Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva står på menyen denne uka?


Raksha
 Share

Recommended Posts

Jobbuke, så da deles den opp i to.

Så her har det vært slikt:

Mandag: Spaghetti med saus og burger

Tirsdag: Rester fra fryseren

Onsdag: Rester fra fryseren

Torsdag: Rester fra fryseren

Så får man tenke ut hva det skal være fredag - søndag (handler fredager for helgen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 72
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Visste ikke jeg heller før jeg åpna fryseren da jeg kom heim fra jobb I dag: Viltgryte med potetmos (hjemmelaget) - fra fryseren. I morgen: Rester fra i dag... Fredag: Aner ikke - får se hva

Onsdag: Lasagne Torsdag: Lasagne-rester Så langt har jeg tenkt Vi burde virkelig bli flinke på å lage en plan, om så bare for mer enn 1 dag...................

Ooops! Glemte at jeg har bursdag på søndag, så da kan det hende vi spiser ute - litt avhengig av baby. Og pizzaen pleier å holde til to dager, så må justere planen min litt.

Idag: kylling i pita

Imorgen: hjemmelaget kebab

Resten vi har handlet inn til:

Wok, chilli con carne, laks (skal prøve i folie med grønnsaker for første gang). Det var vel det vi handlet inn til idag tror jeg ;)

Det er godt det! :drool: Skal ha det i morgen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag: Spaghetti og kjøttsaus (med mye kjøtt) og enkel salat

i morgen: kylling/kalkunpølse, mos og grønnsaker.

fredag: rester av skinkestek, poteter og surkål

lørdag: Litt usikker men antagelig frossenpizza eller noe siden det blir festligheter på fredag..

søndag: noe med kyllingfilet, ikke helt bestemt enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir ikke noe mer middag på meg før søndag, begynner tidlig på jobb hver dag (dvs varierer mellom 14 og 16 en gang). Da orker jeg ikke middag før det. På mandag lagde jeg ratatouille med linser og reker :P Høres rart ut, men var godt. Hadde så innmari lyst på reker nemlig. Skal huske å handle inn og lage meg ordentlig middag på søndag! Har en spinat og kikertcurry jeg er innmari glad i, tror jeg skal lage den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Brødskiver med pålegg.

Tirsdag: Fullkornspasta, ost, ketchup og krydder :P

Onsdag: Laks m/ stekt løk og sopp, og kokte gulrøtter.

Torsdag: Et eller annet med kylling og pinjekjerner teeenker jeg.. Steke kylling og riste pinjekjerner og finne noe som frister attåt. Om jeg orker å lage noe etter jobb da.

Fredag: Hjem til pizzaen til mamma :D

Lørdag & Søndag er uvisst, mamma som står for maten dene helga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Nåværende uke:
Mandag: Pasta
Torsdag: Pizza
Onsdag: Fiskegrateng

Torsdag: Pita
Fredag: Løvstek
Lørdag: Taco
Søndag: Torsk

Neste uke:
Mandag: Chicken wings
Tirsdag: Pølse m/potetmos
Onsdag: Spaghetti m/kjøttsaus
Torsdag: Fiskegrateng
Fredag: Kyllingfilet
Lørdag: Taco
Søndag: Tikka masala

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Mandag - torsdag: En take away sushi, ellers mystery box matlaging (bruke hva man har. :P )

Fredag: Suppe med Peanutty Parsnip and Carrot Soup

Lørdag: Masa Masala burger med portobellosopp og hasselbakt potet

Søndag: Risnudler med curried red lentils saus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag: kylling i pitabrød med salater og dressing

Lørdag: fersk logg og spekemat, roastbeef, eggerøre og potetsalat

Søndag: svinesnitzel og fløtegratinertepoteter

Mandag: middag på jobb

Tirsdag: middag på jobb

Onsdag: pølsebiter og macaroni gratinert i ovn

Torsdag: noe kylling fra frysern og enten pasta eller indisk saus til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Uka som har vært:

Mandag: Halvstekte, grove baguetter med roastbeef, perletomater, agurk, rødløk, majones og et dryss pepper. Så enkelt (og sikkert en god frokost for noen), men noe av det beste jeg vet.

Tirsdag: Kyllingwok med nudler.

Onsdag: Gryterett med ris.

Torsdag: Laks med ovnsbakte poteter med urter og rødløk.

Fredag: Kyllingvinger med salat.

Lørdag: Hjemmelaget lasagne.

I morgen, søndag: Tikka masala.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fryktelig dårlig på å planlegge middag, men.

Lørdag, i dag: Blomkål, brokkoli, gulrøtter, chili, pasta, hvitløk, champinon (som jeg ikke kan stave!) og kyllingpølser gratinert i form.

Søndag: Middag hos mamma og pappa eller rester fra i dag.

Mandag: Rester fra i dag.

Tirsdag: Middag på jobb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uken er litt full, så da lager jeg bare middager vi kan ha over flere dager.

Søndag: kylling i form

Mandag: klar kjøttsuppe med løksaus og poteter

Tirsdag: resten av gårsdagens suppe

Onsdag: Mac n' cheese, men jeg syns det kjapt blir litt kjipt, så jeg stapper den full av grønnsaker

Torsdag: resten av gårsdagens mac

Fredag handles det for neste uke, så så langt er ikke planlagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uka har vært litt spesiell:

Mandag: Lam med hasselbackpoteter (spiste borte)

Tirsdag: Toro thai suppe

Onsdag. Kyllingvinger og pommesfrites

Torsdag: Pizza (spiste borte)

Fredag: Taco (spiste borte)

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Pai med kylling, bacon og brokkoli

Planen for denne uka er:

Mandag: Hjemmelaget tikka masala (evn pai rester, må se an når jeg kommer hjem og hvor sulten jeg er. Legger forhåpentligvis kyllingen i marinade i dag)

Tirsdag: Tikka masala rester

Onsdag: Pizzarester

Torsdag: Spagetti og kjøttdeig

Fredag: Spiser på jobbfest

Hmmm.. Denne uka var det brått vanskelig å bestemme seg. Siden planen er pai i dag og da blir det mye rester og det blir garantert mye rester av tikka masalaen også. Men greit å fryse ned og ha en gang man har dårlig tid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det kylling med salat

tirsdag: kålruletter

Onsdag: Taco

Torsdag: Pastasalat med kylling

Fredag: wok med nudler, grønnsaker og kjøtt.

Mannen ville ha kålruletter i morgen men jeg sa egentlig nææææh. Har aldri laget det og heller aldri smakt det og helt ærlig så høres det jo ikke gått ut med KÅLRULETTER?! Så han sa han skulle lage det på fredag. Nå har jeg googlet litt og sett og dette tror jeg at jeg skal få til. Såååå jeg prøver med på kålruletter i morgen og håper mannen blir overasket når han kommer hjem! :D Men dere som har laget dette: Tenkte å koke de i ovnen i ildfas form til slutt. Det står at det skal kokes i kraft. Så da bruker jeg kjøttbuljong men det er jo 1 terning per 5dl vann. Skal det være så mye vann i den ildfaste formen at dette dekker over kålrulettene eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...