Gå til innhold
Hundesonen.no

Raya

Medlemmer
  • Innholdsteller

    217
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Raya

  1. Hei! Jeg vet jo at alle disse 'fiine bildene av hundene som er sååå glade' gjerne ikke nødvendigvis er det, og smiling ofte er demping eller stress og sånt. Men når hunder 'smiler' uten at det er noen grunn til det, for eksempel når de sover eller får kos eller lignende. Min podengo portoguese valp 'smiler' masse, spesielt når hun får kos i nakken, da strekker hun seg mot hånden og dytter seg nærmere. Vi spurte oppdretter når vi besøkte valpene, for den ene av de voksne hundene satt også ofte og 'smilte' og oppdretter mente at dette var normal atferd hos rasen. Jeg forstår at hunder og mennesker ikke kan sammenlignes og at et smil ikke egentlig er et smil, men vet vi hva det kommer av? Jeg har fundert litt på om det rett og slett kan være sammensetningen og oppbyggingen av muskler som gjør at når hun sitter/ligger/står i ulike posisjoner så strammer musklene seg og drar i munnviken? Eller er det noen som vet hva som er årsaken? ? Legger ved en collage av noen av smila til frøkna her ? På bilde 1 og 4 ligger hun på rygg (ish på nr 1), og da kan det jo kanskje bare være tyngdekraften som jobber? På bilde 2 får hun kos i nakken, og da tenker jeg det kanskje kan være at hun strekker seg litt mot som aktiverer musklene? Og på bilde 3 er hun veldig trøtt (er visst ikke uvanlig at podengoene får "poser under øynene" ifølge en rasegruppe jeg er med i, men her tenker jeg kanskje også at det kan være pga måten hun sitter/ligger som aktiverer musklene? Eller er jeg helt ute og kjører? Noen som vet? ?
  2. Jeg har en podengo portoguese, og hun er også mer katt enn hund.. På det stadiet at jeg har vurdert om jeg skulle prøvd å kjøpe inn et klore/klatrestativ til henne ? Jeg skulle gjerne hatt; Grand Danois, men jeg takler ikke sikkel for alt i verden, hverken på dyr eller mennesker, og er livredd for mavedreining ? Norsk Lundehund var egentlig rasen vi hadde bestemt oss for, og var forberedt på å låne bort til avl og kryss og alt som kommer med, men en av oppdretterene vi kontaktet kom med et så stygt svar til henvendelsen vår at 30åringen (meg) ble til en trass 3åring og ga meg desverre litt avsmak på hele rasen. ? Schapendoes, har møtt 3 eksemplarer og for en utrolig herlig rase! Kjærlighet ved første blikk, men jeg orker ikke daglig pelsstell. Staffordshire Bull Terrier, syntes de er utrolig vakre hunder, men har hørt de kan ha en del helseutfordringer.
  3. Jeg trodde at den måtte være under setet under hele turen? Men kan man for eksempel ha buret på fanget eller sånt om man har liten hund? Har prøvd å google masse da vi egentlig skulle fly i desember. Er det bare at hunden må være i buret og buret må få plass under setet ved behov, men hvis setet ved siden av deg er ledig så kan buret stå der?
  4. Jeg hadde en gang en katt med lignende symptomer som viste seg å være nyresvikt. Han hadde helt elendige verdier og veterinæren mente vi måtte forberede oss på at han ikke ville overleve natten, men vi valgte å prøve oss på å la han bli hos veterinæren med væskebehandling og sånt. Vi var utrolig heldige, for på magisk vis var prøvene helt fine dagen etter! Hverken jeg eller veterinæren forstod hvordan. Vi antok at han hadde fått i seg frostvæske som er i all vindusspylervæske. Hvertfall på vinterstid. Frostvæske er jo veldig giftig for katter, (og hunder) men hvis ikke jeg husker feil så smaker det også veldig godt for de. Det som er skummelt er jo at det er så fort gjort å søle når man fyller på bilen.. Og det er ikke nødvendigvis så mye som skal til før det får katastrofale følger for et dyr. Om din hadde fått i seg frostvæske er jo ikke lett å si, men husk at katter også veldig flinke til å skjule smerter og sykdom.. Jeg skjønner deg så godt, skyldfølelsen setter seg som et vondt fjell i magen, men ting skjer så fort, og tiden rundt og etter jul er nesten alltid kaotisk. Det er ikke sikkert du hadde fått gjort noe selv om du visste at han hadde kommet inn om kvelden. Sender deg en varm klem ❤️
  5. Hei! Jeg er fersk valpeeier og går litt for ofte med følelsen av at jeg gjør noe feil eller ikke gjør jobben bra nok.. Jeg har lest og lest og lest i ukene før vi hentet henne og trodde oppriktig jeg var godt forberedt, men jeg må innrømme jeg har blitt tatt på senga en del ganger allerede. Hun er nå 10 uker gammel, og jeg prøver å følge det som blir anbefalt med søvn, do-trening ute, miljø- og sosialiserings trening. Men så er dagene så innmari ulike, og jeg føler daglig ting som "åh.. Er hun slapp i dag? Hun sover jo veldig mye", eller "Shit, er hun understimulert? Er det derfor hun bare løper rundt i dag?". Skal vi aktivisere henne med leker når hun er våken og sysler med sitt? Skal vi la henne gjøre ting alene uten å engasjere i leker? Skal vi vekke henne om hun sover i mange timer for å gå ut på do? Jeg skulle så ønske at det fantes en "mal" (Med forståelse for at ingen valper er like, selvfølgelig!) med hvordan de typiske ukene ser ut, dag til dag.. Jeg forstår jo at hun bare er en liten baby og at det er helt naturlig at hun vil ha noen dager som er oppe og full fart og noen dager som er nede med mest søvn, samtidig som hun jo "fores" av vår energi og vårt humør. Har også skjønt at om vi for eksempel gjør mye den ene dagen, så vil dagen etter sannsynligvis være preget av dette, men hva med de dagene som egentlig burde være like? De dagene hvor vi bare følger rutinene hjemme hvor dag til dag er det samme? Så.. Hvordan ser deres hverdag ut fra dere står opp til dere legger dere? Kan dere for eksempel beskrive hvordan en typisk uke ser ut med en fersk valp?
  6. Nå er det riktignok et år siden jeg skreiv denne, og mye er forandret. En ting jeg må peke ut er "mercedes oppi rumpa" som var satt på spissen og en veldig merkelig måte for å "være kul". Mye kan skje på et år, og jeg trodde visst det var kult. På det værste har det vært 2 sek istedet for 3. Der har jeg også blitt bedre. Jeg er fortsatt sinna i trafikken, men ikke i den grad at det skaper skumle eller farlige situasjoner. Det er lenge siden jeg har "rævkjørt" noen og nå er det i værste fall blinking. Jeg trenger igrunn ikke forklare meg, men da har jeg gjort det også. Jeg er en dyktig sjåfør, og jeg må si jeg er roligere i trafikken nå, enn for et år siden. Så var det sagt. Edit: uheldig skriveleif
  7. Raya

    Almanakk

    Jeg har filofax og elsker den! A5 størrelse, så den er ganske stor, og med alt jeg har i så veier den 1,13 kg, men jeg elsker den. Der har jeg god plass til å skrive alt jeg trenger, pluss at jeg kan dekorere masse Den er litt dyr, me absolutt verdt det!
  8. Å jøss, jeg har googlet siden jeg fikk beskjeden uten å ha funnet noe. Takk!
  9. Hei! Nå i juli sendte jeg mail til tidligere arbeidsgiver og lurte på når feriepengene ville dukke opp. Fikk til svar at de melder om konkurs denne uken (den uken jeg sendte mail) og fikk beskjed om at bobestyrer ville ta kontakt med meg angående pengene. Jeg har enda ikke hørt noe, og kjenner jeg er litt redd for å ikke få noe i det hele tatt. (Fikk ikke feriepengene ved arbeidsslutt) Hva kan jeg gjøre nå? Er det bare å vente eller er det noen jeg kan ta kontakt med?
  10. Signerer Ozzy, men legger til et par ting i dyrebutikk. - Det er faktisk veldig irriterende når du står klint oppi akvarieglasset for å sjekke at jeg klarer å fange akkurat den fisken du skal ha. - Nei, vi er ikke en barnehage og syntes faktisk ikke det er greit at du lar barna være her mens du går og handler. - Nei, du kan faktisk ikke inn og leke med kaninene.
  11. Finnes det andre dyr enn mennesker som har samtaler med hverandre? Altså som prater om dagen, vær og vind?
  12. Jeg har spoiler, men får ikke til å lage sånn dings med tableten. Hvis ingen andre har, kan jeg sende pm
  13. Vi har jo lenge hatt lyst til å flytte, og derfor sa vi også ja til det uten å lage noe styr. Eneste nedturen er at vi ikke fikk nok tid til å finne et nytt sted å bo, og må derfor flytte fra hverandre, noe som suger relativt hardt Lurte som sagt bare på hva reglene er til "neste gang"
  14. Var det jeg trodde jeg og, at kjøper velger. Vi har jo katt, marsvin og fugl, så det er ikke så lett når det er såpass få som godtar husdyr her i distriktet
  15. Takk for svar. Saken her er jo avsluttet da vi har godtatt at vi lå flytte og er i gang, men veldig greit å vite hvis det skulle skje igjen. Selvfølgelig, neste gang vi leier vil vi kreve kontrakt prøvde det her, men siste gangen vi spurte klikket det helt. Nå blir det å flytte hjem til mor og sambo flytter hjem til sine foreldre, så får vi bare ta det derfra. Hele situasjonen er skikkelig kjip, og hadde vi fått litt lengre varsel, hadde vi kanskje hatt et nytt sted å bo. Men sånn er det jo, så da får vi bare gjøre det beste ut av det.
  16. Bare for å gjøre en ting klart, vi har ikke skapt noen dårlig stemning her. Vi har ikke nektet, og vi har sagt oss enige i og flytte. Problemet er at de har heie veien skapt dårlig stemning. Skreiv for halvannet år siden et innlegg her om at de tok seg uinvitert inn i leiligheten når vi ikke var hjemme. Nå i flytteperioden har de også hatt et par "privatvisninger" og på alle har vi fått en dags varsel. Vi fikk og beskjed i går kl 22 at det skulle være en ny privat visning i dag kl 15. Da ga oss heller ikke lang nok varsel på oppsigelse, og vi finner ikke noe sted å bo nå... Jeg flytter gledelig herfra for dette orker jeg ikke lengre, men jeg lurer på hva våre krav er dersom vi skulle havne i denne situasjonen igjen da det ikke er en god situasjon å være i.
  17. Hei! Jeg har noen spørsmål rundt dette med å leie i et hus som skal selges. Saken er den at utleierne skal selge huset og har fått beskjed av megler at de ikke får solgt med leieboere. De kjøpte hus i januar-ish, og vi fikk beskjed i slutten av mars at vi må være ute innen første mai, for da skal de flytte. Huset ble lagt ut på finn på onsdag, og det har ikke vært noen visning og ingen potensielle kjøpere som ikke vil ha leieboere. Mulig jeg har misforstått, men kan ikke vi i teorien bli boende selg om huset blir solgt? At vi kan bo her til ny eier evnt kaster oss ut? Vi har ikke kontrakt, og da i følge husleieloven har vi vel 3 mnds oppsigelse, mener jeg å huske. Vi har ikke fått noe skriftlig oppsigelse. Har vi noe vi skulle ha sagt, eller må vi bare pakke sakene og reise?
  18. @janson Telefonen min er i teit humør, så får ikke quotet. Når jeg "hører finsk inni hodet mitt", tror jeg at jeg skjønner hva du mener x) Det var nok med K da, tror jeg. Gir jo litt mer mening Syntes uansett at det var fint som et navn
  19. x) da kan det ha vært Koira den het Veldig fort gjort at jeg har bytta ut forbokstaven
  20. Nyyydelige! Må bare si at jeg elsker annonsen din, både her og på finn. Blir så glad når man så tydelig kan se hvor mye marsvina betyr for deg!
  21. Var en finsk mann med en hund innom i butikken for ikke så lenge siden som het Goira, det likte jeg litt liker også navnet Foss
  22. Susanne, 22 år Skikkelig selfie!
  23. Kom på litt mer. - Jeg har totalt noia for i forhold til ørene mine. Hvis noen prøver å ta på ørene mine, klikker jeg helt i vinkel. - Jeg nyser av pannekaker, vafler, cheesburgere, rundstykker og noe brød. - Jeg blir helt tullete rundt dyr. Jeg plystret en gang på en fisk, på samme måte som man plystrer til en hund for å få den til å komme. - Jeg var klassens beste i stuping og svømming på vgs. Blandt gutta og! Kan tro jeg svever på det enda x) - Og jeg har som en annen her nevnte helt panikk i forhold til autoritære mennesker. Selv om jeg ikke nødvendigvis har noen grunn til det
  24. - Jeg er sinnsykt god i bowling! - Jeg er veldig kreativ og har altfor mange hobbyer. - Jeg er også "feilprodusert" og har operert 7 ganger i løpet av mitt 22 år lange liv. - Jeg lager visst en veldig god lasagne - også er jeg visst i følge mine venner og familie veldig veldig rar :s
×
×
  • Opprett ny...