Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemiddag - hva er deres tradisjon?


  

99 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      33
    • Pinnekjøtt
      47
    • Kalkun
      7
    • Medisterpølser/kaker
      9
    • Nøttestek
      3
    • Annet
      13
    • Pizza Grandiosa
      0
    • Sosisser
      5


Recommended Posts

Skrevet

Pinnekjøtt! :drool: Ingen jul uten! Men min bror har en samboer som er fra Sandnessjøen, hvor det er mer vanlig med ribbe. Jeg liker det også, men jeg MÅ ha pinnekjøtt i løpet av julen :D

Til dessert har vi som oftest riskrem, men det liker jeg ikke, så det spiser de andre og ikke jeg.

Skal være julelunch på jobben på mandag, så da får jeg nok en forsmak på pinnekjøttet :D Gleder meg! :drool:

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sosisser. Er aldri jul uten sosisser.

Man orker da alltid dessert

Dumt man bare kan velge ett alternativ, vi har både pinnekjøtt og ribbe Og alt av "vanlig tilbehør" som medisterkaker, sossiser, rabbestappe osv ååååh jeg gleder meg til julaften, jeg fikk fri ali

Skrevet

Er vokst opp med medisterpølser og soisser, da jeg ikke liker hverken ribbe eller pinnekjøtt. Men nå som jeg veggis har det blitt nøttestek. Og gleder meg til å lage i år og. :ahappy:

Nøttestek hørtes kjempegodt ut, inviter meg! :fear:

Guest Gråtass
Skrevet

Jeg er vokst opp med mange alternativer til julemiddag avhengig av hvor jeg har spist.

Juletorsk med eggesmør, ribbe med medisterkaker, pinnekjøtt, skinkesteik, kalkun. Jeg elsker julemiddagen og spiser meg stappings uansett hva det er. Men om jeg lager middag hjemme, så er det kun ribbe med rødkål, surkål, mandelpoteter, tyttebær og multesorbet. Liker ikke multekrem, men om vi har riskrem ha vi alltid to sauser å velge i, rød eller sjokolade mmmm. Jeg liker aller best hjemmelaget karamellpudding, men det er ikke gubben så glad i.

Skrevet

Pinnekjøtt :) Ingen hos oss vil ha noe annet! Og den tradisjonen kommer jeg til å videreføre så godt jeg kan. Attåt har vi vossakorv, kokte mandelpoteter, kålrabistappe og tyttebærsyltetøy. Til dessert har vi riskrem :) Til lunsj har vi forøvrig alltid risengrynsgrøt. Haha. Mett skal'n bli. Mmmm.. Elsker pinnekjøtt :wub: Er generelt ikke så glad i svin eller fett, så ribbe og medister frister liksom ikke i det hele tatt! :P Første eller andre juledag har vi alltid juleskinke med fløtegratinerte poteter og bernaise. Og på nyttårsaften blir det kalkun eller helstekt stangekylling om det er jeg som får bestemme og lage maten. Da med waldorfsalat til.

Skrevet

Til dessert har vi sjokolademousse eller noe annet enkelt - kjapt å lage, lett å svelge unna. En er jo så sprekkemett etter pinnekjøtt, at en orker ikke dessert.

Skrevet

Til dessert har vi sjokolademousse eller noe annet enkelt - kjapt å lage, lett å svelge unna. En er jo så sprekkemett etter pinnekjøtt, at en orker ikke dessert.

Man orker da alltid dessert :sleep:

  • Like 4
Skrevet

Ribbe er det jeg forbinder med den store julemiddagen, og som bare blir spist en gang i året. Men vi er borstskjemte og får masse annet og, som medisterkaker, julepølse osv. og.

Skrevet

Til dessert har vi sjokolademousse eller noe annet enkelt - kjapt å lage, lett å svelge unna. En er jo så sprekkemett etter pinnekjøtt, at en orker ikke dessert.

Man orker da alltid dessert :sleep:

Som min nevø sa da han var yngre, middagsflasken er veldig lite og det er bar een av dem, den blir fort full, men dessertflaskene er det 4 av og de er store.. Han spiste alltid mer dessert enn middag :lol:

Skrevet

Man orker da alltid dessert :sleep:

Samme tenkte jeg :lol:

Vi har både riskrem og iskrem, så kan folk spise det de selv vil. Og vi har alltid to "mandler"; en mandel i riskremen og en nonstop i iskremen. Må jo være rettferdig! :sleep:

  • Like 1
Skrevet

Man orker da alltid dessert :sleep:

Joda, men det er forskjell på en mousse en bare svelger og fordeler innimellom kålrabistappe og pinnekjøtt, og for eksempel rispudding som legger seg tungt i magen. på toppen av alt annet.

Jeg vil heller fylle dessertmagen med pinnekjøtt, for jeg spiser ikke det mer enn to ganger i året.

Skrevet

Samme tenkte jeg :lol:

Vi har både riskrem og iskrem, så kan folk spise det de selv vil. Og vi har alltid to "mandler"; en mandel i riskremen og en nonstop i iskremen. Må jo være rettferdig! :sleep:

Har du mandel i riskremen?! Ikkje i grauten? Jammen! :D

10 av 10 for rettferdighet, minus ein million for å ikkje ha den i grauten. :lol:

Skrevet

På julafta er graut lunsj, me rekk så vidt å skvise inn graut mellom (lang) frukost og middag. :P

Lunsj? Er ikke julestrømpa både frokost, brunsj og lunsj a? Trenger jo ikke spise noe mat før man mævler litt mens man lager middag.. :sleep:

  • Like 2
Guest Kåre Lise
Skrevet

Hvordan kan du ha avstemming uten å kunne velge ribbe, medisterpølser og medisterkaker? Det er jo ikke noe enten eller. Slettet min stemme i protest og rusler på kjøkkenet og steiker meg litt deilig medister.. :P

De siste årene har jeg gjort ett par iherdige forsøk på å smake pinnekjøtt. aldri, aldri mer makan til bikkjemat. Tilbehøret er greit da. :o

Skrevet

Lunsj? Er ikke julestrømpa både frokost, brunsj og lunsj a? Trenger jo ikke spise noe mat før man mævler litt mens man lager middag..  :sleep:

Tja, me får ei klementin eller to pluss litt nøtter i strømpa, blir ikkje stappmett av det, og målet med jula er vel å vere konstant sprekkferdig? :D

Skrevet

Er vokst opp med ribbe og medisterkaker og julepølser og sånn. Har aldri likt det :lol: Dvs, god svor er godt, ribbe pleide jeg å klare å tvinge i meg et tynt stykke av, og ellers spiste jeg tilbehør. Men takk og pris fant jeg meg en fin mann fra vestlandet som introduserte meg for pinnekjøtt, og etter den tid har ikke valget vært vanskelig :) Så det blir pinnekjøtt med kålrabistappe og gode pølser til :drool:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Blir det bare kaos om man har katter og hunder sammen i samme hus?  Hva slags erfaring har dere med det?
    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...