Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå april!


Anette
 Share

Recommended Posts

  • Svar 6.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå har jeg vært ufin og skummet alt om er skrevet siden sist, men jeg vil så gjerne få dele noen gode nyheter med dere: Jeg sto på eksamen i dag! Og siden jeg har outet meg i en annen tråd, kan j

Jeg hentet kjole i posten i dag jeg

Noomi har HD-A.

Posted Images

Nå står jeg ikke midt i operasjonsstua jeg, men ja, det er såpass mange feil som skjer på vetkontorer i forbindelse med flytting av sedert hund at jeg krever å få være med og observere. Da kan de ikke lyve det bort om så skjer, og jeg kan heller ikke anklage de for det om det ikke skjer (altså om bikkja er skadet noe tid etter sedering). Det er flere GD som har fått magedreining etter sedering pga feil rulling, og det at vet innrømmer det hjelper ikke når bikkja nesten dauer av det... Og at vetkunnskapen er ymse på div felt er det ingen tvil om, historiene her på sonen er da mange nok til å overbevise deg om det? Det er et enormt felt de skal dekke, og de kan ikke være eksperter på alt. Så feil skjer, mitt ansvar er å minimere sjansen for det, både hos vet og på hjemmebane.

I endel tilfeller får jeg observere på nærmere hold, senest nå når Valpis sydde skuldra, og jeg har også assistert de tre siste HDrtg og det er artig og lærerikt.

Mmm... Nei? Jeg har ikke sett noen sonen-historier som har gjort meg avskrekket? Internett er internett, det er der du leser at om du har vondt i en finger så betyr det at foten din faller av... Eller at ei høne ble til en hønseflokk, og litt sådär. Enn så lenge jeg bruker noe tid på internett, så baserer jeg mine livsvalg på mine livserfaringer. Ikke andres, noen ganger dårlige, skildringer av "virkeligheten".

Hvis det er slik at grand danois bør snus på en spesiell måte, bør dette inngå i grunnleggende veterinær og veterinærassistent-utdanning. Det skal overhodet ikke være behov for at eier skal stå og henge over veterinær. Det er noe feil, galt og noe som bør gjøres om det er så store hull i enkelte veterinærers utdanning at det skal en ikke-utdannet lekmann til for å komplementere deres jobb. Det skal ikke være behov for slikt. Jeg har hatt hunden min sedert, dopa, i narkose, operert, overnatting hos veterinær og you name it - jeg stoler på veterinærene. De er trossalt utdannet til det. Veterinæren til bikkja mi har utdannet seg i Ungarn tilogmed (jeg har en inneværende skepsis til utdannelse i utlandet, særlig i østblokkland) - men allikevel har han da fått til å både sette implantat i beinet på bikkja mi, fjerne forkalkninger og medisinere henne over 1 år slik at hun i dag er nesten som hun var for 1,5 år siden. Hun er haltefri. Helt uten at jeg har måttet stå og puste han i nakken (for å sette det på spissen).

Poenget mitt er iallefall at jeg ikke ønsker en utvikling hvor JEG må stå og henge over bikkja. Da må veterinærpraksisen i Trondheim revurderes og de som har klinikker bør videreutdanne seg pronto. Det skal ikke være behov for ekstra overvåkning. Da er det noe gæærnt med verden :no:

Hvis du synes det er moro med operasjoner og HD-røntgen bør du jo heller få deg jobb på veterinærkontor? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Snip*

Nå ble det mye snakk om udugelige veterinærer her, men for å veie opp inntrykket så har jeg vært med på x antall operasjoner og kan si med hånden på hjertet at jeg ikke har noe som helst problem med å forlate mine hunder i veterinærens hender (og det har jeg også gjort).

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvis de er dårlige, lukter man det selv om skallet er på?

Google it, har ikke gjort det enda. Men mener det var en vanntest man kan ta. Med om de flyter eller ikke flyter, men husker ikke hva som var hva :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var med en av de to

Google it, har ikke gjort det enda. Men mener det var en vanntest man kan ta. Med om de flyter eller ikke flyter, men husker ikke hva som var hva :P

Da skal jeg google det, hørtes lurt ut! :D Da må det vel være om de flyter sikkert, de pleier å synke når jeg koker dem. Edit; der kom det link akkurat da jeg postet :D takk!

Kakk ett av de og lukt, man kjenner det raskt. JEg bakte med egg som gikk ut i februar nå i helgen, :)

Tenkte å koke dem, så irriterende om det flyter egg rundt i vannet :P Men skal google overnevnte greie, så kanskje mysteriet blir løst :D Satser på at de ikke er dårlige. Spiser egentlig veldig lite egg, er ikke så glad i det, men oppdaget plutselig at jeg hadde 8 stk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ble det mye snakk om udugelige veterinærer her, men for å veie opp inntrykket så har jeg vært med på x antall operasjoner og kan si med hånden på hjertet at jeg ikke har noe som helst problem med å forlate mine hunder i veterinærens hender (og det har jeg også gjort).

Godt jeg ikke er alene om det, brått følte jeg meg som et "avvik" selv om jeg trodde det var normen.... if that makes sense :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom du over sjokket :lol:

Sitter faktisk ser på timeplanen for i morgen nå.

Ikke helt :aww:.

*ler*

Ikke meg, men famillie...

:hmm:

Da legger man feil, går på tur, trener lydighet osv osv. Nok timer i skauen så lærer man det :P

Men jeg er ganske glad for skauen min her jeg også. Har jeg dårlig tid så kan jeg legge spor, dra å handle også gå sporet senere når det passer.

Men det er nettopp det jeg ikke GIDDER, vøtt :). Skal man gå spor så legger man spor - og venter :lol:. Man gjør ikke noe annet med bikkja innimellom :aww:.

Og du er sjokkert over MEG!!?

Pfffft... jeg har jo bare jogget - ikke veldig langt engang :aww:.

På turen kom vi forbi et jorde der det gikk sau på beite. Den ene veien skimtet jeg bare sauene langt unna, jeg merket bare at Willy dro på litt ekstra da vi jogget forbi. På vei tilbake merket jeg tydelig at Willy hadde sau i nesa... han dro på ekstra jo mer vi nærmet oss innhegningen, og ganske riktig: sauene hadde nå flytta seg og gikk langs gjerdet ved veien. Da var det vanskelig å få med seg bikkja videre, altså, og sauene var jo bare såååå nysgjerrige! Ikke redd i det heletatt, så de fulgte oss jo langs gjerdet, da, sammen med hesten som også gikk der. De hadde nok ikke sett sånne svarte, langhåra slamper før :lol:. Jeg måtte dra Willy med meg videre - og jeg kjenner jeg "gleder" meg til det kommer flere sauer på beite *not*.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Ææh, dritdag!

Først toaster jeg fingrene mine i toastjernet, så knuser jeg skjermen på iphonen mim(derfor mulige skrivefeil, ser ikke så mye), og så kom nettopp kjæresten min å sa allergitestene hadde gitt ordentlig utslag på hund. Ikke rart han er mye tett og slapp til tider :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:gaah: nå har jeg prøvd i 10 min å google meg fram til en blogg. Han utenlanske bloggeren som skriver mye fornuftig, er dommer, utstiller og oppdretter. Bilde av seg selv med lhasa(?) i sporlight som banner.

Hjelp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er dette normalt?! For jeg har aldri engang tenkt over "behovet" for å måtte bivåne alt andre gjør mot bikkja mi. Er dette en korrekt utvikling? Like lite som jeg har behov for å bivåne at kapteinen på hurtigruta gjør alt riktig når han seiler oppigjennom norskekysten, liksom :P

Jeg vil gjerne være med på røntgen og sånt, men operasjoner kan jeg ikke være med på med egne dyr, da går jeg i bakken. Testet ut to ganger. Siste gangen holdt det at de spurte :lol: Da ble jeg likblek og seg ned langs veggen og satt med huet mellom knærne en stund gitt. Da holdt de på med katten min som hadde gått opp i to lag innvendige sting etter kastrering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For jeg vil ordne selv :P

Går ikke det SÅ spør man...

Du er for mye mann, du, Jeanette :lol:.

376099_3106190230555_1691756051_n.jpg

Willys halvbror Charlie i Tsjekkia... jeg synes jeg aner visse likhetstrekk :).

Jeg har bestilt meg gressklipper på nett :aww:. Siden jeg har besøksforbud på Plantasjen, Clas Ohlson og Biltema, så... :aww:.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...