Nirm Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Artikkel i Aftenposten Mye av den ferdigrevede osten som er å finne i butikkene i dag, er ikke ost, men palmeolje. Og som kjent er palmeolje hverken bra for helsen, eller for miljøet. Så neste gang du er i butikken, så les bakpå, og se om det er ost du kjøper, eller palmeolje. Edit: Siden artikkelen er fra 2006, så har jeg endret tittelen litt, så vi kan ta opp andre saker også som berører juksen i matvareindustrien. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malamuten Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Nå spiser ikke jeg spes mye ost, men den var interessant. Hadde nok ikke tenkt over at det der ikke var ost (slik jeg tenker ost skal være), hadde jeg sett den i butikkhyllen.. Kjekt og vite. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Renate A Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Takk for tipset, det hadde jeg ikke tenkt ut av meg selv Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Det står også på pakken. Dvs, for å være mer nøyaktig - hvis det ikke er ost, så skal det ikke hete ost. Da står det noe sånt som "revet pizzatopping" eller lignende på pakken, ikke "Revet ost". 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Eska Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Hadde folk blitt flinkere til å lese bakpå, hadde de nok fått noen overaskelser Tabris har også rett, det står da ikke ost på pakken heller. Men at palmeolje er usunt, er jeg ikke enig i. Og det er mulig å finne miljøvennlig palmeolje, men den blir vel neppe brukt i slike tilfeller som dette. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tulip Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Det blir jo som ramaskriket rundt den guacamolen som besto av erter og ikke avokado. Sto tydelig erter som nr to på ingredienslista, nr en var vann. Folk ser det de ønsker å se... 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 8. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Det blir jo som ramaskriket rundt den guacamolen som besto av erter og ikke avokado. Sto tydelig erter som nr to på ingredienslista, nr en var vann. Folk ser det de ønsker å se... Det er jo bare å ta en titt i butikkene, og se hvor mange som leser på ingredienslista. Og finner man et og annet menneske som gjør det, så kan man nesten sette penger på at vedkommende har en eller annen allergi. Folk aner ikke hva som er i maten de spiser og bryr seg som oftest ikke. Og bryr man seg, så blir man jo sett på som eller annen freak... 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 first price sin er jo ikke ost helller det har jeg vist lenge pleier å rive jarlsberg selv 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Jeg skjønner at jeg er rar ja, ikke har jeg spesifikke allergier (har atopisk eksem, men det er ikke noe spesielt jeg pleier å reagere på), men har alltid pleid å titte bakpå varer når jeg kjøper noe nytt Så det der er godt kjent ja, flott at det fortelles om 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Jeg skjønner at jeg er rar ja, ikke har jeg spesifikke allergier (har atopisk eksem, men det er ikke noe spesielt jeg pleier å reagere på), men har alltid pleid å titte bakpå varer når jeg kjøper noe nytt Så det der er godt kjent ja, flott at det fortelles om Jeg og, jeg er en sånn nerd som leser bakpå Vi river også alltid osten vår selv. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 first price sin er jo ikke ost helller det har jeg vist lenge pleier å rive jarlsberg selv Jupp: http://www.klikk.no/helse/dinkost/article564190.ece Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Frida og fuglehundene Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Jupp:http://www.klikk.no/helse/dinkost/article564190.ece Kanskje hun tenker på pizzaosten? For den står det bare "revet" på, det gjør det på andre sånne ferdigrivede pakker som ikke er ost Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Ah, det kan godt være Eneste ferdigrevet ost vi kjøper er tine sin "fire oster", eller hva den heter. Men firstprice sin vanlige ost er ikke ille altså. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Belgerpia Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 DET er grunnen til at jeg kun spiser ost jeg har revet selv......... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AnnikenK Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 first price sin er jo ikke ost helller det har jeg vist lenge Jeg er sikker på at om man klemmer den litt sammen til en liten ball, så kan man spille squash med den. Samme konsistens og sannsynligvis samme smak - altså ingen smak, bare en ekkel gummiklump Skal man ha revet ost, river man den selv 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Dette er jo ikke noe nytt. Det er jo flere år siden det kom en bestemmelse om at det ikke var tillatt å kalle det revet ost om det faktisk ikke var ost som var revet... Alt annet som kalles topping er jo bare noe himla ekkelt kliss 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Dette er jo ikke noe nytt. Det er jo flere år siden det kom en bestemmelse om at det ikke var tillatt å kalle det revet ost om det faktisk ikke var ost som var revet... Alt annet som kalles topping er jo bare noe himla ekkelt kliss Ja, dette er da gamle, gjenbrukte agurker? Edit: Men når jeg gad å kikke på linken så er artikkelen også fra 2006. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Gammel sak, men stadig like relevant. Det begynner heldigvis å bli ganske strengt med hvordan man får merke ting. Og ja, matallergi er en fin ting for å lære å lese bakpå ting. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Tine revet Jarlsberg eller 4 oster Og ja - gammelt nytt. Men mange som fortsatt ikke vet. En god ting kan ikke sies for ofte, sant?! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 8. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Ha ha. Jeg så ikke at den var fra 2006. Den har vært over alt på FBen i dag, så jeg trudde den var ny. My bad. Men selv om det da er en hauggammel artikkel, så er det nok en del mennesker som fortsatt ikke er klar over forskjellen, og trur at alt som ser ut som ost, er ost. Det gjelder jo en del andre produkter også. Heldigvis blir det strengere og strengere med merking av matvarer i dag. At man ikke har lov til å kalle ting for noe det ikke er. Men godt å se at det finnes noen nerder der ute som sjekker hva som står på pakningene, selv om man ikke har allergier. Man blir overrasket over hva ting inneholder til tider. Og jeg er litt på dette med at jo lengre ingredienslisten er, jo mindre har jeg lyst på det. Ønsker det kom strengere regler for hvordan man skal merke produkter, med tanke på allergener. Fordi at mye av den teksten er rett og slett uleselig om man ikke har veldig godt syn. Anbefaler forøvrig boka "Den hemmelige kokken", som er skrevet av Mats-Eric Nilsson. Den tar for seg hvor mye juks som er i matvareindustrien. 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest bikkje1 Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Jarlsberg er best! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mirai Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Det er jo dessverre mye av dette, det man kanskje skulle tro var hovedingrendiensen i en vare kommer som nummer tre eller fire på lista. Det er bare å begynne å lese, samt være bevisst på det! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Altfor mye juks!Tørr nesten ikke kjøpe halv eller ferdigfabrikat, ihvertfall ikke uten å sjekke nøye. Mest mulig fra bunnen av med ferske og friske grønnsaker (og evt frukt) fra butikken. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
soelvd Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Det blir jo som ramaskriket rundt den guacamolen som besto av erter og ikke avokado. Sto tydelig erter som nr to på ingredienslista, nr en var vann. Folk ser det de ønsker å se... Det er overraskende få som faktisk vet at ingredienslisten er kronologisk på den måten. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Eska Skrevet 8. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Januar 2014 Har aldri vært noen storforbruker av halvfabrikata, og har aldri likt helfabrikata (selv om det ikke alltid er noe i veien med dem, jeg fikser det bare ikke. Sjokoladekakemiks er altså den eneste kaka jeg har klart å få til å smake papp). Så var det slutt på gluten og melk - og det snevret inn ganske kraftig uansett. Men jeg liker å lese bakpå da, i tilfelle jeg finner et produkt jeg kan anbefale til andre (pga ingrediensene, smaken får de avgjøre sjøl). Olivenolje er vel en av de største svindlene? http://www.foodrenegade.com/your-extravirgin-olive-oil-fake/ Og det at olivenoljen er i klare plastkontainere som utsettes for mye lys, oljen harskner jo!? Den skal oppbevares mørkt (og sa burde det i alle fall være farge på glasset den kjøpes i). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.