Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mange hunder er det "greit" å gå tur med samtidig?


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Det nytter ikke å være veltrent om man ikke kan SE kampen, dvs hvem er det som er angriperen og hvem som er offeret. Det er nemlig ikke styrke det går på, men psykologi, som det meste innen hundehold. Hunder som er låst fast i et holdebitt er stort sett greie å ta i og få vippet de ut av balanse slik at de slipper, mens hunder som beveger seg rundt og kjekser skal man for guds skyld være forsiktige med å stikke hendene borti, da er det bedre å bruke kobbelet som lasso og få det rundt et ben, halsen el slik at man får dratt den unna uten å risikere stygge bitt på seg selv. Eller gå i mellom med et skjold, som feks lokket på en søppelbøtte, eller hva som enn måtte befinne seg i nærheten. Å ta seg tid til å SE hva som skjer og tenke ut en løsning før man går inn er nøkkelen til suksess.

What she said. Det var teknikken her da mine tre gikk på en. Dvs - vi fikk tuppet unna de to som "gikk rundt" og mer var støttespiller og elget opp situasjonen enda mer, og så kunne vi gå inn og ta han som hang fast. Han som hang fast hang jo der, og det var kun det ene bittet fra den. Mens de som går rundt og sirkler og kjekser litt her og litt der lager mye skader.

Jeg har alltid sagt tre er maks. Men når to av de er store så bruker jeg grimer i tillegg til korte bånd om vi går i bysituasjoner. Går jeg på landevei så er det sele og magebelte, og halsbånd så jeg kan hanke dem inn om jeg må. Men jeg har ikke noe super lydighet på hundene mine i slike situasjoner så er faktisk 110% avhengig av at jeg er fysisk og psykisk sterk nok til å holde dem om det skulle rote seg en fremmed inn i flokken. Så langt har det gått fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Så mange som du klarer å ha kontroll på. Også om noe uforutsett skulle skje.

Kunne hatt 20 Citaer i bånd og det hadde vært barnemat i forhold til to Tiaer, så det kommer helt an på

Det nytter ikke å være veltrent om man ikke kan SE kampen, dvs hvem er det som er angriperen og hvem som er offeret. Det er nemlig ikke styrke det går på, men psykologi, som det meste innen hundehold.

Det jeg husker av kampen (jeg så bare på) var at begge føyk framover. Så begge angrep slik jeg så/ser det. Når de prøvde å skille ved å dra, så satt de dønn fast. Når de da prøvde å få de til å slippe, så benyttet de anledningen til klefse/bite om seg og med det ble endel hender også bitt. Så prøvde de å dra, men da satt de fast igjen.

Men tror kanskje det har vært lurere å gjøre slik du sier her - takk for tips! (gjelder alle som har svart på mitt spørsmål)

Jeg har vært med på en slik slosskamp der begge to hang fast i hodet på hverandre og beit skikkelig (=hull) vil ikke rive og slite så bare løfta opp begge to etter halsbåndet slik at luftveiene blokkeres, det er begrenset for alle hvor lenge de klarer seg uten luft, og når de slipper da så er de gjerne litt utav det så det blir ikke så brå oppstart igjen.

Ellers så er et godt triks og løfte opp bakparten etter bakbena også vippe den over på ryggen, da blir den forfjamset og slipper.

Therese: Varga har lært det helt selv :P mye stress vetdu, kan ikke bare gå rolig rett frem :P men vi jobber med saken da. Hun går jo fint ved fot, men får hun frihet i linen så blir det vanskelig og styre seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er min erfaring den, etter mange år med hund, at hunder sjelden sloss på liv og død når det kommer til stykket. Så langt i livet har jeg kun opplevd det EN gang, og da var vi tre voksne som hadde store problemer med å skille de to kamphanene. Og de skadet hverandre stygt. (gjennomhullede ledd i bena, opprevne ansikter mm)

Så jeg ser ikke helt argumentet med at man kun skal kunne gå med så mange som man kan skille i en slosskamp. Det er mye bedre å heller være litt føre var og unngå slike situasjoner, noe man stort sett greier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...