Gå til innhold
Hundesonen.no

Tannhelse?


idaa.sp
 Share

Recommended Posts

Jeg vet godt at vi eiere har nødt til å passe på tennene til hundene våre, hvis ikke vil hunden fort få tannstein, løse tenner, dårlig ånde og ja you name it.

Hva gjør dere får å holde tenne så friske mulig? Pusser du tennene til hunden, i så fall hvor ofte? Nekter hunden å få tennene børstet så du propper i den bein i stede får? :D Andre trisks?

Artig å høre hva dere gjør! Til nå har jeg vært lat og verken kjøpt tannbørste eller tannkrem til min hund. Jeg har bare gitt han bein og dentastix, men har planer om å begynne å pusse tennene hans! :yes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har samme erfaring som Hermes.

Tannpuss var mer arbeide enn gode resultater synes jeg.

Rå bein og diverse tørket snacks gjør susen.

I tillegg er de inne hos veterinær til sjekk og om det trenges tannrens en gang i året.

De eldste hundene våre blir 6 år i år, og begge har fine sunne tenner, og god ånde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldstemann har vi ikke gjort noe med :) Han er 10 år snart, kjempefine tenner som aldri har vært skrapa eller pussa! kun bein av og til...

Yngstemann er annet individ. Han er snart 2 år og får fort plakk på tenna. Her pusser jeg tenner hver kveld og han får mye bein :)

Jeg tror tenner er individuellt... noen har naturlig gode tenner :) Får aldri tannstein og stygge tenner. Mens noen MÅ ha ekstrahjelp for å beholde de fine tennene i god stand ;) Jeg har en av hver!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chessea er snart 7 år, og vi har aldri pusset tennene på henne. Hun får jevnlig tyggebein som skal være bra for tennene og spiser en kombi av V&H og RC. Hun har ikke tannstein og heller ikke en drepen dårlig ånde. Så til å være litt opp i åra synes jeg hun har en flott tanngarde, altså :D

Leja er jo av en rase som ofte sliter mer med tennene enn det store hunder gjør. Men jeg tror neppe jeg kommer til å pusse på henne heller. Dersom hun plages av tannstein etterhvert må jeg lære meg å skrape det vekk selv. Enn så lenge får hun V&H og RC, akkurat som Chessea. Håper vi kommer langt med det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pusser tenner jevlig, iallefall 2-3 ganger i uken.

Han får tygge litt på rå ben, og tørkede sener.

Itillegg har han fått mye bedre tannhelse etter at jeg sluttet med tørrfôr for ca 3 år siden.

Har også ganske god erfaring med PlaqueOff, merket ikke noe til at han fikk noe belegg eller tannsten når han gikk på det iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom hun plages av tannstein etterhvert må jeg lære meg å skrape det vekk selv

Er forresten en grunn til at veterinærer skal ta seg av dette, og at de har spesielt sterkt lys, og hunden må være bedøvet når dette foregår. Skulle ikke ha vært solgt tannskraper til privatbruk en gang, er så mange som har brukt dette og ødelagt tannemaljen til hunden helt, er ekstremt lett gjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

betydningen av tannhelse er virkelig undervurdert... Kanskje ikke her inne, men ellers.. Jeg har et godt eksempel på hvor mye dårlig tannhelse påvirker dyret...

Min nå eldste SH (ni år) begynte å skrante litt i høst. Litt sjaber form, tynn, dårlig pels, gikk stiv på trening, hoppet ikke opp på hundehustaket sitt, og spiste dårlig. "har du blitt så gammel nå altså.." tenkte jeg, og tok med hunden til veterinær. Denne var enig i at hunden så dårlig ut, og vi trodde det var mye galt med skjelettet (rygg, hofter) dens. Røntgen = ok. Kiropraktor = ok. Tenner SÅ fine ut (fjernet tannstein i fjor hos veterinær) Dro hjem, men ingen kjempebedring. gav hunden kun oppbløtt fôr, så den la på seg likevel. Tilbake til veterinær for sjekk. Da pirka de i tennene hennes, og fant ut at to av dem (som SÅ helt fine ut utenpå) var jo helt oppråtna og myke inni... Betennelse var ordet... Så ut med tenner og antibiotikakur på hunden. Den ble helt fin, matlysten kom tilbake, "gnisten" kom tilbake, og hunden er igjen med på alle treninger.

Så hva gjør jeg egentlig for tannhelsen? vel- hundene får kjøtt OG tørrfôr. De får tyggepinner eller bein/tørrfisk noen dager i uka. Ellers sjekker jeg tenner og kjenner etter på ånden deres. Og skal be veterinærer se over tenner litt skikkelig på neste "godt voksne hund" når vi er inne på rutinesjekk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...