Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Bestemmer meg egentlig ti minutter etter jeg har blitt sulten. Planen er iallefall:

I dag: Hjemmelagde burgere med skiver av kalkunfilet, hjemmelagd dressing og pommes frites.

I morgen: Nakkekoteletter med pommes noisettes og salat.

Fredag: Big One Hot Mexican

Lørdag: Foliebakt indrefilet med bakte poteter som bakes to ganger å en måte.

Søndag: Hjemmelagd potetstappe mamma-style med..hmmm..roastbeef kanskje?

  • Svar 72
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Visste ikke jeg heller før jeg åpna fryseren da jeg kom heim fra jobb I dag: Viltgryte med potetmos (hjemmelaget) - fra fryseren. I morgen: Rester fra i dag... Fredag: Aner ikke - får se hva

Onsdag: Lasagne Torsdag: Lasagne-rester Så langt har jeg tenkt Vi burde virkelig bli flinke på å lage en plan, om så bare for mer enn 1 dag...................

Ooops! Glemte at jeg har bursdag på søndag, så da kan det hende vi spiser ute - litt avhengig av baby. Og pizzaen pleier å holde til to dager, så må justere planen min litt.

Skrevet

Idag; Fersk pasta med storfekjøttdeig, sprøstekt bacon i en tomat-fløte-cheddar ostesaus og hjemmelaget hvitløksboller.

Imorgen; Hjemmelaget lasagne fra bunn av, selv pastaplatene.

Fredag; Suuushi.

Lørdag; Thai biffwok

Søndag: Ikke hjemme så de hjemme får finne på noe selv:

Skrevet

Jeg har prosjekt "spiste tomt" for tiden, fordi jeg har en god del tørrvarer. Så egentlig er hver dag en litt sånn "Mystery box challenge" for tiden. Egentlig ganske moro det også, fordi man må være kreativ med de råvarene man har da. Men når jeg har kommet litt ned på tørrvarer her igjen, så skal jeg komme inn i middagplanleggingen min bedre igjen. Og utvide reportoaret mitt litt.

Denne uka har det vært:

Mandag: Sushi ute
Tirsdag: Burgere og potetmos (hjemmelagd begge to)

I dag: Pasta-pesto salat med grønnsaker (spinat, løk, sopp, hvitløk, ingefær, linser). Pastaen var laget av quinoa.

Torsdag: Rester fra dagens middag, siden det ble så mye

Fredag: En slags gryte med grill cheese, saus fra glass og ris.

Helgen har jeg ikke planlagt enda, men jeg lurer på om å lage burger en dag, da jeg har rødbeter som bør brukes.

Neste uke jobber jeg, og da er planene at tirsdag - torsdag er restedager med ting fra fryseren, så jeg bare trenger å varme opp mat de dagene. :)

Skrevet

Bestemmer meg egentlig ti minutter etter jeg har blitt sulten. Planen er iallefall:

I dag: Hjemmelagde burgere med skiver av kalkunfilet, hjemmelagd dressing og pommes frites.

I morgen: Nakkekoteletter med pommes noisettes og salat.

Fredag: Big One Hot Mexican

Lørdag: Foliebakt indrefilet med bakte poteter som bakes to ganger å en måte.

Søndag: Hjemmelagd potetstappe mamma-style med..hmmm..roastbeef kanskje?

Atte... Lever du på studentbudsjett? :P

Skrevet

Atte... Lever du på studentbudsjett? :P

Har kontakter nær svenskegrensen og i slakterbransjen! :frantics:

Men nåja. Bruker vel rundt 5 - 6 000 i måneden på mat, inkludert snus og cola. Så litt over studentbudsjett er det forsåvidt :)

Skrevet

Har kontakter nær svenskegrensen og i slakterbransjen! :frantics:

Men nåja. Bruker vel rundt 5 - 6 000 i måneden på mat, inkludert snus og cola. Så litt over studentbudsjett er det forsåvidt :)

Ja, det får man si. :| Jeg syns jeg bruker mye penger på mat og alkohol (fra pol/matbutikk). Bruker halvparten av deg. :P

Skrevet

Ja, det får man si. :| Jeg syns jeg bruker mye penger på mat og alkohol (fra pol/matbutikk). Bruker halvparten av deg. :P

Og vi er to mennesker og lever på 3000 kr. Det går en del i first price kjøtt og lignende da.

I dag: pai med bacon og paprika

I morgen: kyllingkjøttboller med curry (hjemmelaget) og nudler tror jeg

Skrevet

Har vært slappe med matplanleggingen de siste to ukene. Vi pleier å ta 10 min på søndag og planlegge middag for hele uken og storhandle på mandager. I dag ble det grandis.. sånn blir det når vi ikke planlegger :P

Litt OT, men er det ingen av dere som spiser pita? :o stussa på det i den andre tråden også, det er jo sååå godt!

Skrevet

Sukk.

Jeg sitter som regel på bussen på vei hjem fra jobb og vurderer om jeg skal gå innom butikken, eller gå rett hjem. Hjemme er det som regel tre muligheter. Kyllinglår/klubber/vinger og nakkekoteletter i fryseren eller noe med egg. Går jeg på butikken fresher jeg opp med noen grønnsaker, men kjøttet jeg ender opp med er gjerne gris eller kylling. I dag kjøpte jeg ferskt grovbrød, så da ble det omelett på brødskive. I morgen kommer spaniafarerne hjem og vil kanskje ha fiskeboller i hvit saus. Eller røkt kolje. Håper på det siste. Ellers vil de kanskje bare reise rett hjem når de har plukket opp hunden sin. Til helgen kommer Ia. Da blir det sikkert noe tacogreier. Hun blir hjemme en ukes tid, så jeg håper å få servere min nye rett: Stekte svinekjøttbiter med sukkererter, løk, paprika, vårløk og litt fersk hvitløk. Veldig godt.

Skrevet

@Susselussa Er ikke det egentlig kebab? Jeg liker ikke kebab. Ikke på grunn av brødet, men hele konseptet.

Vet ikke om det egentlig er det, men vår pita er pitabrød, selvfølgelig, med oppkuttet kyllingfilet, salat og vanlig dressing. Ananas, mais, agurk etter ønske. Super kjapt og super digg :P jeg liker ikke kebab, men vår pita er bare deilig :P

  • Like 2
Skrevet

Litt OT, men er det ingen av dere som spiser pita? :o stussa på det i den andre tråden også, det er jo sååå godt!

På Mandag skal jeg ha det, med Pizzafyll :D

Vi skriver alltid handleliste og middagsliste for 2 uker om gangen, er så deilig å bare storhandle og vite at man har alt man trenger i skapet :) Må fylle på med litt melk, grønnsaker og ting som ikke holder så lenge da.

  • Like 1
Skrevet

Jeg prøver å spise sunt og billig når jeg ikke er noe spesielt middagslysten. Jeg har frosset ned økonomipakker av kylling, fisk, koteletter, kjøttdeig og kokt opp mye grønnsakssuppe. Av dette blir det fiske- grønnsaksuppe, ris i skapet og fisk, ris og kylling, avocado, tomat, cc og kylling, kjøttdeig og spaghetti, grønnsakssuppe med kjøttbiter, koteletter og poteter. Jeg har også 4 middager med chili con carne, men det kombinerer jeg ikke med noe annet. Sånn spiser man billig. ;-) Sent from my C6603 using Tapatalk

Skrevet

Spiser ikke så mye middag, men skal bli flinkere!

I morgen - seikaker med salat m/ cottage cheese (fordi alt dette har jeg i kjøleskapet)

Fredag - må spise middag på jobb, bør lage noe å ta med... Kanskje lage opp en batch med linse-/kikertcurry?

Lørdag - Rester fra fredag med på jobb, eller grønnsaksomelett m salat før jobb

Søndag - Bruke noen av bønnene jeg har i skapet og lage chili sin carne (evt kinamat om jeg glemmer å handle før jobb på lørdag :P)

Mandag - IKEA, haha! Har fri og skal på IKEA med en venninne.

Skrevet

Varierer litt hos oss, noen uker er vi flinke til å planlegge. Mens andre uker blir det litt fra dag til dag, evnt hva vi har i frys/kjøleskap :P

Mandag: Gryterett

Tirsdag: Kyllingkjøttdeig og ris med sweet`n sour saus

Onsdag: Stekt servelat, kålstuing og gulrot

Torsdag: Tomatsuppe med egg og makaroni

Fredag: Spise tapas med jobben

Lørdag: Valgfri dagen derpå mat :P

Søndag: Fisk av noe slag, med grønnsaker til.

Skrevet

Da har vi handlet igjen, og også denne uka er det 2 kvelder jeg ikke kommer hjem før sent så da blir det noe middags aktig på jobb og samboer ordner noe selv.

Med hjem fra butikken ble det med ingridienser til:

- kylling i kokkosmelk og masse redcurry, vannkastanjer, bambusskudd og minimais med ris, nanbrød, raita, papadums og mango chotney

- pølse og makaroni gratinert form

- kyllingvinger med ris og en god salat

- diverse pasta"puter" med forskjellig fyll, bacon og saus

- laksefilet, poteter, gulerøtter og saus

Skrevet

Mandag: Fiskegrateng.

Tirsdag: Pyttipanne.

Onsdag: Pasta carbonara.

Torsdag: Entrecote, pommes, soppsaus med salat til.

Fredag: Kyllingwok.

Lørdag/søndag: Tikka masala med kylling, ris, kokosmelk og salat / Torsk, baconterninger, poteter og raspet eller kokt gulrot til.

Skrevet

Skinkestek i helgen, blir nok både lørdag og søndag pluss rester som jeg får fryse ned eller gjøre noe annet spennende med. :)

Lengre enn det har jeg ikke kommet, dårlig på planlegging av middag, men får storhandlet fordi, bare at det går mye på ting som enten er tørrvare, har litt holdbarehet i kjøleskap eller frysevare og kjøper ting som passer sammen. Er utrolig glad for mine matvaner når jeg ser hvor mye penger andre bruker på mat :P Tror jeg bruker rundt 1200 i mnd jeg og det inkl vell det meste av husholdningsartikler, snop osv.

Skrevet

I dag blir det svin indrefilet, ris, grønnsaker og saus. Regner med det blir rester til i morgen, da skal jeg tidlig avgårde for å spille konsert slik at jeg ikke har tid til å lage noe særlig da.

  • Like 1
Skrevet

Mandag: Elgskav i fløtesaus, potetmos og stekte grønnsaker

Tirsdag: Kyllingwok

Onsdag: Curry med kylling

Torsdag: Reinsdyrskav i fløtesaus og poteter (eller potetmos)

Fredag: Enchilladas med kyllingkjøttdeig

Nammm!

EDIT: Søndag har jeg fryktelig lyst på elgkarbonader, får se om jeg finner noe som ser greit ut i butikken. :)

Skrevet

Slik ser ukesplanen ut :)

Mandag: Kyllingrisotto

Tirsdag: Tikka Masala

Onsdag: Laks med kremet spinat

Torsdag: Restedag

Fredag: Biff med poteter, gulrøtter, rosenkål og saus

Lørdag: Currywok

Søndag: Svinekoteletter med rotmos

Mandag: Chili con carne

Skrevet

Litt forandring i planene.

Tirsdag: Crispy chicken

Onsdag: Hjemmelagd fiskegrateng

Torsdag: Tikka Masala lasagn

Fredag: Kyllingburger med grove polarbrød

Lørdag. Ut å spise

Søndag: Hjemmelagd pizza, får familie på besøk så 2 X Satay pizza og 1 "vanlig" med kjøttdeig.

Mandag: Hjemmelagd grønnsakspai med grovere bunn + bytter ut halvparten av smøret med mager kesam

Tirsdag: Må bruke opp resten av kesamen så putter pesto oppi, servere med salat, fullkorns spaghetti og kylling.

Onsdag: Det samme som Tirsdag, må bruke opp kesampestoen

Torsdag: Hjemmelagde fiskepinner

Skrevet

Mandag: Stekt laks i biter med purre, byggris, spinat og rømme.

Tirsdag: Kylling med tandoorikrydder, gulrot, purre, røde linser og (fersk :heart: ) ananas i tikka masala-saus. Spinat og rømme til.

Onsdag: Rester fra tirsdag, med ris og spinat.

Torsdag: Tror kanskje jeg skal inn til Oslo og spise middag med ei venninne.

Fredag: Ovnsbakt laks med grønnsaker. Og spinat til.

Lørdag: Rester fra tirsdag, med ris og spinat.

Søndag: Enten søndagsmiddag hos mormor og morfar eller lapskaus fra fryseren.

Syns middagsplanen min bærer preg av å være enmannshusholdningsbasert. :lol: Kjøper jeg først en pose med spinat har jeg hele uka, liksom. Men restemat er kjekt, da.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Når dere er med andre valper, har dere gått litt tur sammen først uten å hilse, eller bare sluppet de sammen for lek? Det er ofte litt voldsomt for dem, og bedre om de får bli vant til hverandre på trygg avstand og tid til å lese hverandre først, før de leker.  Ellers er det nok bare å være konsekvent og holde ut, siden tannfellingen knapt har startet.
    • Takk for svar. han har to trygge eldre hunder som han har lekt med noen ganger. vi har prøvd oss med andre valper, men han er ikke intendert i å leke med de, legger seg kun ned og ruller seg sammen som en ball. Virker utrygg, redd, så det har vi sluttet med.han er at typen som blir mer giret av å hyle, så det fungerer ikke.  han har ikke begynt å miste tenner enda, men har begynt å få noen. Får både tyggebein, fryser klut fra fryseren og fryste gullerøtter/ men når de intense periodene kommer så fungerer ingen ting. Time out er det eneste som fungerer, men det er jo et mareritt å få han i valpebingen fordi han bokstaveligtalt  sitter fast i deg.    vi krysser jo fingrene for at dette er en fase, for ellers er han lydig. Kan både sitt, ligg og bli. Men ikke når dette kikker inn
    • Sosialiserer dere noe med andre hunder? Bitehemming er noe de lærer veldig mye bedre i lek med andre hunder enn fra mennesker. Prøv å finne noen trygge hunder i nærområder eller bland kjente og gå en kort tur i bånd uten hilsing, før de får leke litt. Prøv å klynke til når han biter, og snu dere bort. For noen funker det, andre blir med gira av det. Vri opp filler og tauknuter i vann og frys dem. Isen demper smerte og klør i tennene. Nå er det vel litt tidligste laget med tannfelling, men kan være starten på en periode med MYE biting. 
    • Du kan anmelde eier/fører med beskrivelse og tidspunkt/sted til politiet, men det er lite sannsynlig at de vil ha kapasitet til å gjøre noe med det. Hvis du har mulighet til å finne ut hvem det er kan du sende en bekymringsmelding til Mattilsynet, men så lenge hunden får mat, vann og tak over hodet er det lite de kan gjøre også, så lenge de ikke ser faktisk alvorlig mishandling. Det er lovpålagt å ha kontroll på hunden enten den er i bånd eller ikke, men i realiteten veldig vanskelig å håndheve.
    • Hei! valpen vår på 14 uker har egentlig vært eksemplarisk, bortsett fra litt utfordringer på natt og med bur. Men nå har det virkelig blitt ekstremt mye biting. Vi fører dagbok og ser at det sammenheng mellom overstimulering og lite søvn som gjør at han får disse bite periodene. Det går ikke an å avlede han med gobiter, bein eller ignorering og vi må sette han i timeout for å roe han.    noen som har noen tips til å håndtere dette? Han biter oss til blods og sikter fast når han skal følges i timeout eller ut for å gå på do. Vi vet vi skal prøve å unngå overstimulering og at han må få mer søvn. Men enn så lenge har vi slitt litt med å få han til å roe seg alene på dag og kveldstid 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...