Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp i bur - haster


siljelatoya
 Share

Recommended Posts

Har sett at mange har spurt om det med valp i bur, men fant ingen tilfeller som passer mitt problem. Jeg har en hund fra før og fikk en ny senest idag. Planen har hele tiden vært å ha den nye i bur, enkelt fordi vi har hems og at jeg vil ha henne så nært som mulig. Det å ha hunden i bur er ikke nødvendigvis noe jeg liker. Jeg vil ikke ha hunden nede da jeg føler den kan føle seg alene, å jeg kan foreløpig ikke ha hunden i sengen (som den andre) i frykt for at hun skal ramle ned. Jeg har lagt inn tyggebenet hennes, god varm pels å ligge på samt teppet hennes med lukten av mor, far og søsken. Jeg bryr meg ikke om å måtte vaske opp eller rydde etter henne, det er sjarmen med valp. Vi har en hylle som er i hodehøyde med oss, som buret står på. Da kan hun lett se oss. Hun peip å ble litt urolig først men det tok ikke mange minuttene før det ble stille. Dette er første gang jeg har valp da min tidligere var omplassering. Jeg vil gjerne høre hva folk tenker om tilfellet..

Hun vil såklart aldri bli satt i bur på dagtid, eller utenom sovetid da jeg mener hun skal oppdage mest mulig, sammen med min andre hund.

Hva tenker andre om tilfelle, å har du noen tips til andre bedre løsninger.. Nede på gulvet er ikke aktuelt, da tror jeg bok hun føler seg veldig forlatt!

Takk på forhånd, setter pris på raskt svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden din tar garantert ikke skade av å være i bur disse nettene. Men hvorfor kan ikke du sove nede med henne den første tiden, om det er der hun skal være til vanlig?

Slik jeg forstår det skal hunden være i senga sammen med den andre, men kan ikke foreløpig da man er redd den kan falle ned. Altså er det vel ment som en midlertidig løsning frem til hunden skjønner at den må passe seg for å ikke falle ned.

Selv ville jeg helst satt opp kompostgrinder f.eks. langs kanten, men dersom det er vanskelig så kan jeg ikke se at det er krise å bruke buret noen timer om natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt valper i senga fra første dag, og de pleier ikke å falle ned. De legger seg stort sett tett inntil meg. Et større problem er at noen av valpene ikke klarer å holde seg hele natten og kan tisse i sengen. Jeg synes forøvrig ikke det er noe problem å ha hundene i bur om natten. Jeg begynte å ha tispene mine i bur om natten da de hadde løpetid, og hanhunden i min seng. Men han vil være med de andre og nå sover alle i buret. Når klokka er ca 22.00 går hanhunden og legger seg i buret heeelt frivillig. Hvis det tar for lang tid før vi ber jentene legge seg og stenger døren, kommer han og henter oss... Så jeg tror neppe de har vondt av å ha sitt eget "soverom" i form av et bur. Buret er stort nok til at alle tre kan ligge strekk ut (buret er størrelse stor hund), men de legger seg som regel tett inntil hverandre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det første jeg tenkte var kompostgrinder e.l. for og sikre at hun ikke kommer seg ned. Vil du være nær henne kan du jo bare legge deg på en madrass på gulvet? :) Ellers så ser jeg ingen krise med og bruke bur slik du skisserer her, bare på natten i starten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg bor i borettslag med hund  Var det noe spesielt du tenkte på?
    • Noen som har hatt, eller har hund i borettslag/sameie??    
    • At man ikke bør skaffe seg valp når man er student er en påstand helt uten hold, etter min mening. Det kommer helt an på hvert enkelt tilfelle. Det virker på meg som at dere har tatt alle de viktige faktorene i betraktning, og håper dere velger å gå for det, uavhengig av hva andre skulle ha og si om den saken!
    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...