Gå til innhold
Hundesonen.no

Billy gnager av selen


MorBilly
 Share

Recommended Posts

Billy har sele på seg når han står ute i line/løpestreng men nå har han begynt å gnage på den!

Det blir jo potensielt både farlig og dyrt.

Jeg har lurt på å smøre den med sitron feks men er litt redd for at det skal irritere huden hans?

Er det noen fare for det tror dere? Eller har dere noen andre supertriks?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er vel relativt tykkpelset, så hvis sitron får han til å la være å tygge kan nok det funke.

ellers går det jo an med halsbånd, lapphunder flest har bredere skalle enn hals, så å ha et fast halsbånd bør vel hindre utsmyging? Min ligger litt ute i hagen i line og halsbånd ihvertfall, men han er ihvertfall ikke en sånn som finner på å løpe av gårde slik at det blir fare for rykk, men hunder er jo forskjellige :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kan det vel hende at han er veldig rolig utendørs, men selv hadde jeg ikke turd å la mine stå i løpestreng og halsbånd. En katt over plenen vil kunne føre til et ekstremt rykk som halsvirvlene helt klart ikke vil ha godt av. I tillegg kommer faren med at de kan hekte halsbåndet fast i noe og kveles.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke fare for at han skal hekte seg fast i noe, men han kan fort kaste seg avgårde og få et rykk i nakken.

Men jeg prøver med sitron på selen. Han er tykkpelset så det holder så vi satser på at det går fint.

Nå står han med lengsel og smerte i vinduet og seeeeer på meg.

Vi får ta en ekstra tur ut om en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med at du bør fortsette med sele, men jeg vet ikke om sitron hadde hjulpet på min hund i alle fall :P Hun liker tilogmed eddik ;)

Men hvis hunden gnager på selen ute, så kjeder den vel seg? Hva med å strø ut tørrforkuler rundt om på plena, slik at hunden får litt å jobbe med? :) Evt andre ting som hunden kan konsentrere seg om? Og hvis han begynner å gnage på selen, så ville jeg tatt han inn :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min ligger ikke ute uten tilsyn, og jeg har fulgt med alle gangene det til nå både har vært katt i hagen eller hund som går forbi, det som maks skjer er at han setter seg opp for å få bedre utsikt :P Men ville ikke sjanset på halsbånd om han er uten tilsyn eller er sånn som kan finne på å løpe altså :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han vil ut, men det er sikkert varmt for han inne med all den pelsen. Fôrkuler tviler jeg på at funker siden han ikke er så glad i dem.

Men jeg har tenkt tanken, han vil sikkert ha mer stimuli så jeg tenker han skal få med seg noe spennende ut. En flaske med godbiter i feks?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn at bikkjen ikke forsvinner:

Ha på halsbånd og fest ett tau e.l. fra selen til halsbåndet. Så om den kommer seg ut av selen så henger selen-løpestrengen fortsatt fast i hunden via halsbåndet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg tenker nok litt annerledes enn mange andre her, for jeg hadde tatt det som et tegn på at han kjedet seg ute alene (spesielt om han står ute og ser lengselsfullt inn på deg gjennom vinduet), og dermed heller tatt ham inn.

Han vil vel kjede seg like mye inne? Eldste hunden min klippa lina med en gang han kom ut, som unghund. Han klippa av lina, tusla en runde såvidt utenfor linas rekkevidde og gikk tilbake og la seg oppå lina. Han ville ikke inn og han ville ikke stikke noe sted.

Jeg ville prøvd tabasco på sela og fulgt med og sakt nei hver gang han begynner en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han står inne og ser lengselsfullt på meg."Skal jeg virkelig ikke få gå ut nå?"

Men ja jeg tror han kjeder seg, så tiltak er iverksatt med tørrforkuler og litt mer mental trening inne.

Håper det gjør susen!

Hvis han ikke kan oppføre seg når han kjeder seg ute så får han kjede seg inne. Enkelt og greit. Har funket utmerket på våre, som ikke står i line, men heller ikke graver i hagen eller bjeffer (så mye) på nabohunden lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han kjeder seg ikke inne i alle fall, vi driver med småtrening inne et par ganger, han har leker som han elsker og han virker definitivt ikke som han kjeder seg.

Jeg tror jeg har funnet ut hva som lokker og det er tispene i nabolaget. Han blir helt loco når det er noen med løpetid i nærheten. Men sitron er innkjøpt og skal testes i dag.

Dessverre har vi ikke anledning til å sette opp hundegård her vi bor nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...