Gå til innhold
Hundesonen.no

Sykkeltilhenger el til dalmatiner


Recommended Posts

Zebra er nå så dårlig at sykkelturer ikke fungere så godt lenger, og det er trist for både meg og henne. Det var noe vi virkelig likte å holde på med.

Nå har jeg jo begynt å sykle mye, og har lurt på om sykkeltilhenger kunne være noe??

Møtte noen med en Berner som satt så fint der bak, koste seg gjorde den.

Så noen som har erfaring med dette?

Innspill mottas gjerne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en helt vanlig sykketilhenger til barn som jeg kjøpte på Jula (tror jeg), den var den eneste som var bred nok, i tilegg til at den har sider så eneste stedet hunden evt kan prøve å stikke av er foran. Men han har belte på seg så han får ikke noen sjangs til det.

Jeg syntes det fungere strålende, er dog usikker på om den er stor nok for en dalamtiner, da måtte det evt blitt varetilhengeren til jula og så litt modifikasjon. Men Terho stortrives. Han får sitte der hver gang vi beveger oss over på asfalt så ikke labbene hans blir såre og fordi han nekter å løpe i grøfta uansett hvor nærme han er den :P I starten var det ikke så gøy, men nå legger han seg ned når han får beskjed og ligger spent og følger med på alt som farer forbi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjøpte sykkeltilhenger (på tilbud) på gsport (husker ikke pris) som vi har brukt til hundetransport, dog til litt mindre hunder. Funket greit det, men tror det er lurt å bruke litt tid på tilvenning. Boston terriern til svigerforeldrene syns det var helt supert, Linux (kooiker) ville helst løpe ved siden av. den vi har kan du velge om du vil ha sete i eller om det bare skal være til trasport. Ville vel prøvd å finne en uten sete ivertfall. Vet ikke hva vektgrensen er for sånne da, men har jo sett ganske store barn oppi en sånn...

Red; ser at den vi har har vektgrense på 45 kg (ivertfall tilsvarende vogn). Får den typen til ca 500 på xxl, men ser ikke ut som du kan legge ned setet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barnetilhengere flest tåler vel 30-50kg og har som regel et lite hundevennlig sete. Kan vanlig tilhenger være et alternativ? De har flat, hard bunn, og gjerne høyere maksvekt enn barnetilhengerne også.

Koselig at hun får være med selv om hun ikke klarer å holde følge lenger selv :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barnetilhengere flest tåler vel 30-50kg og har som regel et lite hundevennlig sete. Kan vanlig tilhenger være et alternativ? De har flat, hard bunn, og gjerne høyere maksvekt enn barnetilhengerne også.

Koselig at hun får være med selv om hun ikke klarer å holde følge lenger selv :ahappy:

OT, men jeg trodde du skrev BERNERtilhengere, og syns det var litt rart at dere hadde egen type tilhenger til rasen deres. De ER store altså, men vanligvis greier de vel å gå selv.... :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er det som er litt trist med valpetiden, de blir så raskt store😄 Her blir det kanskje litt størrelse også, ganske store poter😍 Treningstips for sommeren: start på skiltene i RL, ta ett og ett om gangen. Sånn, trenings-sommeren er i boks😄
    • Hei, har noen tips til brae kenneler til stor hund? Fra Trondheim ned til Oslo området/Kristiansand? 
    • Det er fullt mulig å lære hunden å leke og ta leke som belønning. Jeg hadde en hund lik din, og fikk ham like fokusert på lek. I hovedsak gjøres det ved å belønne fokus på lek med mat. Legg en leke på gulvet, vent til hunden ser på den, belønn. Vent videre til han tar borti den med snute eller pote, så til han plukker den opp, osv. Bruk mat med "lav" verdi. Bruk tørrfôr som belønning, og jobb mye med ro når mat er involvert. Jeg tenker at her spiller mange faktorer inn. Hvordan er det på stuegulvet, hjemme? I hagen, på kjente områder? Begynn i lette omgivelser uten distraksjoner for hunden. Start med lave kriterier, enkle øvelser han kan. Hvis du bor i nærheten av en god hundeskole, sjekk om de har kurs i belønningsutvikling eller kan hjelpe deg med dette kanskje med en privattime eller to?  
    • Jeg tror nok løsningen her er å være tålmodig, og gi ham tid til å forstå hva som er forventet av ham. Du har åpenbart en matmotivert hund, som i seg selv er en stor fordel i lydighetstrening Vær nøye med å ikke gi godbit før han viser ønsket atferd, og gjør nok repetisjoner slik at han forstår mønsteret.    Gi det litt tid, så forstår han at det ikke hjelper å hoppe etter godbiten for å få den, iallfall!
    • Jeg har en hund som er veldig glad i mat og alt med mat skaper stress. Lydighet er vanskelig fordi uten godbiter så vil han ikke gjøre noe og med godbiter så blir han så stressa og kun opptatt av godbit og da hører han ikke etter hva han skal gjøre. Hvordan kan jeg trene lydighet da? Han liker ikke leker så det utgår. Han er ikke stresset uten mat men med en gang mat er med i bildet så stresser han fullt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...