Gå til innhold
Hundesonen.no

Eksepsjonelt god ostekake oppskrift?


tm100021
 Share

Recommended Posts

Jepp! Min ostekake er supergod, jeg pleier å bli spurt om å lage den til bryllup og dåp og sånt faktisk. Veldig enkel:

300 g. Bixit kjeks

175 g. smør

200 g. Philadelphiaost

120 g. melis

1 ts. vaniljesukker

1 beger lettrømme

1/3 l. kremfløte

1 pk. sitrongele

1 pk. jordbærgele

Løs opp sitrongele i halv vannmengde. La det stå til det blir kaldt. Bland knust kjeks og romtemperert smør. Dytt dette ned i kakeformen som er 30 cm. i diameter.

Rør Philadelphiaosten med melis til den er klumpfri. Rømmen og vaniljesukker røres sammen og helles i den kalde geleen. Stivpisk kremfløten og ha denne oppi blandingen. Hell det hele over kjeksbunnen i kakeformen. La det stå til kaken er stivnet, 3-4 timer.

Jeg pleier å blande kornmokjeks og bixit, det synes jeg blir best. Gelélokk på toppen er valgfritt, men veldig godt! Til fest har jeg noen ganger laget lokk av jordbærgelé med jordbær i, bringebær med bringebær i eller kiwi med kiwibiter i. Det ser bra ut også! Er definitivt best dagen etter laging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappa hadde blåbær i sin sist gang han laget. Det var nydelig!

Herlighet nå fikk jeg lyst på ostekake. Det er nesten så jeg må bake det nå i dag. Eller kanskje i helga. Tror dere det blir godt om man bruker den nye Philadelphiaen med sjokolade, mon tro? Det er jo ost det, også. Men ostekake skal jo gjerne være litt syrlig, og da blir det kanskje feil med sjokolade.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min ligner på Ayas. Men hvilken rekkefølge lager dere den i? Jeg har stort sett begynt med gele, så ost, så bunn, men går det faktisk greit å helle lunken gele oppå osten?

Jeg lager først gelè. Mens den blir kald lager jeg bunn, og setter den i kjøleskap mens jeg lager fyllet! Gelèen må være kald, både den som skal i fyllet og den som skal på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du vil ha er sjokolademoussekake, Ingvild. ;)

Nei, det er ostekake jeg har lyst på. :P Bare lurer litt på hvordan det hadde blitt med sjokoladephiladelphiaen. Særlig fordi jeg kjøpte den her om dagen og den ikke var så innmari god på brødskiva, så kanskje jeg kunne brukt den på en annen måte i stedet. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det er ostekake jeg har lyst på. :P Bare lurer litt på hvordan det hadde blitt med sjokoladephiladelphiaen. Særlig fordi jeg kjøpte den her om dagen og den ikke var så innmari god på brødskiva, så kanskje jeg kunne brukt den på en annen måte i stedet. :aww:

Den tror jeg egentlig ikke blir noe god, men istedet for Philadelphia synes jeg du skal teste Tine sin kremost med mandarin og ananas! Jeg bruker bare den i ostekake. Nammis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager først gelè. Mens den blir kald lager jeg bunn, og setter den i kjøleskap mens jeg lager fyllet! Gelèen må være kald, både den som skal i fyllet og den som skal på toppen.

Så du lager gele først, setter det i kjøleskapet, så lager bunnen->kjøleskapet->så fyllet->fylle blandes med gele->på toppen av bunnen-> gele og bær :) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så du lager gele først, setter det i kjøleskapet, så lager bunnen->kjøleskapet->så fyllet->fylle blandes med gele->på toppen av bunnen-> gele og bær :) ?

Nesten! Gelèlokket på toppen lager jeg ikke før kaken har stått en fire timers tid. Hvis ikke ostefyllet (med gelè i) får stivnet først, vil det ikke legge seg som et pent separat lokk på toppen, men blande seg med resten av fyllet. Grunnen til at jeg lager gelè aller først (den som skal være I fyllet altså) er fordi det tar så hinsides lang tid før den blir kald, og jeg er utålmodig :lol: Den må være helt kald før den blandes i fyllet. I tillegg har jeg en annen endring fra oppskriften overfor - jeg blander fyllet (rømme, melis, kremost - så vender jeg i stivpisket krem) før jeg heller den kalde sitrongelèen i en tynn stråle i resten av fyllet. Kremfyll liker ikke sjokkbehandling!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den tror jeg egentlig ikke blir noe god, men istedet for Philadelphia synes jeg du skal teste Tine sin kremost med mandarin og ananas! Jeg bruker bare den i ostekake. Nammis.

Den er fantastisk god i ostekake! Bruker alltid den i ostekaka. :ahappy: Ellers er oppskriften min temmelig lik din, bortsett fra at jeg bruker digestive kjeks til bunn. Jeg er ikke noe glad i bixit-kjeksen. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men dere! Det er jo mye bedre med digestivekjeks enn bix-it, uansett! Må bare si det :P

Mamma lager bunn med digsetive og masse smør, og selve kaken med sitrongele og mandarin kremost fra tine. Den er SÅÅÅ god! Men har ikke oppskriften :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal også lage ostekake til konfirmasjon i helgen :P

Jeg lager blåbær-ostekake, den er berømt..Muligens fordi den er overraskende god for å komme fra meg :P

Trikset er å bruke en vanlig klassisk ostekakeoppskrift, men å bytte ut mye av vannet i geleen man blander i fyllet med juicen fra frosne blåbær. Knallgodt.

Serveres med friske blåbær og jordbær strødd oppå og rundt.

Edit: og ja, man bruker så klart digestive!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Innser at jeg ikke har det som trengs for å lage ostekake. Mangler for eksempel både kakeform og miksmaster til å piske krem. :P Men når jeg kommer hjem på sommerferie skal mamma få lage ostekake, for nå har jeg helt sykt lyst på det. (Det og skinkepai, bare mamma kan lage det.) Hun lager verdens beste ostekake! Det er sikkert helt standard oppskrift, da. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Verdens beste ostekake:

1 pakke Gjende kjeks

150 gram smør - smeltes

1 pakke Tine smøreost naturell/alternativ mandarin og ananas

1 beger rømme

1 ts vaniljesukker

150 gram melis

2,5 dl fløte

2 pakker sitrongele

Lag gele etter anvisning på pakken men bruk halve mengden vann. (lag en pakke av gangen).

Knus kjeks og bland med smeltet smør, dytt kjeksmassen ned i bunnen på en kakeform.

Pisk krem (med melis og vaniljesukker)

Miks osten inn i rømme

Bland krem og osterømme

Hell i sitrongele (som må være kald)

Hell ostemassen over kjeksen og sett kaldt til ostemassen har stivnet.

Imens lager du geleboks nummer 2, bruk fortsatt halvparten av vannmengden. Avkjøl og hell over ostemassen.

La stå noen timer i kjøleskapet.

Serveres som den er, eller med hjemmelaget bringebærsaus - halvtintebringebær kjørt i blender med litt sukker.... yummy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den tror jeg egentlig ikke blir noe god, men istedet for Philadelphia synes jeg du skal teste Tine sin kremost med mandarin og ananas! Jeg bruker bare den i ostekake. Nammis.

Jeg bruker også den med mandarin og ananas istedet for philadelphia. Mye bedre synes jeg!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hva er det raseklubben i Finland gjør? Genetikknerden i meg har veldig lyst til å teste alt som kan testes, men avventer en stund, til jeg vet at andre helsetester er ok før eventuell avl. 
    • Dette blir et langt innlegg, men jeg vil gjerne fortelle om et problem vi hadde med hunden vår, og løsningen vi fant, i tilfelle det er nyttig for noen andre.  Hunden vår var ca 5-6 mnd da han begynte å få urolige perioder på ettermiddagen/kvelden. Han var urolig, intens og jaget halen/baken sin. Det var ikke mulig å distrahere han. Det varte kanskje 15-45 minutter hver gang, og skjedde nesten bare på kveldstid. Jeg søkte råd fra veterinær og hundeinstruktør, og prøvde "alt": mer aktivitet, mindre aktivitet, be han gå og legge seg osv. Ingenting hjalp. Ofte spiste han pels fra bakenden og halen sin, og vi fant pels i avføringen hans. Jeg vurderte muligheten for at det var analkjertlene som plaget han, men han hadde normale analkjertler på 6-månederskontroll, aket seg ikke og avføringen hans var stort sett normal. Derfor slo jeg det fra meg. Dette pågikk i noen måneder frem til vi dro til dyrlegen etter en periode med løs avføring og hun tømte kjerlene hans. De var fulle, men ikke betent, og lot seg enkelt tømme. Da vi kom hjem fra veterinæren var han utrolig intens i halejagingen sin. Enda mer intens enn vanlig, og dette var tidlig på dagen (vanligvis hadde han bare disse periodene på kvelden). Da skjønte jeg endelig at det var analkjertlene som var problemet. For en lettelse! Etter veterinærbesøket har vi brukt litt tid på å finne riktig fôr og kosttilskudd, og halejagingen og de urolige periodene er helt borte. Hunden vår får nå ca 50/50 råfor og kaldpresset tørrfor. Han får også litt "Proflax Bottoms Up" som tilskudd.  Det var fortvilende å se at hunden vår ikke hadde det bra, for det var tydelig at det var ubehagelig for han. Jeg følte virkelig at jeg googlet meg ihjel mens det sto på. Håper derfor denne posten kan være til hjelp for andre. Hvis du har opplevd det samme med din hund, er jeg veldig interessert i å høre deres erfaringer/løsninger 😊 Og som et tilleggsspørsmål: Er det noen av deres hunder som synes det er utrolig ubehagelig å få tømt ikke-betente analkjertler? Veterinæren tømte analkjertlene igjen på 1-årskontrollen. Da var de halvfulle og ikke bentente. Han oppfører seg fint ved tømming, men begynte å jage halen/baken sin etterpå. Veterinæren ble veldig overrasket over hvordan han oppførte seg og hvor intens han ble. Hun trodde kanskje at det kom av han at han synes det var ubehagelig å ha analkjertelvæske i pelsen/rundt anus, siden hun ikke fikk vasket han godt på veterinærkontoret. Jeg tror ikke det stemmer, da vi har ekperimentert med å vaske han mer/mindre rundt anus. Jeg tror det rett og slett kommer av ubehag, kanskje han rett og slett er litt sensitiv.   
    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
    • Vi får valp i sommer av rasen Bichon Havanais, har erfaring med hund fra før, men da av annen rase. Vi har dog et barn på 2 år, som er forholdsvis vandt med hunder av alle størrelser men vi har ikke eid hund selv etter vi fikk barn. Hva er dine tips i forhold til overgangen? Vi har hilst på valpen og barnet vårt snakker mye om hunden, vil se bilder og videoer. H*n er generelt rolig av seg, og de vil jo naturligvis ikke oppholde seg alene sammen (uavhengig valp eller voksen). Men er jo bekymret for at valpen skal bli redd av eksempelvis lek/gråt o.l - ting som en egentlig ikke kan unngå med et lite barn. Samboer er ikke bekymret og mener det vil gå veldig fint, men hva er deres erfaring? Og hva er det vi bør være mest obs på for at begge to skal føle seg trygge? Tenker da spesielt på valpen og at han skal føle seg trygg rundt barnet. Kan legge til at valpen vokser opp med barnefamilie, hvor barna er mellom fem og ti år gamle. Så den er vandt til barn, så det er nok en fordel vil jeg tro
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...