Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Takk for masse fin informasjon!

Hva med soyamelk/kokosmelk? Noen som har erfaring rundt det?

Synes tanken på å kutte ut egg er vanskeligere enn tanken på å kutte ut kjøtt. Er så vanskelig å finne en erstatning. Men herregud, jeg bor jo langt ute på landet... må vel være en koselig bonde i nærheten som har litt egg til overs? Kommer liksom ikke på noen med høner her ute, jeg...

  • Svar 92
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvis vi vinner i Lotto, stikker vi herfra, svooooosjjjj

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking. Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med

Jeg har vokst opp som lakto-ovo-vegetarianer, og aldri (med unntak av 3 uhell, som alle endte vondt) spist kjøtt/ fisk eller fugl. Begge mine foreldre er det. De "konverterte" begge i voksen alder, o

Skrevet

Takk for masse fin informasjon!

Hva med soyamelk/kokosmelk? Noen som har erfaring rundt det?

Synes tanken på å kutte ut egg er vanskeligere enn tanken på å kutte ut kjøtt. Er så vanskelig å finne en erstatning. Men herregud, jeg bor jo langt ute på landet... må vel være en koselig bonde i nærheten som har litt egg til overs? Kommer liksom ikke på noen med høner her ute, jeg...

Da er nok tiden inne for at IA og resten av Enebakk-flokken øker med noen fine høns som kan verpe masse gode egg, tenker jeg :D

  • Like 1
Skrevet

Da er nok tiden inne for at IA og resten av Enebakk-flokken øker med noen fine høns som kan verpe masse gode egg, tenker jeg :D

Ikke si sånt, da! :o

Plutselig tripper det noen små rundt på tunet her. Å, det hadde vært koselig, det :D

Skrevet

Jeg har vokst opp som lakto-ovo-vegetarianer, og aldri (med unntak av 3 uhell, som alle endte vondt) spist kjøtt/ fisk eller fugl.

....

Godt krydder, buljong, kanskje litt mel (ristet ut til den blir klumpfri i litt melk f.eks) og en fløteskvett gjør underverker.

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

RED: eller var det vegetarisk buljong du mente kanskje? :P

Skrevet

Ikke si sånt, da! :o

Plutselig tripper det noen små rundt på tunet her. Å, det hadde vært koselig, det :D

Jaaa, jeg stemmer for høner! :D

Vi pleier å få egg fra hønene til en venn av oss, og de hønene går fritt i skogen og koser seg hele dagen. Og eggene de legger ER så gode! Nesten så man ikke har smakt egg før man har smakt sånne, skulle ikke tro at de kom fra samme dyret som de i butikken.

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

Ikke grønnsaksbuljong vel?

Skrevet

Jaaa, jeg stemmer for høner! :D

Vi pleier å få egg fra hønene til en venn av oss, og de hønene går fritt i skogen og koser seg hele dagen. Og eggene de legger ER så gode! Nesten så man ikke har smakt egg før man har smakt sånne, skulle ikke tro at de kom fra samme dyret som de i butikken.

I knoow! :D

Nå har jeg nevnt min far mange ganger, men han hadde da altså høner, og de eggene der... Æsj, vil ha tupper, haha. Ikke si noe til moren min. Lettere å få tilgivelse enn tillatelse :devil:

Skrevet

I knoow! :D

Nå har jeg nevnt min far mange ganger, men han hadde da altså høner, og de eggene der... Æsj, vil ha tupper, haha. Ikke si noe til moren min. Lettere å få tilgivelse enn tillatelse :devil:

Din mor er en spion. Men det flyr altså en staff mer eller mindre ukontrollert på tunet her, så jeg vet ikke helt hvor lenge hønene får leve, jeg. Veldig lite høns her ute, egentlig...

Skrevet

Din mor er en spion. Men det flyr altså en staff mer eller mindre ukontrollert på tunet her, så jeg vet ikke helt hvor lenge hønene får leve, jeg. Veldig lite høns her ute, egentlig...

Hallo. Dere må jo vinne i lotto da vet du, så dere kan gjerde inn et helt område med staffesikkert gjerde. :rolleyes2:

Skrevet

Hallo. Dere må jo vinne i lotto da vet du, så dere kan gjerde inn et helt område med staffesikkert gjerde. :rolleyes2:

Hvis vi vinner i Lotto, stikker vi herfra, svooooosjjjj

  • Like 4
Skrevet

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

RED: eller var det vegetarisk buljong du mente kanskje? :P

He he, ja- vegetarisk buljong ja. Helst MISO (kjøpt på helsekost), da jeg er veldig sær og ikke vil ha løk heller. Det meste ferdigprodusert inneholder dessverre løk.

Kaja: Mannen er jo alt-etende, og det er sønnene våre også. Pølser er best! Men de elsker også vegetarmat, og får/må spise mye grønt hver dag. De får lov til å velge bort kjøttet, men ikke grønnsakene. Når de blir store nok til å velge kan de selvsagt gjøre det :)

  • Like 1
Skrevet

Skaff deg noen kaniner, kjempefint og godt kjøtt og veldig trivelige dyr å holde på med! :D:innocent:

Jeg er superduperallergisk mot kaniner, så det kan vi ikke ha.

Skrevet

Jeg er superduperallergisk mot kaniner, så det kan vi ikke ha.

Så synd :/ Jeg er også allergisk mot kaniner, men merker det mest om jeg har de helt oppi meg som på fanget.

Skrevet

Takk for masse fine råd så langt!

I dag er min første "offisielle dag" som vegetarianer + litt veganer. Jeg spiser foreløpig brød og soyaprodukter, så derfor den "+"en. Jeg tror det blir vanskelig å kutte ut egg og melk helt. Vi får se! Jeg vil iallefall prøve så godt jeg kan. Nå reiser jeg på hytta i morgen, alene, og da blir det lettere å prøve meg frem uten at det går ut over noen andre.

bilde2.jpg

Nå gleder jeg meg til soyapølser til middag! :)

Også sjokolade til dessert :D

bilde4.jpg

Ok, kaloriinnholdet er kanskje omtrent det samme som vanlig sjokolade. Men jeg måtte jo få prøve den ut :whistle:

  • Like 1
Skrevet

Aaaah! Friske bringebær! Prøv de med vaniljesaus... smaker så utrolig godt på sommeren!

Liker det faktisk bedre uten, jeg! Bringebær er noe av det beste jeg vet :ahappy:

Skrevet

Nå har jeg jobbet på økologisk og "vanlig" fjøs. Jeg jeg vil påstå at de økologiske fjøsene hadde dårligere forhold enn det vanlige fjøset for fokusen på alt som ikke skulle gjøres med de dyrene tok bort fokusen på selve stellet.

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking.

vidar6.jpg

Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med endel skog. Inne i fjøset er det et stort rom, og en av veggene er med båser for melking. De melkes for hånd :) Disse kuene blir tatt veldig godt hånd om, og kjøttet kan kjøpes på Heliosbutikker.

Jeg har også vært vegetarianer i noen år av mitt liv, men er det ikke lenger. Jeg har slitt mye med jernmangel, og klarte ikke å få i meg nok selv ved hjelp av jerntilskudd og masse brokkoli og jordbær osv. Dessuten var det litt vanskelig å være vegetarianer når jeg jobbet i restaurant :lol:

  • Like 4
Skrevet

Takk, SaraS. Håper det du viser til her finnes flere steder. Det er slik det burde være.

Soyapølser var forresten beste middagen jeg har spist på veldig lenge! Tenk at jeg ikke har smakt det på fem år! Gud, så godt :ahappy:

  • 3 weeks later...
Skrevet

Liten oppdatering, da!

Nå har det gått noen uker, og hittil er det å kutte ut kjøtt det beste og letteste valget jeg har tatt. Jeg føler meg så mye bedre med meg selv, det er helt utrolig. Jeg hadde aldri sett for meg at forskjellen skulle være så stor. Jeg har ikke hatt lyst på kjøtt en eneste gang, og det er null problem å styre unna det i butikkhyllene. Det er liksom blitt en selvfølge allerede.

Jeg merker heller ikke noe til noen mangler. Spiser mye frukt og grønt, og generelt utrolig mye sunnere enn tidligere.

Så ja, det går bra. Det er enkelt. Så enkelt at det er en selvfølgelighet. Godt valg :)

  • Like 2
Guest Jonna
Skrevet

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking.

vidar6.jpg

Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med endel skog. Inne i fjøset er det et stort rom, og en av veggene er med båser for melking. De melkes for hånd :) Disse kuene blir tatt veldig godt hånd om, og kjøttet kan kjøpes på Heliosbutikker.

Poenget er at det er ikke slik at økologisk betyr at dyrene har det bedre når det kommer til velferd og stell enn på en annen "vanlig" gårdsdrift i Norge.

Skrevet

Poenget er at det er ikke slik at økologisk betyr at dyrene har det bedre når det kommer til velferd og stell enn på en annen "vanlig" gårdsdrift i Norge.

Nei, men det er vel endel regler som skal innfries for å kunne kalle driften økologisk. Ikke bare fôring, men også stell og omsorg. Er det ikke?

Skrevet

man kan lese mer om økoproduksjon på www.debio.no og velge veiledere for økologisk produksjon.

Når det gjelder feks øko-kuer, så er det et paradoks at mens resten av "ku-bransjen" må gå over til løsdrift innen, var det 2024, mens små besetninger (under 15 kuer, eller noe i den dur) får litt lenger frist. De fleste økoprodusenter i Norge i dag driver båsdrift...

Skrevet
Nei, men det er vel endel regler som skal innfries for å kunne kalle driften økologisk. Ikke bare fôring, men også stell og omsorg. Er det ikke?

"Offentlige myndigheter og forskningsmiljøer opererer med fire viktige forutsetninger for at produkter kan kalles økologiske:

1) Naturlig gjødsel

Mat fra økologisk jord- og hagebruk er framstilt med bruk av naturlig (organisk) gjødsel, og uten bruk av kjemiske/syntetiske plantevernmidler.

2) Dyrevelferd

Økologisk kjøtt, melk og egg kommer fra dyr som har mulighet til å bevege seg fritt, også utenom beitesesong. De får økologisk fôr, og kalver får die moren i minst tre dager etter fødsel.

3) Ingen kunststoffer

Økologiske produkter er framstilt uten bruk av kunstige aroma- og fargestoffer, og med strenge restriksjoner på bruk av konserveringsmidler.

4) Ikke GMO

All bruk av GMO (genmodifiserte organismer) er forbudt."

[kilde]

Skrevet

Åh så supert høre det går så bra med deg som vegetarianer!;) et lite tips:Halloumi ost er en ost man steker litt i panna og er kjempe god til pasta,grilling,brødskiva med salat osv;)

Helt til i dag faktsik har det kun vært få i på meny koster 52 kr der.I dag fant søstra mi den på rema til 46;)Har den i sverige da til 38 hehe husker prisen da var handlet der forrige helg.Ellers da kan du google nøttesteik den er veldig god bruker spise den julaften jeg.

Lykke til videre!

Skrevet

Så bra å høre IA!

Er ikke vegetarianer selv, men prøver å være litt bevisst på hvilket kjøtt jeg velger iallefall. Kjøtt fra kjøttkveg, lam og vilt har jeg god samvittighet for å spise. Kylling og egg har jeg oftest dårlig samvittighet for :hmm: Melk drikker jeg ikke, men klarer ikke holde meg unna alt av melkeprodukter da.

Disse holdningene fikk jeg etter å ha vært rundt på mange gårder da jeg gikk naturbruk på vgs. Der var det økologiske melkefjøset noe av det verste jeg har vært borti, men tror det er endel variasjoner. Svineproduksjonen var det også litt variert. Noen av grisene hadde det faktisk veldig fint, mens andre not so much. Synd man ikke kan vite dette når man handler.

Lærte mye om fisk av denne tråden, takk! Hvordan er det med fiskeboller / kaker, makrell i tomat o.l med tanke på dette?

Og reker?

Jeg kan veldig lite om hvor forskjellig fisk kommer fra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...