Gå til innhold
Hundesonen.no

Pannekakerøre


Recommended Posts

Guest Kåre Lise
Skrevet

Hei lages det med bare mel egg salt og melk som på matprat eller har dere noen bedre tips?

Jeg kjøpte sånn ferdigrøre amerikanske her, men det er jo dyrt så tenkte lage selv. Er det forskjell på amerikansk og typisk norsk pannekakerøre? Såfall hva?

Og jeg burde vel kunne bruke stavmikser? Har sånn skikkelig stavmikser altså, sånn Gordon ramsay sak.. :D

Skrevet

Amerikansk pannekake er vel mye tykkere. Jeg har i alle fall alltid lært at pannekakene vi lager i norge skal være tynne og sprø. Er de for tjukke blir de gjerne deigete og tunge å spise.

Vi er to stk i husholdningen og bruker ca dette:

4 egg (tre om de er store som regel)

H-melk, usikker på hvor mye. I alle fall 6-7 dl.

Smør, litt smør så de ikke klistrer seg i panna, vanskeligere å lage tynne. Aner ikke hvor mye vi bruker, prøv deg frem. Men i alle fall 50-100g

Litt salt

Hvetemel til røra er passe. Den skal bli endel tynnere enn vaffelrøre, det er bare å prøve seg frem. Den skal kunne fordeles enkelt i panna når man "snurrer" på panna, men skal jo også være grei å få opp av pannen.

Stavmikser er stas :D

Skrevet

Jeg har en veldig kjekk grunn-oppskrift som jeg varierer litt ettersom hva vi har i hus. Veldig lett å huske i alle fall.

5 dl væske (melk, fløte, kefir etc. Gjerne en blanding)

4 egg

3 dl mel

+ litt attåt, det være sukker, salt, smør, krydder etc.

Skrevet

Bruker det samme som soelvd, men jeg har ikke stavmikser *sjalu* . Vi har H-melk fordi jeg liker at den smaker mer og er litt tjukkere enn de andre variantene, så vi bruker den til alt som skal ha melk i.

Litt kefir som Puttiva skrev er også veldig godt, litt mer smak. Jeg har ikke noen fast mengde ingredienser, ser an hvor mange egg vi har og bruker som regel to eller tre, tar i litt melk og mel og ser hvordan konsistensen ser ut. Bedre med for lite enn for mye, for det er enklere å legge til melk om den er for tjukk :P

Skrevet

jeg synes det er godt med kardemomme i pannekakerøren. Og litt havregryn om man vil ha den litt tjukkere (litt mer middagsaktig uten at de blir klissete og ekle inni fordi røra er for tjukk...)

Skrevet

jeg synes det er godt med kardemomme i pannekakerøren. Og litt havregryn om man vil ha den litt tjukkere (litt mer middagsaktig uten at de blir klissete og ekle inni fordi røra er for tjukk...)

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...)

Har jeg rømme så tar jeg litt av det i også.

Jeg har ingen mål, men begynner med mel (med litt salt i) også sper jeg ut med egg og tilslutt melk, som grunnregel har jeg at røren bør svelle i ca 30min før jeg steker pannekakene :) (Lager somregel røren på morgenen også setter jeg den ferdige røren i kjøleskapet og tar den ut når jeg skal bruke den, da er den ferdig svellet)

Skrevet

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...

Det blir grusomt kjedelig, det kan jeg bekrefte.... ;) prøvde å lage sunne pannekaker, men innså at det rett og slett må være iallefall 50/50 lyst og grovt mel etter min smak (noen liker sikkert det også, da...)

Skrevet

Prøvde de amerikanske pannekakene men jeg hadde ikke alle ingrediensene, så de ble hvertfall ikke som på bildet :lol: . Ble helt greie, da.

De føltes litt tørre, hva gjør jeg for å få dem saftigere?

Skrevet
Prøvde de amerikanske pannekakene men jeg hadde ikke alle ingrediensene, så de ble hvertfall ikke som på bildet . Ble helt greie, da.

De føltes litt tørre, hva gjør jeg for å få dem saftigere?

Følger oppskriften? :P

  • Like 1
Skrevet

Tsk tsk.... :P

Jeg har alle ingrediensene bortsett fra natron og eddik, og så brukte jeg vaniljeessens istedet for vaniljesukker. Tok i litt ekstra fint sukker istedet.

Skrevet

Tsk tsk.... :P

Jeg har alle ingrediensene bortsett fra natron og eddik, og så brukte jeg vaniljeessens istedet for vaniljesukker. Tok i litt ekstra fint sukker istedet.

Natron er vel det som gjør at de hever seg og blir luftige? Og ikke-tørre? Tror jeg? :P

Guest Kåre Lise
Skrevet

Takk for mange svar. :) og spesielt takk IW, hele greia kokte bort til kjøttkaker her da jeg ikke klarte bestemme med for om jeg sku lage amerikanske, men da utsetter jeg lett det og prøver vanlige det var litt komplisert.. :) Så kan jeg heller kjøpe de ferdige amerikanske igjen en annen gang, de funka de. ;)

Og ja, stavmikser er supert, jeg fikk en sånn bamix til jul, jeg må bare lære meg å bruke den mer.. Tar gjerne i mot forslag på det også.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...