Gå til innhold
Hundesonen.no

Mikrobølgeovn - bra eller dårlig?


Lola Pagola
 Share

Recommended Posts

Altså. Jeg har litt lyst på mikrobølgeovn så jeg kan fråtse i popcorn og fjordland. Neida. Men tenker at det er jo veldig praktisk, lettvint å lage havregrøt til frokost, oppvarming av rester osv.

Jeg hadde en der jeg bodde engang, men den hørte til leiligheten. Så nå vurderer jeg å kjøpe min egen.

Men... så er det disse fordommene mine da, og familiens også (les.mamma sine). For gjør mikrobølgeovnen noe negativt med maten? Stråler bort alt det sunne? Nå er det jo ikke slik at jeg kommer til å bruke den veldig mye, men likevel. Jeg føler meg på en måte så uren etter å ha spist mikrobølgeovnmat. Men er det egentlig noen grunn til det?

Er det kvalitetsforskjeller? Ser jo at de dyre har veldig mange innstillinger, men det trenger jeg jo ikke, tenkte meg maks 300 egentlig, og så liten som mulig. Denne f.eks http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/mikrobolgeovn/SMW17/matsui-mikrobolgeovn-smw17

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nemlig . Jeg har et massivt antall porsjonsbokser med hjemmelaget kålstuing og kålrotstappe i fryser'n. Det tar 3 min å tine dem i micro'n i emballasjen - mye lenger tid med ovnen, og man bruker kasse

Jeg arvet en relativt ny mikrobølgeovn for et par år siden, og siden jeg tross alt har plass til den på hybelen fikk den være med ned til Ås. Men jeg bruker den knapt... Tine kjøtt gjør jeg i kaldt va

Ikkeno farlig med microbølgeovn Selvfølgelig vil det være unntak - noen reagerer jo på alt, men forskning sier at microbølgeovner ikke er farlige og gjør ikke noe spesielt med maten. Kjøp deg en du,

Ikkeno farlig med microbølgeovn :) Selvfølgelig vil det være unntak - noen reagerer jo på alt, men forskning sier at microbølgeovner ikke er farlige og gjør ikke noe spesielt med maten. Kjøp deg en du, hvis du har lyst på. Jeg synes det er utrolig praktisk å ha i alle fall, selv om det kan gå ukesvis i mellom hver gang den brukes.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se på effekten for hvor lavere hvor lengere tid bruker du på å få like godt resultat. Kan være greit å få et brø inni der hvis du fryser ned hele brød. Har bare hatt en enkel en og valgte å ikke kjøpe igjen fordi jeg har liten plass

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier ikke fryse hele brød, deler dem i to. Rekker ikke spise et helt selv før det blir tørt :-) (eller, egentlig fryser jeg sjeldent brød, for jeg baker enda sjeldnere :P går mest i knekkebrød.)

Men hva mente du, lavere watt eller? Den jeg vurderer er på 17 liter med effekt på 700 watt. (kr.295) og den nest billigste har samme størrelse og effekt, og koster 500. Så må godt opp i pris hvis jeg skal ha mer en 700 watt iallefall. Vil uansett ha den så liten som jeg kan få den, har et ekstremt lite kjøkken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså. Jeg har litt lyst på mikrobølgeovn så jeg kan fråtse i popcorn og fjordland. Neida. Men tenker at det er jo veldig praktisk, lettvint å lage havregrøt til frokost, oppvarming av rester osv.

Jeg hadde en der jeg bodde engang, men den hørte til leiligheten. Så nå vurderer jeg å kjøpe min egen.

Men... så er det disse fordommene mine da, og familiens også (les.mamma sine). For gjør mikrobølgeovnen noe negativt med maten? Stråler bort alt det sunne? Nå er det jo ikke slik at jeg kommer til å bruke den veldig mye, men likevel. Jeg føler meg på en måte så uren etter å ha spist mikrobølgeovnmat. Men er det egentlig noen grunn til det?

Er det kvalitetsforskjeller? Ser jo at de dyre har veldig mange innstillinger, men det trenger jeg jo ikke, tenkte meg maks 300 egentlig, og så liten som mulig. Denne f.eks http://www.elkjop.no...obolgeovn-smw17

Og om du har mulighet til å komme til Oslo så kan du få den mikroen til 0,- Har nemlig en slik stående (siden det allerede var mikro her jeg bor nå) og den fungerte ypperlig til sånn bruk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra :D

Jeg lager stort sett mat fra bunnen av, men jeg unngår gjerne å lage middag hver dag ;) Særlig hvis jeg er alene. Jeg bruker altså micro hovedsakelig til oppvarming av mat, men også hurtigtining, smelte smør/sjokolade, varme opp kaffe etter å tilsatt melk, og joda - micropop. Bare en gang i blant altså...

La til litt...

Tidligere hadde jeg en billig type og var helt fornøyd. Nå har jeg en dyrere og er fremdeles helt fornøyd. Eneste forskjellen for meg er å kunne varme opp lasanje med sprø ost (etter at jeg omsider forsto grillfunksjonen).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og om du har mulighet til å komme til Oslo så kan du få den mikroen til 0,- Har nemlig en slik stående (siden det allerede var mikro her jeg bor nå) og den fungerte ypperlig til sånn bruk.

Oh, det var snilt av deg! Oslo-oslo eller bærum? Kunne eventuelt pisket søsteren min til å hente :P Men hvis ikke så er det bra å vite at den fungerer bra, da blir det ikke et bomkjøp om jeg kjøper selv! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har noen gode oppskrifter til hva man kan lage i mikro litt sånn off topic? Prøvde å varme pasta det ble ikke noe godt, jeg har en sånn fancy smansy en med masse innstillinger og varmefunksjoner og skjønner ikke bæret. Kan jeg feks lage muffins i mikroen? Bor i frankrike og det virker som ingen har ovn? :o

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sånn innebygd anti-micro-funksjon jeg :icon_redface: Fått det inn med morsmelka at det er noe tull. Så godt å høre at det ikke er farlig ihvertfall! Men jeg syns mat ofte blir vassen i micro... Har ikke nå, og trooor ikke jeg kommer til å skaffe på lenge, selvom micropop er superdigg :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifra den lille strålingskunnskapen jeg har, så må jeg nok si at jeg kan ikke si at jeg ser hva som er det "farlige" med mikrobølger som folk påstår.. Det er vel ikke så langt unna radiobølger og mye lavere energi (høyere frekvens) enn synlig lys..

Jeg synes micro er helt greit å bruke :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og om du har mulighet til å komme til Oslo så kan du få den mikroen til 0,- Har nemlig en slik stående (siden det allerede var mikro her jeg bor nå) og den fungerte ypperlig til sånn bruk.

Og om Lola ikke vil ha den, så vil jeg!

Jeg har nemlig fundert på akkurat det samme som Lola, og jeg har konkludert med at jeg skal være vill og gal og skaffe meg en sånn strålingsmaskin (selv om Siri nå har lært meg å varme fryste rester. :ahappy: ). Tenk å kunne varme opp fryste middagsrester på 30 sekund, i stede for å bruke nærmere 30 min som jeg gjør nå? Det hadde vært fantastisk! For ikke å snakke om micropopcorn.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Ifra den lille strålingskunnskapen jeg har, så må jeg nok si at jeg kan ikke si at jeg ser hva som er det "farlige" med mikrobølger som folk påstår.. Det er vel ikke så langt unna radiobølger og mye lavere energi (høyere frekvens) enn synlig lys..

Jeg synes micro er helt greit å bruke :D

http://lesernes.h-av...l.php?aid=18738

At Mikromat er farlig kan også ses gjennom mikroskopet:

-Friskt blod vil krystallisere i fine, vakre krystaller.

-Blod fra personer som har spist mikrobølgeovn mat, derimot, krystalliseres i Korsform strukturer, som vanligvis ses hos pasienter som lider av Kreft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også vokst opp med skepsis mot micro faktisk. Men jeg endte med å gå å kjøp meg en selv etter at jeg hadde leid med micro i noen år. Jeg takler ikke å tine kjøtt og sånt i den, men varme opp rester / oboy med melk ol. er den genial. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det mest usunne med en micro, er vel selve maten som er laget til den. Sikkert mer enn nok av E stoffer der til å gjøre en selvlysende når en blir gammel og skrukkete. :P

Ehhhhh,.,. KE??? Tror du micro'n produserer E-stoffer eller? Hvor mye E-stoffer det er i maten, kommer vel an på hva man putter inn i ovnen, tror du ikke?

(selv om Siri nå har lært meg å varme fryste rester. :ahappy: )

*hviske noe om at også jeg tiner frossen mat i microen :D*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på om alle microbølgeovnskeptikerne er like skeptiske til mobiltelefoner? :whistle:

"Oppvarming av hodet

Det er oppvarming av hodet som har opptatt forskerne mest. Å snakke i mobiltelefon er det samme som å putte hodet i en mikrobølgeovn "

http://www.forskning...i/1025692920.07

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://lesernes.h-av...l.php?aid=18738

At Mikromat er farlig kan også ses gjennom mikroskopet:

-Friskt blod vil krystallisere i fine, vakre krystaller.

-Blod fra personer som har spist mikrobølgeovn mat, derimot, krystalliseres i Korsform strukturer, som vanligvis ses hos pasienter som lider av Kreft.

Uææ!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Lurer på om alle microbølgeovnskeptikerne er like skeptiske til mobiltelefoner? :whistle:

"Oppvarming av hodet

Det er oppvarming av hodet som har opptatt forskerne mest. Å snakke i mobiltelefon er det samme som å putte hodet i en mikrobølgeovn "

http://www.forskning...i/1025692920.07

Greit å ta med fortsettelsen kanskje?

(dog uten like stor effekt, så bruk bare mikrobølgeovnen til mat!).

Mens en mikrobølgeovn har en typisk effekt oppunder 1000W har vel typisk mobiltelefoner oppunder 1W på full styrke! Dvs 1 promille eller 0,1% av en mikrobølgeovn..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://lesernes.h-av...l.php?aid=18738

At Mikromat er farlig kan også ses gjennom mikroskopet:

-Friskt blod vil krystallisere i fine, vakre krystaller.

-Blod fra personer som har spist mikrobølgeovn mat, derimot, krystalliseres i Korsform strukturer, som vanligvis ses hos pasienter som lider av Kreft.

Uææ!

Lurer på om alle microbølgeovnskeptikerne er like skeptiske til mobiltelefoner? :whistle:

"Oppvarming av hodet

Det er oppvarming av hodet som har opptatt forskerne mest. Å snakke i mobiltelefon er det samme som å putte hodet i en mikrobølgeovn "

http://www.forskning...i/1025692920.07

At noen mener noe med vage referanser til Tysk og Sovietisk forskning på 1940 og 50tallet (og her kan dere selv tenke dere, hvilken annen "forskning" denne gjengen holdt på med), betyr ikke at det er vitenskapelig bevist.

Resten er så håpløst at det ikke er verdt tiden å finne motreferanser på.

Som sagt, hvis jeg skulle vært bekymret over strålingen vi usettes for i dagen samfunn, kommer ikke micro som nr 1...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...