Gå til innhold
Hundesonen.no

Japanspesialen 2013


Kiyomi
 Share

Recommended Posts

For en helg!

På Lørdag stilte shibaene for dommer og shibaoppdretter fra Japan, Mr Yuichi Tomimoto. Først ut av mine to var min hjemmestrikkede Yari. Hun gjorde en strålende figur i ringen og hadde "god type", dessverre er hun litt stor og ble "bare" plassert som 4. beste junior av 12! :punk:

248381_312674968864848_1972144273_n.jpg

Etter en slik runde i ringen var noen vi kjenner litt fjern, og brått ser hun åpen klasse forsvinne inn i ringen. Hun slenger bikkja under armen og tar utstillingsbåndet i andre armen mens hun løper inn i ringen og surrer litt med å finne plassen sin blant alle andre. (Når jeg skriver i 3. person er det ingen som forstår hvem det er, vel? :lol: )

Til tross for(eller på grunn av?) bråvekking var Kiyomi i kjempehumør, lett på foten og morsom å vise frem. Vi storkoste oss i ringen og da dommeren skulle begynne å plassere pekte han oss bakerst, jeg var ikke spesielt overrasket, da Kiyomi var ganske naken. Etter litt gikk det opp for meg at jeg ikke skulle stå bakerst, men ble plukket ut som en av fire som skulle plasseres i åpen klasse! :lol: Hun ble ikke bare plassert, nakenfisen, hun VANT åpen klasse fremfor 17 (!) andre! En av 8 tisper med CK, 47 totalt! :frantics:

Søndag hadde jeg meldt på bare Yari, for dommer Mr Toshitsugu Watanabe. De to dommerne hadde tolket sin oppgave meget forskjellig, og mens alle fikk Exc på Lørdag av høflighet brukte Mr Watanabe virkelig skalaen. Yari ble plassert som 5. juniortispe med Good. :cool: Om man leser kritikken hvor det bare nevnes ting som er correct og excellent hadde man vel aldri gjettet det! :lol: Men jeg har aldri sett så mange blå, gule og grønne på en utstilling, så det var jo litt morro. :rofl:

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var ikke overraskende på samme utstilling. :P Jeg er jo med og arrangerer, men hadde fått påmelding av knertis i bursdagsgave av Anette, og stilte frøken perky i samme klasse som Kiyomi på shibaklubbens utstilling (akitaklubben og amerikansk akitaklubb har også utstilling der). Imouto var som vanlig i storslag og gjorde en super figur, og fikk (som omtrent alle andre) excellent. Jaggu blei hun også plassert som nr 3 i åpen klasse, i den før nevnte rekordstore mengden tisper! Og hun fikk også ck, som en av 8. :heart:

936931_10200643792672457_545646340_n.jpg

På søndag stilte jeg en svart, seig og sur tispe i juniorklassen, som jeg fikk kjempa fram til klasseseier, ck og deretter beste tispe. :P BIM blei hun også, etter å ha monga seg stort. Hadde det vært noen andre som dømte hadde hun nok blitt sendt rett ut av ringen, men hun var så pen at han bare ikke kunne, åpenbart. :D Jeg var helt utmatta etterpå, men det er gøy å igjen få handle fram en fremmed hund til en så bra plassering.

13030_569538049743671_104939205_n.jpg

Kjedelig at dommerne løste oppgaven sin så forskjellig når det vi ønska nettopp var at de skulle si sin mening om alle hundene uten tanke for hvorvidt vi ville bli fornærma, men desto morsommere når den ene faktisk da bruker skalaen sånn den reint objektivt er ment å være, med fremragende, veldig gode, gode og tilstrekkelige hunder. :)

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Misunnelig. :ermm:

Dette er en av årets utstillinger for meg.

Men i år kræsjet den med konfirmasjonen til min lillebror.

Så da måtte vel familie gå forran i år. Hehe...

Men neste år kommer vi sterkere til.

Pinsen neste år igjen?

Så jeg kan få ringt å bestilt på hotellet. :)

Og grattis med resultatene :flowers: :flowers:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var bare med på lørdagen hvor Kumerten fikk seg en excellent (noe de fleste fikk, men hannen før meg fikk vg så noe blått var det). Hadde det ikke vært for eksamen på mandagen så hadde jeg blitt igjen til søndagen også, spesielt surt når man hører at det var spennende dommer :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var bare med på lørdagen hvor Kumerten fikk seg en excellent (noe de fleste fikk, men hannen før meg fikk vg så noe blått var det). Hadde det ikke vært for eksamen på mandagen så hadde jeg blitt igjen til søndagen også, spesielt surt når man hører at det var spennende dommer :P

Litt OT - men pssst - du må ta deg en tur i valpetråden for 2013 for å se på det lille grå vidunderet som jeg pratet om i helga, hvis du ikke har vært der ennå :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulere til alle med resultater fra helgen.

Jeg er kjempefornøyd med "lille" hopp og sprett for at han oppførte seg bra i ringen på Japanspesialen. Eneste minus er tannvisningen som vi må trene masse på :icon_redface:

Shinya ble 3 X BIM og 3 x Beste hannvalp 6 - 9 mnd. Var bare 2 hanvalper påmeldt, 4 valper totalt og de samme valpene hele helgen.

Er kjempefornøyd med helgen.

Må takke alle som deltok og som var med å hjalp til hele helgen.

Marita, takk for fine bilder på fb!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...