Gå til innhold
Hundesonen.no

Vegetarianisme


Ia
 Share

Recommended Posts

Takk for masse fin informasjon!

Hva med soyamelk/kokosmelk? Noen som har erfaring rundt det?

Synes tanken på å kutte ut egg er vanskeligere enn tanken på å kutte ut kjøtt. Er så vanskelig å finne en erstatning. Men herregud, jeg bor jo langt ute på landet... må vel være en koselig bonde i nærheten som har litt egg til overs? Kommer liksom ikke på noen med høner her ute, jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 92
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvis vi vinner i Lotto, stikker vi herfra, svooooosjjjj

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking. Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med

Jeg har vokst opp som lakto-ovo-vegetarianer, og aldri (med unntak av 3 uhell, som alle endte vondt) spist kjøtt/ fisk eller fugl. Begge mine foreldre er det. De "konverterte" begge i voksen alder, o

Takk for masse fin informasjon!

Hva med soyamelk/kokosmelk? Noen som har erfaring rundt det?

Synes tanken på å kutte ut egg er vanskeligere enn tanken på å kutte ut kjøtt. Er så vanskelig å finne en erstatning. Men herregud, jeg bor jo langt ute på landet... må vel være en koselig bonde i nærheten som har litt egg til overs? Kommer liksom ikke på noen med høner her ute, jeg...

Da er nok tiden inne for at IA og resten av Enebakk-flokken øker med noen fine høns som kan verpe masse gode egg, tenker jeg :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er nok tiden inne for at IA og resten av Enebakk-flokken øker med noen fine høns som kan verpe masse gode egg, tenker jeg :D

Ikke si sånt, da! :o

Plutselig tripper det noen små rundt på tunet her. Å, det hadde vært koselig, det :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vokst opp som lakto-ovo-vegetarianer, og aldri (med unntak av 3 uhell, som alle endte vondt) spist kjøtt/ fisk eller fugl.

....

Godt krydder, buljong, kanskje litt mel (ristet ut til den blir klumpfri i litt melk f.eks) og en fløteskvett gjør underverker.

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

RED: eller var det vegetarisk buljong du mente kanskje? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke si sånt, da! :o

Plutselig tripper det noen små rundt på tunet her. Å, det hadde vært koselig, det :D

Jaaa, jeg stemmer for høner! :D

Vi pleier å få egg fra hønene til en venn av oss, og de hønene går fritt i skogen og koser seg hele dagen. Og eggene de legger ER så gode! Nesten så man ikke har smakt egg før man har smakt sånne, skulle ikke tro at de kom fra samme dyret som de i butikken.

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

Ikke grønnsaksbuljong vel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaaa, jeg stemmer for høner! :D

Vi pleier å få egg fra hønene til en venn av oss, og de hønene går fritt i skogen og koser seg hele dagen. Og eggene de legger ER så gode! Nesten så man ikke har smakt egg før man har smakt sånne, skulle ikke tro at de kom fra samme dyret som de i butikken.

I knoow! :D

Nå har jeg nevnt min far mange ganger, men han hadde da altså høner, og de eggene der... Æsj, vil ha tupper, haha. Ikke si noe til moren min. Lettere å få tilgivelse enn tillatelse :devil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I knoow! :D

Nå har jeg nevnt min far mange ganger, men han hadde da altså høner, og de eggene der... Æsj, vil ha tupper, haha. Ikke si noe til moren min. Lettere å få tilgivelse enn tillatelse :devil:

Din mor er en spion. Men det flyr altså en staff mer eller mindre ukontrollert på tunet her, så jeg vet ikke helt hvor lenge hønene får leve, jeg. Veldig lite høns her ute, egentlig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Din mor er en spion. Men det flyr altså en staff mer eller mindre ukontrollert på tunet her, så jeg vet ikke helt hvor lenge hønene får leve, jeg. Veldig lite høns her ute, egentlig...

Hallo. Dere må jo vinne i lotto da vet du, så dere kan gjerde inn et helt område med staffesikkert gjerde. :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

RED: eller var det vegetarisk buljong du mente kanskje? :P

He he, ja- vegetarisk buljong ja. Helst MISO (kjøpt på helsekost), da jeg er veldig sær og ikke vil ha løk heller. Det meste ferdigprodusert inneholder dessverre løk.

Kaja: Mannen er jo alt-etende, og det er sønnene våre også. Pølser er best! Men de elsker også vegetarmat, og får/må spise mye grønt hver dag. De får lov til å velge bort kjøttet, men ikke grønnsakene. Når de blir store nok til å velge kan de selvsagt gjøre det :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for masse fine råd så langt!

I dag er min første "offisielle dag" som vegetarianer + litt veganer. Jeg spiser foreløpig brød og soyaprodukter, så derfor den "+"en. Jeg tror det blir vanskelig å kutte ut egg og melk helt. Vi får se! Jeg vil iallefall prøve så godt jeg kan. Nå reiser jeg på hytta i morgen, alene, og da blir det lettere å prøve meg frem uten at det går ut over noen andre.

bilde2.jpg

Nå gleder jeg meg til soyapølser til middag! :)

Også sjokolade til dessert :D

bilde4.jpg

Ok, kaloriinnholdet er kanskje omtrent det samme som vanlig sjokolade. Men jeg måtte jo få prøve den ut :whistle:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg jobbet på økologisk og "vanlig" fjøs. Jeg jeg vil påstå at de økologiske fjøsene hadde dårligere forhold enn det vanlige fjøset for fokusen på alt som ikke skulle gjøres med de dyrene tok bort fokusen på selve stellet.

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking.

vidar6.jpg

Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med endel skog. Inne i fjøset er det et stort rom, og en av veggene er med båser for melking. De melkes for hånd :) Disse kuene blir tatt veldig godt hånd om, og kjøttet kan kjøpes på Heliosbutikker.

Jeg har også vært vegetarianer i noen år av mitt liv, men er det ikke lenger. Jeg har slitt mye med jernmangel, og klarte ikke å få i meg nok selv ved hjelp av jerntilskudd og masse brokkoli og jordbær osv. Dessuten var det litt vanskelig å være vegetarianer når jeg jobbet i restaurant :lol:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, SaraS. Håper det du viser til her finnes flere steder. Det er slik det burde være.

Soyapølser var forresten beste middagen jeg har spist på veldig lenge! Tenk at jeg ikke har smakt det på fem år! Gud, så godt :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Liten oppdatering, da!

Nå har det gått noen uker, og hittil er det å kutte ut kjøtt det beste og letteste valget jeg har tatt. Jeg føler meg så mye bedre med meg selv, det er helt utrolig. Jeg hadde aldri sett for meg at forskjellen skulle være så stor. Jeg har ikke hatt lyst på kjøtt en eneste gang, og det er null problem å styre unna det i butikkhyllene. Det er liksom blitt en selvfølge allerede.

Jeg merker heller ikke noe til noen mangler. Spiser mye frukt og grønt, og generelt utrolig mye sunnere enn tidligere.

Så ja, det går bra. Det er enkelt. Så enkelt at det er en selvfølgelighet. Godt valg :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking.

vidar6.jpg

Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med endel skog. Inne i fjøset er det et stort rom, og en av veggene er med båser for melking. De melkes for hånd :) Disse kuene blir tatt veldig godt hånd om, og kjøttet kan kjøpes på Heliosbutikker.

Poenget er at det er ikke slik at økologisk betyr at dyrene har det bedre når det kommer til velferd og stell enn på en annen "vanlig" gårdsdrift i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget er at det er ikke slik at økologisk betyr at dyrene har det bedre når det kommer til velferd og stell enn på en annen "vanlig" gårdsdrift i Norge.

Nei, men det er vel endel regler som skal innfries for å kunne kalle driften økologisk. Ikke bare fôring, men også stell og omsorg. Er det ikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

man kan lese mer om økoproduksjon på www.debio.no og velge veiledere for økologisk produksjon.

Når det gjelder feks øko-kuer, så er det et paradoks at mens resten av "ku-bransjen" må gå over til løsdrift innen, var det 2024, mens små besetninger (under 15 kuer, eller noe i den dur) får litt lenger frist. De fleste økoprodusenter i Norge i dag driver båsdrift...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men det er vel endel regler som skal innfries for å kunne kalle driften økologisk. Ikke bare fôring, men også stell og omsorg. Er det ikke?

"Offentlige myndigheter og forskningsmiljøer opererer med fire viktige forutsetninger for at produkter kan kalles økologiske:

1) Naturlig gjødsel

Mat fra økologisk jord- og hagebruk er framstilt med bruk av naturlig (organisk) gjødsel, og uten bruk av kjemiske/syntetiske plantevernmidler.

2) Dyrevelferd

Økologisk kjøtt, melk og egg kommer fra dyr som har mulighet til å bevege seg fritt, også utenom beitesesong. De får økologisk fôr, og kalver får die moren i minst tre dager etter fødsel.

3) Ingen kunststoffer

Økologiske produkter er framstilt uten bruk av kunstige aroma- og fargestoffer, og med strenge restriksjoner på bruk av konserveringsmidler.

4) Ikke GMO

All bruk av GMO (genmodifiserte organismer) er forbudt."

[kilde]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh så supert høre det går så bra med deg som vegetarianer!;) et lite tips:Halloumi ost er en ost man steker litt i panna og er kjempe god til pasta,grilling,brødskiva med salat osv;)

Helt til i dag faktsik har det kun vært få i på meny koster 52 kr der.I dag fant søstra mi den på rema til 46;)Har den i sverige da til 38 hehe husker prisen da var handlet der forrige helg.Ellers da kan du google nøttesteik den er veldig god bruker spise den julaften jeg.

Lykke til videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra å høre IA!

Er ikke vegetarianer selv, men prøver å være litt bevisst på hvilket kjøtt jeg velger iallefall. Kjøtt fra kjøttkveg, lam og vilt har jeg god samvittighet for å spise. Kylling og egg har jeg oftest dårlig samvittighet for :hmm: Melk drikker jeg ikke, men klarer ikke holde meg unna alt av melkeprodukter da.

Disse holdningene fikk jeg etter å ha vært rundt på mange gårder da jeg gikk naturbruk på vgs. Der var det økologiske melkefjøset noe av det verste jeg har vært borti, men tror det er endel variasjoner. Svineproduksjonen var det også litt variert. Noen av grisene hadde det faktisk veldig fint, mens andre not so much. Synd man ikke kan vite dette når man handler.

Lærte mye om fisk av denne tråden, takk! Hvordan er det med fiskeboller / kaker, makrell i tomat o.l med tanke på dette?

Og reker?

Jeg kan veldig lite om hvor forskjellig fisk kommer fra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...