Gå til innhold
Hundesonen.no

Touran vs Berlingo - hundebil


borderen
 Share

Recommended Posts

Altså,jeg valgte å legge pengene i det og kjøpe en mye bedre bil da jeg fikk vondt av å kjøre de mer skramlette.

Og rep.kostnad, er det slik at berlingoen er mye på verksted siden det er det dere drar frem? Det er lett å reparerer og få deler, det er vel kanskje ikke nødvendigvis positivt? :P

Berlingo er fin hundebil, men å sitte og si at den er så mye bedre enn en bil til dobbel pris blir litt sært, hvis du ser på utgangspunktet til de to bilene, en pizzabil og en personbil.

JEg sier ikke kjøp den til 200 tusen, jeg sier bare at det er faktisk ikke så sammenlignbart å sammenligne de to bilene da de er fra hver sin side. chiauau og hjortehund liksom :aww:

Men at du får vondt, vil ikke si at andre sliter med komforten ;) Så hvorfor skal jeg (eller noen andre) bruke 50.000+ mer på noe man ikke føler man trenger? Det er en smaksak hva slags bil man ønsker, så her finnes ingen fasit. Ikke engang på komforten. Noen er store, andre er små, noen er lave og andre høye, og noen er en kombinasjon. Noen passer til noen biler som andre igjen ikke syns er noe særlig ;) Hadde jeg vært lengre, så hadde jeg nok hatt litt problemer med en varebil (og helt sikkert en touran reg som varebil også).

Jeg har ikke sagt Berlingoen er bedre, (og ingen andre heller tror jeg?! bortsett fra at du tillegger meg den meningen da, og det er jo litt sært), men jeg syns jeg har fått en veldig bra bil for pengene jeg ønsket å bruke på bil. Og det er også opp til hver og en; Hva man ønsker å betale. (jeg ønsker å prioritere andre ting, enn bilen, og Berlingoen oppfylte alle kravene jeg hadde til en hundebil).

Nei, jeg har ikke vært mye på verksted. Jeg har byttet et par slitedeler, og sånt er jeg svært glad ikke ruinerer meg - samme med servicer. MEN det er godt å vite at en evt reparasjon ikke vil ruinere deg, og tvinge deg til å måtte selge bilen (fordi man ikke har råd). Det hadde jeg hvertfall satt pris på om noen sa til meg før jeg kjøpte bil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 65
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg endte opp med en Mitsubishi Grandis og tror jeg kommer til å bli veldig fornøyd! Jeg gikk litt opp i pris for å få litt mer, men da har jeg en sterk og strøken bil med MASSE plass (uten at det bli

Eller om man ikke ønsker å legge så mye penger i en bil, så hvorfor ikke kjøpe en bil som er bra nok til dit bruk. Hvorfor ha en bil som går "så" bra, om det ikke er nødvendig? Man får en relativt n

Setene i nyere Berlingo (og Peugeot Partner som jeg har) er ikke sammelignbare med de i eldre modeller (min er fra 2010). Du får en relativt ny Berlingo innenfor budsjettet ditt, skal du ha en Tou

Jeg er oppvokst i en Citrën-familie som har hatt massevis av dem - et par 2CV'r, CX, XM, ZX, to Visa'er, en Visa-varebil (hva den nå het), etc. Jeg synes det er topp comfort i de fleste franske biler, jeg - skjønner ikke hva noen her klager på, egentlig.

Har selv hatt en VW Caddy, en Plymouth Voyager og to Peugot Expert'er - nå har jeg Hiace.

Hiacen er utvilsomt den minst komfortable av de alle - men plassen i den (for meg med mange hunder og myyye utstyr), vinduer man kan åpne baki (komfort for hundene), 4-hjulstrekk (nødvendighet på Hiace - ellers kommer de vel ikke fram på flatmark engang, tror jeg), rimelige servicer og super kundebehandling på Toyota, - er alle sånne ting som jeg legger større vekt på enn at man sitter litt "keitete" (særlig passasjerer i denne bilen). Hadde jeg bare hatt aircondition hadde bilen vært perfekt, den!

Men når vi/jeg hadde Citroën'er så var alt av reparasjoner kjempedyre og det var alltid ett eller annet småtteri som måtte fikses og tusenlappene flakset avgårde. Det samme med de to Peugot'ene mine - sinnessyke verkstedsregninger og det var minst en gang i året man måtte fikse et eller annet som kostet borti 10 lapper..

Men godt å høre at de kanskje har skjerpet regningsskrivingen sin litt, da - kanskje også laget biler hvor man ikke omtrent måtte ta ut motoren for å sette inn nye pærer i frontlyktene, liksom!

Men OM jeg nå skulle bytte bil (det gjør jeg jo til stadighet da jeg er superuheldig med alle bilene mine) så ville jeg absolutt vurdert en Caddy Maxi, men aller helst en Ford Connect. Connecten imponerte meg når jeg testet bil sist, og det var bare såvidt att valget ikke falt på den fremfor Hiace'n.. (Caddy Maxi var da så nye at de var uforholdsmessig dyre). Eller om jeg venter et par/tre år kanskje den nye Toyota Proace har falt litt i pris..

Satt kjempegodt i Connect'en (både fører og passasjerer), massevis av lasteplass og en kompakt men romslig bil.

JEG skjønner ikke egentlig sjarmen med Touran, jeg - den er liksom verken fugl eller fisk. Ikke stor nok til å være funksjonell som en skikkelig hundebil i alle fall - og de jeg kjenner som har slike må ha bilbur som er lavere enn mankehøyden på hundene for å få sjangs til å få plass til hjul/bur/stoler og telt sammen med hundene på tur.

Men det er helt sikkert en nydelig bil å kjøre - men slett ikke sammenlignbar med noen av de "ordentlige" varebilene mht til plass til hunder og utstyr i alle fall. Da er de vel mer sammenlignbare med andre stasjonsvogner?

Så først synes jeg bilen må være praktisk og anvendelig til mitt bruk - så får alt det andre komme i prioritert rekkefølge etter det...

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nyttig tråd! Jeg sitter litt og vurderer det samme. Jeg har dog fått strengt beskjed av pappa om at citroen DET kjøper jeg ikke, så her står det mellom touran og caddy. Min far hadde berlingoer som firmabiler før (de har hatt rundt 15 stk av forskjellige modeller) og har nå byttet til caddy. Deres erfaring er at det ofte er noe som blir ødelagt på berlingoene, de er dårligere å kjøre, og de synker fortere i verdi. Etter 4 års bruk får de fremdeles litt for caddyene om de selger de videre, mens berlingoene er verdt lite og er vanskeligere å få solgt. Jeg har kjørt begge deler mye, og synes det er stor forskjell på komfort, kjøreegenskaper og bråk. Franske biler er hakket kjipere enn VW, men de tar deg jo fra a til b de også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har erfaring med:

- Ford Galaxy (dyr...)

- Kia Carneval (ser den har fått jumbo-plass i noen store bil-tester, så er veldig skeptisk)

- Mitsubishi Grandis (denne er veldig aktuell for min del)

- Chrysler Voyager

Ikke Galaxy, men har en bekjent med S-max som er fornøyd. Den har faktisk slike "vifter" (eh, sånne det kommer luft ut fra på dashbordet, ha ha :lol:) vendt mot lasterommet på 2 seteren, festet i karmen til dørene foran :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt Ford S-Max i ett år og veldig fornøyd.

God å kjøre, god plass bak og gjerrig på drivstoff. Er man lang kan skilleveggen (gitter) bli et problem ihht plass for fører/passasjer.

Dette er min første Ford og jeg er blitt veldig glad i den. Hatt masse biler før men denne er blandt de beste å kjøre. Jeg kjører mye. Man får stappet utrolig mye baki. Den kommer seg greit frem. Det er ingen høy firehjulstrekkere men jeg har ikke hatt problemer med å kjøre opp hyttebakken eller skogsbilveier. Driver med jakthunder så kjører mye rare steder.

Jeg er blitt glad i Ford og neste bil blir nok også Ford.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Mitsubishi outlander varebil og er kjempefornøyd. Har ett bur baki og fortsatt er det god plass til bagasje. Jeg sitter godt og høyt og er at jeg i tillegg har 4-hjulstrekk er en bonus.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har erfaring med:

- Ford Galaxy (dyr...)

- Kia Carneval (ser den har fått jumbo-plass i noen store bil-tester, så er veldig skeptisk)

- Mitsubishi Grandis (denne er veldig aktuell for min del)

- Chrysler Voyager

En treningskompis hadde Kia Carnival et års tid ca, og den var det stort sett bare problemer med...

Noen jeg kjenner har Grandisen, de er veldig fornøyde :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Mitsubishi outlander varebil og er kjempefornøyd. Har ett bur baki og fortsatt er det god plass til bagasje. Jeg sitter godt og høyt og er at jeg i tillegg har 4-hjulstrekk er en bonus.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

Jeg har omtrent samme bilen, en peugeot 4007. De er egentlig identiske. Jeg er også superfornøyd. Men vær klar over at om man er over 1.80 m høy så vil den føles trang pga gitteret. Det er veldig begrenset hvor langt bak man får kjørt setene. Jeg som er 1.70 m har ingen problemer, men samboeren min kjører nesten aldri bilen pga han sitter så fryktelig trangt. Han er 1.86 m høy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...