Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva har skjedd med Billy?


LizzieDog
 Share

Recommended Posts

Jeg skulle bare ta med hunden min Billy (som er en godtvokst 10 år gammel Yorkshire Terrier) på en liten biltur... Han skulle hoppe opp i bilen og begynte plutselig å skrike av smerte, og når jeg prøvde å bære han opp i bilen hylskrek han like mye. Skulle han gå fra det ene sete til det andre, var dette også smertelig for han bare ved å løfte den ene poten. Hele bilturen lå han helt i ro, for visst han bevegde seg eller vi rørte litt på han, var det det samme over igjen. Når vi var hjemme igjen og skulle ta han ut var det også store problemer, men ut måtte han jo. Men så, når vi satt han på bakken sprang han bare videre som normalt og med halen i været som om ingenting hadde skjedd. Altså han har ingen problemer med hverken å gå eller å springe, han greier også å sitte, dekke og gi labb som normalt. Så skulle han gå opp inngangstrappa og dette var en kraftig anstrengelse, noe som endte med at han måtte krabbe oppi sengen hans som jeg bar ut, og så transportere han i denne inn i huset. Bare vi rørte ved han, hylskrek han igjen, så vi måtte stryke heeelt forsiktig på han om vi ønsket. Ønsket han å gå opp i f.eks sofaen, hylskrek han igjen bare ved å løfte kroppen og føttene ett par centimeter, og denne "transportere via sengen hans" ble brukt igjen. Men så derimot når han skulle ned igjen, hopte han ned helt av seg selv og uten problemer. Litt småhutring, men ellers helt om normalt. Hva er det som har skjedd? Tror dere at han kan ha strukket en muskel eller en scene? Kanskje i brystet siden han har problemer med å reise seg? Hva er evnt. behandling mot dette?

Håper ikke at det var for store problemer ved å tolke dette, men det er litt vanskelig å forklare hva som har skjedd, for det er så forvirrende.. Ene øyeblikket virker han helt frisk, og så setter det hele igang igjen bare han beveger seg litt når han er i liggende stilling... Det skjærer bare helt fryktelig mye i matmors hjerte når jeg hører han skrike av smerte på denne måten... Hva kan det være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tenkt å kontakte dyrlegen imorgen tidlig. Tviler på at at noe er i brudd, for han går og springer helt normalt. Det er når han løfter på kroppen for å reise seg at det gjør vondt, og han har også vondt visst han ligger i liggende stilling og beveger seg litt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om jeg vil betegne dette som noe man drar til vakthavende veterinær med. Jeg hadde ventet til i morgen tidlig, og ringt veterinæren da. Høres ikke ut som en akuttsituasjon (altså et brudd)

Det kan være at noe driver å går inn og ut av ledd (eller nesten), eller at det er kommet en forkalkning som akkurat nå begynte å gjøre seg gjeldene under bestemte bevegelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager sen oppdatering! Det viste seg allerede dagen etter at han hadde bedret seg littegrann, og vi ville derfor gi han litt ro for å se om det bedret seg mer. Ringte også en tidligere oppdretter som trodde dette kunne være ett strekk og at vi bare skulle la han vile de neste dagene, så ville han bli frisk. Idag er han nesten helt frisk og klarte å løpe opp trappa uten problemer. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Goldentispe av utstillingslinjer høres ut som kan passe fint, men bare husk på at alle valper og unghunder er generelt krevende og at trening på å takle å være hjemme alene en hel arb.dag kan ta lang tid. 
    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...