Gå til innhold
Hundesonen.no

Raser med godkjent blå øyne?


Shlush
 Share

Recommended Posts

Shetland sheepdog

collie

korthåret collie

Alle tre kan ha blå øyne i blue merle fargen. Det hender en sjelden gang at det popper frem et blått øye hos en av de andre fargene, f.eks. tricolour, men da regnes det som feil. Arveegenskaper kan gjøre litt uventede krumspring i blant! :)

img_8603-b.jpg?w=630&h=420

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Blue Merle Shetland Sheepdog.

Border Collie

Pyreneeisk Gjeterhund hvis de er harlekin?

Det er vel også tillatt på bm og askegrå Mudier også tror jeg...

blue merle border collie? evt alle Bc...TROR JEG! :P det står ihvertfall i rasebeskrivelsen att den kan ha det. :)

Border Collie kan ikke ha blå øyne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Border Collie kan ikke ha blå øyne.

Det trodde jeg også, men følgende står i standarden til NKK:

"Brune, bortsett fra hos blue merle, hvor ett eller begge, eller deler av ett eller begge kan være blå."

Men er det noe særlig blue merle på BC i Norge? Hmmm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Det trodde jeg også, men følgende står i standarden til NKK:

"Brune, bortsett fra hos blue merle, hvor ett eller begge, eller deler av ett eller begge kan være blå."

Men er det noe særlig blue merle på BC i Norge? Hmmm.

Beklager min feil, ja blue merle kan ha blå øyne, men ingen standard fargede skal ha blå øyne. Det kommer flere og flere merler og andre farger, i enkelte kretser er de blitt veldig populære.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siberian husky?

Ja, de kan ha alt av farger på både øyne og pels. Fra helsvart til helt hvit i pelsen og fra nærmest hvite til mørk brune øyne, de kan også være bi-eyed (et øye av hver farge) eller split eyed (flere farger på samme øye) så her er alt tillatt :)

Er Dalmatiner godkjent med blå øyne?

vet de forekommer på rasen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blå øyne forekommer også på whippet, og FCI-standarden sier ingenting om det. Amerikanernes standard sier derimot følgende, og jeg vet mange europeiske oppdrettere følger amerikanerne i akkurat dette:

Eyes to be dark brown to nearly black in color. Eye color can vary with coat color, but regardless of coat color dark eyes are always preferred. Light eyes are undesirable and yellow eyes are to be strictly penalized. Blue eye(s) or any portion of blue in the eye(s), as well as both eyes not being of the same color shall disqualify.

Her er øynefarger som kan forekomme hos whippet:

http://bellsouthpwp.net/d/d/ddoggone/Homepage/Genetics/Eyes/Eyes.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har ei tispe på 10 måneder  fra hu var 5 måneder gammel , ble hun plutselig redd for å bevege seg på alle slags type gulv.. men det var mye av og på, ene dagen gikk hun normalt andre dagene står hun bare på gulvet og piper.. vi har vært hos dyrlegen når hu var 5 måneder gammel , da hu slo ut på blodprøve på lever, tatt CT da dyrlegen mistenkte shunt. Men ingen funn.. så forsvant symptomene litt igjen.. så fikk hun symptomer igjen etter noen uker , og ville heller ikke bevege seg.. tok røntgen av mage , uten noe funn.. Noen dager etter kastet hu opp et  (helt) ben som hu ikke har fått siden hu var 5 måneder gammel ..  som mest sannsynlig var slukt.. dyrlegen tok nye prøver , og det slo ut på bukspyttkjertelbetennelse gjennom en test.. men det som er rart , er at hu ikke har noen symptomer på det ? Utenom at hu noen ganger tviler når hu går inne på gulv.. Det gjelder alle typer gulv. gikk så noen uker til, der hu kom seg veldig og følte seg plutselig trygg på de fleste gulv.. De nærmeste som har fulgt hun siden hu var valp, spurte oss « hva har skjedd med hun? Siden hu oppførte seg plutselig helt normal og bevegde seg normalt på gulvene» Nå igjen har det oppstått symptomer der hun ikke vil bevege seg og tviler på gulvene igjen. hun har ikke noen andre symptomer .. annet enn noen dager vil hu ikke ha godbiter og går dårligere, andre dager er hun normal..  Noen tips på hva det kan være? har tenkt også det kan være spøkelsesalder , men det er igjen rart hu skal slå ut på prøver hos dyrlegen og dyrlegen mistenker at det er noe.. blir litt forvirret av det her. jeg har vært i kontakt med oppdretter , men oppdretter sier at hun er frisk, men hu har ikke sett hvordan hu har oppført seg på de dårlige dagene , vi sees heller ikke så ofte..
    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...