Rocket Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Har kjøpt inn bajonett sag med tanke på blokker, på kilospølsene bruker jeg rett og slett en god arbeids kniv ala elektriker/tømrer kniv/fiskekniv og en hammer. Legger knivbladet på pølsa der jeg vil dele og slår med hammer oppå knivbladet. Deler pølsene i fryst tilstand. Fordeler med V&H: - Fin og fast i magen - Bikkja elsker det - Mindre fising Bakdeler med V&H: - Krever Fryseplass - Må deles opp - Kan bli klin om man tar opp mat til flere dager i samme slengen. (Om det ligger i samme pose i kjøleskapet f.eks) Blir garantert klin om det er blir hull i posen og pølsa tiner helt over natten (Jupp, been there done that, legger konsekvent noe papir under posen nå, i tilfelle) - Ikke like lett og ta med på langturer. Her forer jeg for øyeblikket med 75% V&H Sprint og 25% Orijen Fish Dog blir dyret litt løs i magen uansett hva slags tørrfor han får, så kan nok med hell fore 100% med V&H også. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Christine Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Takk igjen for masse svar! 20 kilosblokk ble kjøpt inn i dag, sammen med pressening, litt linfrø og et par sager. Kjøpte zip-poser for å legge dagsrasjoner i, så jeg bare kan ta det opp av fryseren, tine og rett i matskålene uten noe problem. Kommer til å fôre 50/50 til å starte med da jeg har to relativt nyinnkjøpte 15 kilossekker med hundemat. Blir spennende å gjøre seg opp egne erfaringer og meninger etterhvert Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maja&Twinki Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Takk igjen for masse svar! 20 kilosblokk ble kjøpt inn i dag, sammen med pressening, litt linfrø og et par sager. Kjøpte zip-poser for å legge dagsrasjoner i, så jeg bare kan ta det opp av fryseren, tine og rett i matskålene uten noe problem. Kommer til å fôre 50/50 til å starte med da jeg har to relativt nyinnkjøpte 15 kilossekker med hundemat. Blir spennende å gjøre seg opp egne erfaringer og meninger etterhvert Hvor kjøpte du 20 kgs blokka? Og prisen? Tror jeg skal begynne fore 50/50 jeg og da vi nå har stor fryser! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Nå har jeg riktignok kort vei til direkte utsalget deres, men jeg foretrekker å kjøpe 20kg ferskt. Da er det bare å dele i pose eller plastboks og ferdig. Ingen tining eller saging. Men nå har jeg foreløpig ikke fryserplass og da har det gått i halvkilo pølser som varer i to dager her. Da legger jeg bare en i kjøleskapet før jeg drar på jobb, når jeg er hjemme igjen har den tint akkurat nok til at jeg kan ta av plasten og legge den i en boks. Samt dele av en rasjon, og heller ikke tint så mye at det har rent ut V&H i kjøleskapet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Christine Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Hvor kjøpte du 20 kgs blokka? Og prisen? Tror jeg skal begynne fore 50/50 jeg og da vi nå har stor fryser! Hund som hobby Lade. Kostet vel en 289,- for den blokka. Var innom Troll på sorgenfri, 18 kroner billigere der, men de var tomme. Skulle visst få inn mer i morgen Har til nå knekt to sager, og blokka er nesten like hel. Neste gang blir jeg å handle 5 kilospølser, for jeg har ikke tålmodighet til slikt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Hund som hobby Lade. Kostet vel en 289,- for den blokka. Var innom Troll på sorgenfri, 18 kroner billigere der, men de var tomme. Skulle visst få inn mer i morgen Har til nå knekt to sager, og blokka er nesten like hel. Neste gang blir jeg å handle 5 kilospølser, for jeg har ikke tålmodighet til slikt Eh, hva med å vente litt så den rekker å halvtine før du deler opp? Evt. bruke elektrisk sag med blad beregnet til dette formålet eventuelt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tulip Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Har til nå knekt to sager, og blokka er nesten like hel. Neste gang blir jeg å handle 5 kilospølser, for jeg har ikke tålmodighet til slikt Om det er vedsag du har brukt så er det ikke rart bladet knekker, det er tross alt is du skal sage igjennom... Elsag med is/kjøttblad og blokka er delt på 1-2-3 selv når den er bunnfrossen. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Penøttsmør Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Du trenger en sånn https://www.google.no/search?q=bajonetsag&rlz=1C1PRFB_enNO452NO452&aq=f&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=awl4UeaKGeeE4ATqv4DgBg&biw=1024&bih=511&sei=cAl4UabeEISn4gSUlYCAAw Eller en øks. Vanlig sag knekker bare, det har vi gjort nok av ganger selv Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 Hund som hobby Lade. Kostet vel en 289,- for den blokka. Var innom Troll på sorgenfri, 18 kroner billigere der, men de var tomme. Skulle visst få inn mer i morgen Har til nå knekt to sager, og blokka er nesten like hel. Neste gang blir jeg å handle 5 kilospølser, for jeg har ikke tålmodighet til slikt Øks er finfint - får ut mye frustrasjon på det. *fnis* Ellers må du ha sagblad som er beregnet til is/kjøtt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Christine Skrevet 24. April 2013 Rapporter Share Skrevet 24. April 2013 La fra meg hele prosjektet og dro på skytebanen istedenfor når jeg kom hjem hadde det tint mer, så nå er 20 kilo ferdig oppdelt i poser. Gikk greit med vanlig vedsag til slutt, men neste gang blir det definitivt 5 kilospølser Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 La fra meg hele prosjektet og dro på skytebanen istedenfor når jeg kom hjem hadde det tint mer, så nå er 20 kilo ferdig oppdelt i poser. Gikk greit med vanlig vedsag til slutt, men neste gang blir det definitivt 5 kilospølser Bare et lite tips, og det er at 5kg pølsene er like harde som 20kg når det er dypfryst. Forskjellen er nok bare at det tiner litt raskere. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jeenie Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Jammen hva er best med tanke på oppdeling? 5 kgs pølser.. Snitt de i plasten på midten når de er frosne og slipp de i gulvet.. Ferdig Jeg kjøper 20 kg i 5 kgs pølser og betaler 340 kr Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Snusmumrikk Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Hund som hobby Lade. Kostet vel en 289,- for den blokka. Var innom Troll på sorgenfri, 18 kroner billigere der, men de var tomme. Skulle visst få inn mer i morgen Har til nå knekt to sager, og blokka er nesten like hel. Neste gang blir jeg å handle 5 kilospølser, for jeg har ikke tålmodighet til slikt Bruk øks. Eller dra til Jaros hund på Melhus og betal litt ekstra for å få dem ferdig oppdelt. Det siste gjør jeg, for jeg tør ikke stå utenfor blokka og la alle de gamle damene se at jeg står og hugger opp en haug med kjøtt med øks Veldig enkelt, litt dyrere, men fortsatt mye billigere enn å kjøpe pølser. Der jeg bodde før brukte jeg øks. Det funker veldig greit Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Christine Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Bare et lite tips, og det er at 5kg pølsene er like harde som 20kg når det er dypfryst. Forskjellen er nok bare at det tiner litt raskere. Ja, men ser for meg at det er enklere og mer lettvint med 5 kilos uansett. Dele pølsa opp i 800 grams blokker, også dele de i to igjen når bikkjene skal få mat. Bruk øks. Eller dra til Jaros hund på Melhus og betal litt ekstra for å få dem ferdig oppdelt. Det siste gjør jeg, for jeg tør ikke stå utenfor blokka og la alle de gamle damene se at jeg står og hugger opp en haug med kjøtt med øks Veldig enkelt, litt dyrere, men fortsatt mye billigere enn å kjøpe pølser. Der jeg bodde før brukte jeg øks. Det funker veldig greit Takk for tips! Trener jo agility rett ved Melhus, så kanskje jeg heller skal kjøpe av de. Men hvordan er den oppdelte? Små biter? Haha, jeg følte meg smart der jeg sto i går jeg og. Ny nabo holder på å flytte inn, må ha lurt på hva jeg holdt med på for det sto noen å fulgte med lenge i vinduet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kennel XO Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Ja, men ser for meg at det er enklere og mer lettvint med 5 kilos uansett. Dele pølsa opp i 800 grams blokker, også dele de i to igjen når bikkjene skal få mat. Takk for tips! Trener jo agility rett ved Melhus, så kanskje jeg heller skal kjøpe av de. Men hvordan er den oppdelte? Små biter? Haha, jeg følte meg smart der jeg sto i går jeg og. Ny nabo holder på å flytte inn, må ha lurt på hva jeg holdt med på for det sto noen å fulgte med lenge i vinduet Jaroshund på Melhus deler en 20 kilos blokk i 12. biter. Så hver bit blir ca 1,5 kilo. For meg som har to hunder er det perfekt størrelse på bitene. De tar 50 kr ekstra for å dele en blokk. I mine øyne er det absolutt verdt pengene Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Christine Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Jaroshund på Melhus deler en 20 kilos blokk i 12. biter. Så hver bit blir ca 1,5 kilo. For meg som har to hunder er det perfekt størrelse på bitene. De tar 50 kr ekstra for å dele en blokk. I mine øyne er det absolutt verdt pengene Så absolutt verdt pengene! Da vet jeg hvem jeg skal kontakte når jeg trenger mer Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 hehe, I rest my case på at det er litt mye styr Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kennel XO Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 hehe, I rest my case på at det er litt mye styr Men det er verdt det ekstra styret med alle fordelene. Og det blir en vane og man tenker ikke over at det er litt mer søl og litt mer arbeid. Og når jeg ser gleden til hundene mine når de får råfor kontra tørrfor er jeg ikke i tvil om at jeg gjør det som er riktig for oss! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Christine Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Men det er verdt det ekstra styret med alle fordelene. Og det blir en vane og man tenker ikke over at det er litt mer søl og litt mer arbeid. Og når jeg ser gleden til hundene mine når de får råfor kontra tørrfor er jeg ikke i tvil om at jeg gjør det som er riktig for oss! Og jeg syns det er artig og koselig å pusle med maten til hundene. (Ikke akkurat når jeg sto der med saga i går da) Hundene jobber for meg, og jeg vil gjerne gi de noe bedre en tørre fôrkuler til middag. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tøfflus Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Syntes ikke det er noe søl jeg. 5 kg halvtines, deles i to eller fire med en vanlig kjøttkniv, en del i plastboks i kjøleskap, resten tilbake i fryser. Niks nada problem Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Jeg har til nå brukt 1 kilos pølser, ikke noe styr i det hele tatt. Men vi skal prøve oss på blokk nå, er ganske mye penger å spare på det. Er veldig spent på om vi kommer til å syns det er styr, eller om det går greit. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kattzy Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Jeg har funnet ut at det betyr svært lite om det har vært tint en gang når det likevel ikke skal lagres lenge i kjøleskapet, så jeg tar ganske enkelt opp det jeg har tenkt å pakke i porsjoner og går og legger meg. Tiner det enten på stålbenken på kjøkkenet eller i dusjen. Med andre ord tiner jeg det akkurat så mye at det kan deles med hendene. Absolutt ikke noe problem enten det er blokker eller 5 kg. pølser. (Men foretrekker pølsene fordi de er generelt enklere å håndtere og stable). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 25. April 2013 Rapporter Share Skrevet 25. April 2013 Jeg tror ikke jeg kunne ha fôret med noe mindre "styr" enn med v&h. Er jo bare å ta opp av fryseren.... Og så slipper man all den lukt og drit som følger med tørrfôr. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pippin Skrevet 26. April 2013 Rapporter Share Skrevet 26. April 2013 Fikk ny 20kg blokk igår.. La den på baderomsgulvet i noen timer og delte opp med øks. Litt slitsomt, men jeg synes det definitivt er verdt strevet. Og så liker jeg å deleopp 20 kg med en gang for da er det en stund til neste gang man må dele opp mer. Jeg fôrer på V&H fordi: Liker at hunden ikke får i seg så mye unødvendig, samt tilsetningsstoffer Pelsen er fin Hun liker det mye bedre enn tørrfôr Varierer i smaker osv Brukes som fullfôr i tillegg til rått kjøtt Avføringen er fin Jeg tilsetter rå fisk istedet for fiskeolje (mye morsommere å se hunden spise fisk) Tennene er fine Det er billig "Ulemper": Det må deles opp Og er litt knotete på lengre turer Jeg synes ikke det stinker for det rekker aldri å tine såpass, eller så får hun det ute og da merker vi jo ingenting. Er det noen som vet hvordan det er med gassdanning i magen med V&H vs tørrfôr? Jeg ser for meg at det blir mindre gass, og kan det da forebygge magedreining i forhold til tørrfôr? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 26. April 2013 Rapporter Share Skrevet 26. April 2013 Men dere som bor i Oslo og omegn, hvorfor drar dere bare ikke til Trøgstad? Det er jo ikke akkurat langt. til og med jeg som bor på Hadeland drar til Trøgstad, kjøper 100 kg og deler opp alt på en gang, et ******* der og da men verdt det etter hvert Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.