et blendasmil er liten.

Dersom det skulle vise seg at hunden ender opp som mestvinnende champion en dag i fremtiden, så har den nok fått reguleringer for ei mnd. lønn før den tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan forstå at du er bra skuffet nå.. Unner deg ikke den følelsen.. Men da blir du sikkert ikke å besøke valpen heller? Det ville nok ikke jeg ha gjort. Og papirene bør ligge hjemme ja.. Håper det dukker opp en frisk og rask valp i de fargene du ønsker veldig snart! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, det er ikke akkurat en god følelse når man har ventet og ventet og fulgt valpen gjennom bilder og gledet seg til å hente. spesielt i og med at det er under en uke nå til vi skulle ha hentet henne:(

jeg krysser fingrene for at det kommer ei lita ei om ca 4 mnd, men sjangsene er små, så får holde forventingene lave.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, forstår at det er veldig nedtur! Men synes du tok et fornuftig valg med tanken på det du ønsker å bruke hunden til, så håper jeg du klarer å finne drømmevalpen som helt klart var verdt å vente på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner meg alt for godt igjen. Jeg har, av ulike årsaker, ennå ikke fått min nye "drømmevalp". Jeg tok i mot et kull i januar 2013 som jeg skulle ha valp fra, men sånn ble det ikke. I løpet av 2013 misset jeg muligheten for valp fra 4 kull, og nå i 2014 har jeg fått det perfekte tilbudet (nyyydelig drømmevalp) OG en drømmekombo er gjort og fødsel er nærstående, men det passer ikke med valp på dette tidspunktet, og det blir nei igjen. Men EN dag. EN dag kommer det riktig valp på riktig tidspunkt. Det er hardt og brutalt at man må vente, men det er forhåpentlig vis vel verdt det. Spesielt hvis man faktisk vet akkurat hva man vil ha. :) Jeg har hatt lyst på krøllehund nummer to i sikkert 8 år nå, men har ennå ikke greid å få en, selv om jeg har hatt sjansen flere ganger. SÅ ille blir det neppe for deg! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...