Jump to content
Hundesonen.no

Snøreløping


Guest bikkje1
 Share

Recommended Posts

Guest bikkje1

Hva er normal lengde på snøreløping (barmark?), og tid?

Også lurer jeg på hvor man kan finne oversikt over slike arrangementer? :)

Ogg: Jeg sliter litt med å få Simba til å gidde å løpe/trekke foran når vi er ute å jogger. Han får løpe løs der det ikke er traffikert eller lignende, men ellers løper han med sele og kobbel foran meg. På starten må jeg ofte dra han med meg, eller så jogger han bare på siden av meg. Men etterhvert så hender det at han virkelig kjører på, og da går det virkelig unna.

Hvordan kan vi trene for at han skal være der fra start? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke svare så mye annet en noen tips til å dra mer. Sliter litt med min også der siden jeg begynte SENT med å ha sele på å la han dra. Han var vell 5 år tror jeg. Først nå er jeg så frisk at jeg kan få til skikkelig trening på dette. Noe jeg har tenkt på er å gire han litt opp i starten med å gjerne si "hvor er ballen". Bruke en løype der jeg legger ball/godbit el. et lite stykke forran i en sving feks. så han ikke ser den. Da tror og håper jeg at jeg får drakraften fremover for at han etter hvert forventer ballen som han er så glad i. Variere med hvor langt fremme denne belønningen ligger. Så fikk jeg med meg samboer til å gå en god tur på nyttårsaftenen og han ville selv ha Ivo og magebeltet. Jeg gikk forran med Ivo og oppmuntret han til å dra og jammen virket det supert. Tross tidenes verste støvhet for mannfolket dagen etterpå så har han sakt seg villig til å være med flere ganger. Tenker da å oppmuntre Ivo videre til å dra og gjerne etter hvert gå lengre og lengre bak og komme med ros og oppmuntrende ord og heller gå frem og klappe og rose enda mer hvis han slakker av. Gi han pause før han blir så sliten at han faktisk ikke orker/vil. dra mer. Kommandere han til å gå på siden når jeg ser at det snart er nok og at jeg ikke kommer til å få den store trekkkraften og lysten resten av turen.

noen tanker fra meg men ekspert er jeg laaaangt i fra :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Et på siden tips. Jeg er ikke sikker på om jeg ville hatt hunden til å dra så voldsomt under løping. Jeg har en som drar ekstremt, og han må jeg slippe løs om jeg skal jogge med han hvis jeg ikke vil ødelegge knærne mine fullstendig (blir enten full spurt eller at jeg løper og holder igjen). Litt svak drahjelp er godt når man jogger, men veldig trekking er ekstremt ubehagelig i alt annet enn oppoverbakker :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg sliter med hunder som drar for mye når jeg løper med de, spesielt whippeten. Det ender med at jeg ofte, i nedoverbakker for eksempel, men også ellers, må bruke krefter på å holde igjen. Det er svært lite effektiv trening, går utover teknikken min, og jeg er redd det skal gi skader. For meg er det viktigst at hundene følger med på meg (ikke vimser og er opptatt av alt annet) og holder mitt tempo. Mer forlanger jeg ikke :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan bare glemme å jogge med mine malamuter og. Har ikke sjans til å få stoppa dem når vi er igang nesten, så den turen kan fort bli lang :lol: En på joggetur går greit da :) Drar, men ikke verre enn at jeg har kontroll ihvertfall!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...