Gå til innhold
Hundesonen.no

Innkallingsord


Guest bikkje1
 Share

Recommended Posts

Guest bikkje1

"Kom" har blitt helt misbrukt av div folk, som bare roper ut kom uten at hunden kommer/at de vil at hunden skal komme.

Så, hvilket innkallingsord bruker du (ikke "kom")?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til hverdags bruker jeg gjerne: Kom hit, 'a. Eventuelt: NÅ KOMMER DU HIT MED EN GANG, FRØKEN SNURP.

Når jeg trener lydighet, bruker jeg "på plass", men er forsiktig med ikke å "bruke det opp". Men det fungerer alltid, så jeg har i et par situasjoner brukt det i hverdagslivet hvis det har vært veldig viktig.

Med tidligere hunder, som ikke hadde visst hva utgangsstilling var om det beit dem i nesa har "hit" vært et fint innkallingsord i litt seriøse situasjoner :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom er da enkelt og greit. Om hunden ikke responderer på det betyr ikke det at ordet er feil, men heller innkallingstreningen. Det er som å si at et gjesp blir misbrukt fordi man ikke nødvendigvis er trøtt.

På retrieveren til mamma har jeg alltid brukt "komkomkom" eller "puspuspus" i høy pipestemme, eventuelt "hadouken" (fra street fighter spillserien) mens jeg duster rundt med armer og bein. Han kommer stort sett, men tror kanskje det er fordi han ser at kroppspråket mitt er annerledes enn hva han er vane med.

Når jeg får min hund i August kommer jeg nok til å bruke "kom" eller "komkomkom". Det enkle er ofte det beste.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker kom til "hverdags", men bruker like mye sitt/dekk/vent for så å hente ham, for å ikke bruke opp innkallingsordet, pluss at det funker bedre for min selvstendige spisshund :P

I lydighetsringen bruker vi på plass, det betyr inn ved min venstre side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte kassemetoden :) Du kan kanskje prøve å belønne raskere slik at han bare rekker å få noen av føttene på kassen (optimalt de to fremste), eventuelt vente ham ut til han flytter noen føtter av kassen. Du får teste ut hva som funker best :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bruker som otest navnet på hundet etterfulgt av kom, eller KOM HER..;) Men må le litt.. hørte en dame som dreiv å kalla inn sin lille puddel her om dagen, hunden hette Bella, og hun sto å ljoma å skreik JUHUUU, JUHUUU Bella... ;) Bikkja bare kikka på eieren og lunta rolig videre;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det i navnet pluss "kom" som regel. "Chessea, kom!" Men vi varierer mye egentlig. Bikkjene responderer ikke sånn tydelig på ETT ord. Kan like gjerne rope kom'an jenter!

Jeg merker når jeg skriver hvor sjeldent jeg roper på bikkjene mine. Haha. Diltere much.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er kassemetoden?

En metode for å lære hunden å stå på plass. Google det! :) Finnes sikker for eksempel noen filmer på Youtube.

Jeg bruker Kom! når jeg roper på Kuro. Roper det høyt og tydelig, og det er et klart skille mellom "kom her da" og "TVERRSNU OG KOM HIT", som er det innkallingen betyr. Jeg har et annet tonefall når jeg roper på ham enn jeg har når jeg sier kom til daglig. Det har naturligvis medført at det bare (!) er jeg som kan få ham til å komme på kommando på den måten. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har litt flere varianter - avhengig av hva det gjelder.

Stilken kommer stort sett som en kule når jeg roper Stilken eller Sita (!) som hun het da jeg fikk henne som omplasseringsfrøken 18 mnd gammel. Når hun løper har jeg en plystrelyd som betyr "løp i min retning men du trenger ikke komme" - og det funker bra for å holde henne innen passende radius. Tidvis fungerer "pell deg hit" men da mistenker jeg det dreier seg mer om kroppspråk en omfattende språkkunnskaper..

Flo er bare seks mnd, men er ganske flink til å komme når jeg roper Flooooooooooooora. Når det er sagt kommer hun egentlig løpende uansett hva jeg måtte rope og plystre. Får nyte det så lenge det varer :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

KOM!

Det var min absolutte innkalling. Dvs, den brukte jeg bare når det var viktig eller når jeg tilfeldigvis hadde ribbe i lomma og kunne gi skikkelig jackpot. For bikkja betydde KOM at det vanket en megabelønning, for meg var det en sikkerhet å ha en komando bikkja hadde så store forventninger til. Jeg brukte den aldri med mindre jeg visste rimelig sikkert at dyret ville komme og aldri med mindre jeg hadde en kul leke, ekstra lekre godbiter e.l.

De få gangene jeg fikk reell bruk for den virket den heldigvis.

Ellers brukte jeg "her" , "hit" og navn alt ettersom.

Jeg bruker også "hold deg her" på alle hunder, uten å tenke på det, og det rare er at det fungerer selv på lånehunder. Sist på yngstemann til Kiyomi når jeg kløna med langline og hadde for mye **** pakk til å kaste meg over den. Yari stoppet opp og ventet :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utenom "kom" (som er et ord jeg ofte bruker) så bruker jeg også "hit", "her" og navnet hans. Jegkan også "kremte", men det er mer som et slags "nei ikke gå dit/stopp med det du gjør", men han pleier å komme til meg da også. Ellers plystrer jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ååh, er så dårlig på å trene innkalling, men bikkja kommer da uansett! "HIT!" har en 85% suksessrate, mens "namnam" har en effekt på 100% :lol:

Her er "godbit!!" kriseordet. Haha. Om Chess er i trassehumør og nekter å komme inn (jada, oppdragelse osv), er det kun "godbit" som funker. Etterfulgt av godis såklart. Hu veit hva som skal til for å få det hun vil ha. Vurdere å bytte navn på henne, kanskje??
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...