Gå til innhold
Hundesonen.no

Sultestreik!


ka9n4ever
 Share

Recommended Posts

Jeg lar en 500g pølse ligge i romtemperatur i 10-15 minutter, da slipper plasten veldig lett, og er bare å snitte den på langs, vippe den i en boks og la den tine i kjøleskap eller romtemp. alt etter som når du trenger den til. Bruker skje for å stappe i kong eller matskål. Har to bokser dedikert til hundemat, en er som regel til vask mens den andre er i kjøleskapet. Blodvannet som blir igjen heller jeg litt selolje over også grovvasker bikkja boksen før jeg slenger den i oppvasken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når han er 10 mnd ville jeg ikke tenkt så mye på at det må være valpefor lenger iallefall. Jeg veksler gjerne litt mellom laks og kylling, for de ELSKER kylling varianten, men får tørr pels om de går for lenge på det.

2% av kroppsvekten er for voksne hunder, valper skal ha 4 %. Men det er bare veiledende. Ingen av mine kan få så mye som 2 % for da triller de.

V&H er nå bare rent kjøtt, på lik linje med kjøttdeigen man selv spiser til fredags tacoen, så skjønner ikke helt hvorfor det skal være så veldig skummelt. Del som de sier her pølsa i 2 når den er halvfrossen legg den i en boks i kjøleskapet og bruk skje til å gi han det han trenger til hvert måltid. Veldig enkelt og utrolig godt å vite hunden får sunn og god mat :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er jo ikke noe i veien for at du kan veksle litt mellom de forskjellige variantene. Har selv brukt den uten fisk i, siden jeg ikke klarer lukta av den med fisk. :P Så gir jeg heller Omega 3 ved siden av. Nå takler jeg ikke helt lukten av rått kjøtt da, så jeg lar bare være å puste gjennom nesa når jeg holder på med maten deres. :lol:

Og hva bedre finnes det enn å sitte å dele opp 60 kg hundemat i bokser. :x Det er ikke favorittsysselen min, men med en serie på TV så går det unna. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjeldent en retriever virkelig sultestreeiker men at dem godt kan finne på å lure på om det kommer noe bedre hvis jeg venter litt til ja klart :) i hvertfall gjorde de to flatcouted retriverne jeg ahr hatt det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg svarte på det med typene lengre oppe, på forrige side :)

tenker på blodet som kommer fra de lukkede pølsene!:) den lille tuppen bak metallklipsen kommer det alltid litt klin av:p den delen av måltidet som jeg putter i plastpose til neste måltid baaaader i blod inni posen! Og alt innholdet i posen vrenges ned i matskåla;)

Og hvorfor gidder du bryet med servietter? Blodet er jo næring, som hunden har godt av å spise :) Ta heller av plasten så snart det lar seg gjøre, så slipper du klinet i forbindelse med den, slipper å styre med poser også :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker Norwegian polar, det er mer som leverpostei i konsistens så det renner ikke blodvann osv fra det. Men NP selges ikke i pølser da så du mister den fordelen. NP er et kjøttrikt for som er varmebehandlet, og ikke rått som V&H. Også er det vell noe mais i det tror jeg, ikke helt rent kjøtt/organer som V&H, men et godt for.

Joda, NP selges i 700 grams-pølser det. http://www.norwegian-polar.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker 5kgs-pølser fra Vom og Hundemat. Lar den tine i vasken litt, legger den på benken, "sager" den over med en grovtannet kniv i 4 deler, legger 3 i fryseren, 1 til ferdigtining på benken. Har alle i plastbokser, typ tupperware e.l., så det ikke blir søl når det tiner osv. Plastposer er mye mer søl etter min mening, brukte det før men aldri igjen.

Når fôret er opptint blir det gjerne litt blod i bunnen av boksen, det heller jeg over fôret i matskålen, hundene elsker det! :D

Det opptinte holder seg i kjøleskap i 3 dager iallefall, og det lukter ikke noe spesielt av nr 33, nr 25 med laks derimot kan lukte litt fisk. Samboern tåler ikke fiskelukten så vi bruker nr 33 og supplerer med omega3/6-greier. :ahappy:

Fordeler i skålene med gaffel, og bruker kjøkkenvekta for å få riktig mengde. Setter bare matskålen på kjøkkenvekta, nuller ut og fyller i fôr. Går enkelt og greit, jeg veit de får riktig mengde, og de får et bra fôr som ikke er varmebehandlet. Har aldri blitt dårlig for meg ved tining-nedfrysing-tining av pølsene.

Håper du finner en løsning som fungerer for din hund!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg gir litt tørrfôr i tillegg så holder en 500gr pølse i 2dager.

Når jeg åpner en ny, så legger jeg en ny til tining i boks.

Jeg har et over gjennomsnittet kaldt kjøleskap, så når jeg tar ut pølsen så er den nesten gjennom tint.

Tar av plasten og legger den i en boks med lokk (gammel dream isboks), også fordeler jeg med en gaffel som jeg kun bruker til hennes mat.

Veldig enkelt og greit syntes jeg, men nå er jeg veldig glad i å styre med mat til meg selv, hunden eller hest, syntes det er koselig.

Skjønner ikke at så mange syntes det er stress, det er ikke 3 retters middag vi lager til dem, liksom :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Himmel - Vom og Hundemat pølser er jo det enkleste som fins å distribuere.

1. OM du glemmer å ta ut pølse kvelden før så tar du ut en og legger i KALDT VANN i oppvaskkummen eller i ei bøtte - tiner på ett par timer.

2. Skaff deg en tom isboks - ta pølsa ut av papiret, gi hunden det den skal ha - sett lokk på og legg resten i kjøleskapet.

Eventuelt kan du ha to bokser, en som du tiner i og en som du oppbevarer åpnet pølse i.

Meg ikke se problemet, ikke blir det klinete og ikke er det ekkelt - og om du i tillegg går på Søstrene Greni eller noe og kjøper en liten sleiv dedikert til formålet så er jo hele problemet løst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Himmel - Vom og Hundemat pølser er jo det enkleste som fins å distribuere.

1. OM du glemmer å ta ut pølse kvelden før så tar du ut en og legger i KALDT VANN i oppvaskkummen eller i ei bøtte - tiner på ett par timer.

2. Skaff deg en tom isboks - ta pølsa ut av papiret, gi hunden det den skal ha - sett lokk på og legg resten i kjøleskapet.

Eventuelt kan du ha to bokser, en som du tiner i og en som du oppbevarer åpnet pølse i.

Meg ikke se problemet, ikke blir det klinete og ikke er det ekkelt - og om du i tillegg går på Søstrene Greni eller noe og kjøper en liten sleiv dedikert til formålet så er jo hele problemet løst.

Hadde jeg vært deg så hadde jeg bare holdt meg hard :P han får spise tørrforet sitt eller bare sulte...

Jeg er veldig enig med begge dere to :P

Og vet du - jeg hadde ikke giddet å stresse så veldig med at en 10 mnd gammel hund ikke spiser så godt. En frisk hund sulter seg ikke ihjel, og såvidt meg bekjent er det veldig vanlig at de sultestreiker i den alderen der. Jeg har selv en tispe som sultestreiker i to uker etter hver løpetid. Hun har holdt på med det siden hun fikk løpetid første gang, ca. 10 mnd gammel. Hun begynner å spise igjen, altså. Følg med på hunden din og at den ikke er sjuk. Det er det viktigste. Hvis den blir urovekkende tynn må du selvsagt gjøre noe, for da ER den nok syk. Men hvis ikke ville jeg bare latt den være litt sær en stund jeg altså.. Det går nok sannsynlig vis over.

Men jeg ville fôret på V&H, da. Det øker alltid matlysten hos begge mine hunder. Sultestreikinga blir mer langvarig om jeg kun tilbyr tørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mange lure tips her! Jeg har hatt et kjøleskap fult i blod flere ganger fordi jeg oppbevarer V&H i pose, så nå skal jeg fikse det med boks :D Jeg pleier egentlig å la den tine nesten helt også deler jeg den i to og hiver den ene halvdelen i frysen. Er det "farlig" å la den tine helt og deretter hive den i frysen igjen? Jeg gjør ofte slik med min egen mat også nemlig :icon_redface: Hundene mine får kun V&H til middag blandet med tørrfor, derfor de får så lite. Jeg har 5 kg pølsene.

Jeg kjøpte litt forskjellige smaker. Laks er det jeg har fått anbefalt av oppdretter, så det ble flest med laks. Men den lukter vondt, ja :lol: Kylling prøvde vi også. Jeg kjøpte også to pølser av valpeforet, men jeg tror det funker like greit å gi en av de andre :) Jeg har en papillon på 8 år og en kelpie på 4,5 måned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tulip lærte meg optimal oppbevaring av vom og hundemat og etter det har det sluttet å lukte, sluttet å bli dårlig og er perfecto. Setter boksen UTEN lokk i kjøleskapet, ved hver foring heller jeg av blod, og tar ut det hun skal ha,det tørker bare litt inn men holder seg helt fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Tulip lærte meg optimal oppbevaring av vom og hundemat og etter det har det sluttet å lukte, sluttet å bli dårlig og er perfecto. Setter boksen UTEN lokk i kjøleskapet, ved hver foring heller jeg av blod, og tar ut det hun skal ha,det tørker bare litt inn men holder seg helt fint.

Den gjør jeg også g det blir nesten ikke blod i det heletatt her -

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper 40 kg fersk (dvs ikke fryst) V&H rett fra produsenten. Så gjør jeg dritt jobben det er å sitte på kjøkken gulvet med skje og fordele 40 kg kjøtt i 0.5 kg bokser... Så stabler jeg alle boksene i fryseren. Så tar jeg opp en og en boks og har i kjøleskapet til den er spist opp før jeg begynner på ny.

Fordelingen av kjøttet er ganske mye jobb men det gjør jeg kun 2 ganger i året...resten av tiden er det veldig enkelt.

Når jeg skal fore dem så setter jeg skåla på kjøkkenvekta og måler opp de 70 grammene de skal ha til middag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...