Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøreløping


Guest bikkje1
 Share

Recommended Posts

Guest bikkje1

Hva er normal lengde på snøreløping (barmark?), og tid?

Også lurer jeg på hvor man kan finne oversikt over slike arrangementer? :)

Ogg: Jeg sliter litt med å få Simba til å gidde å løpe/trekke foran når vi er ute å jogger. Han får løpe løs der det ikke er traffikert eller lignende, men ellers løper han med sele og kobbel foran meg. På starten må jeg ofte dra han med meg, eller så jogger han bare på siden av meg. Men etterhvert så hender det at han virkelig kjører på, og da går det virkelig unna.

Hvordan kan vi trene for at han skal være der fra start? :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke svare så mye annet en noen tips til å dra mer. Sliter litt med min også der siden jeg begynte SENT med å ha sele på å la han dra. Han var vell 5 år tror jeg. Først nå er jeg så frisk at jeg kan få til skikkelig trening på dette. Noe jeg har tenkt på er å gire han litt opp i starten med å gjerne si "hvor er ballen". Bruke en løype der jeg legger ball/godbit el. et lite stykke forran i en sving feks. så han ikke ser den. Da tror og håper jeg at jeg får drakraften fremover for at han etter hvert forventer ballen som han er så glad i. Variere med hvor langt fremme denne belønningen ligger. Så fikk jeg med meg samboer til å gå en god tur på nyttårsaftenen og han ville selv ha Ivo og magebeltet. Jeg gikk forran med Ivo og oppmuntret han til å dra og jammen virket det supert. Tross tidenes verste støvhet for mannfolket dagen etterpå så har han sakt seg villig til å være med flere ganger. Tenker da å oppmuntre Ivo videre til å dra og gjerne etter hvert gå lengre og lengre bak og komme med ros og oppmuntrende ord og heller gå frem og klappe og rose enda mer hvis han slakker av. Gi han pause før han blir så sliten at han faktisk ikke orker/vil. dra mer. Kommandere han til å gå på siden når jeg ser at det snart er nok og at jeg ikke kommer til å få den store trekkkraften og lysten resten av turen.

noen tanker fra meg men ekspert er jeg laaaangt i fra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Et på siden tips. Jeg er ikke sikker på om jeg ville hatt hunden til å dra så voldsomt under løping. Jeg har en som drar ekstremt, og han må jeg slippe løs om jeg skal jogge med han hvis jeg ikke vil ødelegge knærne mine fullstendig (blir enten full spurt eller at jeg løper og holder igjen). Litt svak drahjelp er godt når man jogger, men veldig trekking er ekstremt ubehagelig i alt annet enn oppoverbakker :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sliter med hunder som drar for mye når jeg løper med de, spesielt whippeten. Det ender med at jeg ofte, i nedoverbakker for eksempel, men også ellers, må bruke krefter på å holde igjen. Det er svært lite effektiv trening, går utover teknikken min, og jeg er redd det skal gi skader. For meg er det viktigst at hundene følger med på meg (ikke vimser og er opptatt av alt annet) og holder mitt tempo. Mer forlanger jeg ikke :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan bare glemme å jogge med mine malamuter og. Har ikke sjans til å få stoppa dem når vi er igang nesten, så den turen kan fort bli lang :lol: En på joggetur går greit da :) Drar, men ikke verre enn at jeg har kontroll ihvertfall!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...