Gå til innhold
Hundesonen.no

Er jeg innmari kjip...


lucy
 Share

Recommended Posts

.. når jeg ikke vil at leietageren min skal låne vekk rommet sitt når han er bortreist..

Jeg eier en tre-roms leilighet, og pga økonomiske årsaker må jeg leie ut det ekstra soverommet. Siden de fleste av vennene mine eier bolig selv, og/eller har samboer/er gift, leier jeg ut til en som jeg fant via hybel.no. Hovedgrunnen til at jeg valgte han til leietager er at han har en jobb som gjør at han er en del vekke. Jeg har jo egentlig ikke lyst til å dele leiligheten min med noen, ikke en venninne en gang, jeg trives best med å bo alene (eller evt med en kjaereste da, men det blir jo noe annet).

Nå fikk jeg en melding i går om det var greit at han lånte rommet sitt vekk til en venninne et par dager, da han er bortreist. Jeg tenkte meg litt om, og syntes det var litt ubehagelig, men jeg bestemte meg for å si nei. Følte meg litt kjip, men jeg har virkelig ikke lyst i det hele tatt til å ha en fremmed boende her. Leietageren er jeg jo tross alt blitt kjent med, og han er saers lite hjemme, også når han ikke er bortreist. Jeg skyldte på hunden, og sa at han kan vaere ufin med fremmede og at jeg ikke følte meg komfortabel med å ha en ukjent her med hunden når jeg ikke er hjemme, og siden jeg jobber ettermiddag/kveld, vil jo det ant bli hver dag. Dette er jo forsåvidt sant, men jeg vet jo at hun venninnen har hilst på hunden et par ganger før og at det har gått helt fint, samt at hvis hunden vet at hun er "godkjent" av meg, så er det ikke noe problem. Så det var vel strengt tatt en liten løgn, men følte jeg måtte ha en grunn til å si nei.

Så kommer jeg hjem fra tur med hunden nå, og der står det en jente i stuen gitt... Leietager har visst gitt beng i at jeg har sagt nei, og sagt at hun kan låne rommet, ikke bare i et par dager som han spurte om, men i en uke. Nå er jeg aerlig talt ganske pisseforbannet. Det er godt mulig jeg er verdens kjipeste og saereste person som sier nei, men det er da vel IKKE greit å gi vekk nøkkelen til leiligheten min til en annen person når jeg har sagt nei... Og UTEN å gi meg beskjed, så jeg opplever at det plutselig står en person i leiligheten som jeg ikke ante skulle vaere der... Om hun hadde kommet mens hunden var hjemme uten at jeg var der kunne det faktisk fint blitt litt ekkelt for både hun og hunden. Synes det er innmari provoserende fra leietager sin side, please fortell meg at det ikke bare er jeg som er kjip... :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 85
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Egentlig - så burde du vel selge leiligheten og kjøpe en du har råd til å bo alene i. Da slipper du hele problematikken rundt en leieboer (som du jo strengt tatt ikke vil ha)..

Jeg syntes det er stor forskjell på om leier har besøk når leier selv er hjemme og når leier låner ut rommet sitt, med tilgang til bad, kjøkken etc, uten selv å være hjemme, uten at det er avklart og

Jeg vil nå heller si at det er utkastelsesgrunn, når du har sagt nei til fremleie (som det i praksis er), og han har gått mot det.

Jeg vil nå heller si at det er utkastelsesgrunn, når du har sagt nei til fremleie (som det i praksis er), og han har gått mot det.

Ja, må aerlig innrømme at jeg var inne på tanken. Har hatt en del sånne småproblemer med denne leietageren, men hittil har jeg tenkt at det positive har veid opp for det negative. Jeg er dønn avhengig av å leie ut, og en grunn til at jeg ikke vil kaste han ut er at alternativet mitt mest sannsynlig er å leie ut til en 20-21-åring.. Jeg er selv snart 30, og er ikke saerlig interessert i det. Det jeg har hatt av problemer med han, er ting som fint fremdeles kan bli et problem med en ny leietager (f.eks husarbeid), men med på kjøpet kan jeg også få en leietager som er mye mer hjemme enn han jeg har nå, og som vil drive å ha vorspiel/mye besøk osv her. Som dere sikkert har skjønt er jeg altså ikke interessert i å ha mer folk her enn strengt nødvendig, og han som leier her nå har sjelden besøk, og da gjerne bare en person av gangen. Ingen vorspiel eller festing, og det er et STORT pluss for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er litt enig med Wednesday her, du er kanskje litt kjip nå. Men på samme tid forstår jeg deg VELDIG godt. Det han har gjort er ikke riktig, et nei er et nei, men i utgangspunktet burde han kanskje fått låne ut rommet sitt et par dager og. Som Onsdag sier så er det hans hjem og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men leier han ut rommet sitt til denne venninna da? Får han penger for det? Hvis ikke er det vel ikke framleie han driver med, han bare lar henne være der i en ukes tid. Og jeg er enig i at et nei er et nei, og at han burde respektert det. Men synes ikke han burde fått nei i utgangspunktet. Han leier jo rommet, og det er da hans hjem, og han bør ha rett til å gjøre som han vil med det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Framleie forutsetter at man leier ut videre - å låne bort rommet sitt noen dager/en uke er ikke framleie. Og hva står det i kontrakten deres? Dersom det ikke er presisert at det ikke er tillatt så er det i realiteten tillatt. Det er ikke ok gjort av leietakeren, men om du kaster ham ut så må du ha ditt på det tørre. En leieboer er godt vernet i forhold til slike ting om han skulle ville gå videre med saken.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke vanlig at det er tillatt med fremleie. Og når utleier sier nei, så respekterer man det.

Det er kanskje litt forskjell på fremleie og det å låne bort rommet sitt i et par dager (en uke?) om man har en venn i nød (eller what ever). Men får man nei så er det jo selvfølgelig ikke greit.. Jeg tror jeg ville hørt hva grunnen var også kanskje sagt ok for denne gangen om det var krise, men så da i samme slengen sagt at jeg helst ikke vil ha fremmede inne i huset mitt så til senere så får de finne på noe annet.

Slik situasjonen er nå, at du sa nei, og han gjorde det likevell så ville jeg gitt en advarsel og sagt at neste gang så kommer du til og si opp avtalen.. Om han vil være vanskelig og ta det til retten så er det ikke sikkert du kommer serlig langt, men de fleste gidder vell ikke det.

Du trenger at noen leier rom til deg, og selv om jeg forstår deg godt så synes jeg folk som leier må få lov til og ha et visst liv de også, de er jo bare mennesker som resten av oss. Men jeg skjønner din situasjon også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei , du er ikke kjip. Selv når jeg leide med venner hadde det ikke vært greit hvis det flyttet inn et menneske jeg ikke kjente som jeg måtte dele bad , stue og kjøkken med i mens den som kjente vedkommende var bortreist.

Seriøst.

Og som huseier skal du ihvertfall slippe å bo med folk du ikke har godkjent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner deg veldig godt - jeg hadde ikke likt om det plutselig kom en fremmed og skulle dele kjøkken og bad med meg hvis jeg ikke var interessert i det. Særlig dersom jeg eide leiligheten. Og selvsagt er det IKKE greit å la venninnen bo der når du har sagt nei! Fy! Men, samtidig skjønner jeg han litt også. Han bor jo der, og må jo føle seg som hjemme han også. Jeg hadde ikke hatt noe problem med at han tar opp dette med deg, men når du sier nei må det selvsagt respekteres. Allikevel, siden det er så mange pluss med dette samboerskapet ville jeg ikke kastet han ut. Jeg ville satt meg ned med han og spurt på en ordentlig og voksen måte hva som var grunnen til at han lot henne bo der når du hadde sagt nei, og at du i fremtiden setter pris på at han respekterer et slikt veto fra deg. Samtidig ville jeg nok slengt på at dette selvsagt går begge veier - at han har rett til å legge ned veto om det hadde vært omvendt. Tross alt er det som Wednesday sier - det ER hans hjem også, selv om han bare leier.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Loke.

En periode leide jeg et rom i leiligheten til en eldre dame, men da var det hun som var bortreist i lange perioder, mens jeg bodde der hele tiden. Likevel hadde det vært helt uaktuelt å låne ut rommet på den måten du beskriver, når til og med huseier har sagt nei! Jada, jeg bodde der jeg også, men det er likevel litt annerledes enn når man leier en hybel, bor i bofelleskap eller lignende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fytti jeg er glad jeg ikke leier hos deg!

Jeg synes du er kjip, ikke bare i denne situasjonen. "Jeg vil ikke at han skal ha gjester, vil ikke ha noen fremmede i huset, vil ikke at han skal være mye hjemme". Hva betaler han for? Du ser virkelig ikke verden gjennom andres øyne. Du ser på leiligheten som DITT hjem, ikke hans.... han bare betaler deg i mnd for å komme innom å sove litt bak en lukket dør. Ihvertfall høres det sånn ut.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fytti jeg er glad jeg ikke leier hos deg!

Jeg synes du er kjip, ikke bare i denne situasjonen. "Jeg vil ikke at han skal ha gjester, vil ikke ha noen fremmede i huset, vil ikke at han skal være mye hjemme". Hva betaler han for? Du ser virkelig ikke verden gjennom andres øyne. Du ser på leiligheten som DITT hjem, ikke hans.... han bare betaler deg i mnd for å komme innom å sove litt bak en lukket dør. Ihvertfall høres det sånn ut.

Hun har vel ikke sagt at han ikke får ha gjester? Men det å slippe inn, for huseier, vilt fremmede mennesker i huset når man selv er bortreist synes jeg faktisk ikke er greit. For IKKE å snakke om å gi vedkommede nøkkel til sin husverts hus! Det hadde jeg faktisk blitt ganske rasende for, jeg vil selv vite hvem som har tilgang til å komme å gå i huset mitt.

Ja, det er hans "hjem" også, og han kan føle seg hjemmekoslig der og ta med venninnen hjem når han faktisk er hjemme selv, men å låne ut et rom i et hus han ikke eier, og kreve at TS skal forholde seg direkte til denne personen når han ikke er der, er en helt annen sak.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har vel ikke sagt at han ikke får ha gjester? Men det å slippe inn, for huseier, vilt fremmede mennesker i huset når man selv er bortreist synes jeg faktisk ikke er greit. For IKKE å snakke om å gi vedkommede nøkkel til sin husverts hus! Det hadde jeg faktisk blitt ganske rasende for, jeg vil selv vite hvem som har tilgang til å komme å gå i huset mitt.

Ja, det er hans "hjem" også, og han kan føle seg hjemmekoslig der og ta med venninnen hjem når han faktisk er hjemme selv, men å låne ut et rom i et hus han ikke eier, og kreve at TS skal forholde seg direkte til denne personen når han ikke er der, er en helt annen sak.

"Hjem"? I gåseøyne? Han betaler da for seg, som andre leietagere gjør. Da er det vel et hjem, uten gåseøyne?

Jeg er faktisk enig med Hapzen. Det må være pjuk å leie av en som ikke vil ha deg i "hjemmet sitt".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leier du så er det ikke bare ditt hjem. For den saks skyld så ville jeg spurt både foreldre og ektefelle om det var greit at en venn sov der noen dager selv om jeg var bortreist, og respektert det om de sa nei...

Jeg er enig i at når han førstes spurte huseier om det er greit, og fikk beskjed om at det ikke var det, så burde han droppa det. Men fortsatt. Når du leier noe, så er det ikke et "hjem". Da er det et hjem. Du betaler faktisk for å få kalle det hjem - uten gåseøyne. I leiligheter/hus har ikke huseier lov til å ta seg inn i boligenheten uten å ha varslet leietaker først. Så når man leier, så er man ikke rettsløs, og om man eier, så har man faktisk begrenset rettighet ovenfor leietaker. Og tar du betalt av noen som benytter boligen din, så er den ikke bare din lenger. Ikke så lenge man har leiekontrakt og mottar leie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...