Gå til innhold
Hundesonen.no

Dominans...wææææh!


Leslie elise
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen.. Flat-gutten min på 12 uker(!) er umulig.. Hehe, Neida. Men når han biter meg helt uprovosert, og jeg prøver "NEI" for så å "ta tak i han" blir han 100 ganger værre! Han stormer meg med engang jeg slipper nakke-skinnet.. Jeg føler at det er jo grenser for hvor streng jeg kan være og.. Vil jo ikke være slem heller.. Jeg skjønner jo at det klør i tennene hans, og at han bare er en liten bebis, men jeg kjenner jeg blir litt lei når han kommer helt uprovosert bort å biter oss.. Tips?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å ta i nakkeskinnet er helt unødvendig. Å styre på med NEI og få tak i han er med på å gi han oppmerksomhet på det - det vil han ha, så du øker hans adferd naturligvis.

Gi han endel å bite på - leker osv

Overse han på denne adferden, avled - blir han for ille, så fest han fast for en timeout/nå er det ro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Jeg har bare hylt auuuu i en lys tone og trekt fingre til meg. Har valpen stoppet opp i to sekunder så får den forsiktig ros. Da har i grunnen biting i meg vært utrolig fort over.

Har aldri sakt nei ristet eller andre ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: Sorry. Jeg tror de bare er sånn. Min var en skikkelig terrorist som valp. Det nytter ikke å ta i nakkeskinn og det som hører med. Derimot startet jeg med bindetrening. Begynte han, så bandt jeg ham til døra, så fikk han være der til han roet seg. Eller løftet ham opp og holdt han der til han roet seg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det bananen sier er kanskje det eneste jeg ikke har prøvd.. Tro meg, han har 500 leker, bein, sko osv.. Jeg har hyler "aaaauuuuuu" så lyst og høyt jeg har greid, og reist meg og gått fra han. Noe som leder til at han angriper buksene/leggene mine. Har prøvd å være helt passiv; bare sitte der og ikke si noenting, prøvd å "ta tak i han", kastet en annen leke han kan bry seg om... Men neeeeeida.. Blir gal jeg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Minnes tider der vi ikke kunne ta på oss sokker uten at de ble ødelagt og mye frustrasjon innabords. :lol: Det går over, bare veldig frustrerende der og da. Han kommer sikkert til å lage lyd når han blir bindt fast (gå og gjør noe annet underveis), eller prøve å bite mer når han blir holdt fast - bare ignorer det eller skaff deg ørepropper. Ikke uten grunn at flatten min heter Pøbel. ;) nå er'n bare søt og grei! Det går over, og vips så kan du ikke tro at han noensinne har gjort det. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henger meg på bananen. Ha bånd på han hele tiden. Tråkk på båndet så han ikke får hoppet, snu hodet vekk og si 'nei ' el. Ikke kjeft, ros, el noe som helst

, bare gi han en bestemt beskjed. Begynner han rett på igjen så bind han å gå litt fra han. Etter en periode vil han bli enda verre hver gang du slipper opp eller kommer bort til han, så går det plutselig over etter min erfaring.

Men ikke bli sint. Vær helt rolig i alt du gjør og veldig tydelig på at dette kommer han ingen vei med.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lær han kva nei betyr. Når Pia begynte med å bite i armar og bein fordi ho klødde i tenna og/eller ville leike, så var eg raskt inne med å lære inn nei ved hjelp av godis, enkelt og effektivt.

Nei = tilbaketrerning/avbryting = ros

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heeeelt normalt. :lol: Kommer de i det rette humøret så skal det veldig lite til for å fyre dem opp bare mer og mer. Bånd og et par faste steder du kan binde ham er veldig greit (Biltema har kobbel til tjue kroner om din valp i likhet med min er en som ødelegger bånd når han står bundet fast) - det samme er tvangskosing (dvs holde ham fast, på en slik måte at han ikke får til å bite deg), inntil han blir for stor.

Men det viktigste er at du faktisk klarer å holde deg rolig, nøktern og nøytral. Det er helt nødvendig for å kunne behandle ham konsekvent og få en slutt på det. Jeg vet med meg selv at jeg ikke klarer å oppføre meg likt absolutt hele tiden. Innimellom er man faktisk stuptrøtt, eller skrubbsulten, eller har det litt travelt - og det er faktisk lov! Selv om man har valp. :P Så det er lurt å tenke ut en løsning på hva man skal gjøre i de situasjonene også, for det er gjerne da man har lettest for å bli frustrert og "ødelegge" all treningen. For meg har løsningen vært å ha et valpesikkert rom (altså et rom hvor jeg har tatt bort alle løse ting han kan leke med - han skal ikke være der lenge av gangen, så det trenger ikke være en glattcelle liksom, det viktigste er at han ikke skal finne på noe gøy å gjøre der) eller et bur hvor han kan være noen minutter av gangen, få en time-out og roe seg ned. Valper er ofte verst når de er overtrøtte, og i starten kan de trenge fysiske grenser og lite distraksjoner for å klare å roe seg ned.

Lykke til! Det går over, jeg lover. :) Og du - dette har ingenting med dominans å gjøre, det er helt normal valpeatferd, særlig fra overtrøtte småkrapyl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vell sånn typisk reaksjon når det koker litt i valpehoder. Å ha et bånd eller to hengende er nok det greieste, slik at du kan binde han når han begynner, tror ikke så mye annet funker for med en gang man snakker til dem eller tar i dem så er det som og hive bensin på bålet ;) Jeg tror også jeg bare villa droppa og rose når han er flink, det ender bare med at du får en ny runde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Zara er min første hund,så jeg ble helt satt ut av hvor mye en valp faktisk biter :P Å når jeg kjeftet så tok hun bare igjen og ble verre! Lurte fælt på hvilken agressiv hund jeg hadde fått meg :lol:

Da hun begynte å miste tennene så var det plutselig heeelt slutt på bitingen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker også timeout med bånd, de skjønner det ganske raskt ;) . Du må bare holde ut sutringen de første gangene, så forstår han at han må sitte der pent og stille, ellers får han ikke komme løs. Ikke gi ham noe oppmerksomhet når han er bundet fast, det skal være kjedelig. Jeg kaster ikke engang et blikk på Marvel når han er i timout, frem til jeg hører han er stille, eller evt. legger seg ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilke aktiviteter gjør du ellers med valpen? Kan skjønne de er hyper etter å ha våknet og vil herje. jeg er mer av den typen som tar de utendørs hvis de blir for ille. La de herje ute istedet for inne. Inne er de ofte veldig fokusert på deg. Gå en lite tur feks. eller lek i hagen. Men ikke for mye så de blir urolig/stresset, men slik at overskuddsenergien blir brukt. Ihvertfall må du avlede hunden vekk fra dere mot en leke eller en godbit. Etter at hunden har herja en stund kan man ta den i fangen og tvangsroe den litt.

Jeg husker Nitro var ganske vanskelig. Han bet oss og bet min samboer til blods et par ganger. (en gang i nesen så blodet bare strømmet) Og han knurret også mye til oss og var veldig demonstrerende på en måte. Å være kosekvent er det eneste som nytter, og bruke energien på noe matnyttig. Det blir bedre! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir utrolig godt når det slutter... :D

Når han blir så vill, så bruker jeg å ta han med ute, ja. Har inngjerdet hage, så kaster litt ball med han, strør godbiter rundtomkring på plena så han må søke, og går gjerne en tur med han. Så han får brukt seg liksom.. Men han blir gjerne sånn når han er overtrøtt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...