Gå til innhold
Hundesonen.no

Å røyke med hund i bil


C.J
 Share

Recommended Posts

Og de sier at SGT'ene er ondskapsfulle og nedlatende..

Helt utrolig. Det er uhyre sjelden at jeg kjenner følelser bli satt i sving i diskusjoner på sonen, jeg pleier å være temmelig lugn både når jeg leser og skriver, men denne tråden har gitt meg forhøyet blodtrykk tror jeg.

Og jeg er lei meg for at du får disse kommentarene, 2ne. Det er ufortjent. Folk burde be om unnskyldning.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 187
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvem i denne tråden har skrevet at DU (eller 2ne, eller Karpe, eller hvemnåennandre som røyker) lukter motbydelig og er frastøtende? At dere ikke har IQ og at DERE er til sjenanse for hele samfunnet?

I disse dager da vi er så veldig opptatt av at man ikke skal være slem med hunden, man skal trene med positive metoder, man skal nærmest ikke si nei til bikkjeskinnet engang - men å plage hunden med r

Jepp, dette gjelder alle røykere. Alle som en. Og det nytter ikke å spørre dem høflig heller, for de driter i absolutt alle rundt seg. I alle sammenhenger. Til alle tider. Røyk, røyk, røyk, det er det

Og jeg er lei meg for at du får disse kommentarene, 2ne. Det er ufortjent. Folk burde be om unnskyldning.

Jeg får som fortjent Mari. Jeg både røyker og utsetter mine omgivelser for det, i tillegg til å være bitch.

Jeg tipper at nyresvikten til Dina også egentlig var pga passiv røyking. Kanskje katarakten hennes også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Passiv røyking er bevist at er skadelig, så det er vel egentlig ikke noe vits i å krangle om det?

Helt enig. Det tror jeg heller ingen krangler på heldigvis. Men jeg kunne godt tenkt meg å vite hvor skadelig det er.

Hvor stor er sjansen for at en hund utvikler alvorlig sykdom på grunn av passiv røyking? Jeg tror den er temmelig liten for å være helt ærlig, men det hadde vært fint å vite slik at man kunne satt det i perspektiv.

Det er mange her som bor i Oslo, det må være like ille for hunden når det kommer til luftkvalitet. Hvorfor hyler ikke folk over det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:console: Du får sove litt på den, Kanger. Spør igjen i morgen om noe er uklart.

Nøkkelord som kan hjelpe deg på vei: helhet.

Forresten, hva synes du om folk som bor i det sentrale Oslo og har hund?

Sorry, jeg er all in med en gang. Jeg er en spontan utømming, jeg er ikke en te som sakte trekker.... :lol:

Folk som bor i sentrale Oslo og har hund de får det vel til å funke på sine måter? Jeg vet ikke hva jeg skal synes, jeg synes synd på oss som bor i Tromsø om et par uker også, for svevestøvet her i by'n er forjævlig når vi må pigge rundt på asfalten. Da kjører jeg (lolrus) ut av byen og lufter bikkja på ei øy :) Både for min egen og bikkjas del. Inne i huset har vi lufteanlegg med filter som renser all lufta som kommer inn. Flexitsystem ftw.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får som fortjent Mari. Jeg både røyker og utsetter mine omgivelser for det, i tillegg til å være bitch.

Jeg tipper at nyresvikten til Dina også egentlig var pga passiv røyking. Kanskje katarakten hennes også.

Hey, jeg tipper lungekreften til Fyda var på grunn av deg også. Vi har jo tross alt hatt litt kontakt etterhvert jeg og du.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:blink:

Stineogstaffene skrev: Jeg synes det er litt fasinerende at man har "lov" til å gjøre narr av og være "stygg" mot en hel folkegruppe...

Og slik er det jo, at det er "greit" å være stygg med røykere. Men det er også "greit" å være stygg mot feite folk.

Er ikke jeg som mener det, om du skulle tro det. Men det er slik det desverre er. Tjukkaser og røykere er fritt frem å mobbe, for dem får bare skylde seg selv.

Og igjen: Jeg synes ikke det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok. Men folk som røyker klarer ikke dette?

Har jeg sagt det?

Jeg har sagt iallefall to, om ikke tre ganger, at folk gjør som de selv vil. Men at de som røyker skal ha noe mer rett enn "de som ikke røyker" om å PÅSTÅ NOE OM FARLIGHETEN AV Å RØYKE godtar jeg ikke. Fordi jeg synes det er særdeles åpenbart at passiv røyking er skadelig. I hvilken grad er vi garantert enige om å være uenige i, enn så lenge det ikke finnes konkrete studier på dette. At man vet at noe er skadelig for bikkja og man allikevel gjør det er ens egen sak. Men da får man heller innrømme at det er av latskap eller av enkelhetens årsak, for det finnes ingen gode grunner til å stenge bikkja inne i bilen og røyke NÅR MAN VET det er en eller annen form for skadelig for hunden. Den eneste grunnen til at bikkja er i bilen samtidig som deg når du røyker er...?

That's my issue. Det er skadelig. Man vet det. Og man gjør det lell. Det er ens eget valg, jepp. Men det må jo innrømmes å være litt absurd at man gidder å stå med kjøttøks i hagen og choppe opp vom og hundemat, mens man gjør kjøleskapet nedsarva i blod og gøgg for at bikkja skal spise "det beste av det beste" - mens man på andre hånda ikke gidder å stoppe for å gå ut av bilen og røyke hvis suget kommer i det man kjører. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke gidder å fore bikkja vogh fordi jeg ikke gidder. Fordi det er masete, ork, sølete osv. Fordi minste motstands vei er å sarve en plastikkopp med søppelfor og gi til bikkja. Null problemos med å innrømme det. Jeg unnskylder meg ikke med at det muliggens ikke er skadelig og at det umulig er det som tar livet av bikkja og whatnot. Det er KUN fordi jeg føkkings ikke gidder noe annet. Så får det være mitt valg og mitt liv, min hund. Men jeg unnskylder meg ikke for noe annet enn : jeg gidder ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå synes jeg det begynner å bli litt FOR personlig her. Jeg for min del kommer aldri til å forstå meg på røykere og hva de utsetter seg selv (og i noen tilfeller andre) for. Så derfor kommer jeg nok heller ikke komme til enighet med dere. Så jeg avslutter der før jeg skriver noe jeg angrer på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sagt iallefall to, om ikke tre ganger, at folk gjør som de selv vil. Men at de som røyker skal ha noe mer rett enn "de som ikke røyker" om å PÅSTÅ NOE OM FARLIGHETEN AV Å RØYKE godtar jeg ikke. Fordi jeg synes det er særdeles åpenbart at passiv røyking er skadelig.

Hvem har sagt at røykerne har mer rett til å påstå noe om farligheten av å røyke?

I hvilken grad er vi garantert enige om å være uenige i, enn så lenge det ikke finnes konkrete studier på dette.

Herav ordet "risikovurdering" ref. lenger opp.

At man vet at noe er skadelig for bikkja og man allikevel gjør det er ens egen sak.

Potensielt skadelig. Ikke alle hunder som bor hos røykere blir skadet som et resultat av det (evt må vi iallfall definere hva som utgjør skade). Vi gjør ting som er skadelige for hundene våre hele tiden. Vi gjør ting som er potensielt skadelige enda oftere.

Men da får man heller innrømme at det er av latskap eller av enkelhetens årsak, for det finnes ingen gode grunner til å stenge bikkja inne i bilen og røyke NÅR MAN VET det er en eller annen form for skadelig for hunden. Den eneste grunnen til at bikkja er i bilen samtidig som deg når du røyker er...?

Det kan handle så enkelt om at man har satt en grense for hvor mye man ønsker å tilpasse seg hunden sin. Hvor mye hensyn man ønsker å ta til hunden sin. Rett og slett hvor stor del av livet hunden skal få bestemme over.

Du bruker ord som latskap og enkelhet. Men det trenger ikke være slik. Du trenger ikke se så ufordelaktige personlighetstrekk hos de som velger noe annet enn det du ville gjort.

Seriøst, jeg er sammen med verdens største antirøyker, han er også et hundemenneske, og til og med han synes det var ganske overdrevet å ta hensyn til hunden når det kommer til røyking. Men jeg skal også innrømme at hunden min ikke er det viktigste i livet mitt, det er ikke det kjæreste jeg har. Den er hobbyen min og en god venn absolutt, men den ranker ikke øverst på verdiskalaen min og den bestemmer bare opp til et visst punkt Jeg har ingen problem med at folk velger annerledes fordi de har et annet forhold til sin egen hund enn det jeg har, eller whatever annen årsak de enn måtte ha.

Men det må jo innrømmes å være litt absurd at man gidder å stå med kjøttøks i hagen og choppe opp vom og hundemat, mens man gjør kjøleskapet nedsarva i blod og gøgg for at bikkja skal spise "det beste av det beste" - mens man på andre hånda ikke gidder å stoppe for å gå ut av bilen og røyke hvis suget kommer i det man kjører.

Why? Hvorfor er det absurd? Jeg tror et sunt kosthold gjennom hele livet til hunden er mye viktigere enn den potensielle skaden litt sigarettrøyk kan gjøre. (Ref. "Annet hundehold" lengre opp igjen) Det er mye viktigere for meg, jeg hadde ikke tenkt meg to ganger før jeg satte hunden min i en røykebil. Men jeg legger litt jobb i hvordan den spiser. (ref "andre valg")

Og du må også åpne for at folk kan røyke med mer eller mindre vett. De kan lufte. Ikke alle røyker like mye. De færreste røyker inne i hjemmet.

So what om hunden blir utsatt for en røyk i en bil med åpne vinduer 2-3 ganger i uka? Jeg tror hunder er mer robuste enn at de tar skade av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Passiv røyking- om skader og forebygging.

Slik skader passiv røyking.

Myter om passiv røyking.

Det finnes ingen grunn til å tro at dette er annerledes for hunder? Antagelig verre, siden man ikke tar hensynet man ville tatt til barn kanskje? Lurer på hva som skjer med slimhinner og luktesans i tillegg, men det er vel ikke forsket på tenker jeg.

I tillegg, kaster dere sneipen ut av bilvinduet? Fy sat#% for noe styggeri. Har dere baller til å røyke, så ha fader meg baller til å stumpe den i askebegeret- og hiv det i søpla.Ha i mente brannfare, og dette bl.a. Jeg var i Australia for over ti år siden, der fikk man over 1000 kroner i bot om man heiv sneipen der man lystet og ble sett. Vet ikke hva summen er på nå.

Hilsen hun som røykte i over ti år, ute- pga. den vergeløse bikkja. Og stumpet dem i askebegeret.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er overbevist om at jeg utsetter mine hunder for hundre (kanskje tusen?) ganger større risiko for å dø eller skades av alle de milene de er med i bilen hvert år..

Tja, skal vi se:

Trafikkdødsfall:

2010: 208 døde i trafikken

2011: 168 døde i trafikken

2012: 147 døde i trafikken

(og om vi skal ta med at flere av disse inkluderer selvmordsulykker og ulykker der sjåfør og passasjer ikke har brukt bilbelte, så ville tallene sett enda "bedre" ut).

Passiv røyking:

"Det er flere anslag på hvor mange som dør i Norge hvert år på grunn av passiv røyking, og det antas at mellom 160 og 400 personer dør av passiv røyking i Norge årlig (http://helsenorge.no/Helseogsunnhet/Sider/Passiv-royking/Fire-myter-om-passiv-royking.aspx) .

Og hvis de syntes det var så fryktelig ille å bli røyket på - hvorfor ligger alle nærmest innunder der man sitter og røyker, da? Man skulle jo tro de hadde vett og flytte seg når de har fri tilgang til hele leiligheten, inkl. røykfrie områder...

Hunder vet ikke hva som er skadelig for seg eller ikke, de er tilpasningsdyktige og sannsynligvis betyr samvær med eier langt mer enn et ubehag som følge av røyk.

Men det er selvsagt INGEN god grunn til å røyke verken på dem eller andre for det, såklart. Man skal alltid prøve å ta hensyn til andre, uansett hva det gjelder.

Bingo :).

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jeg sagt det?

Jeg har sagt iallefall to, om ikke tre ganger, at folk gjør som de selv vil. Men at de som røyker skal ha noe mer rett enn "de som ikke røyker" om å PÅSTÅ NOE OM FARLIGHETEN AV Å RØYKE godtar jeg ikke. Fordi jeg synes det er særdeles åpenbart at passiv røyking er skadelig. I hvilken grad er vi garantert enige om å være uenige i, enn så lenge det ikke finnes konkrete studier på dette. At man vet at noe er skadelig for bikkja og man allikevel gjør det er ens egen sak. Men da får man heller innrømme at det er av latskap eller av enkelhetens årsak, for det finnes ingen gode grunner til å stenge bikkja inne i bilen og røyke NÅR MAN VET det er en eller annen form for skadelig for hunden. Den eneste grunnen til at bikkja er i bilen samtidig som deg når du røyker er...?

That's my issue. Det er skadelig. Man vet det. Og man gjør det lell. Det er ens eget valg, jepp. Men det må jo innrømmes å være litt absurd at man gidder å stå med kjøttøks i hagen og choppe opp vom og hundemat, mens man gjør kjøleskapet nedsarva i blod og gøgg for at bikkja skal spise "det beste av det beste" - mens man på andre hånda ikke gidder å stoppe for å gå ut av bilen og røyke hvis suget kommer i det man kjører. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke gidder å fore bikkja vogh fordi jeg ikke gidder. Fordi det er masete, ork, sølete osv. Fordi minste motstands vei er å sarve en plastikkopp med søppelfor og gi til bikkja. Null problemos med å innrømme det. Jeg unnskylder meg ikke med at det muliggens ikke er skadelig og at det umulig er det som tar livet av bikkja og whatnot. Det er KUN fordi jeg føkkings ikke gidder noe annet. Så får det være mitt valg og mitt liv, min hund. Men jeg unnskylder meg ikke for noe annet enn : jeg gidder ikke.

Jeg røyker inne fordi jeg ikke gidder å gå ut. Jeg tror heller ikke at passiv røyking rekker å ødelegge hundens helse før den dør av noe annet, men det er en risiko jeg velger å ta. Det går an å ha mer enn en tanke i hodet om gangen vet du.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt hunder som har gumlet bæsj, men aldri sett dem gjøre antydning til å inhalere røyk om de har fått en stukket opp i nesa (da har de bakket rimelig fort) :P.

Men hvorfor tar du hensyn til unger og andre mennesker? Er det verre for dem enn for en hund? :whistle:

Barna mine og andre mennesker har litt høyere prioritet enn hund hos meg. Slik er det bare.

Røykere er så lette å fyre opp, azz :innocent:

:fish:

Har ikke fyra opp, du er tross alt blond, jeg antok du skreiv før du tenkte.

:lol:

Synes ærlig talt det tok litt av i den tråden her.

Vi som røyker kan ikke røyke inne, ikke i bilen, og ikke ute hvis det er fare for at det kommer ett annet menneske i nærheten.

Det er fint at jeg har veranda. Får sjekke vindretningen neste gang så det ikke blåser noe røyk bort på noen tilfeldige turgåere på veien ved siden av :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er slem og sier som jeg mener. Jeg blir sint inni meg av å høre om og vite at folk røyker inne med hund i hus. Jeg røyker ikke, men det kunne ikke ha falt meg inn å utsette andre for egen idioti(å røyke). Nei, huff!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som med folk flest så er røykere likedan, tenker jeg. Du har jo hele spekteret fra de som tar så mye hensyn at du knapt vet de røyker, og til de som røyker deg rett i trynet og kunne ikke brydd seg mindre.

Jeg tror ingen lider særlig av litt uttynnet røyk i en bil av og til, men jeg synes ikke det høres særlig attraktivt ut å bo i et gasskammer dag ut og inn, være seg dyr eller mennesker. Ikke for røykernes egen del heller, for det er bedre at de røyker ute for sin egen del også. Hvis ikke er det jo slik at de både røyker OG får passiv røyking i tillegg. Det er ekstra skadelig.

Hvis jeg kjenner lukten av innrøykt hund, så har jeg mine egne assosiasjoner til det og derfor ser jeg for meg et gasskammer av ei stue :| Hører jeg om at noen utsetter barna sine for daglig passiv røyking nå i dagens opplyste samfunn, da må jeg innrømme jeg blir oppgitt. Der går grensen for min del. Da ser jeg på de menneskene som noen egoistiske naut (unnskyld meg).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fint at jeg har veranda. Får sjekke vindretningen neste gang så det ikke blåser noe røyk bort på noen tilfeldige turgåere på veien ved siden av :rolleyes:

Hahaha.. Det er nå jeg må fortelle at når det røykes på en annen veranda i bygget her, og vinden ikke tar det med vekk - da siver det plutselig røyklukt inn i min leilighet. Jeg kan love deg at jeg er rask med å lukke vinduet/verandadøra da. Det lukter jo dødens, og jeg vil IKKE ha det inn i min leilighet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja apropo veranda... Jeg fikk nylig et par lester og et skjerf strikket av bestemor. Hun røyker ikke, men han fyren i første etasje under henne røyker ute på verandaen. Dette siver opp og inn på soverommet til bestemor som har vinduet oppe om natta. Lestene og skjerfet som hadde ligget på soverommet hennes før hun sendte det STINKA røyk fordi det siver så sinnsykt med røyk inn pga han dusten nedenfor. Så joda, det har liksom effekter både opp og ned og på kryss og tvers av røykerens lille sentrale univers.... Greit å tenke litt dimensjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahahaha jeg har blitt dytta ut i midtgangen på bussen fordi jeg satte meg ved ei som ikke tålte røyklukt :lol: Jeg stumpa røyken typ 3 min før jeg gikk på bussen. Satte meg, og før jeg visste ordet av det så lå jeg på gulvet :| Det var så urkomisk at det kan ikke beskrives engang. For hu stakkar damen tenkte ikke over at jeg var en fremmed, hun bare reagerte spontant på røyklukta :lol: Unnskyldte seg gjorde hun også, jeg lo og sa det gikk bra, og jeg gikk og stilte meg lengre fram i bussen, for hun satt der tross alt først, og måtte tålt lukta bra dårlig når hu ut av det blå dytter en fremmed :)
Hun var jo bare søt da! Og sterk :shocked::lol:

Dere som ikke takler røyklukt, si det heller! Jeg blir hvertfall veldig glad om folk heller sier det. Kan vel godt hende at jeg plager mange på min vei med musikk dundrende på ørene og røyken i hånda, men jeg gidder ikke være føre var altså. Får jeg beskjed om å stumpe røyken eller dempe musikken, ja så gjør jeg det med et smil. Vi er helt normale mennesker liksom :lol:

Jeg røyker ikke med hund i bil forøvrig, men det er fordi jeg ikke har bil x)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig. Det tror jeg heller ingen krangler på heldigvis. Men jeg kunne godt tenkt meg å vite hvor skadelig det er.

Hvor stor er sjansen for at en hund utvikler alvorlig sykdom på grunn av passiv røyking? Jeg tror den er temmelig liten for å være helt ærlig, men det hadde vært fint å vite slik at man kunne satt det i perspektiv.

Det er mange her som bor i Oslo, det må være like ille for hunden når det kommer til luftkvalitet. Hvorfor hyler ikke folk over det?

Det hadde vært egentlig interessant. Og fått en studie på hvor skadelig bl.a. passiv røyking er på hunder. Men også luftforurensning. Vi vet det er skadelig for mennesker, og siden pattedyr ikke er så ekstremt forskjellige fra oss innvendig på enkelte områder, så skulle man tru at det var skadelig for de også. Men så kommer jo forskjellene inn i bildet, og bl.a. livslengde. Men på en annen side så er det en del syke hunder i dette landet, og kanskje noen av de kan linkes med røyking og forurensning?

Med tanke på hvor mange som røyker enda i dette landet, og hvor mange som ikke tar hensyn, så vil jeg tippe at de fleste tar ganske mye hensyn av røykerne. Bl.a. så har jeg ikke opplevd på en evighet å stå på en fellesdekk tett i tett mens folk røyker, noe som ikke var unormalt da jeg starta å konkurrere på 90 tallet. Jo da, de søpler enda masse, men det er ikke bare røykere som gjør (bare se på snusbleier som ligger rundt, tyggisklyser og søppel av annet slag), så der er det at nordmenn generelt burde ta et tak i at man ikke bare slipper tingene rett ned der man står.

Selv om jeg ikke røyker, og er veldig anti-røyk oppi meg selv og mine hunder, så får folk gjøre som de vil. Samme med sykelig overvekt. Både overvektige og røykere er innerst inne klar over både faren med det de "driver med", og hvordan endre til det bedre, og det trengs viljestyrke for alle å enten kaste røyken, eller endre kosthold og mosjon.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke quotet noen. Man bør kanskje ikke skrive noe om man ikke tåler at andre trekker det frem uten å 'rope ut' om hvor slemme de er.

Og ingen som nekter røykere å røyke i egen bil/eget hjem, det gjør de akkurat som de vil. Men syns ikke sånt skal gå utover "uskyldige"...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av årsakene til at jeg sluttet å røyke (helse var viktigste årsak) var den ekstreme stigmatiseringen røykere mer og mer opplever. De siste årene jeg røkte følte jeg mer og mer skam.

Røyker du inne hos deg selv kunne folk spørre og se på meg som om jeg hadde en IQ på 25. Det ble eklere og eklere å stille seg utfor en restaurant og tenne en røyk. Følte meg som en narkoman til åpen beskuelse.

Når elever av meg fortalte meg at de som de kjente som røkte var "de dumme og uintelligente" så viste jeg ikke hva jeg skulle si. Lurer på hva ikkerøykende foreldre har hjernevaska ungene med.

Utrolig kjipt at det å nyte et lovlig rusmiddel skal bli gjenstand for slik offentlig mobbing av en stor gruppe mennesker. Helt sykt spør dere meg!

Passiv røyking er skadelig, det trenger vi vel ikke diskutere. Men jeg tror hundene lever så kort tid at de rekker ikke utvikle verken KOLS eller lungekreft pga røyken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...