Gå til innhold
Hundesonen.no

Salater - tips til at de ikke blir så kjedelige...


Nirm
 Share

Recommended Posts

Jeg er håpløs på å lage varierende og spennende salater, og da går jeg litt lei. Nå som sommeren kommer, så er det veldig godt med salat, og det er jo både enkelt å dra med seg på jobb og sunt.

Men jeg putter det samme oppi. Hele tiden. Noen slags salatblader, agurk, papirka, mais, sukkererter, soltørkede tomater og som oftest feta eller mozarellaost.

Men jeg skulle gjerne variert litt mer, og regner med at soniser har sikkert litt tips å komme med!


Som kjent er jeg veggis, og spiser hverken landlevende, vannlevende eller luftlevende dyr. Jeg må dessverre innrømme at jeg ikke liker vanlige tomater (kun soltørka, fikk litt avsmak for tomater som liten pga rar matallergi). Ikke spiser jeg gluten (allergisk), og jeg vil uansett unngå å putte pasta og ris oppi. Og ikke tåler jeg salatbønner/kidneybønner (som er jo en utmerket proteinkilde). Maten må holde seg i minst 7 timer uten å miste smaklighet (noe som gjør at smoothies som lunsj utgår, siden de smaker høgg etter 7 timer på termos).

So. Anyone. Hvordan kan jeg lage litt mer spennende salater?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg kommer på i farta: spinatblader, løk (vårløk/rødløk/purre), avokado, eplebiter, reddikskiver, linser, kikerter, alfalfaspirer (ikke nødvendigvis sammen, da). Hvis du har ristede solsikkefrø/pinjekjerner e.l. i en egen pose og strør det over rett før du skal spise holder det seg sprøtt og fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Melon i forsjellige former, pinjekjerner er alt sagt (det lager mye smak), selleri (undervurdert).

Kjøp deg en liten kjølebag og legg nedi helt nye kjøleelementer før du drar på jobb. Jeg bruker selv en som er str håndveske *ler* hvor jeg legger ett element på toppen og ett på bunnen. Eller en som er i str skulderveske som jeg legger kjøleelemt i 4 forsjellige hjørner. Funker fint opp i 10 timer med salat og youghurt :)

Du spiser melkeprodukter? Friske urter som er rørt nedi feks kesam/cream fraiche gir mye smak.

Stek fetaosten sammen med sopp og krydre, fetaosten får en helt annen smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk alle sammen. :ahappy: Tenk at man skal stå fast på slike enkle ting egentlig. :lol:

Jeg har en matboks med kjøleelement i lokket som er geninal, og som holder maten min kald til lunsj! :D Og akkurat passe stor for en porsjon med på jobb. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også veggis og har gluten allergi. Så jeg kjenner problemstillingen din veldig godt :P

Jeg har tidligere brukt spinatblader som base i salaten, litt sånn ekbladsalat eller hva det heter. Forskjellige nøtter, kjerner og frø. Egg om du spiser det da. Også avokado. Over alt det så har jeg urtesalt.

Ellers lager jeg egne knekkebrød som jeg har ved siden av, har noen oppskrifter på det om du vil.

Om du kan ha varm mat så er det jo en del lett indisk basert på squash som du kan ha med og lett varmeopp da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er opprinnelig beregnet på å spises varm, men funker kjempebra til lunsj dagen etter også.

Skjær vintersquash av noe slag (altså de som er oransje inni, ikke zucchini eller noe som ligner på en forvokst agurk) i terninger og bak i ovnen med det du måtte ønske av krydder. Kok en liten mengde røde linser om du ønsker. Til matpakke lar du squashen (og eventuelt linsene) kjøle seg ned, ellers hopper du over det.

Bland honning, soyasaus, balsamico og olivenolje i ca 1/2-1-1-2-forhold, tilpass etter smaken. Jeg pleier å blande i en god del chillipulver også. Ta noen håndfuller unge spinatblader, legg til rikelig squash (og linser), og hell over dressingen. Mettende og godt :drool:

Av og til blander jeg også inn hakket avocado eller litt fersk mozzarella. Har kun brukt ferske tomater, men soltørkede kan sikkert funke det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 4/23/2013 at 7:26 PM, AnnChristin skrev:
Ikke at det smaker så mye bedre, men ting som ser bedre ut smaker som oftest bedre av en rar grunn, så jeg har gått til innkjøp av denne ;)

http://www.coolstuff.no/Veggie-Twister Dog på ebay!

Er de for å lure deg selv til å spise grønnsaker ;P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 4/23/2013 at 7:26 PM, AnnChristin skrev:
Ikke at det smaker så mye bedre, men ting som ser bedre ut smaker som oftest bedre av en rar grunn, så jeg har gått til innkjøp av denne ;)

http://www.coolstuff.no/Veggie-Twister Dog på ebay!

Ha ha. Så kul! :D Trur jeg må skaffe meg noen sånne! :D

  På 4/24/2013 at 5:11 AM, Penøttsmør skrev:
Er de for å lure deg selv til å spise grønnsaker ;P

Kan ikke lure en veggis til å spise grønnsaker. :aww: Jeg LEVER på de jo. :lol:

Og skal ikke putte alt oppi en salat nei, men variere. Men tusen takk. :ahappy: Kommer til å bli mange gode salater i sommer! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ble utsatt for Evighetshunden/ (Tasseladden) på Instagram og ble syk av dårlig samvittighet for å fore med ~50% Farmina, som jeg trodde var et BRA for, men som hun rangerer nær bunnen, marginalt bedre enn RC og Hills. Føler meg bedre nå, etter å ha undersøkt litt om Købers, som hun mener er veldig mye bedre. Råfor på hennes måte er uaktuelt av praktiske årsaker, og pga trening foretrekker jeg minst 50% tørrfor.  Den nagende dårlige samvittigheten mtp hundens velvære i alderdommen, der riktig kosthold gjennom livet gjør en massiv forskjell.. Gjør det egentlig det? Golden retrieveren jeg vokste opp med på 80-90-tallet ble foret EKSKLUSIVT på Pedigree fra REMA. Han fikk mørk kokesjokolade som godbiter. Han var sunn og frisk og sprek og aktiv og glad til han var 12 år før han som eneste tegn på alderdom fikk vondt for å gå ned trappene fra 4. etg i blokk. Han ble avlivet som  13-åring fordi han ble syk av sorg da faren min, hans best buddy for life døde, og han var såpass gammel, så.. Pedigree, fra REMA, hele livet.  Jeg sier ikke at det er et bra for, jeg bare nevner det for å hjelpe om andre sliter med for-og-helse-angst.  
    • Ja,hun er sjekket,og som familiehund er hun helt super. Går veldig godt overens med små barn, knurrer aldri da. Har ikke vært hos instruktør med fokus på dette enda, har trent spesifikt på dette på ringtrening. Hun reagerte veldig på lyden ,kaos og andre hunder i starten,men der har hun klart å lande greit nå. Hun løper som en drøm i ringen,og alt annet føler vi er på plass nå, men det hjelper så lite når hun ikke takler håndteringen fra fremmede. Kanskje det går seg til med alder,men det er kanskje greit å kontakt en instruktør for mer generell trening,ja.
    • Har dere gått noe kurs, eller fått noe hjelp fra en instruktør eller adferdsekspert? Jeg tenker jo at hun er enda ung, men det er desto viktigere å ta dette tidlig før det blir et livsvarig problem. Jeg går ut fra at hun er sjekket hos veterinær for eventuelle smerter og ubehag.
    • Tusen takk for svar, vi har tenkt det samme. Vi har henne på foravtale, så vi har prøvd alle forslag fra oppdretter, og begynner å føle litt på at vi ikke får dette til.       
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...