Gå til innhold
Hundesonen.no

Soppens paitråd!


SoppenCamilla
 Share

Recommended Posts

Så, jeg spurte Fredrik her i går om han ville ha pai til middag.

Det ville han ikke! Han ville nemlig ha pai til dessert. Men han ville ikke ha "bare pai", den skulle ha blåbær, og den skulle se ut som på film. Ja, takk for tilliten!

Uansett, jeg tenkte "Jeg skal vise deg pai fra film, jeg!" og se nå! :D :

8429102625_268e306af2_z.jpg

8429101905_ce7a60ea50_z.jpg

8430188228_c84c886c8b_z.jpg

8430187620_b2443ffe62_z.jpg

8429100069_c0186732bd_z.jpg

Høhø, spent på om det går an å få den ut av den formen (hadde ikke paiform).

Det er forøvrig også vaniljekrem oppi der også, fordi jeg hadde lyst! :D

Flere bilder kommer når den er avkjølt og kan smakes på, også kan jeg kanskje gidde å gi dere oppskriften også, om den er god! :heart:

  • Like 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den vaaaaaaaaaar så god, dere! :hyper:

SETT PRIS PÅ denne oppskriften, for har stjålet litt herfra og litt derfra, og kombinert det til en helt special Sopp-pai!

Det er fra bl.a. Martha Stewart, derfor er det litt teite mål innimellom (har ikke 1 cup, jeg). :P

Paibunn

512 g mel

342 g smør

4,7 dl isvann

1ts salt (kun hvis du bruker usaltet smør)

Bruk en stor bolle. Sikt mel og salt. Kutt smøret i terninger, og ha i melet. Bruk et eller annet passende kjøkkenredskap, og bland smør og mel godt sammen. Ikke bruk fingrene, for dette skal være kaldest mulig, og det skal hånderes snillest og minst mulig. Tilsett vann, litt etter litt. Når alt er blandet til en god deig, del den i to, og pakk hver del inn i plastfolie. Klem deigene litt flatere, og legg i kjøleskapet i minst 1 t (om det blir i kjøleskapet i flere timer, skal deigen hvile på kjøkkenbenken i 15 min før den håndteres).

Spre litt mel utover benken (eller hva dere nå enn baker på), og kjevle deigen flat. Pass på å snu deigen ofte, sånn at den ikke setter seg fast. Martha Stewart sier man bare skal kjevle i en retning (jeg kjevla fra meg og mot meg), og snu deigen ofte nok til at den ikke setter seg fast, men også til den er flat i alle retninger.

Bruk paiformen og mål hvor mye av deigen som skal brukes. Kutt opp litt større enn selve formen, deigen skal gå over kantene.

Ha i det fyllet du ønsker, jeg hadde vaniljekrem nederst, og blåbær øverst. Om du bruker blåbær, kan det være fordelsmessig å blande i litt sukker og litt potetmel. Mos dette lett sammen. Potetmelet gjør at røra ikke blir så rennende.

Lokket kjevles ut av deigklump nummer to, på samme måte som første gang. Legg den forsiktig over paien (bruk gjerne kjevla som hjelpemiddel her). kutt fire ventiler på lokket, slik at damp kan sive ut. Trim den overflødige deigen som henger ut over paiformen, og klem paibunnen og -lokket sammen rundt hele formen. Pensle med egg (for finest gyllenfarge) eller vann.

Stek på 225 grader i en halvtime, så skru ovnen ned til 130 grader, og stek i ytterlige 1 time. Jeg hadde så på vifta i noen minutter på høyere varme, for en gyllenbrun farge.

Vi kunne nok ventet littttttt til før vi åpna den, så hadde den kanskje ikke vært SÅ rennende! :P

8429483345_d7c84d9557_z.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmm den så bare herlig ut :wub::wub::wub:

Jeg som er bakemenneske ut av dimensjoner har faktisk aldri laget en pai, ser for meg en kjempe jobb osv osv..så jeg har fryktet det litt, men denne så ikke så vanskelig ut, så den skal jeg jammen prøve å lage en dag.

Takk for inspirasjon!!! :icon_clapping:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den så knallgod ut Soppen!!

Mmm den så bare herlig ut :wub::wub::wub:

Jeg som er bakemenneske ut av dimensjoner har faktisk aldri laget en pai, ser for meg en kjempe jobb osv osv..så jeg har fryktet det litt, men denne så ikke så vanskelig ut, så den skal jeg jammen prøve å lage en dag.

Takk for inspirasjon!!! :icon_clapping:

Pai er egentlig veldig enkelt altså :) Og så må man ikke ha lokk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kunne nok ventet littttttt til før vi åpna den, så hadde den kanskje ikke vært SÅ rennende! :P

Den så god ut! :)

Blåbærpaier er ikke alltid like lett å få til uten at de renner. Min mor lager en del blåbærpai og andre typer paier. Kanskje jeg må spørre hva trikset hennes for å forhindre rennende paier er. :P

Etter at vi fikk sansen for denne sangen:

...så laget min mor kirsebærpai også. :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er hun ikke i den alderen? Jeg har noe liknende problemer selv, også 5 mnd. Bjeffet plutselig på en dame på bussholdeplassen i dag, uvisst av hvilken grunn. Heldigvis bare sosial bjeffing, som han gjør når han vil noe, men hun ble dessverre ukomfortabel, så måtte fortelle henne at det var vennlig kommunikasjon for å få oppmerksomhet, ikke noen trussel eller advarsel. De høres veldig annerledes ut og serveres mot "inntrengere" på "eget territorium". Kanskje sammenlignbart med hva din gjør? Fordi min er avlet for å vokte, så belønner jeg ham for å være flink gutt og gjøre jobben sin tilfredsstillende når han serverer advarselbjeff på fremmede "inntrengere". Hadde han truet og ikke latt seg avlede hadde jeg kjøpt profesjonell hjelp, men foreløpig er han tilfreds med å få respons på varselet og tar min vurdering av situasjonen som god fisk.  Kjenner du til begrepet sladretrening? 
    • Det er vanskelig å si uten å se hunden. Går dere på noe valpekurs? Isåfall er det et godt sted å spørre. Jeg tenker også at det er veldig viktig med god sosialisering med trygge hunder og folk, og på trygg avstand til "skumle" ting i ulike miljøer generelt, så ikke alt ukjent blir skummelt.
    • Hei! Har en 5 mnd gammel bc valp som knurrer og bjeffer på ting som kommer på avstand, samme om det er kjentsfolk eller fremmede.. hun syntes det er greit når de kommer nærme nok, da vil hun mer enn gjerne hilse og er fornøyd.   idag når faren min kom inn med caps knurret hun og bjeffet her inne, noe hun aldri har gjort før.. noe jeg bør gjøre for å forebygge? hun er dog lett å avbryte enkelte ganger, men mååå liksom bjeffe.. takk for alle svar
    • Jeg kaster lange blikk på Arrak sine jakker. Har brukt en 100-kroners Didriksons jakke fra Finn denne våren, og bra er det, for den har fått juling. Nå som hopping og biting og riving i klær ser ut til å være en ting i fortiden i nær fremtid.. Noen erfaringer med de?   Edit: advarer også mot Hööks sin jakke. Baklomma har rette kanter og er for smal. Lite plass og ting faller ut. Helt ok budsjettjakke, men har en råd til bedre, kjøp bedre. 
    • Henger meg på pinewood! Jeg har hatt herre/unisex vest og den passet meg godt i bredde. Ble dessverre litt for lang eneste så var uheldig å ødela glidelåsen og sømmen på en lomme i ett fall. Foreløpig eneste minuset med den er at den blir litt tung om man er ute i heftig regn.  Fikk sommerversjonen til pinewood i erstatning fra widforss og den bruker jeg hele tiden. Store gode lommer som rommer masse! ikke opplevd å miste noe utav, og i konkurranse setting så skal det ganske mye til for at leker ligger synlig for dommer også. Så sånn teknisk disk som det skal det godt gjøres at skjer også.    Har også en IQ Dogsport multifunctional jakke jeg bruker på vinteren og jeg elsker den!! Liker spesielt godt at det er linere til lommene så man kan vaske dem ofte om man bruker litt grisete godbiter. Ikke fult så dyp lomme bak som pinewood, men ok nok. 😊    Har også en eldre CRW vest fra hooks og den er jeg ikke så fan av. For små lommer og for lett å miste ting utav. Fordelen er stofftypen som ikke tar til seg så mye vann i regnvær. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...